Драган άσημος :) Написано Јул 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2013 Како је само одвратан немир у души од љутње, мучно га је подносити. Душка and Олимп је реаговао/ла на ово 2 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Август 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Кад се мој деда преселио из села у град шездесет и неке (осме мислим) урадио је то зато што на селу није било струје, путеви су били лоши, по воду се ишло далеко, тешко се долазило до новца, а требало је дјецу школовати, отишао је да би дјеци обезбједио бољи-лакши живот. Данас је ситуација другачија. У села је стигао асвалт, струја, изграђени су водоводи, основне школе, амбуланте, а у градовима је све мање посла, а све више незапослених, још да држава подржи домаћу производњу па да се враћамо на села. Душка and Олимп је реаговао/ла на ово 2 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Август 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Кратак сам памећу и оскудан добротом, нит` као змија, нит` као голуб. Нит` Те љубим, нит` знам за љубав Твоју. Твој престо у мени, предао сам у руке непријатеља Твојих. На Твој призив да будем син по благодати, не одазивам се. Сладост присуства благодати Твоје у мени, сладост духовну, замјенио сам насладом тјелесном и душевном. Жив ли сам? Изгледа да се само у живе убрајам. Дијана. and Олимп је реаговао/ла на ово 2 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Август 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Моје не успјеле теме: Опитна духовност Празна ријеч Слобода и последице-одговорност Шта код Христа оставља најјачи утисак на вас? Људмила Осипова Јањетовић Нова школа-Петар Савић Живот дјеце прије доласка у хранитељску породицу Породични буквар-васпитање без казне и награде Вјероватно има још нека? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Август 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 23, 2013 "Postupajte prema ljudima kao da su ono što bi trebalo da budu, i pomoći ćete im da postanu ono što mogu da budu" Johan Volfgang Gete Дете моје, плод молитве (тиховања) је да видиш друге као свете, као ангеле. Ако гледаш друге са ниподаштавањем, па и самога старца, треба да знаш да си пао у духовном животу и да ти је потребно искрено и дубоко покајање. Када осуђујемо ближњег у срцу, треба да знамо да не идемо добрим путем. У себи увек треба имати добро и сву браћу видети као добре и свете, а себе као најгорег. У сваком искушењу или учињеној неправди, ја сам тај који треба да се кајем, био крив или не, како бих увек био у миру са ближњим и да би са мном обитавала благодат Светога Духа. Како да се причести Светим тајнама онај ко је ожалостио и увредио брата и ближњег и нема заједницу са њим? Старац Јефрем Катунакијски Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Жао ми жена које сатр посо. Мужеви који не могу да обезбједе (финансијски) женама да буду домаћице (наравно онима које то хоће), нису мужеви већ пужеви. arizan је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Жао ми жена које сатр посо. Мужеви који не могу да обезбједе (финансијски) женама да буду домаћице (наравно онима које то хоће), нису мужеви већ пужеви. so I am a snail "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 so I am a snail Такође, исти случај. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Такође, исти случај. Сад ми је лакше "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Септембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2013 Жао ми жена које сатр посо. Мужеви који не могу да обезбједе (финансијски) женама да буду домаћице (наравно онима које то хоће), нису мужеви већ пужеви. Братац, не буди тако искључив. :sheriff: Сложила бих се са тобом када би уместо не могу било написано - неће. Не снашло те да желиш и хоћеш, а не можеш ( мислим искључиво на посао ). На пример, нема посла ни за омладинце, а ти имаш 50 и кусур година ; где год потражују раднике истакну да не примају старије од 30 година, па ако ипак покушаш, презриво те погледају, и кажу да им не трба 2 у 1, алудирајући на то да си дупло старији од услова који су навели у огласу. Онда нађеш преко лета негде , да мешаш малтер, и таман зарадиш да малчице одмањиш дуговања за струју и грејање, кад ето опет јесен, па зима, и посла нема . Е, ако си у таквој ситуацији, па је нужно да жена ради ( иако би радије била домаћица), а ти је у потпуности одмениш у кући, и без предрасуда запашеш кецељу и дохватиш се судопере и усисивача, онда свакако не заслужујеш да те тамо неко назива пужем. Зар не ? А, тек о мужевима који због болести не могу издрже да раде ташке физичке послове ( а ови наши не дају пензију ни кад је човек на самрти), не желим ни да коментаришем. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Септембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2013 За св. Амона говорили су, да је он био достигао такво савршенство, да од многе благости није знао више да постоји зло. Кад су га питали, какав је то тесный и прискорбный путь, он одговори: „то је обуздање својих помисли и одсечење сопствених жеља ради испуњења воље Божје". ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Септембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2013 Боже, ја сам кратковид, ти си далековид, подари да видим твојим видом. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Септембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Као што је Христос глава цркви, муж је глава жени. Велика је одговорност на мужу. Пројавити према жени оно што је Христос пројавио према цркви: благост, кротост, милост, праштање, непогрешиво руковођење кроз животне недоумице и снагу и сигурност у животним бурама,једном рјечју љубав nana, Bokisha, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Септембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Братац, не буди тако искључив. :sheriff: Сложила бих се са тобом када би уместо не могу било написано - неће. Не снашло те да желиш и хоћеш, а не можеш ( мислим искључиво на посао ). На пример, нема посла ни за омладинце, а ти имаш 50 и кусур година ; где год потражују раднике истакну да не примају старије од 30 година, па ако ипак покушаш, презриво те погледају, и кажу да им не трба 2 у 1, алудирајући на то да си дупло старији од услова који су навели у огласу. Онда нађеш преко лета негде , да мешаш малтер, и таман зарадиш да малчице одмањиш дуговања за струју и грејање, кад ето опет јесен, па зима, и посла нема . Е, ако си у таквој ситуацији, па је нужно да жена ради ( иако би радије била домаћица), а ти је у потпуности одмениш у кући, и без предрасуда запашеш кецељу и дохватиш се судопере и усисивача, онда свакако не заслужујеш да те тамо неко назива пужем. Зар не ? А, тек о мужевима који због болести не могу издрже да раде ташке физичке послове ( а ови наши не дају пензију ни кад је човек на самрти), не желим ни да коментаришем. Добро кажеш. Лидија Миленковић and Bokisha је реаговао/ла на ово 2 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Као што је Христос глава цркви, муж је глава жени. Велика је одговорност на мужу. Пројавити према жени оно што је Христос пројавио према цркви: благост, кротост, милост, праштање, непогрешиво руковођење кроз животне недоумице и снагу и сигурност у животним бурама,једном рјечју љубав да...да...знам једнога који од силног осећаја одговорности и маловерја и заборава да "део" пребаци на Бога и Спаса нашег,витлан вучјим временима изгуби мир па и кротост благост...због велике одговорности муж треба да се држи Христа и само с њим може пројавити све како ваља. Драган άσημος :) је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука