Jump to content

Мишљење (критике) чланова форума о члановима форума

Оцени ову тему

Препоручена порука

Људи, хејде да завршимо са овом беспотребном расправом. Циљ опомињања Рогија (у међувремену је банован) и Родољуба, било је спречавање пљувања по ПБФ. Свако ко је пратио Рогијева писања видео је да се ради о младом човеку који лута (пропали студент ПБФ, а тренутно тзв. "фислофски теиста", деиста, будиста и питај Бога каква му се још схватања не врзмају по глави). Таква особа нема право да блати ПБФ, нема кредибилитет. И поред тога, Родољуб је "поверовао" Рогију, у вези оптужби према ПБФ. Тражио је да се то даље "документује". Родољубу је очигледно хоби да скупља "јеретичке изјаве" епископа, професора, теолога и других људи у Цркви. Човек се бави тиме, не знам по чијем благослову. Такво деловање неће бити толерисано на овом форуму. Критика - да, памфлетизам и квазиревност - не.

Дакле, Родољуб је добио опомену из два разлога:

1. Подстицао је на даљу дискусију Рогија, по питању због којег је Роги ДВА ПУТА опоменут (у вези наведеног пљувања по ПБФ);

2. Спамовао је тему, са тенденцијом да се тема претвори у начин говора који је НЕПРИХВАТЉИВ на овом форуму: пљувачина и незналачка критика људи и институција у Цркви.

Ето, зато је опоменут. Господин Родољуб може да настави да пише, да износи своје мишљење држећи се теме, то му нико неће забранити. Ако је мислио да Рогијеве небулозе имају утемељење, требао је да му се обрати преко ПП, па нек се нађу негде и сити натрачаре. Једно требамо сви да знамо: свако ко на овом форуму покуша да лакрдијаши, да незналачки, неосновано, по систему рекла-казала, блати људе и институције, биће санкционисан.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

(,,Родољубу је очигледно хоби да скупља "јеретичке изјаве" епископа, професора, теолога и других људи у Цркви. Човек се бави тиме, не знам по чијем благослову.")-zavrsen citat

Ovo su zaista krupne reci!!Znaci imamo spijuna na forumu!!

Pa dobro Rodoljube evo reci nam sada jel zaista tvoj hobi da spijuniras sta je ko gde rekao ili je rec o necem sasvim drugom,recimo u ovom slucaju da se na PBF-u drze predavanja tipa:( ,,meni su na pbf drzhali predavanja kako ne samo da ljudska dusha zajedno sa telom umire i ide u nepostojanje, vecj je to isto i uradila i hristova dusha kada je on umro, i u tom trenutku nije postojala sveta trojca.")-zavrsen citat

Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.

Игумен Никон (Воробьев)

Подели на овим сајтовима

Молим вас да се тема не спамује. Родољубу се са оваквим питањима можете обратити путем ПП. Постоје и теме везане за смртност/бесмртност душе, па изволите, дискутујте.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Pa dovoljno je pogledati njegovu kritiku Mitropolita Jovana.

Какве сад то има везе? Овде је конкретна ствар у питању. Немој сада уопштавати. На једном месту је отац Иван лепо рекао, о оцу Велибору Џомићу је била реч, парафразирам - оћемо да питамо његову маму каква је био беба.
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Pa dovoljno je pogledati njegovu kritiku Mitropolita Jovana.

Какве сад то има везе? Овде је конкретна ствар у питању. Немој сада уопштавати. На једном месту је отац Иван лепо рекао, о оцу Велибору Џомићу је била реч, парафразирам - оћемо да питамо његову маму каква је био беба.
Ima veze jer govori o tome kakav odnos ima prema vladikama koje naginju ekumenizmu i aktivno učestvuju u dijalogu sa RKC.Uz dužno poštovanje prema Rodoljubu,ali da je zaista pročitao dela Mitropolita Jovana,ne bi mu imputirao tvrdnje koje nigde nije rekao.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Молим вас да се тема не спамује. Родољубу се са оваквим питањима можете обратити путем ПП. Постоје и теме везане за смртност/бесмртност душе, па изволите, дискутујте.

Oprosti brate u debelom si zaledju!!Optuziti Rodoljuba da je spijun stvarno je velika uvreda!!I sta sad ti si rekao svoje a mi da se objasnjavamo putem PP!! Neverovatno kako lako se ovde ljudi vredjaju!!

Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.

Игумен Никон (Воробьев)

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Oprosti brate u debelom si zaledju!!Optuziti Rodoljuba da je spijun stvarno je velika uvreda!!I sta sad ti si rekao svoje a mi da se objasnjavamo putem PP!! Neverovatno kako lako se ovde ljudi vredjaju!!
OK,evosaljem ti na pp.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Људи, хејде да завршимо са овом беспотребном расправом. Циљ опомињања Рогија (у међувремену је банован) и Родољуба, било је спречавање пљувања по ПБФ. Свако ко је пратио Рогијева писања видео је да се ради о младом човеку који лута (пропали студент ПБФ, а тренутно тзв. "фислофски теиста", деиста, будиста и питај Бога каква му се још схватања не врзмају по глави). Таква особа нема право да блати ПБФ, нема кредибилитет. И поред тога, Родољуб је "поверовао" Рогију, у вези оптужби према ПБФ. Тражио је да се то даље "документује". Родољубу је очигледно хоби да скупља "јеретичке изјаве" епископа, професора, теолога и других људи у Цркви. Човек се бави тиме, не знам по чијем благослову. Такво деловање неће бити толерисано на овом форуму. Критика - да, памфлетизам и квазиревност - не.

Дакле, Родољуб је добио опомену из два разлога:

1. Подстицао је на даљу дискусију Рогија, по питању због којег је Роги ДВА ПУТА опоменут (у вези наведеног пљувања по ПБФ);

2. Спамовао је тему, са тенденцијом да се тема претвори у начин говора који је НЕПРИХВАТЉИВ на овом форуму: пљувачина и незналачка критика људи и институција у Цркви.

Ето, зато је опоменут. Господин Родољуб може да настави да пише, да износи своје мишљење држећи се теме, то му нико неће забранити. Ако је мислио да Рогијеве небулозе имају утемељење, требао је да му се обрати преко ПП, па нек се нађу негде и сити натрачаре. Једно требамо сви да знамо: свако ко на овом форуму покуша да лакрдијаши, да незналачки, неосновано, по систему рекла-казала, блати људе и институције, биће санкционисан.

Господин Александар се уплео као пиле у кучине, више не зна шта је рекао и шта је мислио.

На самој теми је написао да сам опоменут због шпијунирања, што је злонамерна инсинуација. Овде тврди ово горе под 1. и 2. што је различито од његовог првог разлога.

Жао ми је што морам да приметим да се Александар посвађао са елементарном логиком. За њега су његове претпоставке и инсинуације неспорна истина. Значи, ПРЕТПОСТАВИ (тачније инсинуира) да ја имам одређену намеру и онда то претпостављено (инсинуирано) понашање санкционише. Међутим, он је и пре ове опомене два или три пута на последњих неколико страница теме о митарствима  погрешно протумачио моје изјаве . Нећу да улазим у то да ли их није разумео или их је злонамерно тумачио. И једно и друго указује на то да има проблема да исправно разуме јасне исказе саговорника. Такође је у више наврата на крају теме користио увредљиве изразе као "аргументе" у дијалогу и јасно показао личну нетрпељивост. У овим двема чињеницама - неспособности да исправно разуме саговорника и личној нетрпељивости - крије се тајна те фамозне опомене.

То господин наставља и у последњој поруци инсинуацијама о  "хобију", "трачарењу" и сличном. Просто, дисквалификације су му најјачи аргумент.

А сада реч-две о фактографији.

Роги први пут није опоменут због "пљувања" по ПБФ-у, него други пут. После друге опомене он и Александар су разменили још две или три поруке у којима је Александар покушавао да на свој начин објасни или оправда изјаве професора ПБФ-а и у том смислу износио одређене претпоставке, а Роги је указивао да Александрове претпоставке нису основане. У том тренутку ја у поруци тражим од Рогија да одговори на нека питања у вези онога што износи. Понављам - њих двојица су пре моје поруке наставили дијалог - један је тврдио једно, други - друго. Шта је нелогично ако се у тај разговор умеша трећи тражећи да Роги да додатна објашњења за оно што тврди? Али то је по Александру "подстицање Рогија на даљу дискусију". А његово размењивање порука после друге опомене Рогију није подстицање на дискусију. Смешно.

А ПБФ би требало да се брани не хистеричном забраном сваког разговора о ставовима његових професора и дисквалификовањем саговорника лепљењем етикета о "шпијунирању", "хобију", "пљувању" и сл. него реалним аргументима.

И на крају - зашто сам рекао да верујем Рогију? Из простог разлога што он није ни први, ни други ни трећи који износи овакве тврдње о ставовима професора ПБФ-а. Чуо сам их више пута, не само од студената који се не слажу са оваквим ставовима, него и од оних који су имали позитиван однос према њима.

Дакле, и после ове Александрове поруке-објашњења која је пуна контрадикција, јасно је да је опомена изречена због синдрома Илије Чворовића. Шта да се ради...

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат

И  Отац на службеном путу и Балкански шпијун. Надам се, да ћете сви ви који сте у овоме саучествовали, за времена да се покајете.

Ми ћемо,изгледа као неразумни богаташ из Светог Писма (са разликом што ми нисмо богаташи) да мислимо да има времена за покајање. Јешћемо и пићемо и бановаћемо за много година...  0205_whistling

Мора да се отвори тема: "Како треба да изгледа идеалан админ и модератор форума"

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

И  Отац на службеном путу и Балкански шпијун. Надам се, да ћете сви ви који сте у овоме саучествовали, за времена да се покајете.

Ми ћемо,изгледа као неразумни богаташ из Светог Писма (са разликом што ми нисмо богаташи) да мислимо да има времена за покајање. Јешћемо и пићемо и бановаћемо за много година...  0205_whistling

Мора да се отвори тема: "Како треба да изгледа идеалан админ и модератор форума"

Чини се да сестра Евдокија малко претерује, али остаје, ако се слажете оче, да је брату Родољубу учињена неправда.
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Нажалост, ви то већ и мислите и чините.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Заиста немам воље ни времена да претражујем због чега си опоменут и за то постоји разлог јер да га нема не би било ни опомене.

Да, а шта када неко измисли разлог из нпр. личне нетрпељивости?

Оче Иване, очито је да сте у погрешном тренутку "залегли" да својим ауторитетом штитите Александра, али како хоћете, ваша ствар.

Цитат

Не, оче, него:"Како изгледа савестан/непристрастан (да не кажем "нормалан" - може погрешно да се протумачи) админ и модератор форума?"

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

И  Отац на службеном путу и Балкански шпијун. Надам се, да ћете сви ви који сте у овоме саучествовали, за времена да се покајете.

Ми ћемо,изгледа као неразумни богаташ из Светог Писма (са разликом што ми нисмо богаташи) да мислимо да има времена за покајање. Јешћемо и пићемо и бановаћемо за много година...  4chsmu1

A jа предлажем, с обзиром на чињенично стање и најаву администратора, да се отвори тема: " бројимо до 10.000 банова "

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...