Милан Меденица :) Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 ne, jer mora mene da pitaju jel smeju da masovno proizvode не мора, немаш интелектуалну својину јер немаш патент који те штити ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2012 ali imam ugovor koji ne dozvoljava nista dalje od onoga nego sto u njemu pise Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Није брате тачно, мешаш бабе и жабе. NDA је обичан уговор између две особе који каже - "поделићу са тобом информације из документа А, а ти се обавезујеш да их нећеш открити никоме, нити их употребити итд.". Значи, ако ја теби понудим да тако нешто потпишеш - ти можеш да одбијеш. И онда те ништа више не обавезује да направиш исту такву ствар. NDA се уопште не заснива на концепту "интелектуалне својине", јер ако постоји "интелектуална својина" онда ти NDA уопште и не треба - бесмислен је. Као да потпишемо уговор да ти "не смеш да украдеш мој компјутер". Па нормално да не смеш да га украдеш, не треба нам уговор за то... Патент је нешто сасвим друго. Ту се људима који нису ништа потписали ни са ким државном силом намеће да не смеју да раде нешто што је неко други "патентирао". То није добровољан уговор где ти можеш да одбијеш било шта. То се заснива на погрешној идеји и дефиницији "својине". па то сам и написао у примеру NDA, "ја имам производ који је моја интелектуална својина а ти се обавезујеш да је не шириш даље" звоне, узми прочитај на чему се заснива NDA, баш са оног линка који си ми дао сем тога, причамо о производњи производа, а не купљеном производу па те две ствари немају везе једно с другим. ја ти реко на почетку, немам ништа против да не постоје патенти, ал како ћеш онда да се зашититиш од било какве врсте присвајања, како ћеш да дефинишеш шта је твоје а шта опште и где је граница? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 ali imam ugovor koji ne dozvoljava nista dalje od onoga nego sto u njemu pise не штити те тај уговор од копирања и побољшавања производа од треће стране. томе служи патентирање производа и слични механизми заштите интелектуалне својине. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1344011687' post='687659] па то сам и написао у примеру NDA, "ја имам производ који је моја интелектуална својина а ти се обавезујеш да је не шириш даље" звоне, узми прочитај на чему се заснива NDA, баш са оног линка који си ми дао сем тога, причамо о производњи производа, а не купљеном производу па те две ствари немају везе једно с другим. Постоји велика разлика између добровољног уговора и концепта "интелектуалне својине" коју сам већ објаснио и нећу да понављам. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1344011687' post='687659] ја ти реко на почетку, немам ништа против да не постоје патенти, ал како ћеш онда да се зашититиш од било какве врсте присвајања, како ћеш да дефинишеш шта је твоје а шта опште и где је граница? Не знам од чега би требало да се "заштитим"? Све што треба може да се реши добровољним уговорима, није потребно измишљати неке вештачке појмове као што су "патенти" и "интелектуална својина". DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 очигледно ја нешто не разумем што ти подразумеваш и што ми измиче ајде ти мени објасни поступак а ја ћу да питам нејасноће клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Па не знам шта би требало да објасним... Једноставно сматрам да не постоји "интелектуална својина" и противим се закону о патентима. То је то. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Па не знам шта би требало да објасним... Једноставно сматрам да не постоји "интелектуална својина" и противим се закону о патентима. То је то. па лепо, ал зашто, које добро од тога? како изгледа тај свет производа и производње без интелектуалне својине и патента? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 NDA prosto obavezuje da čuvaš poslovnu tajnu, sve što si dobio od mene treba da čuvaš na način opisan u ugovoru. Naravno, ideje i znanje se svakako šire, ljudi uče, menjaju firme itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Које је добро од насилног наметања нечега што не постоји? Такав свет би изгледао супер. На пример, Apple и Microsoft не би могли да малтретирају мање фирме које покушавају да се пробију на тржиште итд. Заборавих - лекови и медицинске услуге би биле 10 пута јефтиније... DYNABLASTER and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Да ли се те идеје примењују и на остала ауторска права у филму, музици, књижевности или када су у питању жигови, робне марке? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 NDA је обичан уговор између две особе који каже - "поделићу са тобом информације из документа А, а ти се обавезујеш да их нећеш открити никоме, нити их употребити итд.". Али има ту један практичан проблем - сами инвеститори често неће да ти дају паре док не патентираш изум. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Mislim da je zaštita pre svega moralnog prava itekako potrebna, a to znači zaštita mog prava da sam ja kreator izuma ili dela, a ne neko drugi ko bi u svojoj drskosti i sa većim resursima mogao da predstavi u korist svoje ličnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Али има ту један практичан проблем - сами инвеститори често неће да ти дају паре док не патентираш изум. Кад не би постојали патенти не би могли да ти траже... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Mislim da je zaštita pre svega moralnog prava itekako potrebna, a to znači zaštita mog prava da sam ja kreator izuma ili dela, a ne neko drugi ko bi u svojoj drskosti i sa većim resursima mogao da predstavi u korist svoje ličnosti. Нешто слично као што има у науци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука