Макрина Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Мене интересује нешто друго: Има ли хришћанин право да тражи,ако му се шта деси,да га никако не прикључују на апарате већ да га пусте да нормално и достојанствено оде пред Господа. Шта да нема апарата,као што некада није ни било. Ја сам против прикључења на апарате и мојима ћу рећи ако ми се шта деси,да ме не прикључују и вештачки одржавају у животу,већ да ме пусте да се мирно представим пред Господа. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 ... Јанко and Oglo је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Ако ми се деси нека тешка болест,свесна сам и трпим болове,не бих тражила да ми се скрате муке....мислим да не бих али опет се молим Господу за мирну кончину. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Ако ми се деси нека тешка болест,свесна сам и трпим болове,не бих тражила да ми се скрате муке....мислим да не бих али опет се молим Господу за мирну кончину. A šta u slučaju da nisi svjesna? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Veoma teško pitanje.Razmišljala sam već o njemu i svaki put kod sebe nailazim na određenu nesigurnost.Uglavnom sam protiv jer smatram da je život kako god bolan u bolesti bio Božiji dar i svetinja,a opet kad zamislim sebe u nekoj teškoj bolesti, bolnoj i dugačkoj ni sama ne znam kako bih to podnela i da li bih imala snage da se na duže staze nosim sa njom.I ne samo to već tu je i briga za one koji bi eventualno morali samnom da trpe u toj bolesti. E tu jeste moja nedoumica.Zato sam glasala za ne znam i nisam sigurna. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Хвала ти на одговору. Не заборави да гласаш И питање: пошто си за против, у апсолутном смислу, шта мислиш онда о ситуацији мождане смрти или рецимо дубоке коме и вегетативног стања? Да ли треба одржавати живот по сваку цену (а то је могуће апаратима и до 20-30 година чак), или си ту ипак флексибилнији? Гласао сам .smesko. И у том случају би требало,по мом мишљењу,одржавати живот по сваку цену.Ми не можемо знати колико ће такво стање трајати,а наша је дужност да подржимо живот у сваком тренутку.Свакако,духовно бивствовање таквог човека се такође наставља. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Па написала сам. Нећу да ме нико прикључује ни на какве апарате.Како су људи пре апарата умирали? Али ако сам свесна,нека ми Господ да снаге да издржим до краја све то. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 одговорио сам овако: Против, осим у неким случајевима. иако мислим да је еутаназија само еуфемистички термин за убиство а сам не бих никад пристао на тако нешто. одговорио сам тако јер не могу да предвидим шта сутра доноси, мада сам тврдо против целог тог трипа. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фоловер Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Уф, кад размислим о којим се све условима може радити... Не верујем да бих то могао да урадим нити да затражим. Мада, ипак, градско дете попут мене које живи у времену дечијих права никада није искусило тежу муку или физички рад и тешко може да говори о таквим проблемима. Што се мене тиче, волео бих да сам више читао дела светитеља - да знам да ли су се они позабавили том темом. Не знам и нисам сигуран. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 hm, zanimljivo je da su svi pisali u prvom licu da razjasnim: ja nikada ne bih tražio skraćenje muka za sebe, ukoliko bih bio u takvoj poziciji da mogu svjesno da odlučim ja ovo ipak posmatram kao odluku drugih umjesto nekoga... "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Naravno da većina piše u prvom licu.To je nekako prirodno.Ne znam kako bih postupila u slučaju sopstvene dugotrajne i bolne bolesti.Sa ove tačke gledišta ne bih tražila da mi neko skrati muke ali mi je nekako bezvezno da kažem sigurna sam da bi tako bilo, jer ne znam.Čovek se menja, bolest ga menja naročito dugotrajna i ne znam da li bih imala snage, volela bih da imam , trebalo bi da imam, ali to je sve šta bi bilo kad bi bilo.Zna se samo kad čovek to doživi i proživljava . Inače ne verujem da bih bila sposobna da nekom prekratim život ma koliko mu bolan bio.Verujem da to nikako ne bih mogla. Лазар Нешић and Биљана је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука