Sherlock H. Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 @Valentina, Ivan Cvetkovic Hvala na odgovorima. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Како је дошао до овога? Па вероватно је дошао сазнањем да смо пет векова били под турцима,балканске ратове и први и други преживели као и братоубилачке и опет опстали и Богу се молили и у Диптихе Светих многа имена прибројали. Пг је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Јел помињао остала три? Свашта, како је дошао до овог закључка? Немој бзв да ти сад доносиш закључке,кад ниси ни одслушао! Није у том контексту мислио на српство,као нешто ултра узвишено,самим тим што си србин,већ на све ово што се дешава Србији, муке,патње,ратови, да смо опстали и веру сачували . "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ова беседа ме је дирнула као што ме ништа није дирнуло већ дужи период. Да се овако приступило од самог почетка проблем би био неупоредиво мањи и не би било простора да се догоди раскол Пг, Name, dusha and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Name Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Jedno pitanje: otkad to vladika moze sam od sebe da baca anateme? Zar to nije duznost sabora? Moze cak i obican svestenik- paroh, ali se to u pravoslavlju radi jako rijetko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нектарије Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 moze li nekako da se preuzme ovaj snimak? Ne mogu nikako da ga preslusam uvijek mi pise error. Pozdrav svima! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ова беседа ме је дирнула као што ме ништа није дирнуло већ дужи период. Да се овако приступило од самог почетка проблем би био неупоредиво мањи и не би било простора да се догоди раскол Тако је. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Немој бзв да ти сад доносиш закључке,кад ниси ни одслушао! Није у том контексту мислио на српство,као нешто ултра узвишено,самим тим што си србин,већ на све ово што се дешава Србији, муке,патње,ратови, да смо опстали и веру сачували . Уздржаћу се од коментара само зато што нисам послушао, јер видим да је то много важно. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Name Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Уздржаћу се од коментара само зато што нисам послушао, јер видим да је то много важно. Preslusaj brate ,vrijedi, odavno nesto ljepse i bolje nisam cuo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Онако најискреније,од срца и из душе, толико сам срећна због овога што се десило и што ће ова беседа ући у историју,сигурна сам у то. Коначно,ето некога,ко има љубави,смирења али Богами има и достојанство очинско,непоколебљивост,неустрашивост. Колико смо само дуго на ово чекали?Истина,Владика Атанасије је увек волео да објасни и да разговара али Владика Давид има још нешто-живце,млађи је човек. Коначно осећам,да неко предстоји за нас и да говори и у моје име и свих нас,који смо препознали истинске вредности а били пљувани и лажно оптуживани и клеветани. Пг, Јанко, Александрида and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 moze li nekako da se preuzme ovaj snimak? Ne mogu nikako da ga preslusam uvijek mi pise error. Pozdrav svima! Пробај ово да скинеш: http://www.eparhijakrusevacka.com/audio/2012-01-29_1-1.mp3[/CODE] Нектарије је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ова беседа ме је дирнула као што ме ништа није дирнуло већ дужи период. Да се овако приступило од самог почетка проблем би био неупоредиво мањи и не би било простора да се догоди раскол Искрено - сумњам... Дубоки су корени наше црквене кризе, много дубљи него што нам се чини, и превише је чинилаца у игри... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Онако најискреније,од срца и из душе, толико сам срећна због овога што се десило и што ће ова беседа ући у историју,сигурна сам у то. Коначно,ето некога,ко има љубави,смирења али Богами има и достојанство очинско,непоколебљивост,неустрашивост. Колико смо само дуго на ово чекали?Истина,Владика Атанасије је увек волео да објасни и да разговара али Владика Давид има још нешто-живце,млађи је човек. Коначно осећам,да неко предстоји за нас и да говори и у моје име и свих нас,који смо препознали истинске вредности а били пљувани и лажно оптуживани и клеветани. Да, ја осећам ово као неки преломни тренутак, не знам...мада ће бити тешко и чупаво. Ево ускоро је готово, тј. прекуцана беседа, до 80. минута, треба ми још само десетак минута времена да завршим свој део, а Валентина је урадила свој. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Пробај ово да скинеш: http://www.eparhijakrusevacka.com/audio/2012-01-29_1-1.mp3[/CODE]Hvala Feeble Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Искрено - сумњам... Дубоки су корени наше црквене кризе, много дубљи него што нам се чини, и превише је чинилаца у игри... Али би за све те чиниоце било много мање простора. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука