Jump to content

Анкета ЖРУ: колико добро говорите енглески?

80 члановâ је гласало

1. 1. Анкета ЖРУ: колико добро говорите енглески?

• Као матерњи
    • Врло добро
    • Довољно
    • Помало
    • Никако

Препоручена порука

Moj vrh u matematici je sterometrija i sferna analitička geometrija, to znam i danas i to me zabavljalo.

Al u IV gimnazije navališe na nas s diferencijalnim računima i integralima, to sam već bio u komi od toga!

Oni napišu ovako nešto:

zadaci1.jpg

A ja tamo vidim ovo:

akkadian-cuneiform.gif

Ili ovo, tj. razumijem koliko bi i to da su tamo to nacrtali.

I šta sad onda tu imaš rješavat kad ne kapiraš ni šta piše,

ni šta hoće od tebe a kako bi? Moraš valjda prvo razmjet nešto.

jsesh.jpg

Engleski se bar dao dešifrovat nekako.

Evo formule za lepo vreme, hahahaha:

integrali.jpg?w=480&h=360

Ko ste nekateri že pozabili kakšno veselje je računati z integrali.

http://nolight.wordp...1/14/integrali/

Подели на овим сајтовима

с обзиром да сам га сам учио преко "асимил" касета од малена и ишао на течај, јако добро говорим, разумем и читам

ајд да се похвалим, кад сам био у UK ,домаћини су ме похвалили, Керол (дивна жена) ми је рекла да они то зову Queen`s english, то је у ствари језик који се не говори тако у народу (иначе њих ништа нисам разумео кад у кући међусобно комуницирају, као да изостављају неке гласове) мени су се обраћали увек разумљиво "са свим гласовима"

интересантна је ствар фонетике (ту би нам МОц објаснио), све сам разумео Керол, али кад ми је спомињала Soho, уопште нисам препознао о чему прича, јер у тој речи уопште нема гласа "о" по правилу, другарица која је студирала енгл. ми је после објаснила

једна америчка породица, са којом сам ишао по Лондону у некој тури, су мислили да сам Британац, кад су сазнали оклен сам, лица су им се чудно искривила у получуђењу и полунепријатности, додуше то је била година после бомбардовања, ваљда су мислили да смо ми неки народ, неки свет, који не да не може да научи страни језик, него ......не уме ни да се обуче

мени језици иду, италијански и руски солидно говорим и граматику прилично разумем

у школи у Harrow-u у којој смо ишли на неки курс, приметио сам да енглески најбоље говоре Руси и ми наравно, французи имају јак акценат, "АЛо АЛо" је потпуно истинита серија по том питању

сад бих волео да усавршим италијански,

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Mislim da sam najbolje usavršio čitajući knjige na engleskom (uz rečnik). Jednog dana planiram da dođem do Šekspira :).

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ма дај шта је ово... Пријемни за вртић? :)

Hahaha, dobar si, meni to nije bilo jasno ni onda a sad pogotovu ne, više nemam pojma ni šta koja bukva znači tamo, sve sam zaboraviio. Hemija bila slična, malo bolja, tek nešto malo lakša. I nje se sjećam da su me stalno budili na časovima hemije i to da sam se posvađo s jednom iza mene jer sam sve prepisivao od nje, ona napisala neke volovine a oboje smo potom popili "kugle", što kažu Česi za kečeve. Matematika, fizika hemija i engleski, to je u mene bio propadački poker, "popravna četvorka", ko izgubi, propada, same kugle sam tamo imao. Hajd ta hemija anorganska, to sam nešto i skapirao, elementi, jedinjenja, furt se neko s nekim tamo ujedinjavao ili razjedinjavao, taman naučio kako se pravi HCl i H2SO4 a pređosmo na organsku hemiju. Još nešto pričali tamo i o bornoj kiselini ali ni do dan danas nisam shvatio šta. Sad nađoh da borax i burek ustvcari su jedna te ista riječ, hahahaha. Svašta.

Naziv boraks potiče od latinskog borat koje je nastalo iz arapskog burak. Arapski korijen tog pojma se vjerovatno vuče iz perzijskog burah ili srednjeperzijskog burak.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Boraks

Aj, kuku lele, kad otvorih tu organsku hemiju, tamo joć veći bordel nego u anorganskoj. Tamo se stvarno više nije znalo ni ko s kime, tamo izgleda se sjedinjavao svako sa svakim s kim je stigao, kakve su to tamo orgije bile, OMG! Pa to se ne bi stigao naučit ni za tri života o čem je koja formula i šta se s kim sjedinilo, tamo samo što si pogledao u tu formulu ili nedaj Bože epruvetu a oni se tamo već sjedinjavali sve u šesnaest ko je s kim već prije i kako stigao i ko je kome prvi na dohvat ruke bio, strašno nešto. Jesu li oni normalni, ko bi se sve te volovine naučio na pamet, znam samo da su nam pisali tonu formula i interakcija nekakvih ovakvih C-H···H-C na tablu i pri tom nam pričali takve stvari za ne povjerovat, ko sve s kim a kako, da si to normalan čovjek ni naopako ne bi mogao zapamtit.

:rolleyes: Just_Cuz_19 4869

C-H···H-C interactions in organoammonium tetraphenylborates: another look at dihydrogen bonds

http://www.nrcresear...journalCode=cjc

Подели на овим сајтовима

У основној сам имао ту срећу да ми разредна, дивна жена, предаје енглески и пренесе љубав према језицима. Ишао сам на такмичење (средио ме Беч на диктату, нисам имао појма шта је то Виена и како се пише, и ту закујем... :) ) али су ми највише помогла (поред добро савладане граматике) летовања на хрватском приморју где је било стренџера на тоне. Кад користиш језик све иде к`о по лоју. Наравно, ако ниси дудук за акцентовање, ту ти онда ни Бог не може помоћи ;) . Можеш све имати у малом прсту-и граматику и фонд речи, и праксу-али ако акцентујеш да те ни тарзан не разуме...

На жалост, задњих година га баш ретко користим. Зато, како расту деца, ја и женче се пред њима играмо размене (битних за нас а непожељних за њих) информација "он инглиш". Само-брзо расту, ћерка завршила трећи и пола разуме, тако да...

Жао ми што сам слаб са фондом теолошких термина, али млади смо, има времена...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

У основној сам имао ту срећу да ми разредна, дивна жена, предаје енглески и пренесе љубав према језицима. Ишао сам на такмичење (средио ме Беч на диктату, нисам имао појма шта је то Виена и како се пише, и ту закујем... :) ) али су ми највише помогла (поред добро савладане граматике) летовања на хрватском приморју где је било стренџера на тоне. Кад користиш језик све иде к`о по лоју. Наравно, ако ниси дудук за акцентовање, ту ти онда ни Бог не може помоћи ;) . Можеш све имати у малом прсту-и граматику и фонд речи, и праксу-али ако акцентујеш да те ни тарзан не разуме...

На жалост, задњих година га баш ретко користим. Зато, како расту деца, ја и женче се пред њима играмо размене (битних за нас а непожељних за њих) информација "он инглиш". Само-брзо расту, ћерка завршила трећи и пола разуме, тако да...

Жао ми што сам слаб са фондом теолошких термина, али млади смо, има времена...

Fornication Under Consent of King? :D :D :D Znam roditelje koji su presli na dugacki izraz ozlogasene skracenice kad su klinci poceli da povezuju sta je ta, kroz filmove i ostalo. :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...