Jump to content

Проблеми савременог доба- Владика Давид крушевачки (аудио & видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Беседа ми је испунила душу као што давно нешто није,потпуно ми је променила дан и давно се нисам радовала искрено као што сам се радовала док сам је слушала,а ево још ме "држи", и није само ствар у речима које је Владика изговорио а које су мелем,већ у начину на који је говорио,његов тон ,мир и благост.Реткост је данас осетити мир у некоме,пре свега што га ни сами немамо,осетити благост и смиреност,а то је тако потребно у овом смутном времену.Једноставно - утеха. А и те како нам је потребна јер у цркви и треба да нађемо између осталог и то - утеху.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Гости

moze li nekako da se preuzme ovaj snimak? Ne mogu nikako da ga preslusam uvijek mi pise error.

Pozdrav svima!

https://www.pouke.org/audio.php?cid=117&id=5226&do=view

Ево беседе за једноставно преузимање :)

Иначе, два највећа дела су транскрибована. Чекамо део који треба да уради наш драги отац из ман. Светог Ваислија и овај уводни део и сутра ће бити најпре објављено на сајту еп. крушевачке.

Подели на овим сајтовима

Слушајући ову беседу,мислим да је грешка била,што други наши оци и богослови нису имали овакав приступ у самом старту ,кад су почела ова превирања у нашој Цркви,него су некако са висине све гледали и осуђивали не капирајући да већина народа не зна и није упућена. Бићу слободан рећи,да таквог слуха пре свега није имао вл Атанасије Јевтић,који сутра има предавање на вождовцу,које сигурно нећу пропустити...

• Волим 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Beseda teče kao mleko. Tako je pitka, tako je smislena, tako odiše mirnoćom. Baš sam pod utiskom..

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Бог благословио прекуцаваче!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Гости

Слушајући ову беседу,мислим да је грешка била,што други наши оци и богослови нису имали овакав приступ у самом старту ,кад су почела ова превирања у нашој Цркви,него су некако са висине све гледали и осуђивали не капирајући да већина народа не зна и није упућена. Бићу слободан рећи,да таквог слуха пре свега није имао вл Атанасије Јевтић,који сутра има предавање на вождовцу,које сигурно нећу пропустити...

Замолио бих те да организујеш пријатеље из Бг-а да ОБАВЕЗНО сниме то ида објавимо на сајту код нас. Верујем да многима неће бити тешко да уради и транскрипт предавања.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Preslusaj brate ,vrijedi, odavno nesto ljepse i bolje nisam cuo.

Вјерујем да је тако. Сви ми чезнемо за надахнутим бесједама наших владика посебно, у чему искудјевамо много у посљедње вријеме. Али опет српство, као четврти стуб на коме свијет почива, превише... али неће ми тај детаљ засјенити бесједу кад је преслушам.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Замолио бих те да организујеш пријатеље из Бг-а да ОБАВЕЗНО сниме то ида објавимо на сајту код нас. Верујем да многима неће бити тешко да уради и транскрипт предавања.

Нисам баш сигуран,али мислим да ће словољубве то снимати...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Вјерујем да је тако. Сви ми чезнемо за надахнутим бесједама наших владика посебно, у чему искудјевамо много у посљедње вријеме. Али опет српство, као четврти стуб на коме свијет почива, превише... али неће ми тај детаљ засјенити бесједу кад је преслушам.

Православни српски народ, што је то тако немогуће :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Нисам баш сигуран,али мислим да ће словољубве то снимати...

Ај да видимо са њима, може ли нко да ухвати Миљана и да га пита да ли ће да снимају? Лепо би било да имамо и видео запис. Лепи Сића има камеру, могао би да сними па да објавимо на нашем каналу.

Подели на овим сајтовима

Православни српски народ, што је то тако немогуће :)

Па и има Арапа православних, Грузина православних, Пољака православинх, сви су доживјели голготе у историји, покушаје унијаћења, масовна страдања, па нико њих неће да стави за стуб на коме почива свијет, опет морамо ми себе у први план, канда као да имитрамо апостоле, када су питали Христа ко је већи међу њима, а добили су добро знан одговор,

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Разговор у почетку снимка треба прекуцати само од једног човека који је први поставио питања и изнео своја мишљења. Ништа друго није толико битно.

Хоћете ли да сачекате да ја то прекуцам?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Па и има Арапа православних, Грузина православних, Пољака православинх, сви су доживјели голготе у историји, покушаје унијаћења, масовна страдања, па нико њих неће да стави за стуб на коме почива свијет, опет морамо ми себе у први план, канда као да имитрамо апостоле, када су питали Христа ко је већи међу њима, а добили су добро знан одговор,

Може бити да владика види нешто што ми не видимо..

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Meni taj deo treba još jedno pola sata da prekucam kasno sam se uključila.Upravo to radim.:)

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ај да видимо са њима, може ли нко да ухвати Миљана и да га пита да ли ће да снимају? Лепо би било да имамо и видео запис. Лепи Сића има камеру, могао би да сними па да објавимо на нашем каналу.

Pitala sam Miljana,čekam odgovor.

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...