Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 A sta ako ljudi koji su meni bliski odu u pakao, a ja kao u raju? Kako onda da se opustim u raju ako je to tako? А ти за свог живота не мислиш да блиским људима укажеш можда на грешку? Би те зачудило, то што неко твој врло близак и драг, будући да је читавог живота само радио за себе и ништа није делио са осталима, дакле да такав оде од свих других својом слободном вољом? Како очекивати од таквог човека заједницу, што јесте циљ човечанства? Дуња је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Da! Haha ti uopste ne kontas moju ironiju i koliko "izbor" u tom primeru ne postoji odnosno nije izbor ako opcije nisu ravnopravne. Ne moze nekom da kazes da ima izbor da li ce da stavi ruku na vrelu ringlu ili nece...wtf? Tu izbor ne postoji bas kao ni sa bogom. Uzmi onog svestenika sto su ga proterali iz CG, po tvojoj logici to sto je otisao je njegov izbor. Imao je izbor da ostane ili da ode, on je izabrao da ode, dakle nema sta da se ljuti sad... Sam je izabrao. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 U Sveto pismu pise da ce jedni da budu vaskrsnuti na zivot,a drugi na prekor vecni. Da li vecna kazna moze da postoji bez objekta kaznjavanja? Na primer nad nekim se izvrsi smrtna kazna,on vise ne postoji ali kazna ostaje. Da li to isto tako moze i za pakao da se shvati, gresnici su unisteni,ali kazna ostaje vecna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Haha ti uopste ne kontas moju ironiju i koliko "izbor" u tom primeru ne postoji odnosno nije izbor ako opcije nisu ravnopravne. Ne moze nekom da kazes da ima izbor da li ce da stavi ruku na vrelu ringlu ili nece...wtf? Tu izbor ne postoji bas kao ni sa bogom. Uzmi onog svestenika sto su ga proterali iz CG, po tvojoj logici to sto je otisao je njegov izbor. Imao je izbor da ostane ili da ode, on je izabrao da ode, dakle nema sta da se ljuti sad... Sam je izabrao. Проблем је што ти заборавиш шта си написао у претходном посту. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Проблем је што ти заборавиш шта си написао у претходном посту. ...ja pisem konkretno i koncizno. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 U Sveto pismu pise da ce jedni da budu vaskrsnuti na zivot,a drugi na prekor vecni. Da li vecna kazna moze da postoji bez objekta kaznjavanja? Na primer nad nekim se izvrsi smrtna kazna,on vise ne postoji ali kazna ostaje. Da li to isto tako moze i za pakao da se shvati, gresnici su unisteni,ali kazna ostaje vecna A sta je onda kad su medju tima koji se unistu ljudi koji ja licno volim??? Kako ja onda mogu da uzivam u bozijom vecnom carstvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 A sta je onda kad su medju tima koji se unistu ljudi koji ja licno volim??? Kako ja onda mogu da uzivam u bozijom vecnom carstvu. Nemam pojma,to su neke Petroviceve gluposti, da ce samo pravednici da dobiju nepropadljiva tela,a gresnici smrtna i propadljiva da bi bili unisteni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Ili Adventisti isto veruju ko Jehovini Svedoci da cu gresnici biti unisteni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Ili Adventisti isto veruju ko Jehovini Svedoci da cu gresnici biti unisteni. Kako da budu unisteni ako ce svi da dobiju neraspadljiva tela? Oni tvrde da se to odnosi samo na pravednike,ali ne znam na osnovu cega? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 U Sveto pismu pise da ce jedni da budu vaskrsnuti na zivot,a drugi na prekor vecni. Da li vecna kazna moze da postoji bez objekta kaznjavanja? Na primer nad nekim se izvrsi smrtna kazna,on vise ne postoji ali kazna ostaje. Da li to isto tako moze i za pakao da se shvati, gresnici su unisteni,ali kazna ostaje vecna Kako da budu unisteni ako ce svi da dobiju neraspadljiva tela? Oni tvrde da se to odnosi samo na pravednike,ali ne znam na osnovu cega? Они се као позивају на ''оригинални текст'' и кажу да је тачан превод ''уништење за вечност'' или тако нешто, а не ''вечне муке''. Додуше, ове ''вечне муке'' јесу дошле из паганства у Хришћанство и немају никаквог смисла, а, колико ми је познато, Православље не прихвата ни једну од ове две тезе. То је више, чини ми се, конфликт између протестаната и римокатолика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Они се као позивају на ''оригинални текст'' и кажу да је тачан превод ''уништење за вечност'' или тако нешто, а не ''вечне муке''. Додуше, ове ''вечне муке'' јесу дошле из паганства у Хришћанство и немају никаквог смисла, а, колико ми је познато, Православље не прихвата ни једну од ове две тезе. То је више, чини ми се, конфликт између протестаната и римокатолика. Svako ima svoju verziju, a svi ste bazirani na ISTOJ knjizi. Meni to samo dokazuje moc ljudske sugestije, ekstremnu podloznost slobodi tumacenja1 spremnost da se veruje u stagod sami odredimo kao kredibilno... do te mere da cemo sa svima da se posvadjamo koji ne veruju na isti "nacin" kao mi pritom zaboravljajuci da smo i sami svoju veru prilagodili svojim zeljama... Ergo, definicija svih religija trenutno na planeti 1 - Potpuno isti razlog iz kojeg ljudi veruju u Nostradamusova prorocanstva. Jednostavno su toliko slobodno i nekonekretno naisana da svako u njima vidi ono sto mu se svidja... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Ako bi meni neko ucinio neko zlo, i ja odlucim da mu se osvetim, a on u medjuvremenu umre, ja sigurno ne bih zeleo da vaskrsne, samo da bih sproveo odmazdu. Zar je moguce da sam milostiviji od vaseg Boga? Kako bi sproveo odmazdu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 Они се као позивају на ''оригинални текст'' и кажу да је тачан превод ''уништење за вечност'' или тако нешто, а не ''вечне муке''. Додуше, ове ''вечне муке'' јесу дошле из паганства у Хришћанство и немају никаквог смисла, а, колико ми је познато, Православље не прихвата ни једну од ове две тезе. То је више, чини ми се, конфликт између протестаната и римокатолика. To za unistenje pise u nekom jevrejskom dokumentu iz 15 veka,koji je Petrovic proglasio za originalno jevandjelje po Mateju. Nego ne znam odakle im to da ce samo pravednici da dobiju duhovna tela,a gresnici smrtna da bi bili unisteni. Vecne muke ne dolaze iz paganstva,nego odredjeni opisi paklenih muka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 U Sveto pismu pise da ce jedni da budu vaskrsnuti na zivot,a drugi na prekor vecni. Da li vecna kazna moze da postoji bez objekta kaznjavanja? Na primer nad nekim se izvrsi smrtna kazna,on vise ne postoji ali kazna ostaje. Da li to isto tako moze i za pakao da se shvati, gresnici su unisteni,ali kazna ostaje vecna Постоји његова душа која добија вечну казну или награду. Душа је вечна тако да не може постојати вечна казна , без објекта кажњавања . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 12, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2015 ...ja pisem konkretno i koncizno. Шта си написао конкретно и концизно, то да ако Бог допушта да урадиш зло ако то пожелиш и питаш се што даје казну? Свашта се ти питаш. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука