Лидија Миленковић Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 @@Олимп, .mislise. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 On 23. 8. 2012. at 10:35, w.a.mozart рече može li neko da odgovori Valjda globus,zemlju Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 23, 2012 @, Не поричем ону причу горе да је то видра, али се на овим горе додатим иконама види да је набор. По мом мишљењу, ова сфера коју Архангел држи увећава овај набор.. Е сад, не знам откуд ова глава.. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Moguce je da je to prosto nabor, koji je nenamerno zadobio oblik glave... Олимп је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 On 23. 8. 2012. at 19:05, obi-wan рече Moguce je da je to prosto nabor, koji je nenamerno zadobio oblik glave... Управо тако, ево види се и на оригиналу са којег је иконописац хтео да ископира. Око "видре" је изгледа оштећење на икони. Милан Меденица :), obi-wan, keka and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Ја стварно не знам за видру.... Ова кугла требало би да представља провидну сферу и додају се увек иницијали Христови.Архангели,поготово Михаил,слика се у оделу како су некад изгледале војводе. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Legendarna fresko-kompozicija, povedi lolo Ekumensko kolo gringrin milan., Милан Ракић, w.a.mozart and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 какав трип :291291291: 0403_feel 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh keka, Andre Williams and Anette је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Jos ne smem da otkrivam gde se nalazi ova katakomba! :0104cheesy: Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈЈЈЈЈ АЛИ МЕДВЕД И СВЕТИ СЕРАФИМ ААААААААААААААААААА!!! 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha milan. је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 јао Боже, јел оно и Ганди! 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha јел има негде списак свих ликова на оном падавичарском чуду од "фреске"? greengrin greengrin greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Свети Дионисије Ареопагит у Небеској Јерархији говори о томе да се Ангели избражавају кроз симболе,не би ли ми на тај начин што више учили о Богу. Што се нпр.слика Свети Архангел Гаврил,тако што у руци носи рајску грану и запаљену светиљку а у другој огледало од зеленог камена јасписа? Шта могу да представљају ови симболи? Ово није квиз питање,не знам ни ја,него ајде заједно да размишљамо. Ево,по мом мишљењу,рајска грана је симбол Благовести.Поновно помирење Бога и човека,као некад маслинова грана. Запаљена светиљка може да означава и оног који је Весник Тајни Божијих,оног који долази да саопшти Божанске тајне и да у мраку незнања и смрти,засија лучама незалазне Светлости Тихе радосне Славе,Бесмртнога Оца Небескога(тих...где одох.. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Свети Дионисије Ареопагит у Небеској Јерархији говори о томе да се Ангели избражавају кроз симболе,не би ли ми на тај начин што више учили о Богу. Што се нпр.слика Свети Архангел Гаврил,тако што у руци носи рајску грану и запаљену светиљку а у другој огледало од зеленог камена јасписа? Шта могу да представљају ови симболи? Ово није квиз питање,не знам ни ја,него ајде заједно да размишљамо. Ево,по мом мишљењу,рајска грана је симбол Благовести.Поновно помирење Бога и човека,као некад маслинова грана. Запаљена светиљка може да означава и оног који је Весник Тајни Божијих,оног који долази да саопшти Божанске тајне и да у мраку незнања и смрти,засија лучама незалазне Светлости Тихе радосне Славе,Бесмртнога Оца Небескога(тих...где одох.. Zoran Pavic је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Jao majko mojaaaaa dal da se smejem il da plačem keka је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 0403_feel 0403_feel 0403_feel 0403_feel 0403_feel 0403_feel 0403_feel Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука