Jump to content

Richard Stallman o slobodnom softveru

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

И ти не видиш колико је ово растегљиво?

Ne sećam se da si komentarisao neku pravnu normu a da nisi imao sličan komentar. Prosto, pomiri se sa tim da su (opšte) pravne norme takve... predviđene su za ogroman broj različitih situacija... a postoje i druge norme koje ovu sužavaju, postoji i praksa koja je definisala ove pojmove tako da se prilično dobro zna šta znače... ali te norme primenjuju ljudi koji sa jedne strane primenjuju i zdrav razum (nisu roboti) a sa druge strane su podložni greškama i korupciji. Bolje rešenje nemamo. Inace, ovo je kompleksna oblast, advokatima je potrebna dodatna licenca da bi zastupali klijente u ovoj oblasti... (znači ja mogu da te branim za genocid ili da te zastupam u parnici vrednosti milijardu evra, ali ne mogu za tebe da podnesem prijavu za patent)... i nije dovoljno da pogledaš tu normu i da zaključiš da je to neverovatno rastegljivo.

Što se tiče američke prakse sa patentima, kao što već rekoh, nemam dobro mišljenje o njima... ne moram ni da gledam Eplove patente, dovoljno je da znam da su dozvolili patent na živom biću i meni je to dovoljno da ih smatram potpunim idiotima ili korumpiranom stokom. Pri čemu je i tu zanimljivo da je njihov zavod za patente odbio prijavu ali su sudovi (rešeno konačno na Vrhovnom) zatim dozvolili.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...