Aquilius Cratus Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Mozda je tebi jasno, no eto ja sam priglup pa moras kada nesto ustvrdis da mi objasnis zasto to tvrdis. Eto sta ces tak'i sam, veoma cudan... ne uzimam na vjeru sto mi se kaze. "Celo vreme kao jednu stalnu sadasnjost vidi hriscanski Svetotrojicni Bog. Tako kaze pravoslavna teologija." - Dobro i na plotu je svasta pisalo pa se niko nije zaletio. Pitao sam te osim imaginarnog koncepta koji predlazes da li je iko ikada, eto ne moras biti ti, na bilo koji nacin percipirao i jedno jedino bice sa karakteristikama koje pominjes. Vrdam? Kako? Pa covjece dragi, ja svaki komentar deset puta ponavljam objasni, reci zasto , kako... i nikako da dobijem odgovor i sad ja vrdam.. ooo... Mhmm.. "osim rimokatolickih mislilaca drgih nije bilo? Ok, cisto da znamo. " je potpuno isto kao "treba dodati da u to doba drugih mislilaca nije ni bilo. " A i inace zivim okruzen rimokatolickom crkvom, ne znam da druga postoji. Prijatelju ako ti nije jasno pitaj. Volis da tumacis kako ti se svidi i onda se pocnes svadjati sam sa svojim pretpostavkama. Odvlacis pricu u tancine koje vise nemaju veze sa onim o cemu sam pricao. Ne dajes niti jedan konkretan odgovor, samo prozivas. Rapidno gubim interesovanje, ako hoces da razgovaras ovo moras promjeniti. Imas ponudu i mogucu tezu za dalju ozbiljnu raspravu u ovom mom postu. https://www.pouke.org/forum/topic/20313-%D0%BC%D0%BE%D1%98-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%BC/page__st__216#entry693777 A i inace zivim okruzen rimokatolickom crkvom, ne znam da druga postoji. Ali pazi kad me neko skoro ubedio da nema trolovanaj u tvojim postovima. Ali za dlaku. Vrdam? Kako? Pa covjece dragi, ja svaki komentar deset puta ponavljam objasni, reci zasto , kako... i nikako da dobijem odgovor i sad ja vrdam.. ooo... Zato prijatelju sto ja kad napisem obrazlozenje zasto neki tvoj iskaz nije isprvan ti samo ponavljas "daj obrazlozenje, daj obrazlozenje," umesto da napises zasto je moje obrazlozenje lose. To takov tvoje ponasanje je jako nezdravo za dijalog. Posto kao sto sma rekao adminiustracija i moderacija nema lek protiv takvog ponasanja imam ja svoj licni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Vas dvoje se znate privatno? Mislim, kako znas da nije trol? Ako nije ja se zaista izvinjavam. A kako neko ko tvrdi da zna da neki filozofski sitem nije dobar moze to da tvrdi na ozbiljnim osnovama ako nije upoznat sa filozofskim pristupom generalno? Није он трол са намером, ниси морао да га ошинеш сарказмом јербо... није злонамеран већ није упознат са филозофским приступом. Дај му мало шансе није заслужио сарказам. Ја те лично молим. Тако да би било екстра кад би био мало блажи. Samo od tebe zavisi? Ja sam rasplozen dokle god ti hoces. Samo bi bilo lepo da ako nastavimo raspravu da ne radis vise ovo da malo pa melo pitas "gde sam to rekao, gde sam to rekao". Blokiras konstrukitavn dijalog. Teras sagovronika da trosi vreme na tehnikalije, iskopavanje toga sta je ko gde rekao. Evo ja predlazem da ja ti krenemo sa novom temom a ostali o cemu god pricali. Zasto ti smatras da je lose ili losije, nesto sto treba ibegavati, da neko prihvati hriscanstvo kao svetonazor i da zivi Crkvenim zivotom? Ako se slazes da nam to bude nova tema. Nema potrebe za bilo kakvim popustanjem. Mene licno ne impresionira ni najmanje. Svako pise za svoj ceif, tako i ja... i svacije rijeci govore o njegovom karakteru. Mladen i ja se znam dva dana, preko FB. On me je poslao ovamo, kako sam napisao u prvim postovima koje nisi citao, ocigledno. O mom poznavanju filozofije neka govore pitanja sama. Eh posto smo to apsolvirali, Aquilius Cratus ja i ti mozemo pricati o cemu ti srce iste, no pod uslovima koje ti rekoh u proslom postu. Sa drugima cu takodje razgovarati, nema razloga da ne pricam... naravno ako li ima ko zainteresovan. Na ovo tvoje pitanje, zasto je losije, jednostavno istina je "preferiranija" od neistine. Iz istog razloga sto idem doktoru a ne vracu. Iz razloga sto takva vjerovanja odvlace u stranu od samo-poznavanja i samosvijesti. A imaju, nije sporedno reci, i te kako posledice po nas, okruzenje, "drustvo"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Ivice bilo bi lijepo, naravno ako zelis, da nam se pridruzis na FB u grupi EVOLUCIJA i naučne činjenice na temi koju je Mladen zapoceo. Поздрав. Не могу, уморан сам. Покушавам да сконтам програмирање за андроид и то ме скроз исцрпи јер ми је све скроз ново, укључујући саме појмове и језик. Кад с тим завршим, не могу ништа више озбиљније да размишљам, пишем и радим, само пуштам мозак на отаву, гледам бетмена, спајдермена и остале лаганице. Ако ово потраје, можда се касније и укључим, али овде, не на фејсбуку. Не желим да се расплинем по форумима, дискусионим групама и осталом. Ево ти Аквилија, ми се око овога (скоро) скроз слажемо, из исте смо ложе. Grizzly Adams, Анастасија and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Ево ти Аквилија, ми се око овога (скоро) скроз слажемо, из исте смо ложе. Obojica pijete kokakolu.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Занимљиво, једва чекам следећу епизоду. Мада понекад имам утисак да Саво само зна шта неће, ал` не зна шта `оће, па би радо сазнао шта `оће ал` уз ограничење да неће оно што неће, него да му неко појасни где је оно што он хоће из онога што не зна а не спада у оно што неће. Мислим да сам био јасан. Због следеће епизоде. Potpuno slobodno pitaj sta te interesuje? mozda ovo poslednje moje A.C.-u pomaze... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 A koje to istine covek gubi a koje neistine usvaja kad pocne ziveti zivotom pravoslavnog hriscanina? Bas naprotiv ako covek pravilno pristupi u molitvenu i liturgijsku praksu njemu se samosvet tek tada u punoci otvara. Jesi citao stogod od Sema Herisa? DYNABLASTER and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Па не мораш да будеш битно је да тежиш. jap... ali je moguce... !? Izvodivo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Поздрав. Не могу, уморан сам. Покушавам да сконтам програмирање за андроид и то ме скроз исцрпи јер ми је све скроз ново, укључујући саме појмове и језик. Кад с тим завршим, не могу ништа више озбиљније да размишљам, пишем и радим, само пуштам мозак на отаву, гледам бетмена, спајдермена и остале лаганице. Ако ово потраје, можда се касније и укључим, али овде, не на фејсбуку. Не желим да се расплинем по форумима, дискусионим групама и осталом. Ево ти Аквилија, ми се око овога (скоро) скроз слажемо, из исте смо ложе. Objectiv C u ovako kasne saste?? Eh kad se setim kasnonocnog programiranja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2012 jap... ali je moguce... !? Izvodivo У ком смисли да психички негујеш и одгајиш особине којима те учи исус или да можеш да ходаш по води? ОВо прво - јесте. Ово друго.. сумњам. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Поздрав. Не могу, уморан сам. Покушавам да сконтам програмирање за андроид и то ме скроз исцрпи јер ми је све скроз ново, укључујући саме појмове и језик. Кад с тим завршим, не могу ништа више озбиљније да размишљам, пишем и радим, само пуштам мозак на отаву, гледам бетмена, спајдермена и остале лаганице. Ако ово потраје, можда се касније и укључим, али овде, не на фејсбуку. Не желим да се расплинем по форумима, дискусионим групама и осталом. Ево ти Аквилија, ми се око овога (скоро) скроз слажемо, из исте смо ложе. OK, nema problema. Sretno sa androidom dobrodosao si uvijek, naravno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Objectiv C u ovako kasne saste?? Eh kad se setim kasnonocnog programiranja? Java, Objective-C је за OS X и iOS, то ћу касније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Imas ponudu i mogucu tezu za dalju ozbiljnu raspravu u ovom mom postu. https://www.pouke.org...216#entry693777 Ali pazi kad me neko skoro ubedio da nema trolovanaj u tvojim postovima. Ali za dlaku. Zato prijatelju sto ja kad napisem obrazlozenje zasto neki tvoj iskaz nije isprvan ti samo ponavljas "daj obrazlozenje, daj obrazlozenje," umesto da napises zasto je moje obrazlozenje lose. To takov tvoje ponasanje je jako nezdravo za dijalog. Posto kao sto sma rekao adminiustracija i moderacija nema lek protiv takvog ponasanja imam ja svoj licni. A koje to istine covek gubi a koje neistine usvaja kad pocne ziveti zivotom pravoslavnog hriscanina? Bas naprotiv ako covek pravilno pristupi u molitvenu i liturgijsku praksu njemu se samosvet tek tada u punoci otvara. Jesi citao stogod od Sema Herisa? Decko, ti zaista treba da se odlucis hoces li biti bezobrazan ili ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 У ком смисли да психички негујеш и одгајиш особине којима те учи исус или да можеш да ходаш по води? ОВо прво - јесте. Ово друго.. сумњам. Ma naravno ovo prvo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Decko, ti zaista treba da se odlucis hoces li biti bezobrazan ili ne. Decko ti zaista treba da odlucis da li ces da trolujes ili ozbiljno da razgovaras i tako i da se ponasas. Bez obzira sto je ovo daleko tolerantniji forum od bilo koje ateisticke grupe ili foruma ovako beskonacno trolovanje ti se nece isplatiti na duze staze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Potpuno slobodno pitaj sta te interesuje? mozda ovo poslednje moje A.C.-u pomaze... Мене једино интересује ток ваше дискусије. Ја сам овде одавно, а ти си дошао јер тебе наводно нешто интересује па си послушао Младенов савет и дошао овде тражећи Ивицу (без Марице ). Само нисам сигуран да ли си дошао са намером да учиш или подучаваш. За сада ми више личи на ово друго, иако Младен мисли оно прво. Остајем посматрач, тим твојим путем сам прошао а да убеђујем тебе да је сумња у сопствени став основа здравог мишљења-немам намеру.Ту је пао Мирољуб Петровић, ту су пали сви јеретици, ту затеже свима нама. Што би рекао Мојсије Израиљу "EGO стоји између вас и Бога". А ово EGO свако преводи спрам себе и свог полазног становишта. Ко има уши да чује, нека чује. "А ко има уши да га чешеш по њима-бежи од таквога" рекао би блаженопочивши Патријарх Павле. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука