Jump to content

Да ли је ово нормално?

Оцени ову тему

Препоручена порука

527414_330665210363958_2066127056_n.jpg

Постоји ли богословље које ће овоме да да адекватно, јеванђеоско, догматско или канонско утемељење?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 79
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

страшно...!

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Треба сазнати ко је овај попа са слике и са чијим благословом маше с ову метлицу...

Онда ће много тога бити јасније, сигуран сам...

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

Zar to nije isto sto i blagosiljanje vojnika pred polazak u rat ?

Није исто. Војник је човек. Благослов војнику је молитва да га Бог сачува. Благослов је и обавеза да у нужном злу, какав је рат, не чини злодела, да не убија ако не мора, да не пали, не силује, не пљачка...

Подели на овим сајтовима

Па постоји у требнику треба благосиљање оружја...

То нешто говори...мени ово: да треба да ставимо теолошки прст на теолошко чело.

Подели на овим сајтовима

није нормално и ради ове “иконографије“ у очима света постајемо оно што нисмо, центар моћи...

Подели на овим сајтовима

• Гости

У Требнику има молитва за освештење оружија када се брани земља.

Мислим да је потпуно хришћански и свето бранити и дати живот за пријатеља свога. То је највећа љубав. У том контексту ми је ово разумљиво.

Подели на овим сајтовима

У Требнику има молитва за освештење оружија када се брани земља.

Мислим да је потпуно хришћански и свето бранити и дати живот за пријатеља свога. То је највећа љубав. У том контексту ми је ово разумљиво.

Бранити ближњег је ОК, али благосиљање/освећење справе за убијање је нонсенс. По канонима Светог Василија (колико се сећам, проверићу), војници ду након рата одлучивани од причешћа на одређено време, без обзира што су водили праведни, одбрамбени рат. Убиство је грех и ту нема никаквог "али".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...