Velja94 Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 А где му је широк пут? Каква ти је ово порука? Ма дај бре, не спемуј више... Ако је неко атеиста и он је ЧОВЕК на првом месту. Ако његова убеђења не вређају и не ускраћују моју слободу вероисповедања, немам ништа против њега, напротив... Da pojasnim malo. Svako ima pravo na svoj izbor i to mu se ne može osporiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Cianjem tvojih postova. Teorija evolucije, zakonska zabrana abortusa...... Pa, da . Ali to je samo sličnost ne i identičnost. Aquilius Cratus, Velja94 and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Moguće da mi nisu poznati neki njihovi nasilni akti (zaista nisu). Čudi me da niste prepoznali u mojoj poruci duh zajedništva i miroljubivosti koji sam želeo da istaknem u odnosu prema atieistima kao manjini. Vaše je pravo da kao vlasnik sajta brišete šta želite, kao što je i moje pravo da iznosim u javnost svoje mišljenje i sve ono što znam o nekim ljudima i njihovim aktivnostima. Није проблем у духу заједништа (бар у томе да смо сви људи, чланови једног друштва) и духу љубави (на који смо позвани од самог Господа). Такође, дух мирољубивости није проблем, јер су блажени миротворици. АЛИ јесте проблем када изнесеш низ неистина да су атеисти мирољубиви ( а ја те позивам да само мало погледаш ближу историју) а са друге стране критикујеш вернике. И сам знаш да постоје верници и "верници" и не желим да ме неко стрпава у исти кош са убицама зато што сам верник. Увиђаш ли проблем? ПС И нисам неки власник сајта, чисто да се зна, сајт је свих нас, ја сам само једна карика у одржавању, ништа више и ништа мање.. Velja94 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Заиста ово мислиш или се шалиш? Ако се шалиш, разумећу и обрисати тему јер је бесмилена а ако се не шалиш већ збиља говориш шта онда рећи, сем да никада ниси погледао, ако не даљу, а оно ближу историју света. Ili je pogledao istoriju bez predrasuda i zablude da se ateizmu mogu pripisati grehovi komunizma... naravno, mozes ti da kažeš da ateizam zagovara gaženje pešaka kolima zato što su neki ateisti nekada u svom životu zgazili nekog pešaka... ili pljačkanje banaka zato što je neki ateista nekad opljačkao banku... ... ... potpuno ista veza sa okolnošću da su neki ateisti uspostavili totalitarni marksistički sistem... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Pa, da . Ali to je samo sličnost ne i identičnost. Ok. Dobra si ti dusha http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Bog voli ateiste. Mi volimo Boga. Mi volimo ateiste ali nikako ateizam Velja94 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Септембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 (измењено) АЛИ јесте проблем када изнесеш низ неистина да су атеисти мирољубиви ( а ја те позивам да само мало погледаш ближу историју) а са друге стране критикујеш вернике. И сам знаш да постоје верници и "верници" и не желим да ме неко стрпава у исти кош са убицама зато што сам верник. Увиђаш ли проблем? ПС И нисам неки власник сајта, чисто да се зна, сајт је свих нас, ја сам само једна карика у одржавању, ништа више и ништа мање.. Ima ljudi takvih i takvih. Ono što govorim više je odraz nekog razmišljanja. To što neki ateisti su nasilni (a nasilno pisanje i vređanje samo je korak dalje od fizičkog nasilja jer ga inspiriše) je strašno. Mislim da ne bi toliko trebali da mešamo ateizam iz vremena komunističkih strahovlada u SSSR, Istočnom bloku, Severnoj Koreji (pa i kod nas) sa ovim modernim ateizmom. Ranije je to bio školovani (donekle nametnuti ateizam i "religija" većine). Sada je to zaista relativno minorna grupa, ali koja nema ništa zajedničko sa onim komunističkim ateizmom. I sam otac modernog ateizma je Amerikanac a ne neki boljševik. Pogrešio sam što je zaista zvučalo da sam uopšteno pisao o ateistima i vernicima. Naglašavam i ja, da ima i takvih i takvih. Samo što se na žalost takvi i takvi najviše čuju, umesto onih koji zapravo na pravi način brane ideale svoje filozofije ili vere. P.S. Nisam rekao da ste "neki" Malo sam više za realnost. Kad svi forumaši budu pretplaćeni na "vaš" forum time što će da calnu neku kintu, i kada svi budu urednici, tada će svi i biti karike i vlasnici. Ali da ne spamujemo temu. Измењено Септембар 15, 2012 од Иван Цветковић за ПС: Да не пишем нову поруку и одлазимо у спем, али је добро да се зна: Тачно је све, зато смо и покренули да сви буду уредници насловне стране и ако Бог да развојем сајта, свако ко буде радио "цапнуће" и кинту. За сада је нико не "цапиње Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Ne znam, nisam nikad delila ljude na ateiste i vernike, važno mi je ko je kakav čovek, a ima nas raznih svugde. Kad pričamo o ateistima koji su opsednuti vernicima, pa i spremni na svašta u odbrani svojih stavova, mislim da njih ima mnogo manje u odnosu na ostale ateiste. I mislim da su oni, uopšte kao ljudi takvi, da im je ateizam samo izgovor, da nije toga, našli bi nešto drugo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Sva njihova borba je mirnodopska, dijalogom i nenasiljem. Pa ustvari i nisu vodili neke ratove i ubijali ogromne brojeve ljud. Ali to ne znaci da su dobri, vec samo nisu imali vojsku i veliku moc poput vernika. A i sto se vernika koji su ubijali nije samo njihova krivica vec i onih koji su ih na to "naterali", a sto se ateista tice malo je teze upravljati njima (mislim na siroke narodne mase), mada dok gledam AS sve vise se pitam da li je ustvari tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Стаљин ми се највише допада, чоек је имао неки смисао за дијалог, Grizzly Adams and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Стаљин ми се највише допада, чоек је имао неки смисао за дијалог, Stari je to Hazarac Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Па не би се баш рекло да неки који су себе називали атеистима нису водили ратове и убијали огромне бројеве људи, али `ајде... Ви ћете рећи да они нису били "прави атеисти" итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Септембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Zaista mislim da treba razdvojiti ateizam nastao pod uticajem Marksa i Lenjina, koji je bio više deo društvenog uređenja poznatog kao socijalizam ili komunizam, od modernog ateizma Moderan ateizam je više produkt filozofije i jednako je raširen u celom svetu, nije ograničen na komunističke zemlje. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 nije ograničen na komunističke zemlje. Reci mi jednu komunisticku zemlju. Sve te "komunizme" bih pre nazva asolutizam ili tako nesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Па не би се баш рекло да неки који су себе називали атеистима нису водили ратове и убијали огромне бројеве људи, али `ајде... Ви ћете рећи да они нису били "прави атеисти" итд. Али нису то радили зато што су били атеисти. То је кључно. Они су били атеисти и комунисти, баш као што је зликовац Путин верник и комуниста. uros је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука