Драган άσημος :) Написано Јун 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 2, 2013 О среће, о мира, о радости, кад се Дух Божји свије у очишћено срце човечје као ластавица у своје гнездо!....Сведочанство, које нам долази из срца, од Духа Божјега, не оставља ни најмање сумње. То Бог сведочи о Богу. Из Охридског пролога Ми који више копипејстујемо, свједочимо да немамо искуство присуства Духа Светог, тако да је ово наше неопитно копипејстовање жеља да искусимо, али се гушимо у својим слабостима, јер се на наше срце наталожило греховног талога, непокајаног. Какве користи имају они који и прочитају наше копипесјтоване неопитне текстова? Цијеним никакве. Тако да бих себе прогласио бескорисним неопитним копипејстером и поставио питање има ли смисла да наставим са овим? Можда би било корисније не писати, не трошити вријеме, не заузимати меморију на серверу и томе слично. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Јун 2, 2013 Пријави Подели Написано Јун 2, 2013 Ми који више копипејстујемо, свједочимо да немамо искуство присуства Духа Светог, тако да је ово наше неопитно копипејстовање жеља да искусимо, али се гушимо у својим слабостима, јер се на наше срце наталожило греховног талога, непокајаног. Какве користи имају они који и прочитају наше копипесјтоване неопитне текстова? Цијеним никакве. Тако да бих себе прогласио бескорисним неопитним копипејстером и поставио питање има ли смисла да наставим са овим? Можда би било корисније не писати, не трошити вријеме, не заузимати меморију на серверу и томе слично. Samo nastavi, ima na serveru i previše memorije Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 2, 2013 Пријави Подели Написано Јун 2, 2013 go on! "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 @@Драшко, ...али неопитни копипејстер јесам. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 РАСУЂИВАЊЕ Чистоме све је чисто, рекао је апостол. И храна човекова сама по себи не може се назвати нечистом, мада нека храна може изазвати нечисте помисли и жеље код човека. O томе дивно расуђују св. Симеон Столпник у разговору са својим старцем Јованом. Рече старац Јован: „Човека не прља јело и пиће, јер Господ говори у Писму: всякое зелiе снедное въ пищу дахъ вамъ” (I Мојс. 9, 3), на што блажени Симеон одговори: „Ако човека не прља јело, ипак оно порађа мисли прљаве, и помрачава ум, и укорењује и одебљује страст, и претвара духовног човека у телесног прикивајући мисли његове к земним жељама.” Није ли вода што из облака пада чиста? Но кад киша много пада, усеви од ње иструле. Така исто и јака храна изазива труљење духовног и моралног бића човековог. Ово као да мене описује, дјелимично. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 @@Душка,...ако би можда зашкрипало с меморијом, слободно јави, да престанем писати. Душка је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Дакле, не очајавај када падаш, него са усрђем устани и учини метанију, говорећи: Опрости ми, Христе мој, човек сам и слаб сам. Није те Бог напустио, како кажеш, али пошто је у теби још много световне гордости и много сујете, наш Христос допушта да грешиш и да падаш, да би свакодневно чувствено постао свестан своје немоћи, да би трпео оне који сагреше, да не би осуђивао своју браћу када погреше, и да би их укрепио. Старац Јосиф Исихаста Даклем, препознао сам се! Лидија Миленковић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Даклем, препознао сам се! И ја, такође Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Нешто мислим, шта има ми да тражимо годишњи одмор кад је Бог рекао да шест дана радимо, а седми да одморимо. Шта мислите да ли би се многи приватници сложили с овим? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2013 Божије предзнање, знање будућих догађаја? Бог зна наше мисли. Зна како ћемо да употребимо нашу слободу. Тако да иако Бог зна будуће, то не искључује нашу слободу и одговорност за учињено. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2013 Е Христе главо цркве, колико је твоје тјело, уди који чине тјело, болесно! ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 ....О, тешко, тешко нама, који на себи носимо име Христово, али у себи немамо нимало Духа Христовог, који на себи носимо име Христово, али не следимо учењу Јеванђеља!.... Свети Јован Кронштатски Олимп је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јул 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Како сам ја само повређен грехом! Оно што је рђаво, зло, нечисто одмах се мисли и осећа срцем. Добро, пак, лепо, чисто, свето често се само мисли и говори, али не осећа. Тешко мени! Још је срцу моме ближе зло, неголи добро. Зло које само помислим или осетим, ја сам одмах спреман и да брзо и лако учиним, уколико немам страха Божијег. Хтети имам у себи, али учинити добро не налазим (Рим.7,18) снаге, те се замишљено добро дело одлаже у недоглед.Свети Јован Кронштатски ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јул 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Један поздрав са осмјехом, остао ми је урезан као пријатан, међ многим другим којих се не сјећам. Био је то осмјех који је крио жељу да се сретнемо, након овог на земљи, кад земљу вратимо земљи, у Царству Небеском. Али ја не успјевам гледати на људе са том жељом и осмјехивати им се са том жељом. Ваљда кад будем себи, неодступно и искрено, желио живот у Царству Небеском, тад ће и мој осмјех крити ту жељу. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јул 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2013 Када бих се овог тренутка преселио из овога живота у живот онај, пожелио би да се онима што остају послије мене, онима који ме воле и који би туговали што више нисам са њима, радост што прије усели у срце. Да ме не забораве, али да што прије наставе са својим животима. Сваки човјек би то пожелио онима које је волио у овом животу. Господе сјети се уснулог Предрага у Царству Твоме. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука