Sasa Kolbas Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ne znam ni ja ko si ti ni šta si ti,ali vidim da ti je važnija forma od suštine.Ovo što sam rekao je ISTINA,pa ti sad možeš da se popneš na luster,da plačeš i da mi citiraš svete oce koliko hoćeš,da mi govoriš kako si bolji vernik od mene,DžABE kad sam u pravu! I odakle ti pravo da dovodiš moju veru u pitanje????Kako te nije sramota!!! Možeš da pljuješ rimokatolike i papu i hrvate do mile volje,sve hodže u Bosni ali uzalud kuknjava i uzalud sve kad oni od pravoslavnih Srba prave katolike i muslimane a ne obrnuto, i za to je kriva SPC jer je pasivna i kraj priče!Takvi ljudi kao što si ti,pasivni i lenji formalisti i kukavice,ste i krivi za ovakvu situaciju.Kad bi sad u sred Šumadije došli katolički popovi da prevode sela u katolicizam vi bi ste samo rekli jujuju,sramota,jujuju,da Bog sačuva šta nam se dešava,jujuju eto šta nas snašlo ,jujujujuju mi smo mučenici,i ostale gluposti. Da sam ja paroh i da rimokatolički pop makar jednog mog vernika prevede u drugu veru ja bih skinuo mantiju i otišao da se bavim nekim svetovnim zanimanjem ili bih otišao u neki manastir od sramote. Nisam dovodio tvoju veru u pitanje nego sam rekao da je jako ruzno to sto si napisao, dakle sledece: sudija "Ako,neka ih pokatoliče kad SPC nije sposobna da popravoslavljuje" Stvarno ne mogu da razumem ni ateista da ovako nesto kaze. I gde sam ja to pluvao rimokatolike , muslimane? Ajde ne lupetaj. Баба је реаговао/ла на ово 1 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Nisam baš pratio temu od početka, al nešto mi govori da ovo pokatoličavanje nije nasilno. Prisutan sam u jednom mestu u Vojvodini da sve više i više pravoslavaca prelazi u protestante. Ja mislim da Pravoslavna crkva ovde treba da poradi na tome da se srbi ne rasipaju po drugim religijama. Није, него је добровољно. Нашли људи истину у католичанству и одједном се одушевили и прекрстили се. kordun, DYNABLASTER and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 А зашто је битно да ли Срби у Ливну иду у католичке цркве, кад наша Црква признаје свете тајне РКЦ? Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Evo jedne moje mudrosti. Ako psa ne vežeš povocem, daš mu slobodu da ide gde got želi. A sa druge strane niti ga hraniš niti mu daješ vodu da pije, niti provodiš vreme sa njim, da li možeš da očekuješ od tog psa da bude veran i da ostane uz tebe ukoliko mu tvoj komšija svaki dan daje i hrane i vode i redovno se igra sa njim? fsa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 za rodoljublje treba imati ljubav prema bližnjem svome,a bližnji svoj ti je i ona gruda gdje si rođen i ono nebo pod kojim si ugledao sunce,na žalost neki ljudi nemaju ljubavi ni prema svojim najbližima kamo li prema ovome o čem ja govorim,rodoljublje je čista ljubav u imenu mu čak to stoji,onaj ko ga ne osijeća ima duhovnih problema to je definitivno,ja to tako gledam,i mislim da sam sto posto u pravu! onaj ko na iksrivljen način gleda na to je ili ne razumije ili je zlonamijeran,oba slučaja su poražavajuća,ima ovdije jedan čovijek koga ja baš cijenim i poštujem ,a pominje neke pink pravoslavce,svaka mu čast za termin... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 А зашто је битно да ли Срби у Ливну иду у католичке цркве, кад наша Црква признаје свете тајне РКЦ? saljivdzija :aplauz: Панарет је реаговао/ла на ово 1 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Evo jedne moje mudrosti. Ako psa ne vežeš povocem, daš mu slobodu da ide gde got želi. A sa druge strane niti ga hraniš niti mu daješ vodu da pije, niti provodiš vreme sa njim, da li možeš da očekuješ od tog psa da bude veran i da ostane uz tebe ukoliko mu tvoj komšija svaki dan daje i hrane i vode i redovno se igra sa njim? ovo je lijepo rečeno,ali to se odnosi najprije na nas vijernike da to činimo,da utičemo na ljude u pozitivnom pravcu,a ne samo crkve,ljudi crkva je naša na koljenima do skora bila,pustite je da malo stane na noge,jel vi znate šta je preživjela.evo mi mladi smo počeli da punimo crkvu opet,pomozimo joj a ne pljujmo po njoj,ako vidimo sveštenika da ne valja onda ukaži na to al ne na ovaj način Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ako neko pokuša da kaže da rodoljublje nije element pravoslavlja,ja mu se izvinjavam unapred,ali ga neću uvažavati Родољубље је нешто што је постојало код свих, у свим добима, па и пре Хришћанства, и постојаће до краја света код свих народа. Оно ће увек бити инкорпорирано у личносни идентитет сваког народа без обзира на религиозну припадност, па што не би била уграђена као елемент (али само као један елемент који никако не сме да засени ону примарну еклисијалну димензију православног човека јер у том случају лако прераста у своју супротност ) и саставни део нашег православног етоса? Све што је недвосмислено позитивно може и треба бити органски део православног етоса...све док не претендује на духовни трон. Битно је да етнофилетизам, а то је ћорсокак у који наш човек у данашње време веома лако пада, не постане она нит која чини основно ткање духовно - православног бића једног Србина. Панарет and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Evo jedne moje mudrosti. Ako psa ne vežeš povocem, daš mu slobodu da ide gde got želi. A sa druge strane niti ga hraniš niti mu daješ vodu da pije, niti provodiš vreme sa njim, da li možeš da očekuješ od tog psa da bude veran i da ostane uz tebe ukoliko mu tvoj komšija svaki dan daje i hrane i vode i redovno se igra sa njim? Poredjenje ne stoji, ovcice su u pitanju Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Родољубље је нешто што је постојало код свих, у свим добима, па и пре Хришћанства, и постојаће до краја света код свих народа. Оно ће увек бити инкорпорирано у личносни идентитет сваког народа без обзира на религиозну припадност, па што не би била уграђена као елемент (али само као један елемент који никако не сме да засени ону примарну еклисијалну димензију православног човека јер у том случају лако прераста у своју супротност ) и саставни део нашег православног етоса? Све што је недвосмислено позитивно може и треба бити органски део православног етоса...све док не претендује на духовни трон. Битно је да етнофилетизам, а то је ћорсокак у који наш човек у данашње време веома лако пада, не постане она нит која чини основно ткање духовно - православног бића једног Србина. jeste samo na svaku naznaku rodoljublja neki se plaše ove zasijenjenosti drugih hrišćanskih vrijednosti,toliko ga se plaše da se upišaju u gaće od muke,jel neko nešto pomene odma panika,ma dajte molim vas,šta je sa vama,ugledajte se na neke ljude veće od vas u našoj skoroj istoriji,ne treba da idete dalje od Vladike Njegoša,ili Nikolaja Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 А зашто је битно да ли Срби у Ливну иду у католичке цркве, кад наша Црква признаје свете тајне РКЦ Samo u velikoj nuždi,u slučaju smrti opelo da se obavi,ako nema pravoslavne crkve.ja tako znam,a sad ako ima još neki slučaj kad pravoslavac može da ide u KC po uslugu neka me ispravi Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 jeste samo na svaku naznaku rodoljublja neki se plaše ove zasijenjenosti drugih hrišćanskih vrijednosti,toliko ga se plaše da se upišaju u gaće od muke,jel neko nešto pomene odma panika,ma dajte molim vas,šta je sa vama,ugledajte se na neke ljude veće od vas u našoj skoroj istoriji,ne treba da idete dalje od Vladike Njegoša,ili Nikolaja Има и таквих, не сумњам ни мало...знам. Међутим, без обзира на поменуте, није згорег стално наглашавати опасност од етнофилетизма јер је он и те како реалан, присутан, веома лако се генерише код у вери неутврђених и неуких , и представља истинску опасност по хришћански начин живота...ништа више. А да међ' Србима има оних који свесно и тендециознио чак и чисто и непатворено родољубље и патриотизам гурају и смештају у оквире "фашизма и шовинизма", има их...постоји више разлога који могу дефинисати самопотирућу природу таквих људи. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Има и таквих, не сумњам ни мало...знам. Међутим, без обзира на поменуте, није згорег стално наглашавати опасност од етнофилетизма јер је он и те како реалан, присутан, веома лако се генерише код у вери неутврђених и неуких , и представља истинску опасност по хришћански начин живота...ништа више. А да међ' Србима има оних који свесно и тендециознио чак и чисто и непатворено родољубље и патриотизам гурају и смештају у оквире "фашизма и шовинизма", има их...постоји више разлога који могу дефинисати самопотирућу природу таквих људи. ima brate i ja se protiv toga borim isto i veliki sam protivnik toga,često nastojim da to izbijam klincima iz glave kad god mogu,ali sam često i sam nepravedno i rekao bih refleksno identifikovan kao takav,a nisam,to je opet ta druga krajnost,treba i jedno i drugo da ispravljamo jer ne valja.naravno ova druga strana šovinistička je daleko lošija. Istochnik and fsa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 А зашто је битно да ли Срби у Ливну иду у католичке цркве, кад наша Црква признаје свете тајне РКЦ? ima strucnijih koji ce ti odgovoriti ali nasa Crkva ne priznaje sv.tajne RKC , stvarno sam mislio da se salis Јадранка-Дервента and kordun је реаговао/ла на ово 2 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 evo npr naše sevene komšije: http://www.youtube.com/watch?v=h-5_63OE_5k#t=14 Nije istin ada s ene prelazi u pravoslavlje,to kad bi nek tvrdio bila bi laž,drugo nije isti proces prelaska mutavih i usamljenih pravoslavaca u protestantske sekte,subotare i šta ti ja znam i prelazak u katoličanstvo,to dvoje su totalno različiti procesi u korijenu,znaš ti to i samMa pusti ti to,ovo nije SPC.To što neki tamo preleze u neku tamo pravoslavnu crkvu to je lepo fino i krasno,aplauz....ALI,mene ne interesuje to što neki tamo negde prelaze u pravoslavlje,mene interesuju dve stvari:Da se širi uticaj i moć SPC van teritorija naseljenih Srbima,tj da pripadnici drugih konfesija i neodlučni prelaze u NAŠU crkvu i druga stvar da se spreči odlazak Srba u druge,vere sekte i sl.i da se samim tim spreči i odlazak Srba sa teritorija koje naseljavaju. Ovo o čemu pričam nije samo pitanje SPC i vere,ovo je i pitanje od geo-strateškog značaja za nas! verum est in beer and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука