Jump to content

Шта представља ова икона?

Препоручена порука

Ијаоооо Лазоооо.... :(...ово ме је дубоко погодило...зар и ти? repentance-SotirisPanailidis.jpg

Не разумем...шта?

....

Патер Стаматис Склирис ... амбис ... па сва остала мазала.

Тако ја видим савремени иконопис, а по страни мог укуса, већ по томе шта ко "говори" својим иконописом и како то ради.

Он је готово једини који ствара, а не премазује са шаблона, што ради гомила и гомила гомиле.

Зато, има од мене наклон, као и људи које сам горе навео.

Подели на овим сајтовима

Јако ми се свиђа ова икона, али не знам ко је цртао.

Нашао сам је на сајту неких ликова који промовишу такозвану "теологију ослобођења", али то нема везе.

22761_1305593849436_6174596_n.jpg

Подели на овим сајтовима

O. Stamatis ima prelijepih ikona. NPR. Ikona Gospoda na ikonostasu u manastiru Tvrdoš, koja je fenomenalna. Dok ima i ,,ikona" koje se ne mogu nazvati ikonom...

Којим критеријумом се не могу назвати? Чиме одређујеш шта је икона а шта не?

Подели на овим сајтовима

Нашао сам је на сајту неких ликова који промовишу такозвану "теологију ослобођења", али то нема везе.

I meni se sviđa, nekako izbrisana je razlika između ikonopisa i klasičnog umjetničkog stvaranja.

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Којим критеријумом се не могу назвати? Чиме одређујеш шта је икона а шта не?

Nemam nikakav poseban kriterijum, jednostavno mi se pojedine ikone ne dopadaju, i kao takve ne smatram ih ikonama.

Подели на овим сајтовима

Nemam nikakav poseban kriterijum, jednostavno mi se pojedine ikone ne dopadaju, i kao takve ne smatram ih ikonama.

Изненадио си ме. Мислио сам да имаш критеријум по коме је нешто икона, а нешто није.

Дакле, ради се о личном укусу, естетици, итд., а то није критеријум иконологије.

Ипак, иконе итекако имају критеријуме и остало.

С тим у вези, оно што се нама (а и теби) не свиђа и не сматраш иконом, то не мора да буде.

Може бити сасвим супротно.

Ово ме подсетило на причу који сам чуо често пута: "Не може тај и тај да буде светитељ". Па зашто? "Не може, јер ми се не допада". :)

Подели на овим сајтовима

Изненадио си ме. Мислио сам да имаш критеријум по коме је нешто икона, а нешто није.

Дакле, ради се о личном укусу, естетици, итд., а то није критеријум иконологије.

Ипак, иконе итекако имају критеријуме и остало.

С тим у вези, оно што се нама (а и теби) не свиђа и не сматраш иконом, то не мора да буде.

Може бити сасвим супротно.

Ово ме подсетило на причу који сам чуо често пута: "Не може тај и тај да буде светитељ". Па зашто? "Не може, јер ми се не допада". :)

Brate, ja znam da moj osjećaj za estetiku ne može biti mjerilo da li je nešto ikona ili ne.

Подели на овим сајтовима

Brate, ja znam da moj osjećaj za estetiku ne može biti mjerilo da li je nešto ikona ili ne.

Онда се слажемо.

Иако, ја сасвим делим твој осећај: и мени лично многе иконе не пријају.

Подели на овим сајтовима

мени се ово свиђа као слика, ал није икона - нема есхатонску перспективу.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...