Jump to content

Шта представља ова икона?

Препоручена порука

@@Олимп, .mislise.

-%20Sveti%20Arhangel%20Mihailo3.jpg

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 23. 8. 2012. at 10:35, w.a.mozart рече

može li neko da odgovori

Valjda globus,zemlju

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

@, Не поричем ону причу горе да је то видра, али се на овим горе додатим иконама види да је набор.

По мом мишљењу, ова сфера коју Архангел држи увећава овај набор.. Е сад, не знам откуд ова глава..

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Moguce je da je to prosto nabor, koji je nenamerno zadobio oblik glave...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 23. 8. 2012. at 19:05, obi-wan рече

Moguce je da je to prosto nabor, koji je nenamerno zadobio oblik glave...

Управо тако, ево види се и на оригиналу са којег је иконописац хтео да ископира. Око "видре" је изгледа оштећење на икони.

15030611.jpg

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Ја стварно не знам за видру....

Ова кугла требало би да представља провидну сферу и додају се увек иницијали Христови.Архангели,поготово Михаил,слика се у оделу како су некад изгледале војводе.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Legendarna fresko-kompozicija, povedi lolo Ekumensko kolo gringrin

8x7zmf.jpg

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈЈЈЈЈ АЛИ МЕДВЕД И СВЕТИ СЕРАФИМ ААААААААААААААААААА!!! 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

јао Боже, јел оно и Ганди! 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

јел има негде списак свих ликова на оном падавичарском чуду од "фреске"? greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

Свети Дионисије Ареопагит у Небеској Јерархији говори о томе да се Ангели избражавају кроз симболе,не би ли ми на тај начин што више учили о Богу.

Што се нпр.слика Свети Архангел Гаврил,тако што у руци носи рајску грану и запаљену светиљку а у другој огледало од зеленог камена јасписа?

Шта могу да представљају ови симболи?

Ово није квиз питање,не знам ни ја,него ајде заједно да размишљамо.

Ево,по мом мишљењу,рајска грана је симбол Благовести.Поновно помирење Бога и човека,као некад маслинова грана.

Запаљена светиљка може да означава и оног који је Весник Тајни Божијих,оног који долази да саопшти Божанске тајне и да у мраку незнања и смрти,засија лучама незалазне Светлости Тихе радосне Славе,Бесмртнога Оца Небескога(тих...где одох.. :))

Подели на овим сајтовима

Свети Дионисије Ареопагит у Небеској Јерархији говори о томе да се Ангели избражавају кроз симболе,не би ли ми на тај начин што више учили о Богу.

Што се нпр.слика Свети Архангел Гаврил,тако што у руци носи рајску грану и запаљену светиљку а у другој огледало од зеленог камена јасписа?

Шта могу да представљају ови симболи?

Ово није квиз питање,не знам ни ја,него ајде заједно да размишљамо.

Ево,по мом мишљењу,рајска грана је симбол Благовести.Поновно помирење Бога и човека,као некад маслинова грана.

Запаљена светиљка може да означава и оног који је Весник Тајни Божијих,оног који долази да саопшти Божанске тајне и да у мраку незнања и смрти,засија лучама незалазне Светлости Тихе радосне Славе,Бесмртнога Оца Небескога(тих...где одох.. :))

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...