Jump to content

Насилници под мантијом - И попадије у сигурној кући

Guest - . . .-

Препоручена порука

Морам да кажем да је велики проценат мушкараца - насилан, односно показује своје насилништво у заједници према деци и жени, а од половине тог броја су супруге и деца учених, школованих, људи од моћи и положаја који су у свом окружењу важе као фини и углађени. Поражавајући је број насилника у Србији.

Што се тиче свештеника, не знам али вероватно да постоје различити облици малтретирања према супругама, мада би заиста они требало да буду узор свима нама. Сигурне куће су такође наручени пројекат за који се залажу неке друге групације. Ни то није наивно.

Кад говоримо о новинарству, одмах морам да кажем да независног новинарства нема. Не постоји. Курир,Блиц, Студио Б и Прес су режимске новине и тако ће и остати као и већина медија јер нормално људи од нечега морају да живе и да зарађују. После извесног времена ти постане свеједно, мука ти је од малтретирања уредника, а њима од којекаквих директора, министара и шефова који финансирају све то. Онда кажеш, ма баш ме брига, само ти мени дај плату и добићеш шта си хтео. Проблем је мало сложенији од овога што сам написала. Курир измишља вести или објављује полуинформације, непроверене. Не би се требало жецати око тога али око проблема који се налазе у цркви,да.

Подели на овим сајтовима

Па знам, али брак као света тајна има вечни карактер. То само у америчким филмовима има да се венчавају "док их смрт не растави". Уствари, требало би да се венчају док их смрт не уједини пред Богом, па кад се сретну у Царству да буду најближи пријатељи, јер су и на земљи остваривали најтешњу везу. Шмеман има диван текст о браку у "За живот света".

Где ћеш да покажеш трепљење и љубав, ако не међу онима који су ти најближи?

Не заклињу се брачници само једно другом на верност, него се њих двоје као заједница заклињу на верност Богу, а то значи да састрадавају једно другом. Уосталом, ако почепркате, па истражите шта значи реч супружници, биће јасније. А не значи двоје које заједно уживају. И ако има некога коме је брак само уживање - скидам капу.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2012. at 11:28, antics рече

Па знам, али брак као света тајна има вечни карактер. То само у америчким филмовима има да се венчавају "док их смрт не растави". Уствари, требало би да се венчају док их смрт не уједини пред Богом, па кад се сретну у Царству да буду најближи пријатељи, јер су и на земљи остваривали најтешњу везу. Шмеман има диван текст о браку у "За живот света".

Где ћеш да покажеш трепљење и љубав, ако не међу онима који су ти најближи?

Ljubav i trpljenje - da, maltretiranje - NE NIKAKO :)

Jedno je nositi nekog dok se ne stabilizuje, drugo je trpeti emotivni vampirizam, maltretirajne, psihicko, i fizicko zlostavljanje...onda se samo okrenes, odes i ne okreces se za bolesnim pacenikom :). Nek se sam(a) leci :).

Подели на овим сајтовима

Одлично.... И не дај Боже - мене ударе кола, останем парализован... или добијем леукемију. И моја жена уради шта? Каже - знаш, ти више ниси онај за кога сам се ја удала, ај ћао. Сјајно...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2012. at 11:39, antics рече

Одлично.... И не дај Боже - мене ударе кола, останем парализован... или добијем леукемију. И моја жена уради шта? Каже - знаш, ти више ниси онај за кога сам се ја удала, ај ћао. Сјајно...

Ovo što si napisao veze nema sa onim o čemu pričamo, a to je fizičko ne retko i psihičko maltretiranje.

Zamena teza.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2012. at 11:39, antics рече

Ne izvrci moje postove :), znas na sta mislim.

Ti nisi izabrao da budes, ne daj Boze, paralizovan i bolestan. Naravno da ce tad da ostane sa tobom.

ALI da se napijes i olesis je od batina, jos pred decom da je vredjas, pa ne da ne treba da te trpi, nego samo da se pokupi i ode bestraga sa decom i NIKAD da ti se ne vrati. Batinanje i maltretiranje je izbor, bolestan izbor, a u toj patologiji i paklu neka se przi i pati SAM SAMCIJAT. Ako shvati kakav je monstrum - super, neka ode u crkvu, neka se kaje, pali svece i moli Bogu, odlicno :), ali da titranje tudjoj bolestini i izigravanje bokserske vrece - MORE MRS :)Just_Cuz_19 !!!

Jasnije :)?

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2012. at 11:01, Жељко рече

Ja preporučujem budućim popovima da obavezno imaju seks pre braka, jer ako tad omanu imaju priliku za popravkom, ako pak omanu posle venčanija ugasili su za ceo život.

Можда ово неком звечи смешно, ал ја то најозбиљније мислим.

Ne znam jel ti ovo sprdnja ili nije, nema smajletova, ali posto sam ja dezurna saves` foruma (radim do 15h), samo da kazem da ti koji posegnu za zeMskim pre braka ne mogu posle da budu jereji.

U tom lezu grmi zec...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2012. at 12:09, obi-wan рече

Ne znam jel ti ovo sprdnja ili nije, nema smajletova, ali posto sam ja dezurna saves` foruma (radim do 15h), samo da kazem da ti koji posegnu za zeMskim pre braka ne mogu posle da budu jereji.

U tom lezu grmi zec...

Тако пишу канони, ал Јеротић вели нако ко ја.

:)

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2012. at 12:09, obi-wan рече

, samo da kazem da ti koji posegnu za zeMskim pre braka ne mogu posle da budu jereji.

U tom lezu grmi zec...

Majku mu poljubim,pa ko će nam onda biti jerej? :)

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2012. at 12:12, Жељко рече

Тако пишу канони, ал Јеротић вели нако ко ја.

:)

Jerotic ili kanoni, pitanje je sad...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2012. at 12:26, Дејан рече

Majku mu poljubim,pa ko će nam onda biti jerej? :)

Nisi ni svestan koliko preduboko pitanje si postavio...

Подели на овим сајтовима

Sad ću ja da vam ispričam pričicu o jednoj popadiji.

Neću imenovati njenu profesiju,ali je u lokalu pomalo javna ličnost.

Vrlo lepa ,sa vrlo lepim oblinama koje rado eksponira.

Jedan moj prijatelj meni reče da je ona popadija.

I jednom posle izlaska ja sa drugarima otišao da jedem.I neko društvo selo pored nas i normalno ja se okrenem i bacim pogled,a pošto je žeMska sedela na malo višem nego ja ,snimim joj samo grudni deo i zapazim da sam te bliznakinje već negde video.

Vrlo su upečatljive.

Onda pogledam lice i setim se o kome se radi.

Okrenem se prema drugaru,malo se stresem i kažem mu "brate ,imam neki čudan osećaj",kaže on "a šta ti je" , "ma imam osećaj kao da popadija sedi pored mene".

Čim sam to rekao ,usledio je udarac pesnicom u rame i njen komentar,jel to na moj račun :)

A pijana kao daska ,jedva izgovara.

Uglavnom je sve proteklo tako što mi je konstantno maramicom brisala usta od kečapa,pa mi dala i svoju picu da pojedem a mog drugara prozivala da je nevin.

Posle je otišla sa tim tipovima u nekom dzipu,u stilu ima se može se i samo široko.

Žemska je stvarno popadija i jadan taj njen pop.

Ovo nije pokušaj opravdavanja bilo čega već samo još jedan primer tih popvsko bračnih odnosa.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...