Лазар Нешић Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ево ја почињем да слушам и већ ме мрак вата ... winter Хтео сам нешто да напишем, али многи би се наљутили. Ћутим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Манастири више нису што су (можда) некада били. Нажалост, многи монаси застране и оду у крајности. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Sad slušam i prvo što mi skreće pažnju je velika strpljivost vladike Davida i mirnoća sa kojom sluša šta mu spočitavaju.Opet ista priča - Liturgija. Пг and Marko је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Juce smo besedili na jednoj sedeljci, da je navodno splasnula ova prica, barem u Beogradu, gde je opste sarenilo od sluzbi a sve manje ljudi to komentarise, medjutim unutrasnjost je i dalje opterecena ovim "problemima". Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ево ја почињем да слушам и већ ме мрак вата ... winter Хтео сам нешто да напишем, али многи би се наљутили. Ћутим. Напиши. Лично, веома ценим Твоје мишљење, а верујем и многи. Александрида је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Izgleda je više onih koji u manastiru pronađu uhlebljenje nego što su tamo otišli Hrista radi...gde se Ljuboastinja nalazi? Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Sad slušam i prvo što mi skreće pažnju je velika strpljivost vladike Davida i mirnoća sa kojom sluša šta mu spočitavaju.Opet ista priča - Liturgija. likefaceeeeeeee Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Па овако ствари стоје: Некултура оних који хоће да Владики спочитавају како да служе. Људи који свакако не знају шта је Литургија не желе да схвате шта је Црква и заједница. Мислим, свака част Владики Давиду. Владика Давид је најстрпљиви Владика кога сам до сада имао прилике да слушам. Нико не сме ништа да каже од ових надобудних тзв "бранитеља". Срамота шта се дешава у нашим манастирима. Наравно, не свима. Љубостиња одавно ово ради! Обично је досад био проблем са кратком литургијом, и старотарци као сматрају да литургија треба бити дужа, јер овако се наводно скратила да буде компатибилна са католичком мисом. Сад кажеш да су тражиле да литургије буде краћа. Значи сад наопако, не ваља дужа литургија 'оће краћу. Ту се тачно види да су неки људи погубили све конце више. Не знају ни шта хоће ни шта неће. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Мени је непријатно и да слушам ово,срамота ме...Боже мили,све се изопачило као поседица самовоље и непослушања. Boba and Аљонка је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Izgleda je više onih koji u manastiru pronađu uhlebljenje nego što su tamo otišli Hrista radi...gde se Ljuboastinja nalazi? http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80_%D0%89%D1%83%D0%B1%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%9A%D0%B0 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Оно што Владика Давид каже јесте да нигде не криви сестринство, јер манастири су оптерећени управо таквим људима који остављају своју парохију и иду у манастире да пуне уши монасима о светским стварима. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 (измењено) Напиши. Лично, веома ценим Твоје мишљење, а верујем и многи. Па ето оче, била је она тема о "монаштву и вољи-за-моћ"... Е, сад причали смо о свему и свачему, теологизирали и остало. Тренутак када сам ја скренуо причу са теорије на праксу (тј. СТАЊЕ МОНАШТВА У МАНАСТИРИМА, ОНАКО КАКО САМ ГА ЛИЧНО ВИДЕО ... не вичем, већ желим ово да нагласим), много људи се је овде саблазнило и рекло да генерализујем, да пројектујем и слично. Али добро, Боже мој. Мој задњи коменатр је била она туча монаштва и сви су ућутали. Кад су се они калуђери тукли,па било ми је полу смешно и разумљиво. Ово, што сад слушам је сотонизам! Нека се нико не љути, али ево вам црно на бело да је српско монаштво у великој кризи, великој! Ја знам још минимум десет (10) манастира где братија само чека тренутак да попљује Цркву, Литургију и свог епископа. Страшно. Додатак: али... тражили сте, гледајте. Измењено Јануар 30, 2012 од Лазар Нешић nishizawa and Александрида је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Поготово кад то долази од женског монаштва које су увек биле мирне и послушне,потпуно се нарушила икономија манастирског живота,мада ја и даље тврдим да нам је добро женско монаштво. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Па ево, монаштво је побуњено од стране људи који су ту заузели бусију и мисле да "бране веру" obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Izgleda je više onih koji u manastiru pronađu uhlebljenje nego što su tamo otišli Hrista radi...gde se Ljuboastinja nalazi? Imas na karti dole levo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука