Justin Waters Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Brate supersonični Dynablasteru, odavno nije više reč ovde o filmu, nego o zajedljivisti, licemerju i pokvarenosti nekih ljudi sa ovog sajta, koji hoće da imaju makar i najmanjeg udela u predstavljanju naše Crkve, a čiji bi deo takvi mogli da predstavljaju samo ako se pokaju i iskreno ispovede svom svešteniku, jer je takvima rečeno: Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli. Немој заборавити да је основна особина фарисејства неподношење критике, и сматрање да је његово мишљење право на уштрб сваког другог. Ти и светосавац као да сте по неком договору или налогу дошли овдје некоме држите лекције, због тога што је доста негативних критика и то врло оправадних упућено према филму "клетва". Зато припази ко се фарисејски понаша. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Brate supersonični Dynablasteru, odavno nije više reč ovde o filmu, nego o zajedljivisti, licemerju i pokvarenosti nekih ljudi sa ovog sajta, koji hoće da imaju makar i najmanjeg udela u predstavljanju naše Crkve, a čiji bi deo takvi mogli da predstavljaju samo ako se pokaju i iskreno ispovede svom svešteniku, jer je takvima rečeno: Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli. nemoj tako umetnice kaze se dobar dan u kucu a ti sa vrata napao nije lepo da tako pricas није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Brate supersonični Dynablasteru, odavno nije više reč ovde o filmu, nego o zajedljivisti, licemerju i pokvarenosti nekih ljudi sa ovog sajta, koji hoće da imaju makar i najmanjeg udela u predstavljanju naše Crkve, a čiji bi deo takvi mogli da predstavljaju samo ako se pokaju i iskreno ispovede svom svešteniku, jer je takvima rečeno: Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli. „Tешко вама књижевници и фарисеји, лицемери што чистите споља чашу и зделу а изнутра су пуне грабежа и неправде. Фарисеју слепи! Очисти најпре изнутра чашу и зделу да буду и споља чисте. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што сте као окречени гробови, који се споља виде лепи а унутра су пуни костију мртвачких и сваке нечистоте.Тако и ви споља се показујете људима праведни, а изнутра сте пуни лицемерја и безакоња." Svako prvo sebe treba da izmeni pa posle da upucuje druge.I ja imam malo drugacije stavove po nekim pitanjima ali to ne znaci da trebamo da za ljude koji su na ovom forumu govorimo da su sluge B92 i ostale optuzbe.Niko nije kriv dok se to ne dokaze http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Brate supersonični Dynablasteru, odavno nije više reč ovde o filmu, nego o zajedljivisti, licemerju i pokvarenosti nekih ljudi sa ovog sajta, koji hoće da imaju makar i najmanjeg udela u predstavljanju naše Crkve, a čiji bi deo takvi mogli da predstavljaju samo ako se pokaju i iskreno ispovede svom svešteniku, jer je takvima rečeno: Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli. mogu da ti garantujem da to sto mislis nije tacno iskreno da ti kazem, ja nisam mogao da nadjem nijedan pravoslavni forum koji mi odgovara, i onda sam naisao na ovaj i ovde bacio sidro jer ovde ljudi bas nisu sve ono sto si ti napisao da jesu pogresnu si sliku napravio, a niko do nas nije savrsen pa eto s vremena na vreme upada u vatru...ja sam majstor u tome, ali pokusavam da se smirujem, a dobro je izgleda sto nisam gledo film i dao svoj komentar jer bi tek ondak letelo perje i mislio bi da sam sotonista, a ne poznajes me ustvari nema potrebe svadjati se oko banalnih stvari za koje ti mislis da su od neke izuzetne vaznosti, nista to nije vazno, vazno je da se pomazemo i cinimo dobro jedan drugome, inace smo caolino...ma prvom mestu treba da je sloga, a tek na drugom trecem film i subjektivno misljenje, svi smo razliciti i jedinstvene individue tj jos izgleda nebruseni kamencici Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Опрости, брате, модератору што нисам умио руке до лаката. А што се ''мапетоваца'' тиче, прво, ставио сам их под наводнике што не представља клевету, а друго, мислио сам да су то омиљени ликови из ваше образовне установе. Видим да су ваши ''моцарти'' и ''валтери'' поприлично заштићени (не смем сада да кажем како и колико да не добијем укор разредног старешине) и да могу шта хоће и колико хоће, и да је важно само да пре него што попљују некога ''оперу руке до лаката'', да отпоштују ''правила Форума'' а за све остало што из срца излази речи ће већ бити законито покриће. Свака вама част, братијо! Заиста си ми, брате модераторе, све објаснио. Сваки део и детаљ. Brate supersonični Dynablasteru, odavno nije više reč ovde o filmu, nego o zajedljivisti, licemerju i pokvarenosti nekih ljudi sa ovog sajta, koji hoće da imaju makar i najmanjeg udela u predstavljanju naše Crkve, a čiji bi deo takvi mogli da predstavljaju samo ako se pokaju i iskreno ispovede svom svešteniku, jer je takvima rečeno: Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli. Uopste mi nije jasno kako vi mislite da sa bilo kim normalno razgovarate ovakvim tonom? Zelite li uopste normalno da razgovarate? Evo brate svetogorac, ti si naprimer uleteo ovde klizecim startom i krenuo da galamis... jos sad i nastavljas dalje... I to je covekoljublje na koje se pozivas? Zar ti nije palo na pamet da je neko ovde mozda imao tezak i naporan dan, da je premoren ili tome slicno? Ne, nego si sad uleteo da podelis pravdu, jer je neko dirnuo tamo neki film... Ako `ocete da razgovarate normalno, mesta ima za svakog... ali ne ovako... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Сваки филм, па и овај, подлеже критици. Неко је рекао да ће овај филм гледати и ви и они, који ће га разумети и који га неће разумети. Такође, говориће о њему и они који нису погледали филм. Своје мишљење о филму сам већ изнео и рекао сам добре и мање добре стране филма. Свакако по свом личном мишљењу. Како се филм бави верском тематиком дужан сам и као свештеник и као теолог да изнесем своје мишљење. Лично верујем да сте отворили налоге да бисмо разговарали и о другим темама где ћемо се сигурно веома лепо слагати. Овде већ месецима није било казнених поена и бановања, што значи да се људи који овде учествују веома лепо слажу и познају. Има и римокатолика и муслимана и атеиста али размењујемо мишљења без вређања саговорника и ниподаштавања. Молим вас да на то обратите пажњу. Дакле, плурализам мишљења није проблематичан него веома користан јер како бисмо другачије знали да ли смо на добром путу? Извагајте мишљења на форуму, не треба све што је написано у старту прихватити као тачно и ваљано, али никако не вређајте јер у супротном следе форумске казне. Александрида and Таша је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 ... Можда су Walter и Mozart добри момци, не знам, не познајем их, АЛИ, оно што сам прочитао је оставило на мене врло, врло ружан утисак. Страховит налет самољубља, квазидуховности и квазидуховитости која је, сада видим, cool у једној затвореној групи каква је ваша. ......... Svi gresimo, nikog nema pravednog... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 pozdrav reditelju i scenaristi filma.... lol eh,evo još jedne kvaziduhovitosti i COOL fore iz papske kurije braćo,dobro nam došli na forum-nije valjda stav o nekom dokumentarnom filmu merilo naše duhovnosti ... zar ne možemo radije da se nadjemo na temama o Hristu pa da onda mlatimo praznu slamu o filmovima koje neki ipak preozbiljno shvatiše jer mi se čini da hoće njime(filmom) a ne Hristom tj. liturgijom da preobražavaju srBstvo samoljublje povodom ove teme ne mogu da imama jer se u film ne razumem,osim amaterski... mišljenje uvek iznosum iskreno,ako se već rešim da ga iznesem-a vidim da i vi to radite... nadam se da ćemo imati prilike da se bolje upoznamo i razbijemo kletvu koju nam je natovarila ova tema Hristos vaskrse Hristos vaskrse I AD SE STROPOšTA (POD OVIM AD SE VALJDA I KLETVE RAČUNAJU) Александрида је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светогорац Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Сваки филм, па и овај, подлеже критици. Неко је рекао да ће овај филм гледати и ви и они, који ће га разумети и који га неће разумети. Такође, говориће о њему и они који нису погледали филм. Своје мишљење о филму сам већ изнео и рекао сам добре и мање добре стране филма. Свакако по свом личном мишљењу. Како се филм бави верском тематиком дужан сам и као свештеник и као теолог да изнесем своје мишљење. Лично верујем да сте отворили налоге да бисмо разговарали и о другим темама где ћемо се сигурно веома лепо слагати. Овде већ месецима није било казнених поена и бановања, што значи да се људи који овде учествују веома лепо слажу и познају. Има и римокатолика и муслимана и атеиста али размењујемо мишљења без вређања саговорника и ниподаштавања. Молим вас да на то обратите пажњу. Дакле, плурализам мишљења није проблематичан него веома користан јер како бисмо другачије знали да ли смо на добром путу? Извагајте мишљења на форуму, не треба све што је написано у старту прихватити као тачно и ваљано, али никако не вређајте јер у супротном следе форумске казне. Лично, немам никакав проблем са филмом, нити га фаворизујем нити га омаловажавам; чак га нисам ни коментарисао у мери у кој ми се приговара. Као да се превиђа оно што ми је скренуло пажњу. Нити сам улетео клизећим стартом, нити паметујем и правдујем, не делим лекције никоме, једино на шта реагујем јесте начин на који се двојица ваших пријатеља односе према неистомишљеницима и то је све време (заправо већи део) мог јављања на Форум предмет мог интересовања. Како је могуће да се једино то не види из мојих речи? Ево, направите рекапитулацију мојих ставова од првог јављања до овог па ћете видети шта је најчешћи садржај мојих ставова и какав је тон мог обраћања био на почетку, а какав је сада?! Далеко сам од помисли да сви морамо или требамо мислити у истим оквирима. Матор сам човек и довољно искусан да би ми било јасно да је човек непоновљив и самосвојан. Оно што ме је побудило на овакве ''реплике'' јесте оно што сам већ навео и не бих се више понављао. Не видим (можда сам слеп) да сам икога вређао! Кога сам вређао и којим речима? Зар оним које сам стављао под наводнике? Наводницима, као интерпункцијском интервенцијом, се други штити а не вређа. У медијском животу сам пуних 26 година и макар сам то научио од стилиста и лектора. А рећићу вам и ово: оне вечери када је филм био приказан у Крушевцу, по његовом приказивању и речи владике Давида, седео сам са њим (владиком) на вечери. Била је уприличена поводом премијере тог фамозног филма. И никада нећу заборавити речи које је тада изговорио. А ви питајте њега шта је том приликом рекао. Мени ионако не бисте веровали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 nemam vladikin br telefona a da potegnem do njega samo zbog toga,ne ide.... zato Vas molim da nam kažete šta je vladika rekao o filmu koji -niti favorizujete niti omalovažavate- ali su Vam svakako bitne vladikine reči o istom.Recite nam ih i znaćemo i vaš stav o filmu jer svakako da nešto što nikad ne zaboravljamo nije nevažno,bez obzira na kom nivou aspiracija mi o njemu razgovarali i bez obzira kojim se jezikom kao specifikumom služili Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 10, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Кажи нам шта је рекао, ако није тајна... У сваком случају, овде има веома много позитивних коментара на филм али има и оних негативних, лично мислим са правом. То свакако не значи да је филм лош или да су људи који су га радили имали лошу намеру. Напротив! Верујем да ће бити још оваквих пројеката од стране фондације Пријатељ Божији (који има благослов неколико Епископа) и продукције "Острво", Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Kad već spominjes Odu radosti, što se nisi ulogovao kao Betoven? Pomalo osnovnog obrazovanja nikom ne bi moglo da škodi, pa ni vama na ovom "forumu". za tebe imam nešto sasvim drugačije,oda radosti dolazi na kraju Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Кажи нам шта је рекао, ако није тајна... У сваком случају, овде има веома много позитивних коментара на филм али има и оних негативних, лично мислим са правом. То свакако не значи да је филм лош или да су људи који су га радили имали лошу намеру. Напротив! Верујем да ће бити још оваквих пројеката од стране фондације Пријатељ Божији (који има благослов неколико Епископа) и продукције "Острво", Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Ја да кажем немам шта,.. излишно је .. и очигледно .. Могу само да се позовем на непогрешиву оштрицу народног ума... серБскаго, дакако ..а кога би друго'.. и да потсетим... ,, не пада снег да покрије брег но да свака зверка покаже свој траг'' .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 За ''лаика'' сјајно запажање, али ми се чини да твоја девојка вероватно није приметила да нигде не стоји квалификација у вези са ЦЕЛИМ народом. Врло је децидно пажња усмерена на оне који се НИСУ одазвали позиву светог Великомучаника Лазара. Jos samo kad bi taj "poziv" bio nesto vise od naivnog mita iz epskih pesama... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука