Jump to content

Друга страна нашег комфора или: Новинар се тајно запослио и забележио како се склапа Ајфон 5; Издржао је непуних 5 дана.

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

"Бато", не знам који је твој проблем. Мислим другачије, износим аргументе. А цитиртање на изворном језику не значи да знаш више о томе од мене, него да покушаваш да се правиш паметнији него што јеси. У ту расправу, коју водиш са самим собом, немам потребе да улазим.

Sramotno bezobrazan sagovornički pristup.

Подели на овим сајтовима

Погледај Хонг Конг, па ће ти бити јасно да постоји алтернатива. Нису Кинези кретени да не умеју да направе нешто, али за такву алтернативу су потребне јаке институције, које они немају.

Kakve sad Hong Kong veze ima sa ovim? Ti kazes da nije dosao Fokskon Kinezi bi nasli alternativu. Ja te pitam kako je Fokskon osujetio tu alternativu i gde je ona sada?

Подели на овим сајтовима

Kakve sad Hong Kong veze ima sa ovim? Ti kazes da nije dosao Fokskon Kinezi bi nasli alternativu. Ja te pitam kako je Fokskon osujetio tu alternativu i gde je ona sada?

Хонг Конг је показатељ како део Кине који, за разлику од Кине, има врло јаке и стабилне институције, независне институције, може да просперира, а да људи не живе као стока. Упореди ХОнг Конг, који је у Кини, са остатком Кине, види где је разлика, и алтернативу ћеш лако да нађеш, само кад уочиш у чему је разлика.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

"Бато", не знам који је твој проблем. Мислим другачије, износим аргументе. А цитиртање на изворном језику не значи да знаш више о томе од мене, него да покушаваш да се правиш паметнији него што јеси. У ту расправу, коју водиш са самим собом, немам потребе да улазим.

Namerno nisam rekao Izbunljena decenije umesto La Decada Perdida samo da bih te motivisao da udaris po pretrazivacu a sad je to problem kako sam nesto napisao umesto da kazes "Evo procitaj ti ovaj pdf sto sam ostavio a ja cu da vidim na sta mislis" sad se hvatamo za trice i kucine. A skoro ni u jednoj od nasih debata ti "ne zelis da se svadjas i nadmudrujes" ali zato tacno znas da li i koliko ja zelim da ispadnem pametam. Lepo. :D

Подели на овим сајтовима

Jeste samo ti koristis svoju slobodu da bi nas pozvao da ogranicavamo tudju slobodu u ovom slucaju tih kineza. Mi da njima kazemo sta je za njih bolje. Ako vec cenis slobodu, sto je lepo, onda ne bi treba da predlazes takve stvari.

не одустајем од своје слободе говора :D

ОК, то би била твоја одлука, али им тиме не чиниш никакву "услугу". Напротив, само им смањујеш могућост избора.

Јер види, када неко отвара нови бизнис негде он мора да понуди боље услове од окружења, иначе неће моћи никога да запосли. Значи, какав год бизнис да отвориш ти њима помажеш.

to bi bila moja odluka, a ko hoće da im čini takvu ,,uslugu" od mene neće dobiti lepo mišljenje

Подели на овим сајтовима

СССР је имао још "јаче" институције па је пук`о ко звечка... САД има све "јаче" институције па су на прагу пропасти.

Једино што од институција ту има везе је да се спроводи закон. Све остало је слобода.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Хонг Конг је показатељ како део Кине који, за разлику од Кине, има врло јаке и стабилне институције, независне институције, може да просперира, а да људи не живе као стока. Упореди ХОнг Конг, који је у Кини, са остатком Кине, види где је разлика, и алтернативу ћеш лако да нађеш, само кад уочиш у чему је разлика.

A posle ce biti da se ja svadjam, zelim da budem pametna, gord sam ovo ono a odgovori na moja pitanja se izbegavaju. Po treci put pitam nesto sto direktno sledi iz tvoje teze da je Fokskon omeo alternativu. Kako ju je sprecio i gde je ona sada? Koja bi se konkretno alternativa bila? Evo nije retoricko pitanje lepo pitam, jer ne znam.

Подели на овим сајтовима

Priznaj da je ovo bolje od price o paradi?! :D

Ma kakva parada, ovo je totalni hit... gringrin

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Namerno nisam rekao Izbunljena decenije umesto La Decada Perdida samo da bih te motivisao da udaris po pretrazivacu a sad je to problem kako sam nesto napisao umesto da kazes "Evo procitaj ti ovaj pdf sto sam ostavio a ja cu da vidim na sta mislis" sad se hvatamo za trice i kucine. A skoro ni u jednoj od nasih debata ti "ne zelis da se svadjas i nadmudrujes" ali zato tacno znas da li i koliko ja zelim da ispadnem pametam. Lepo. :D

Не, није то проблем. Све и да на крају дискусије схватим да нисам у праву, неће ми представљати проблем, напротив. Али ми се не свиђа тај приступ "ако не мислилш као ја, онда си глуп и треба те подучити" какав показујеш сваки пут када разговараш, и то не само са мном. Једноставно, не желим да разговарам на тај начин.

Имаш ли нешто конкретно? Изволи, реци или пејстуј, или дај линк, али немој да претпостављаш да си супериоран и да претпостављаш да ми треба твоје навођење да бих се спасао заблуда јер не мислим као ти. КАд будеш одговарао на аргументе, можемо да причамо, али овако нешто нисам дужан да трпим, нити да у томе учествујем.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

to bi bila moja odluka, a ko hoće da im čini takvu ,,uslugu" od mene neće dobiti lepo mišljenje

Па не знам зашто. Има десет људи који немају шта да једу. Ја им понудим храну да раде нешто за мене. Други им нико не понуди ништа.

И онда неко о мени "нема лепо мишљење"... Шта има уопште да мисли о мени, ако може да им понуди боље извол`те.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

СССР је имао још "јаче" институције па је пук`о ко звечка... САД има све "јаче" институције па су на прагу пропасти.

Једино што од институција ту има везе је да се спроводи закон. Све остало је слобода.

Upravo tako.

Te "dobre institucije" su fiktivna stvar, to ne postoji u realnosti.

Подели на овим сајтовима

A posle ce biti da se ja svadjam, zelim da budem pametna, gord sam ovo ono a odgovori na moja pitanja se izbegavaju. Po treci put pitam nesto sto direktno sledi iz tvoje teze da je Fokskon omeo alternativu. Kako ju je sprecio i gde je ona sada? Koja bi se konkretno alternativa bila? Evo nije retoricko pitanje lepo pitam, jer ne znam.

Ја ти опет објашњавам: Да се Фокскон није појавио, и компаније сличне Фокскону, као једноставно решење којим би се проблем ставио под тепих уместо да се лечи, кинеска влада би била притиснута да потражи алтернативу. ХОнг Конг је један од примера како Кинези могу да направе алтернативу оваквим израбљивачким компанијама.

Овако, лепо и Фокскону и влади, а радници нека скачу кроз прозор. Не знам како бих другачије појаснио.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

СССР је имао СЛАБЕ институције. да би институција била јака, она мора бити независна од спољних утицаја. По стоти пут.

Када је САД имао ЈАКЕ институције, напредовали су. Сада им институције слабе у корист централне власти и на прагу су пропасти.

Врло просто.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...