Grizzly Adams Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Ма ја се не вређам већ сам у чуду и уопште не знам шта име је!? Ма шта им је... Докони и беспослени па лупају глупости. Вероватно на Пинку нема ништа, па дошли на интернет. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Ма шта им је... Докони и беспослени па лупају глупости. Вероватно на Пинку нема ништа, па дошли на интернет. Дубља је ствар од тога. Из неког разлога, овде се и даље најбоље напредује ако пљујеш на светиње Српске Православне Цркве. И најобичнији маргиналац, и највећи анонимус, доћи ће у фокус медија само ако има да квалитетно пљуне по Цркви, ако је шлајм довољно зелен и густ. Нисам сигуран да се ради само о доконим људима, овакве кампање су оркестриране и подгревају се из неког разлога, знаног онима који те кампање подгревају и усмеравају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Ма шта им је... Докони и беспослени па лупају глупости. Вероватно на Пинку нема ништа, па дошли на интернет. И ја мислим да су то ови из Гранд публике, што држе постере "звезда Гранда", вриште и аплаудирају кад Саша Поповић дигне таблу "вришти" и "аплауз". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 ако је шлајм довољно зелен и густ. Brate, jedem... napoleon bonaparta је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Brate, jedem... Не једе се пред компјутером! greengrin Пријатно Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 шлајм довољно зелен и густ. Аурор and napoleon bonaparta је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Заиста, оволика готово оркестрирана паљба по Цркви и то без икаквог разлога (замисли, Црква се моли Богу!?), са правом отвара спекулције о узроцима ове комедије. Мени ово заиста личи ка очајнички крик и хистерију поражених "комби партија", неуспелих "чиновника" и неостварених политичара. Не могу да се помире са чињеницом да ће им од све "политике" остати само свирање у тамбурицу. Јуче сам отворио тему https://www.pouke.org/forum/topic/20904-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%83%D0%B4%D0%B8-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%B3-%D0%B4%D0%BE%D0%B1/#entry700860 Управо се тиче овога о чему говоримо. Доба у коме живимо је такво какво је. Један број медијски експонираних људи, нашавши се позваним да коментаришу све што се догађа, жели да покаже како Црква нема ништа да понуди овом свету и да то што Црква нуди јесте инфантилно поимање науке и природе, а самим тим нас уназађује и враћа " у мрачни средњи век". Наравно, њима и није стало да се удубе у оно што Црква ЗАИСТА говори и твори у овом свету. Отац Зоран Крстић је често истицао да ћемо се и ми који смо у Цркви често питати шта нас је то задесило. Кажем, треба бити спреман на све. Ових напада ће бити све више и више. Још више ће бити оних који ће говорити да је Црква ретроградна и заистала, да су попови овакви или онакви... на све начине се трудећи да дисквалификују Цркву. А шта ми треба да радимо? Оно што смо одувек радили. Да носимо поруку Еванђеља да је Христос свима даровао живот вечни и да га имамо у изобиљу. Та порука је једино ново под сунцем. Ако само мало пажљивије погледате ове нападе на Цркву, видећете да се у њима крије огроман страх и очај. Оне вам говоре: Једимо и пијмо и веселимо се, јер ћемо сутра умрети и тада нећемо постојати и неће бити ништа... Наша борба је борба за живот и порука Еванђеља је порука живота. Рекох, није је лако проповедати, али у ништа бољој ситуацији није био ни свети ап. Павле. Верујем још и у горој. Сетите се само исмејавања њега на Ареопагу. Дакле, МИ ИМАМО шта да понудимо свету, трудимо се да поруку преносимо разумљиви језиком човека који живи растрзан између стреса и хедонизма. Није лако али није ни безуспешно. У то не сумњајте. Ја сам сведок да порука коју и ми овде шаљемо ако је порука љубави стиже и до најтврдокорнијег срца. Фоловер, Нифада, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 A mozda su svi ovi napadi na crkvu zapravo iskusenje od strane boga prema svom stadu... ispit... koji, ako reagujete na napade- padate. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 A mozda su svi ovi napadi na crkvu zapravo iskusenje od strane boga prema svom stadu... ispit... koji, ako reagujete na napade- padate. Добро збориш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spašen Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Sigurno se sećate mene iz teme o satanističkom tripovanju neke devojke koja verovatno i ne postoji..stvarno ste bili interesantni priznajem Ali evo na temu.. Recimo da je ta molitva bila uspešna..palo je kiše taman toliko da pokupi prašinu. Nisam baš poljoprivrednik i slabo se razumem u obradjivanje zemlje, useva i tome slično. Ali sad lepo ima internet, pa ukucaš šta ti treba i eto rešenja..čudo zar ne? E..tako tražeći po netu naišao sam na sajt gde se prodaju polovni sistemi za navodnjavanje..pročitao sam malo o tome i nije loša stvar, kad čika bog neće da nam da kišu, onda ljudi razvuku creva i eto vode, zalivanje bez kiše. To je nov sistem, star je samo nekih 2300 godina, samo što tada nisu imali plastična creva nego su prokopavali kanale da bi voda došla do useva... Danas kad je tehnologija toliko napredovala nama ništa drugo ne preostaje nego da se svi sakupimo i odemo u crkvu kao okrivljeni od strane te iste crkve da smo krivi za sušu..kleknemo i molimo za sistem za nav....oovaj za padavine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Изгледа да ти је неко дао погрешну адресу... Црква је институција у којој се људи моле Богу, не продаје системе за наводњавање. Manolis, Драгана Милошевић, Natasa. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Šalim se, dobra je crkva, samo još nismo saznali za šta.... Да се одмах одају ликови који смисао свог живота виде у терању контре, пљувању и мржњи уместо да залегну и да раде, ако ни због чега другог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 @spašen Урнебесно. После сјајне шале, да уозбиљимо, добра је јер постоје људи којима чини добро, а притом не шкоди никоме. Већ само то је довољно да се не доводи у питање нечији избор да буде у њој, зар не. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пеђа Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Као (претпостављам) и за већину на овом форуму, мени лично позив епископа није споран али ми се чини да је "просуо бисере пред свиње". Мислим да је могло да се буде мудрије. Људи су жељни утехе и смирења а не "поповања". Могао је да буде позив на молитву за помоћ људима који су погођени сушом и пожарима. Сви би смо требали да будемо свесни да углед цркве код људи није идеалан (Перановић, Пахомије, ....). Код многих људи црква је схваћена као професионални извођач неразумљивих ритуала "за здравље", резање колача и слично, а не као заједница. Зато су и овај позив разумели као позив на ритуал за дозивање кише а не као позив да се замислимо над својим поступцима који су довели и до глобалног загревања и до расула по питању наводњавања и генералног одсуство саосећања и за друге људе, и за своју земљу и за природу. Ја имам своју верзију одговора, али мислим да би сви требали да се замислимо зашто се Црква и друшто слабо разумеју. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука