Jump to content

Crkve mire Ruse i Poljake, kada će Srbe i Hrvate?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 часа, Вилер Текс рече

Да али ово што човек пише је опет пропаганда. Испаде да је у Крајини живело више Хрвата него Срба што може да буде тачно само ако смо на лсд-у. Чак ни тад.

Jeste propaganda i to ona Tudjmanova, vrlo jednostrana

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, SrbinKatolik рече

Srbi su bezali bezglavo na poziv svojih političkih vodja i praceni srpskom a ne hrvatskom vojskom sto je jasan dokaz da su bezali u sklopu nekakvog bolesnog velikodrzavnog projekta a za cilj je imao da se Kosovo naseli tim Srbima ta ideja bila je poslednji bedni pokusaj da se spreči neizbezno, kosovska nezavisnost.

Naredba Srbima od strane vlasti RSK da odmah napuste Hrvatsku.

Martic-order1995.jpg

Shodno tome da sam bežao i od braće Hrvata, mogu reći da su Srbi bežali bilo političkog poziva ili ne. E sad, ja da sam ostao u gradu u kom sam živeo bio bi zasuta granatama. Prošao sam kroz Grahovo par sati pre ulaska HR vojske, granatama su gadjali naš autobus, Grahovo je bilo celo u rupama od granata kada smo prolazili. Mojoj majci koja je kao kuvar bila mobilisana, mene je spasila na vreme, geler je prošao kroz kosu, jedan pored same noge. Takodje, tamo gde je HR vojska sustigla kolonu izbeglica dešavala su se streljanja , svi znamo za bobardovanja kolona i sl. Svi smo mi bežali od granata i kako se tada govorilo od ustaškog noža. Ono staraca što nije pobeglo , nažalost ,prošlo je kako je prošlo. Nažalost, nakon rata, prvi povratnici, starci u dubokoj starosti, su bili najčešće masakrirani. Tako da te svoje teorije o pozivu političkih vodja okači mačku o rep ili bolje raspitaj kod mame. Pitaj mamu gde nestade hiljadu i kusur Srba pobijenih u oluji.

Screenshot_2020-10-26-15-37-59-604_com.facebook.katana.jpg

Подели на овим сајтовима

@ДејанЗнам да ово може деловати као пуцањ у празно, али овај "СрбинКатолик" нити је туђмановац, нити има везе са њима. Једино за шта ми делује да масно лаже, то је инсистирање да је католик. Он ако је католик, ја сам јапански цар, убеђен сам да је то ставио у ник само како би деловао провокативније.

По дискурсу и чињеницама које барата, 99% сам убеђен да је Србин, самоубеђени ђинђићевац, са покојног форума Б92. То је школа која информације не купи од туђмана, него од београдских баба у црном. Не мислим на удружење "Жене у црном", него на све те политичке појаве од Бисеркове до Зајовићеве.

Мислим да га није штета бановати, не због различитог мишљења, него због лажног представљања и очигледног заје*авања по темама. Да је аутентичан представник супротног мишљења, имало би смисла оставити га и документовати расправе. Овако само нервира људе, и то на прилично јадан начин јер се нажалост не ради бар о неком високоинтелигентном и духовитом провокатору, па да се човек бар насмеје.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, SrbinKatolik рече

Kako bilo da bilo, jasno je da hrvatska i srpska politika pocivaju na ideji "onaj drugi ne moze da postoji" i to je konstanta do danas. To je cilj tih dvaju politika.  Obe su destruktivne i šovinističke a samo siromaštvo ih sprečava da dodje do ponovnog sukoba.

E, pa ne može to tako. Stavljaš znak jednakosti, samo da bi opravdao etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj. 

Tokom Drugog svetskog rata je izvršen veliki genocid nad Srbima od strane ustaškog režima. 

Da li je Hrvatska snosila odgovornost za genocid nakon rata?.... Nije! 

Stvorena je SR Hrvatska u sastavu druge Jugoslavije i u njenom Ustavu je pisalo da je država hrvatskog i srpskog naroda, kao i nacionalnih manjina koje u njoj žive. 

Kada su komunisti počeli da kroje republičke granice, dodali su tu i prostore gde je većina bila srpske nacionalnosti.... Slavonija, Kordun, Banija, Lika, Baranja i dr. 

Pominješ srpski šovinizam koji se kao naprasno probudio kao nekakva zver koja hoće da zatre sve druge narode, a ne pominješ 1966. godinu, kada su smenjeni srpski kadrovi u republičkoj administraciji SR Hrvatske. 

Ne pominješ Maspok 70-ih. Savka Kučar, Mirko Tripalo i mnogi Hrvati koji su pokazali koliko su protiv Srba i Jugoslavije, protiv "bratstva i jedinstva". 

I Franjo Tudjman je bio učesnik. 

Ne pominješ da je početkom 90-ih, dolaskom HDZ-a na vlast, došlo do niza promena.... petokraka zamenjena šahovnicom, druga himna, promena Ustava i Srbi su proglašeni nacionalnom manjinom. 

Veličali su se ustaški zlikovci, pevale ustaške pesme... 

Ne pominješ Špegelja i Boljkovca, i njihov plan likvidacije oficira JNA na kućnom pragu. Naoružavanje paravojnih jedinica, napade na srpska mesta (Pakrac, Borovo Selo, Plitvička jezera....).

Napadi na kasarne JNA, davljenje makedonskog vojnika u Splitu, ubistvo drugog makedonskog vojnika. Izvršena su strašna zverstva nad srpskim civilima. 

I sad nam ti poturaš, kako Srbi hoće da unište Hrvate, a isti taj Tudjman, hrvatski lider i vodja, rekao je "da Srbe treba tako udariti, da praktično nestanu"... "srpsko pitanje smo rešili, neće više biti 12% Srba ili 9% Jugoslovena, kao što ih je bilo, a hoće li ih biti 3 ili 5%, to ne ugrožava hrvatsku državu".... "rata u Hrvatskoj ne bi bilo, da ga Hrvatska nije željela." 

Подели на овим сајтовима

Pa ne treba sad to tako jednostrano gledati kakav Maspok svi su oni gurnuti u stranu još tada i gulili u zatvorima čak i tada mladi ljudi poput Budiše, Čička koji su bili tek oko 20 , 21 godina poslani su u gulag na nekoliko godina. 

O genocidu je ovdje pisala jedna osoba ime >Srbin Katolik i niko drugi nije ni spominjao rečju "Ustaški genocid" sem njega. Kaznio ih je još i Tito, gomila Ustaša je eliminisana setimo se samo Blajburga (bez onog tragičnog dela gde su stradali hrvatski civili zene i deca) ustaška vojska je završila onako kako je trebalo.

Šta bi bilo kad bi bilo ko zna ali sam uveren da se rat mogao izbeci da je Srbija to želela kako objasniti onda da su bas sve bitke izgubljene ali bas sve i jedan front iz koga su samo stizale izbeglice i to srpske iako su Srbi sa vojnom tehnikom bili u svim mogucim kasarnama po HR i prostoru čitave drzave opet nije učinjeno ništa da se pomogne narodu vec su se kasarne predavale Hrvatima i dr a vojska vracala u Srbiju.

Nemojmo spominjati ono povlacenje raketa nakon koga je Oluja na delu bila ne više samo san već hrvatska stvarnost i njome vratila otete delove RH u ustavno pravni poredak medjunarodno priznate drzave Hrvatske i jednom za svagda rešila se "mrskih Srba"

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, SrbinKatolik рече

Pa ne treba sad to tako jednostrano gledati kakav Maspok svi su oni gurnuti u stranu još tada i gulili u zatvorima čak i tada mladi ljudi poput Budiše, Čička koji su bili tek oko 20 , 21 godina poslani su u gulag na nekoliko godina. 

O genocidu je ovdje pisala jedna osoba ime >Srbin Katolik i niko drugi nije ni spominjao rečju "Ustaški genocid" sem njega. Kaznio ih je još i Tito, gomila Ustaša je eliminisana setimo se samo Blajburga (bez onog tragičnog dela gde su stradali hrvatski civili zene i deca) ustaška vojska je završila onako kako je trebalo.

Šta bi bilo kad bi bilo ko zna ali sam uveren da se rat mogao izbeci da je Srbija to želela kako objasniti onda da su bas sve bitke izgubljene ali bas sve i jedan front iz koga su samo stizale izbeglice i to srpske iako su Srbi sa vojnom tehnikom bili u svim mogucim kasarnama po HR i prostoru čitave drzave opet nije učinjeno ništa da se pomogne narodu vec su se kasarne predavale Hrvatima i dr a vojska vracala u Srbiju.

Nemojmo spominjati ono povlacenje raketa nakon koga je Oluja na delu bila ne više samo san već hrvatska stvarnost i njome vratila otete delove RH u ustavno pravni poredak medjunarodno priznate drzave Hrvatske i jednom za svagda rešila se "mrskih Srba"

U to vreme nije postojala Srbija, postojala je Jugoslavija. 

Подели на овим сајтовима

U svakom slučaju, da je nezavisnost Hrvatske pokrenuta 10 godina kasnije, rata ne bi bilo, a ako ne bi bilo rata svi Srbi ostaju na svojim ognjištima i to bi bio ozbiljan problem takvoj HR, a problem je dominantno utemeljen u 2 svetskom ratu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дејан рече

U to vreme nije postojala Srbija, postojala je Jugoslavija. 

Jugoslavija ali sa federalnim jedinicama i Ustavom iz 1974. koga su Srbi aminovali i bez njih ne bi bio nikada ni donet. Iz tog Ustava rodile se države. Da budem malo drzak ...kazu posle .....nema kajanja... od postanka 1918. veštačke, neprirodne i krhe tvorevine kakva je Jugoslavija bila celo vreme  nije se moglo puno ni očekivati. Jugoslavija nikada nije mogla da nadigra srpski i hrvatski nacionalizam.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Дејан рече

U svakom slučaju, da je nezavisnost Hrvatske pokrenuta 10 godina kasnije, rata ne bi bilo, a ako ne bi bilo rata svi Srbi ostaju na svojim ognjištima i to bi bio ozbiljan problem takvoj HR, a problem je dominantno utemeljen u 2 svetskom ratu.

Ne bi bio problem Srbija je pitanjem Albanaca već šezdesetih bila vidno oslabljena, podelom na tri dela još i više pitanje je samo kako su Srbi kao najbrojniji tj. njihove elite na sve to pristale to je neverovatno.  "Prespavao" si 1989. i promene u Evropi i svetu ...kao i svi Srbi nikakvih 10 godina kasnije to su sve bajke još je 80ih sve odlučeno po pitanju Istočne Evrope Srbi se kao narod nisu snašli obuzeti bratstvom i jedinstvom i potiskujući sopstveni identitet zarad neke veštačke tvorevine , sve za vlast a vlast ni zašta našli se na rubovima svih stvarnih dogadjaja sa ogromnim gubicima pre svega gubitkom etničkog prostora koje traje do danas. Krnja Srbija.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, SrbinKatolik рече

Zato što se stalno forsiralo kako je sve u rukama Srba i da je u toku "velikosrpska agresija", a to je velika laž. 

Trebalo bi se podsetiti ko je bio na čelnim mestima u vreme raspada SFRJ. Koliko je samo Hrvata zauzimalo rukovodeće državne i vojne funkcije u to vreme .... Stjepan Mesić, Ante Marković, Budimir Lončar, Božo Marendić, Zdravko Mustać, Josip Gregorić, Božidar Grubišić, Anton Tus, Zvonko Jurjević, Ivan Radanović, Mate Pehar, Tomislav Biondić i dr. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, SrbinKatolik рече

Kako je osnovno pravo svakog pojedinca da bude koje god nacionalnosti i vere po svim pravilima i poveljama EU čija je potpisnica i Srbija, sam sebi si skočio u usta i priznao projekat velike Srbije,

Теби уопште није јасно о чему причам. Пази сад. Кад би по том праву на самоопредијељење нпр. сви Хрвати могли да живе у једној држави, Великој Хрватској, та држава би била мања од данашње Хрватске (гледај на то као на математички скуп). Исто тако би, рецимо, Велика ЦГ била мања од данашње ЦГ, и тако би редом било и са свим другим државама у окружењу, свеједно што би се оне, у стварности, морале преклапати. Причамо хипотетички, по том искључивом праву на самоопредијељење. Посматране као математички скупови, значи, по том искључивом праву, те државе би биле мање за све оне просторе на којима већ вијековима живе Срби, с истим тим правом на самоопредијељење. И само им још признај то право, не, да освајају неки простор који им не припада, него само да живе ту гдје већ вијековима живе и ето ти Велике Србије. Не, као неки пројекат, већ само као простор на којем тај народ живи. Тачније, на којем страда кроз читаву своју историју, корака да није направио отимајући туђе (просторе).

Подели на овим сајтовима

Moji sa očeve strane su sa Carića Brdo u Baniji. Krajište još uvek nosi moje prezime. Doduše, i Srbi su još uvek većina u Baniji. U Jasenovcu su ustaše pobili oko pedesetoro Carića iz mog rodnog kraja. Da li su svi bili moja rodbina ne znam. Babu i dedu su ustaše strpali u konc logor, tu mi se i otac rodio. Ne znam kad su došli u Šumadiju gde su živeli u izbegličkim barakama u Bukoviku u Aranđelovcu gde sam i ja proveo moje prve godine. Ko je više kriv, ja Hrvatima, ili Hrvati meni? I kako bi mogli mi da se pomirimo? Time što je njima žao što su pobili moje a ja da prihvatim da su pobili moje?

Rusi nisu vršili holokaust nad Poljacima. To je ogromna razlika. Rusi su još Poljacima dali bogate nemačke krajeve Šlesku, zapadnu Prusiju, a sa Pomeranijom Poljska je dobila široki i prirodni izlaz na more, zahvalom "zle" Rusije Poljaci su postali primorski narod. Poljaci ne vole Ruse ne zbog nekakvog ruskog nasilja nad njima, nego što su Poljaci nekada bili glavna istočnoevropska velesila dok ih nije zamenila Rusija; ovo i propast njihovog carstva Poljaci nisu preboleli te i danas maštaju o nekakvoj trećoj Evropi i nekakvom Međumorju koje bi predvodila Poljska.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Међуморје

Za razliku od Poljaka, Hrvati su 1945-e činili 60 ili 65 % stanovništva današnje Republike Hrvatske. Prognali su sve nacionalne manjine da ih je danas 95 % stanovništva. Prvo su udarili na nas Srbe u 1941 - mi smo im oprostili, još pomagali da proteraju Nemce, Mađare, Italijane.. da bi na kraju krenuli ponovo na nas Srbe.

Protiv nas Srba su ekstremno radikalno raspoloženi, i ne vidim kako bi mi mogli da se pomirimo. Nego što za sad lepo uspevaju da svoj radikalizam prebacuju na nas Srbe: kao mi Srbi smo krivi, toliko smo zli da moraju da budu takvi. U ovome su uspeli da ubede i Washington da im pomogne da proteraju Srbe jer posle svega sa nama više ne mogu da žive!! Karma! - i mi smo im pomagali da proteraju Nemce, Mađare i Italijane sa kojima više nisu mogli da žive. Sa nikim ne mogu u toj njihovoj lijepoj...

Mislim da je jasno gde je problem, i kod koga, i ja nisam voljan da se pomirim sa tim, da im priznam, pre svega što sa tim ne bi ništa rešili zato što kad bi im priznali, ponovo bi krenuli na nas ako im se dadne prilika. Manijak kada ima svoju žrtvu, uvek se vraća na nju! A nama Srbima je vreme da prestanemo da budemo žrtva.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Velika Srbija, homogena Srbija, a sve ovo ustvari oni kod sebe stvaraju, Veliku Hrvatsku ("istorijska" Hrvatska + Dalmacija + Slavonija + Istra + Baranja), homogenu Hrvatsku (od 60 ili 65 % na 95 % Hrvata u Hrvatskoj i u Dalmaciji, u Slavoniji i Istri i u Baranji)... ali su uspeli da svoju krivicu prebacuju na nas. Lepo se ispunjava Sveto Pismo: Sa kojom merom meriš... trebamo jedino da znamo!

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Срби и Хрвати ће се помирити онда када се десе две ствари.

1.Хрвати признају да им је последњи монарх био Петар Карађорђевић у краљевини којој су добровољно приступили да би спасили гузице а изазли рукама крвавим до лактова. 

2. Срби прихвате да су деведесетих почели грађански рат против хрвата и тај рат изгубили, без обзира на правну дебату, ако изгубиш рат ко те пита је л си био на праведној страни или не. Ако си био глуп па био ратове које ниси морао, само да би истерао правду у том тренутку, то је исто добрим делом твоја одговорност. Срби су сами прихватили унију са хрватима у комунистичком рају, и све што нам се десило после тога је последица те наше одлуке. 

Ето те две чињенице нас коче највише за културну еволуцију. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...