Jump to content

Хитно помози, хришћанине!

Оцени ову тему

Препоручена порука

ОВО СУ ЗЛАТНА ДЕЦА, АЛИ  ЈОШ НИ  ИЗ БЛИЗА НЕ ЗНАТЕ НИШТА О ЊИМА

Јелена (13), Иван (11) и Рада (10) Ђурић из Вировца код Мионице су златна деца. Али, не верујте нам на реч. Прочитајте ову причу до краја и сами се уверити у то.

Тата Живорад је погинуо пре 10 година, а маму БИљану је однела леукемија у септембру. Умрла је тачно 10 година и један дан после мужа.

Помозите малим, храбрим Ђурићима да добију детињство које ова златна деца и заслужују! Придружите се нашој акцији: http://www.blic.rs/srce-za-decu  и  http://www.blic.rs/srce-za-decu/donatori ,

Уколико желите да се укључите у нашу акцију, то можете да учините уплатом на динарски рачун "Блиц фондације" 2750010221949709 90, као и на девизне рачуне 10221949711 84 - eur, 10221949717 66 - usd и 10221949724 45 - chf, код "Сосијете женерал банке".

Можете помоћи и слањем СМС-а на број 2552 (важи за све мреже), а цена поруке је 100 динара. За све информације јавите се на број телефона редакције "Блица": 011/333-4-528.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

http://www.kurir-info.rs/akcija-kurira-cerka-mi-je-umrla-sin-boluje-od-raka-a-kuca-izgorela-clanak-1169963

AKCIJA KURIRA: Ćerka mi je umrla, sin boluje od raka, a kuća izgorela!

DRUŠTVO

06:51, 09.01.2014.

Autor: Bogdan Vranješević,Foto: Kurir

Tragedija: Gotovo slepa Ljubinka Stevanetić (63) kroz jauk priča o tome kako je izgubila desetogodišnje dete Marinu, o bolesnom sinu Mladenu (29) i o suprugu Radovanu (69), invalidskom penzioneru. Spas vidi jedino u volji dobrih ljudi da im se smiluju

KRAGUJEVAC - Sudbina ih izdala!
Nesreća je odavno nedragi gost doma Stevanetića u planinskom selu Božetići kod Nove Varoši. Pre nekoliko godina Marina (10), kći Radovanova i Ljubinkina, umrla je od karcinoma hipofize, od čega je ubrzo oboleo i njen stariji brat Mladen. Otac Radovan je invalidski penzioner, a majka Ljubinka je na jedno oko potpuno slepa, a nadrugo vidi svega 60 odsto. Da zlo ima repove, Stevanetići su iskusili 16. aprila ove godine, kada im je plamen u trenu progutao dvospratnu kuću sa potkrovljem!
Tada im je i život završio na zgarištu.

Uspomene u pepelu

- Izgorela nam je kuća i pokućstvo. Čak nam je i pas skončao u vatri, ali ne mogu da prežalim porodične fotografije. Nemam više nijednu sliku moje ćerke Marine. Sve naše uspomene su u pepelu - tužno zbori Ljubinka, brišući suze s bolesnih očiju.

Ona se preselila kod bolesnog sina Mladena u Kragujevac, gde je on stigao do druge godine Pravnog fakulteta kad ga je bolest ophrvala. Glava nesrećne porodice Radovan ostao je u Božetićima. Nekadašnji kokošinjac, tri sa tri, sada mu je stanište. Od pušnice napravio je kuhinju. Komšije su mu od svoje kuće razvukle električni kabal da napaja jednu sijalicu. Čak i po ovoj zimi kupa se hladnom vodom s dvorišne česme.

Lekovi preskupi

Sin Mladen kaže da sa majkom živi kao podstanar u podrumu jednog kućerka.
- Ona je stara i bolesna, a pomaže jednoj nepokretnoj starici za 4.000 dinara mesečno. Nema drugog izbora. Očeva invalidska penzija je 18.000 dinara. Proda i malo sira, koji pravi gore u selu, ali sve to je premala zarada. 

Zbog karcinoma imam oštećenje trećeg režnja hipofize i moram da koristim terapiju, koja košta 450 evra mesečno. Mamini lekovi za oči su 100 evra, pa još toliko dajemo za stanarinu. Otišli bismo mi odavde, ali nemamo gde da se vratimo. Od naše kuće u Božetićima ostao je samo temelj, crn od gareži, ko što je i naša sudbina - oborenog pogleda priča Mladen.

Praznici su, a Stevanetići imaju samo jednu želju:
- Da nam je samo jedna kućica, montažna, da ponovo budemo na okupu, lakše bi nam i bolesti pale - jada se Ljubinka.

Prokišnjava krov
TRUO KONTEJNER UMESTO DOMA

Kada je kuća Stevanetića izgorela, finansijski su im pomogli opština Nova Varoš i grad Beograd.
- Najveći novac je, nažalost, otišao na Mladenovo lečenje, a za deo para Radovan je kupio posude za pravljenje sira da ne bismo ostali bez tog prihoda. Dobili smo od grada Beograda i jedan kontejner, za smeštaj radnika na gradilištu, ali bio je truo. Patos sa rupama, krov prokišnjava. Nije se moglo u njemu živeti - kaže Ljubinka.

Pomozimo!

Akciju pomoći Stevanetićima za izgradnju nove kuće vodi Kragujevčanka Snežana Popović, koja je ovde upoznala Mladena i Ljubinku. Ljudi dobre volje pomoć mogu uplatiti na račune u Komercijalnoj banci:
DINARSKI 205-9011005277714-15
DEVIZNI Swift - BIC KOBBRSBG
IBAN / Account number RS35205903102012156010

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

UNA (2) UMIRE, SPASIMO JE: Otac preklinje za pomoć, nedostaje 80.000 evra!

Za Unu Savić (2), koja boluje od najtežeg oblika leukemije, na klinici u Nemačkoj pronađen donor koštane srži, ali nedostaje 80.000 evra

una-savic-apel-pomoc-dr-kurir-1391419316

Živi u mukama... Una Savić

Ne propustite... UNA (2) KRITIČNO: Spasimo jedan mladi život! Srbijo, ne dozvoli da ova deca umru! Doktori započeli lečenje dvogodišnje Une Savić

BEOGRAD - Unin život visi o koncu!
Dvogodišnja Una Savić, koja boluje od najtežeg oblika leukemije, trenutno se nalazi u Frankfurtu, gde čeka na transplantaciju koštane srži, za koju nedostaje 80.000 evra. Pošto je devojčica u kritičnom stanju, a adekvatan donor je pronađen, Kurir je juče pozvao mnoge kompanije, političare i poznate ličnosti da se priključe akciji kako bismo što pre sakupili neophodan novac. Većina se momentalno priključila, tako da se nadamo da će potreban iznos uskoro biti sakupljen.

Pomažu poznati

Podsetimo, naš list je još pre nekoliko meseci, kad je Uni nedostajalo 250.000 evra, započeo humanitarnu akciju, zahvaljujući kojoj su njeni roditelji uspeli da odu na kliniku u Nemačku. Našem apelu juče su se odazvali Aleksandar Antić, ministar saobraćaja, Aleksandar Jovičić, šef poslaničke grupe SNS, advokat Vojin Biljić, pevačice Indira Radić i Ana Bekuta, kao i mnogi drugi.

Saša Savić, Unin otac, kaže da je njegova ćerka svakim danom sve lošije.

- Opala joj je kosa, izašle su joj afte po ustima, trpi užasne bolove, povraća na svakih pola sata. Ne prijaju joj hemoterapije, ali iako se toliko muči, željna je života, bori se kao mali lav - kaže Unin otac Saša i dodaje da se sudbina još jednom poigrala s njima kad su našli adekvatnog donora, a, nažalost, i dalje nemaju dovoljno novca za transplantaciju. Ipak, ne gube nadu. Veruju da će uz pomoć dobrih ljudi njihova ćerka uskoro biti zdrava.

Samo da dete ozdravi

- Sve bih dao da moja Una ponovo bude ona stara. Da joj poraste kosa, da se smeje i da ova strašna bolest ostane iza nas. Još teže nam je to što je stariji sin u Srbiji i dodatno pati. Od srca hvala svim ljudima koji su nam pomogli, bez njih sada ne bismo bili ovde. Najviše boli to što život mog deteta zavisi od tih 80.000 evra, a ja sam nemoćan - očajan je Saša.

sasa-i-sandra-sa-cerkom-unom-1392154217-
Roditelji nemoćni... Saša i Sandra sa ćerkom Unom

tvit-1392154247-443933.jpg

Pomozimo!
KAKO DA POMOGNETE UNI
Račun za pomoć otvoren je u Komercijalnoj banci na ime Una Savić
br. dinarskog računa: 205-9011005219862-38
br. deviznog računa: 9031019889411 RS35205903101988941194

SMS broj za pomoć
Za pomoć maloj Uni Savić aktiviran je i poseban SMS broj na koji se mogu poslati poruke i tako donirati novac na njen račun. Broj na koji treba poslati poruku je 2205, a cena poruke je 100 dinara. Važi za sve mreže.

Oni su obećali da će pomoći Uni

Aleksandar Antić: Ministar saobraćaja
Naravno da ću uplatiti novac za bolesnu devojčicu.

Aleksandar Jovičić: Šef poslaničke grupe SNS
Uvek učestvujem u ovakvim akcijama, pomoći ću i sad.

Rasim Ljajić: Ministar trgovine
Odmah ću uplatiti 50.000 dinara za to dete. 

Dušan Bajatović: Direktor „Srbijagasa“
Hoću, naravno, kao i uvek. I ovaj put ću pomoći.

http://www.kurir-info.rs/una-umire-devojcicin-otac-preklinje-za-pomoc-clanak-1225117

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Даће Бог , а и добри људи да Уна оздрави и да има срећно детинство као и остала деца.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Pomozimo-Slavisi-Djukicu-oboljelom-od-akutne-leukemije-233447.html

https://www.facebook.com/slavisa.djukic.9085?fref=ts

Pomozimo Slaviši Đukiću, oboljelom od akutne leukemije

BANJALUKA - Pozivom na humanitarni broj 1432, otvorenim danas, doniraćete jednu KM za liječenje Slaviše Đukića (33) iz Banjaluke.

Đukić, otac dva dječaka (8 i 5 godina), obolio je od akutne leukemije AML3, visokog rizika.

Trenutno se nalazi u Beogradu, na VMA, gdje je sljedećeg četvrtka trebao da bude podvrgnut transplantaciji koštane srži. Stanje mu se, međutim, pogoršalo. tako da je operacija odložena.

Potrebna suma za liječenje iznosi oko 60.000 evra.

Više podataka, kao i broj žiro računa, možete vidjeti OVDJE.

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Дарко Станојевић је ратни ветеран који се 1999. године борио за одбрану наше земље на Косову и Метохији. Данас болује од епилепсије и живи у трошној кућици у Книћу (недалеко од Крагујевца) са старим оцем који и сам има здравствених проблема. Да несрећа буде још већа на новом недовршеном стамбеном објекту је порушен зид услед земљотреса који се недавно догодио у околини Краљева. Дарка сам лично упознао прошле године преко удружења "Српска православна омладина - Инсбрук". Сви који желе да му помогну за сада то могу учинити путем Пост-Нета. Његов број телефона је 060/511-2181 а адреса е-поште darko.stanojevic22@gmail.com. Хвала унапред!

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  On 2. 3. 2014. at 20:07, Иван ПТ рече

Дарко Станојевић је ратни ветеран који се 1999. године борио за одбрану наше земље на Косову и Метохији. Данас болује од епилепсије и живи у трошној кућици у Книћу (недалеко од Крагујевца) са старим оцем који и сам има здравствених проблема. Да несрећа буде још већа на новом недовршеном стамбеном објекту је порушен зид услед земљотреса који се недавно догодио у околини Краљева. Дарка сам лично упознао прошле године преко удружења "Српска православна омладина - Инсбрук". Сви који желе да му помогну за сада то могу учинити путем Пост-Нета. Његов број телефона је 060/511-2181 а адреса е-поште darko.stanojevic22@gmail.com.

Још једна молба за помоћ...

Подели на овим сајтовима

Сестра Милена Радинковић из Бања Луке живи са децом у тешкој материјалној ситуацији па би јој ваљало помоћи. За њен случај знам од прошле године. Позивам најпре њене суграђане а и све остале који колико-толико могу да помогну. За ближе информације можете јој се обратити лично, број телефона је +38766468747. Из Србије је могуће уплатити преко Western Uniona.

Подели на овим сајтовима

http://vesti365.net/srbijo-pomozi-andelu-koji-umire/

SRBIJO, POMOZI ANĐELU KOJI UMIRE
феб 17, 2014
3306

Podelite vest sa prijateljimafacebook.pnggoogle.pngtwitter.pngemail.pnglinkedin.pngpinterest.pngtumblr.pngstumbleupon.png
Pratite Najnovije vesti na portalu VESTI365 i budite u toku!

1015353-bolesno-dete-140214-ras-foto-dim

Ispovest Zorana (37) i Dragane Obradović (26) iz Stare Pazove, koji žive u totalnom siromaštvu i čija trogodišnja ćerka Teodora boluje od kancera, koji je zahvatio bubrege, grudni koš i kičmu, i kojoj su lekari dali samo jedan odsto šansi da preživi, dirnula je mnoge sugrađane koji su nesebično ponudili svoju pomoć.

„Alo!“ je stupio u kontakt i sa sveštenicima crkve u Staroj Pazovi, koji su nam poručili da sa teškim stanjem devojčice, kao i željom njenih roditelja da je krste, nisu bili upoznati i da će drage volje obaviti obred krštenja koji su roditelji priželjkivali, ali nisu mogli da ga priušte.

„Alo!“ redakcija takođe se ponudila da plati svečani ručak i sve prateće troškove krštenja bolesne devojčice.

- Hteli smo da je krstimo čim smo saznali koliko je teško bolesna. Međutim, nismo uspevali, jer je najveći deo vremena u bolnici. Kada je puste, zbog velikih troškova koje imamo oko puta i lečenja, retko kad nam ostane para da je odmah krstimo. Novac nekako klizi, nije ni meni jasno kako. Odeš sa parama u Beograd, a vratiš se bez dinara – kaže za „Alo!“ Teodorin otac Zoran, koji je prvi put zatražio pomoć od drugih i medija.

1017206-bolesno-dete-140214-ras-foto-dim

- Nisam navikao da mi ljudi pomažu. Ceo svoj život bio sam sam. Otac mi je mnogo pio, posle me tukao i izbacivao na ulicu. Kada su socijalni radnici hteli da me stave u dom za nezbrinutu decu zbog konstantnih modrica i loših ocena, majka nije progovorila ni reč da me zadrži. Sve sam radio sam i sam sam se snalazio. Radio sam i po nekoliko poslova, čak sam i u Rusiju išao na neko vreme, ne bi li svojoj supruzi i detetu obezbedio ono što im treba – dodaje Zoran, koji radi kao građevinac i povremeno nadničari, ali sve ređe otkako se Teodora razbolela. On pomoć svojih roditelja nije imao ni kada se rodila njihova unuka.

- Teodora je imala nekoliko meseci kada me je otac izbacio na ulicu zato što ga je nervirao njen plač. Mislim da ju je moja majka samo poljubila, ali ni to nisam siguran. Hladno su nam zatvorili vrata ispred nosa. Tada sam postao svestan da osim supruge, deteta i moje rođene sestre, koju mnogo volim, stvarno nemam nikoga – dodaje Zoran. Kada je u novembru prošle godine Teodori dijagnostifikovan kancer i kada su lekari rekli da ne postoje praktično nikakve šanse da preživi, počeli su i Zoranovi materijalni problemi.

- Prodao sam sve što sam mogao da prodam. Zamrzivač, dve svinje, sve što sam mogao, ali i dalje ne postižem sve. Dugujem za struju i za vodu preko 5.000 dinara i za kiriju oko 100 evra. Život bih dao za svoje dete, ali ne mogu da joj priuštim sve što joj treba. Plašim se da će me zbog dugova izbaciti iz stana i gde ću onda?! Pre bih se ubio, nego dopustio da mi dete odvedu u dom, gde sam i sam boravio od svoje 12 do 14 godine i znam kako je – zaključuje Zoran.

1015384-bolesno-dete-140214-ras-foto-dim

Preživela već jednu hemioterapiju

Mala Teodora nekada veselo i živahno dete zbog bolova sada često plače. Smršala je i teška je jedva devet kilograma u svojoj trećoj godini. Na stomačiću ima dva velika ožiljka koji su posledica uzimanja uzorka tumora.

- Tumor je prešao i na krv. Sledeće nedelje bi trebalo da se odluči da li će ići na transplantaciju koštane srži. Mi se još nadamo. Rekli su nam da neće preživeti hemioterapiju, a preživela je. Niko nam ništa ne priča, videćemo šta će biti – priča za naš list mama Dragana i dodaje da Teodora sada slabo poseže i za igračkama.

Kako pomoći!

Porodici Obradović, čije je dete teško bolesno, potrebna je i materijalna pomoć da plati račune i kiriju. Iako oni nisu tražili pomoć, ljudi koji nisu oguglali na patnju i nesreću, našli su njih. Ko je u mogućnosti da pomogne, novac može uplatiti na ime Dragane Obradović, koja ima otvoren žiro-račun u Eurobanci EFG. Broj računa je 250-2050006971500-93, a adresa Šafarikova 80, Stara Pazova. Broj telefona Zorana Obradovića je +381 64 11 40 562.

PODELITE DA VIDI ŠTO VEĆI BROJ LJUDI!

PODRZITE RAD SAJTA VESTI365 KLIKOM NA REKLAMU PRILIKOM CITANJA 

Подели на овим сајтовима

Bg133ebIUAASzBh.jpg

Подели на овим сајтовима

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/studenti-pomazu-da-im-kolega-ode-na-lecenje/30342.phtml

Studenti pomažu da im kolega ode na lečenje

Autor: ga 24.02.2012. - 00:02 Komentara (4)

Pavle Štrbac (21) boluje od distonije. Mišići mu otkazuju, bez pomoći ne može ništa da uradi, ali ga um ne izdaje, pa uspešno studira na Poljoprivrednom fakultetu. Sobu u Studentskom domu “4. april“ deli s majkom, a za lečenje u Moskvi potrebno mu je 61.000 evra. Kolege sa fakulteta pomažu mu da sakupi novac.

298843-24.jpg

Pavle Štrbac | Foto: 24 sata

SOLIDARNOST - U Pavlovoj četvoročlanoj porodici samo otac zarađuje, pa im je lečenje u Rusiji daleko iznad mogućnosti. Njegove kolege sa fakulteta i prijatelji organizovali su niz akcija da Pavlovu porodicu približe ostvarenju najvećeg sna - izlečenju.

- Pavle je primljen na kliniku u Moskvi, gde treba da počne lečenje matičnim ćelijama. Za prvi odlazak potrebno mu je oko 20.000 evra. Od pokretanja akcije “Podrži život“, na fakuletu je stajala kutija za donacije. Do sada smo sakupili oko 7.000 evra. Kutiju su postavile i kolege na Mašinskom, a očekujemo da se pridruže i drugi fakulteti - kaže Marko Živković, predsednik Kluba studenata Poljoprivrednog fakulteta.

Sledeći veći korak je humanitarna žurka na “Kartelu”, fudbalski meč između profesora i studenata i prodaja peciva u fakultetskoj menzi u humanitarne svrhe.

- Prve dve godine on je sam dolazio na fakultet. Od kada mu se stanje pogoršalo, dovodi ga i odvodi majka koja ga čeka po parkovima, na klupama, da mu se predavanja završe - dodaje Živković.

Svi koji žele da pomognu mogu da uplate donaciju u NLB Banci na dinarski račun 310-0200300003213-97, a u istoj banci otvoren je i devizni račun IBAN:
RS35310023050030038360.

Подели на овим сајтовима

У праву си Иване , треба чешће форсирати овакве теме.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...