Владимир Миливојевић Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @Avocado Сасвим је логично што се лупаш по челу, али ти то неће много помоћи. "Свуда пођи, себи дођи." - Владимир М. Миливојевић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 @Avocado Сасвим је логично што се лупаш по челу, али ти то неће много помоћи. Suvi genije... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Ајде сада лепо све признај, а Ђура ће ти опростити што те је тукао... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Ja te ne razumem... jer sasvim lako mogu da zamislim komunizam bez ateizma... mozda nesto propustam... hajde to malo elaboriraj... Ево ја ћу да покушам да ти дам неколико комаТа. Прво религија би била конкренција комунизму (главни разлог што су комунисти пеглали религију). Друго постојање идеје неземаљског света би помогло борби против стварња утопијске државе - јер је царство небеско једина утопија, те ова земаљска истварање исте по сваку цене - не мора да буде. Треће, машинистичко размишљање где је човек само једна биолошка машина те је друштво такође једна машина саткана од гомиле малих машина људи може да прође само уколико не верујеш да човек има душу и да је спиртуално биће. У супротном човек није машина и друштво не може да буде машински уређено. Четрврто само у атеизму можеш морал да гледаш као чисто друштвену категорију па можеш лагано да је прескочиш. Није то нбешто свето и неопходно то је нешто што је друштво створило те друштво може да га промени уколико га усмеравамо у том правцу какав би нам морал требао за комунизам- Чак и да је то тачно морал који пружа религија је другаичи од морала који треба да би се комунизам спровео у дело. Пето проблем хијеархије. Религија углавном имплицира да су хијеархије ок ствар комунизам би да их укине све. И религија имплицира да изнад друштва (комуне) постоји Бог док је то за комунизам неки вид финалне категорије. Но ја нисам нешто претерано упућен у целу причу ово је само моје посматрање. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Иначе јел приметио неко како већина тренутних атеиста активиних по медијима, углавном не пролазе своје аргументације без одређеног намерног карикирања религије и притом намерно погрешно теолошко представљање хришћанства. Мислим да покушавају да добију публику тиме јер им аргументи нису увек тако јаки па се окрећу - цинизму, карикирању итд... најаче ћеш људе на хумор да купиш. Мислим да су то покупили од комичара, комичари своје приче доста добро уваљују кроз цинични хумор и карикирање иако су многе од њих најмање под знаком питања. Eво например овде 9:32 прич о женема које улазе у Исусов гроб. Лик је пет минута причао о томе да би реко да он мисли да би жене ту реаговале са "who the fuck are you" a не канда онако како пише у јеванђељима. Већина аргументације му је таква, карикирам, правим хумореске, много причам а ништа не кажем...ево је одгледах комплетан видео ниједано поштено обарање јеванђеља као неистинитог документа нисам видео. Приче јесу написане касније, што их не чини неистинитим, такође имају неслагања али не око кључних ствари што је нормално за приче које су написане касније.... мож да каже да не задовољава стандарде... ал да је неистинито.. да извинеш то је већ лично убеђење не научни закључак. Мада лик је пропонент материјализма тако да ... животна филозофија када се умеша у научни рад... Занимљиво Исус пројекат : http://en.wikipedia....i/Jesus_Project Који је пукао због пропенената исус мит теорије који нису хтели да прихвате основни скептицизам према Исус Мит теорији. А требао је да ради на отркивању и разоткривању историјског исуса. Човече када помислим колико сам прочитао ствари од пропонената одређених теорија "на поверење" сад ме мало срамота... Мада довољно сам искрен да признам грешку.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Па тако је најлакше, ко ће чита све те књиге... То су све неке глупости што попови измислили да лажу народ. Рече неки атеиста овде пре пар дана дословно - "шта има да читам кад знам да су глупости". Млађони and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Па тако је најлакше, ко ће чита све те књиге... То су све неке глупости што попови измислили да лажу народ. Рече неки атеиста овде пре пар дана дословно - "шта има да читам кад знам да су глупости". Занимљива ми је та дволичност доброг дела модерних атеиста. Јел си читао ово:http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_Project Просто речено у то да је исус постојао ће да сумњамо али у теорију да није постојао (позитивну тврдњу да су јеванђеља лажни документи који не говоре трунку истине) нећемо И онда ми се позивају на неке научне методе? Позивају се они на до сада научну неопходност за материјализмом. А научни метод није материјалистички метод. Помешали људи - слаба едокуација из филозофије. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 То ти је све "како мали Перица замишља науку и философију"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 То ти је све "како мали Перица замишља науку и философију"... До сада са мвидео пар проблема: Одбацање историје као науке. Конкретно Пеђа и још неки чланови атеиста. Више сам прозивки и тешки речи попио што сам заступао став историја јесте наука. Сећам се једног пеђиног коментара који се убаца у моју дискусију са неким атеистима "AHahah а шта он тврди да је Исус постојао хахахах" Јако смешна тврдња кад изјавиш да одбацаш историју ко науку јер реко неки тешки позитивиста да историја не задовољава критеријуме науке. Одбацивање филозофије као непотребне, конкретно Хавкинг па за њим гомила атеиста по форумима. Иначе иако се атеисти промовишу да Атеизам није ни религија ни идеологија јасно је да то полако постаје. Чак почиње и да се документује: http://en.wikipedia.org/wiki/New_Atheism Покрет који је прерастао у идеологију која прераста у семи-религију. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Ма неозбиљно, као деца нека... Ал` ајде, децу морамо да трпимо док не одрасту. Макар имала по три`ес година и сто кила... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Ма неозбиљно, као деца нека... Ал` ајде, децу морамо да трпимо док не одрасту. Макар имала по три`ес година и сто кила... Е занимљиво цело вођство атеиста сад је крупније грађе. Пријецедник ни подпријецедник им нијесу ситни, а ни они активнији (озбиљнији чланови)... да ли хоће да покажу свету како не посте или да не заостају за поповима :Р Шала мала. И ја сам пустио стомак у последње време вероватно ћу их стигнем ... што рече мој ортак мушко без стомака ко мерцедес нез знака :р oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Ћути, не помињи... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Postojale su ideje temeljnih preuređenja društvenih odnosa na bazi (navodne) socijalne pravde, koje nisu bile ateističke, šta više, do Marksa su po pravilu o tome pisali hrišćani. Nešto više o tome možeš da pročitaš u ovom tekstu. U Juznoj Americi je na primer, sredinom proslog veka, popularna bila teologija oslobođenja, koja je prakticno bila hriscanska verzija komunizma. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Просто речено у то да је исус постојао ће да сумњамо али у теорију да није постојао (позитивну тврдњу да су јеванђеља лажни документи који не говоре трунку истине) нећемо Kada malo porazmislis, this goes both ways... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Kada malo porazmislis, this goes both ways... Уколико бих се потрудио мало касније, када будем имао времена, да ти ископам неколико историјских извора који кажу да је Исус постојао (дакле, не као Бог који је сишао на земљу, него као историјска личност за коју су тада многи веровали да је Бог који је сишао на земљу), да ли би то био довољан доказ за тебе да је историјски Исус заиста и постојао (без улажења у то да ли ти верујеш или не да је заиста и био Бог који је сишао на земљу)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука