Jump to content

Мој проблем са атеизмом.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sta je bila Mladenova namjera on ce reci. Moja je da razgovaram. On je bio uljudan prema meni na FB, mislim da sam mu vratio istom mjerom, kada drugi nisu.

Ako je "умња у сопствени став основа здравог мишљења" ja sam ovdje toga nasao vrlo malo.

Та сумња се одиграва унутрашње у човеку према себи, а не спољашње према другом. Зато је не видиш код другог-јер је нема у теби. Што би рекао св. Николај Жички "нека ти сваки човек буде одраз тачно онога што се налази у теби".

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Заправо ја сам нешто дискутовао са њим на тему космолошког аргумента и компатибилности еволуције и хришћанства. И на ту тему односа науке хришћанство ) ако се добро сећам) сам препоручио да боље да поразговарјау са неким ко је Ивица па сам дао ову тему где се ивица оглашавао по том питању.

(ако се добро сећам) ето укратко да вам разјасним где је моја и савина позиција била пре него што је дошао овде... јел тако бијаше Саво? :)

Tako nekako. O evoluciji jedino nismo pricali, to je bilo, "sa onima tamo" :)

Подели на овим сајтовима

Ovako ćemo

Bez lične psihološke analize držite se teme i bez doskočica.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Та сумња се одиграва унутрашње у човеку према себи, а не спољашње према другом. Зато је не видиш код другог-јер је нема у теби. Што би рекао св. Николај Жички "нека ти сваки човек буде одраз тачно онога што се налази у теби".

A to sto sam bio vjernik, pa prestao da vjerujem iz razloga koje sam stavio pod kriterijume? Sto sam bio nacionalista, a danas takodje zna da nacija ne postoji? Mjenja li to moju kolicinu sumnje... da ne pricam o tome sto sam "treniran" u prirodnim naukama, ne drustvenim!?

Pogresne su ti pretpostavke.

Подели на овим сајтовима

A to sto sam bio vjernik, pa prestao da vjerujem iz razloga koje sam stavio pod kriterijume? Sto sam bio nacionalista, a danas takodje zna da nacija ne postoji? Mjenja li to moju kolicinu sumnje... da ne pricam o tome sto sam "treniran" u prirodnim naukama, ne drustvenim!?

Pogresne su ti pretpostavke.

И ја сам трениран у истом. Не могу двапут да пишем исто па ти дајем линк, читај од одговора 88 надаље, нема много...

https://www.pouke.org...ди/page__st__88

Подели на овим сајтовима

И ја сам трениран у истом. Не могу двапут да пишем исто па ти дајем линк, читај од одговора 88 надаље, нема много...

https://www.pouke.org...ди/page__st__88

Preletih... postujuci tvoja osjecanja i razmisljanje, bez ikakvog ulagivanja mislim da je tvoja zivotna prica u najmanju ruku interesantna.

Nije mi bas jasno sta si mi htio reci sa ovim linkom, ako je rijec o sumnji, ja koliko sam shvatio ti pricas u ovome sto si postavio o brisanju sumnje, preispitivanja, razmisljanje... o prepustanju itd.

Mene uvijek interesuje licna prica, pa kako sam i Mladenu rekao, u velikoj vecini slucajeva se prica svede na osjecaje, porodicu, tradiciju itd. Sto je i ispravno, no zar to ne spada pod domen psihologije? Tim tonom, kakva je tvoja prica? Jesi li razmisljao odakle da praznina ili potreba za ljubavlju, prepustanjem vjeri??

Подели на овим сајтовима

Sto sam bio nacionalista, a danas takodje zna da nacija ne postoji?

Odes lepo u Prizren ili Djakovicu , ja ti licno preporucujem selo Junik, i onda kazes tamo siptarima kako nacije ne postoje . Shvatio bi vrlo brzo da nacije ipak postoje ma sta srek i ostali genijalci iz AS pricali o tome .

Подели на овим сајтовима

Odes lepo u Prizren ili Djakovicu , ja ti licno preporucujem selo Junik, i onda kazes tamo siptarima kako nacije ne postoje . Shvatio bi vrlo brzo da nacije ipak postoje ma sta srek i ostali genijalci iz AS pricali o tome .

Iz ovoga da zakljucim da zelis da budes kao i oni ili??

Sta u cijoj glavi postoji, je potpuno sporedno, van toga, nacije nema ;) provjeri sam, nemoj da mi vjerujes na rijec.

Подели на овим сајтовима

Iz ovoga da zakljucim da zelis da budes kao i oni ili??

Sta u cijoj glavi postoji, je potpuno sporedno, van toga, nacije nema ;) provjeri sam, nemoj da mi vjerujes na rijec.

Naravno da je sporedno , sporedno je bilo i Srbima pobijenim samo zato sto su Srbi , sporedno je i siptarima , hrvatima ...I onda dodje jedan pametnjakovic i kaze "nacije ne postoje" .Nacije postoje , ako ne bioloski onda socioloski, politicki , istorijski ...na kraju nacije ipak postoje i bioloski jer englezi koriste DNK analizu kako bi proverili poreklo africkih emigranata i sa velikom preciznoscu odredjuju kome narodu pripadaju . Po tvojoj logici ni drzava ne postoji , ne postoje ni drzave institucije ' ne postoji ama bas nista . Opet, skokni do Metohije i proveri tezu o nepostojanju nacije , shvatices , dve sekunde pred smrt da uprkos tvojim uverenjima nacije i te kako postoje .Sa druge strane , ako srek kaze da nacija ne postoji ... dilema bre , ne zna covek prosto kme da veruje .

Подели на овим сајтовима

Preletih... postujuci tvoja osjecanja i razmisljanje, bez ikakvog ulagivanja mislim da je tvoja zivotna prica u najmanju ruku interesantna.

Nije mi bas jasno sta si mi htio reci sa ovim linkom, ako je rijec o sumnji, ja koliko sam shvatio ti pricas u ovome sto si postavio o brisanju sumnje, preispitivanja, razmisljanje... o prepustanju itd.

Mene uvijek interesuje licna prica, pa kako sam i Mladenu rekao, u velikoj vecini slucajeva se prica svede na osjecaje, porodicu, tradiciju itd. Sto je i ispravno, no zar to ne spada pod domen psihologije? Tim tonom, kakva je tvoja prica? Jesi li razmisljao odakle da praznina ili potreba za ljubavlju, prepustanjem vjeri??

Жао ми је, детаље си прочитао, али психо-анализу сам врши. Нећем да учествујем, јер Психи је од грчког-душа, а ти не верујеш да тако нешто постоји, па самим тим ниси ни компетентан за психо-логију као науку...

А ти немаш потребу за љубављу? Нису те никад тукли кад си био мали па имаш потребу за конфликтом? Презаштићеност у адолесцентском периоду? Не верујеш никоме јер се свака твоја љубав показала као лажна?

Чему такве анализе, драги мој Саво...

Подели на овим сајтовима

Naravno da je sporedno , sporedno je bilo i Srbima pobijenim samo zato sto su Srbi , sporedno je i siptarima , hrvatima ...I onda dodje jedan pametnjakovic i kaze "nacije ne postoje" .Nacije postoje , ako ne bioloski onda socioloski, politicki , istorijski ...na kraju nacije ipak postoje i bioloski jer englezi koriste DNK analizu kako bi proverili poreklo africkih emigranata i sa velikom preciznoscu odredjuju kome narodu pripadaju . Po tvojoj logici ni drzava ne postoji , ne postoje ni drzave institucije ' ne postoji ama bas nista . Opet, skokni do Metohije i proveri tezu o nepostojanju nacije , shvatices , dve sekunde pred smrt da uprkos tvojim uverenjima nacije i te kako postoje .Sa druge strane , ako srek kaze da nacija ne postoji ... dilema bre , ne zna covek prosto kme da veruje .

Postoje bioloski? Znaci geni odredjuju ko je Srbin? Jesi provjerio svoje?

Sta znaci ovo socioloski, politicki, istorijski?? Da li u opste shvatas sta sam ti pokusao prenijeti? Ideje, koncepti postoje, eto taj tvoj Šrek. Da li je koncept tacan, ispravan, jedino mozes znati ako ga provjeris poredjenjem sa onim sto se nalazi van tvoje glave... potrazis ga i vidis da ga nema, dakle koncept ti nije podudaran sa prirodom koja nas okruzuje, dakle pogresan je. Nacija nema. Drzave nema, kakva institucija? Ima zgrade, automobile i tako dalje, drzavo kao takvu nemas... imas grupu ljudi koja sebe naziva drzavom, te daje sebi za pravo da koristi inicijaciju sile nad ostalima.

Ne rece mi koliko zelis da si kao "siptari"?

Подели на овим сајтовима

Жао ми је, детаље си прочитао, али психо-анализу сам врши. Нећем да учествујем, јер Психи је од грчког-душа, а ти не верујеш да тако нешто постоји, па самим тим ниси ни компетентан за психо-логију као науку...

А ти немаш потребу за љубављу? Нису те никад тукли кад си био мали па имаш потребу за конфликтом? Презаштићеност у адолесцентском периоду? Не верујеш никоме јер се свака твоја љубав показала као лажна?

Чему такве анализе, драги мој Саво...

Ma ne moras, niko te ne tjera, moje je da pitam.

Grjesis, psihologija kao nauka se ne bavi proucavanjem duse u religijskom kontekst koji nabacujes.

Naravno da imam potrebu, pitao sam zasto ti naglasavas toliko istu. Da li je prije postojala praznina. Djeca koja su tucena imaju daleko cesce konfliktne situacije. Ja zaista nemam, kao sto vidis kada do toga dodje zavrsavam komunikaciju. Istukli su me samo nekoliko puta, ja se sjecam 3-4, ali i to smo naknadno rascistili. Prezasticenost, mozda u ranijoj mladosti, poslednjih 6-7 godina zivim odvojeno ,ako sta znaci. U meni bliske ljudi imam ogromno povjerenje. Sretno zaljubljen dvije god.

Dobio si izvjestaj o meni, cemu tvoje analiziranje ili moja pitanja o tebi? Upravo zbog one samosvijesti koju kazem da religija gusi (izmedju ostalog)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...