Jump to content

Проблеми савременог доба- Владика Давид крушевачки (аудио & видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Може бити да владика види нешто што ми не видимо..

Ма да.....али добро нема шансе, има се увијек ас у рукаву. Али доста о овом детаљу.

Мало сам прелетио бесједу, коју ћу послишати сутра и свиђа ми се мирноћа и боја гласа владике. Баш говори очинским тоном.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Да мало покварим тему пушачима. Кад прича да се може редовно причешћивати онај ко редовно пости, не опија се, не пуши. Ако сам добро чуо..

Подели на овим сајтовима

На сајту крушевачке епархије се појавио и снимак са беседа на Јеванђељу.

Најјаче је што се у позадини чује како се неки деру и певају богомољачке песме :(

Слушајте сами.

Подели на овим сајтовима

Ја сам почео прекуцавање једног и главног питања из публике, то је оно на које су неки рекли да немају више шта додати. Биће готово за десетак минута.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Најјаче је што се у позадини чује како се неки деру и певају богомољачке песме :(

Слушајте сами.

Lazo ja htedoh da odslušam besedu na Jevanđelju,ali mi pušta ovu drugu na oba snimka. :(

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Слушајте сами.

Нису то фрикови, брате, то је музичка позадина, музички, да тако кажем, интермецо

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ха! И онда они некога оптужују за новотарије. Музичка позадина беседе на литургији! Заправо, овакви ликови би највише волели да се и беседа говори тихо (тајно), и Свето писмо да се чита тихо (тајно). Тада би им било лакше и једноставније, јер не би морали 20 минута држати затворене уши за време библијских читања и беседе, као што данас чине - у духовном смислу

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Гости

Све ће доћи на своје, само полако! Владика је изговорио антологијску беседу какву сам и очекивао од духовник какав је Владика Давид.

Иначе, завршавамо са транскрипцијом текста. Људи, хвала свима који сте помогли, јавило се вас 15-ак који су желели да раде.

Молићу Анастасију, када преведе и поклопи све, да пошаље Милану Николићу да провери правописне грешке и исправи знакове интерпукције.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ок пошаљи молим те све то после Милану, нека и он нешто ради :)

Први до има проблема са запетама и тачкама. Није прављен размак... то треба да се среди, јесте малопипав посао, али ако имамо циљ, ништа није тешко :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...