Лазар Нешић Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Ијаоооо Лазоооо.... ...ово ме је дубоко погодило...зар и ти? Не разумем...шта? .... Патер Стаматис Склирис ... амбис ... па сва остала мазала. Тако ја видим савремени иконопис, а по страни мог укуса, већ по томе шта ко "говори" својим иконописом и како то ради. Он је готово једини који ствара, а не премазује са шаблона, што ради гомила и гомила гомиле. Зато, има од мене наклон, као и људи које сам горе навео. Рилски, milan. and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Јако ми се свиђа ова икона, али не знам ко је цртао. Нашао сам је на сајту неких ликова који промовишу такозвану "теологију ослобођења", али то нема везе. Vaske and Ведран је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 O. Stamatis ima prelijepih ikona. NPR. Ikona Gospoda na ikonostasu u manastiru Tvrdoš, koja je fenomenalna. Dok ima i ,,ikona" koje se ne mogu nazvati ikonom... Јанко and keka је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 O. Stamatis ima prelijepih ikona. NPR. Ikona Gospoda na ikonostasu u manastiru Tvrdoš, koja je fenomenalna. Dok ima i ,,ikona" koje se ne mogu nazvati ikonom... Којим критеријумом се не могу назвати? Чиме одређујеш шта је икона а шта не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 кај ксенос има фотографија со сличен мотив Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Јако ми се свиђа ова икона, али не знам ко је цртао. Нашао сам је на сајту неких ликова који промовишу такозвану "теологију ослобођења", али то нема везе. I meni se sviđa, nekako izbrisana je razlika između ikonopisa i klasičnog umjetničkog stvaranja. Ведран је реаговао/ла на ово 1 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 I meni se sviđa, nekako izbrisana je razlika između ikonopisa i klasičnog umjetničkog stvaranja. Да, а то песебно ценим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Којим критеријумом се не могу назвати? Чиме одређујеш шта је икона а шта не? Nemam nikakav poseban kriterijum, jednostavno mi se pojedine ikone ne dopadaju, i kao takve ne smatram ih ikonama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Nemam nikakav poseban kriterijum, jednostavno mi se pojedine ikone ne dopadaju, i kao takve ne smatram ih ikonama. Изненадио си ме. Мислио сам да имаш критеријум по коме је нешто икона, а нешто није. Дакле, ради се о личном укусу, естетици, итд., а то није критеријум иконологије. Ипак, иконе итекако имају критеријуме и остало. С тим у вези, оно што се нама (а и теби) не свиђа и не сматраш иконом, то не мора да буде. Може бити сасвим супротно. Ово ме подсетило на причу који сам чуо често пута: "Не може тај и тај да буде светитељ". Па зашто? "Не може, јер ми се не допада". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Изненадио си ме. Мислио сам да имаш критеријум по коме је нешто икона, а нешто није. Дакле, ради се о личном укусу, естетици, итд., а то није критеријум иконологије. Ипак, иконе итекако имају критеријуме и остало. С тим у вези, оно што се нама (а и теби) не свиђа и не сматраш иконом, то не мора да буде. Може бити сасвим супротно. Ово ме подсетило на причу који сам чуо често пута: "Не може тај и тај да буде светитељ". Па зашто? "Не може, јер ми се не допада". Brate, ja znam da moj osjećaj za estetiku ne može biti mjerilo da li je nešto ikona ili ne. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Brate, ja znam da moj osjećaj za estetiku ne može biti mjerilo da li je nešto ikona ili ne. Онда се слажемо. Иако, ја сасвим делим твој осећај: и мени лично многе иконе не пријају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Онда се слажемо. Иако, ја сасвим делим твој осећај: и мени лично многе иконе не пријају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Јако ми се свиђа ова икона, али не знам ко је цртао. Нашао сам је на сајту неких ликова који промовишу такозвану "теологију ослобођења", али то нема везе. мени се ово свиђа као слика, ал није икона - нема есхатонску перспективу. keka је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Рилски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PetarP Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Ова бакица је учила рестаурацију код MrBeen-a keka, Олимп, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука