bosanac Написано Новембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2012 138999 To je bilo za Dejana, ali ti si uletio postom prije Koja je to tema gdje je Dejan napisao, pa da te tamo nešto pitam 138999 Može na pp(ako je nešto lično) Ili na temi (ako je opšte)koju je Ignjatije označio. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Hriscanska jedinica u okviru sirijske slobodne vojske koja se bori protiv Eseda Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Ови као на неким покладама тј. фашанкама хахахахахахахаха!!! Колка им је плата? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Pročitao sam sve stranice. Ne mogu se još sabrati kako osoba koja zna arapski pravi se Indijankom. A još više ovi koji aminuju a ne znaju ni gde su spomenuti gradovi. Ne mogu se sabrati jer sam dosad bio ubeđen da su takve osobe iščeznule. Ali vidim da je očigledno da takve osobe neće nikad iščeznuti. Znate, nije uslov poznavanje jezika da bi znali proceniti ko je bio Hitler, Staljin, Pol Plot, ... Niti je uslov mesto boravka da bi ste procenili kako je to mesto iz korena promenjeno/uništeno. Uslov je srce i razum. Ako iko ima bar srce ili razum ovde na forumu onda nema dileme da je Bešar Assad krvnik ljudskog roda. Onda nema dileme da je njegov otac Hafiz zločina protiv čovečnosti. Pol Plot je isto krvnik koji sprošao i samog Iblisa ubivši preko 10 000 nemoćnih sunarodnika. I ovde svi ovo priznaju. Ali zašto jedna osoba koja tvrdi da sledi navodno Isusa a.s. i princip ljubavi (srca) ne priznaje pa čak i brani hafiza zločina protv čovečnosti koji je onako "čeličnom čizmom" zgazio čitav jedan grad i pritom pobio preko 30. ooo stanovnika samo zato što su hteli pravdu i ljubav od režima?! Zašto jedna persona koja doživljava na svojoj vlastitoj koži sve te muke a inače nama balkancima dobro poznate, opravdava ažadaju ljudskog roda?!Suzdržavam se od emocija. Ali ne mogu a da ne pitam: Kako te nije stid? Kako te nije stid pred bogom i narodom? Kako te nije stid pred tom crkvom? Opravdavaš, braniš, podržavaš hafiza zločina i njegovo kopile a i sama znaš realnost!!! I sama znaš ko truje hemijom! I sama znaš ko napušta i zašto napušta tog smrada! Mnogi ovde nisu upućeni da otac asad i njegovo kopile gde god idu okružuje ih masa uniformisanih i u civilu telohranitelja, vojnika, policajaca, muhaberata, ... Na hiljade! Odu u džamiju džemat su im samo naoružana banda. I tako decenijama! Mnogi ne znaju da je vanredno stanje u Siriji decenijama. Mnogi ne znaju ko su muhaberati. To su vam obaveštajci koji su na sve strane kao za vreme Envera! Mnogi ne znaju da i u sisriji ima goli otok samo sofisticiraniji. mnogi ne znaju da u Siriji samo određeni ljudi mogu se obraćati javno predsedniku koalicije za večni džehenem. A ovi ostali ko se obrati dobiće hotel na golom otoku. Mnogi ne znaju dugodecenijske patnje naroda Sirije a ovde prosipaju svoju podršku portparolima režima. mnogi izgleda nemaju ni srce ni razum pa ane vide na tv kada ulazi u parlament belzebub svi do jednog ustaju i aplaudiraju zvižde i sl. Zar ta persona non grate ima toliku uspeha kao tito?! zar naši balkancu su merila svega?! itd. Radi se o jednom prosto jednoćelijskom parazitu koji će inšaAllah te'ala biti dezinfikovan od strane Boga pre svega pa onda naroda. Ali želio bih kad bi ovi na ovom forumu shvatili prostu računicu da ako bace nuklearku stavljaju sebi omču ali i svojim potomcima i celom čovečanstvu ostavljaju kataklizmu.Justinijane, svaka čast. svakoj populaciji su potrebni vođe poput tebe koji ne robuju neznanju, dezinformacijama i mržnji, i koji imaju shvatanje realnosti i proračuna.PS: Jesam prosećan balkanac ali znam da NVO u Siriji vrši obdukcije i autopsije pa pravi izveštaje. Onda, zašto ne bi smo pogledali od čega taj narod gine? Drugo, zašto ne bi ste otišli na koji mesec po evropi i popričali sa nekim sirijcima? Ili otišli u azilantske centre po Balkanu pa pokušali ostvariti komunikaciju? Ah, znam lakše je ovde aminovati nego čitati/gledati realnost. A da ne zaboravimo i Rusiju koja snabdeva asada otpadom iz hladnog rata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 da bi znali proceniti ko je bio Hitler, Staljin, Pol Plot Kaze se "Pol Pot" (plot je staro srpsko ime za ogradu na dvoristu ili okucnici), a ti rodjace teraj samo napred kako ti mislis, ima Boga koji ce svakoj pomisli da sudi na Kraju krajeva. A nama ostalim ostavi da koristimo zdrav razum i da mislimo svojom glavom, i nista ne brini za nas. Vec smo na vise tema prepricali ovu pricu, a ja cu - sto se mene tice - ovde da je zakljucim, i to bas danas 1. januara: ovo sto se tamo (u Siriji) desava je prosto kao i svuda do sad jedna obicna banditska ujdurma, nedelo zapadnjackih "velikasa, prokleta im glava", zeljnih nafte, vlasti i sile. Uopste nije bitno koga oni svrgavaju, nego ko su oni i s kakvim povodom to rade - a to sve svi veoma dobro znamo. I kod nas ovde su to isto radili. A o stepenu njihovog licemerstva necu da pocnem ni slovo, ocu da odmaram ko covek sad kad vec imam prilike... Пајко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 A o stepenu njihovog licemerstva necu da pocnem ni slovo, ocu da odmaram ko covek sad kad imam prilike... Не би ни ја да ми прва порука у Новој години буде о њима, оћу да искористим, док ми деца спавају, боравак на компу сад док имам прилике... osmeh1 osmeh1 osmeh1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Ah, znam lakše je ovde aminovati nego čitati/gledati realnost. A za ovakvo vredjanje treba da te je stid... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Фебруар 2, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 Pročitao sam sve stranice. Ne mogu se još sabrati kako osoba koja zna arapski pravi se Indijankom. A još više ovi koji aminuju a ne znaju ni gde su spomenuti gradovi. Ne mogu se sabrati jer sam dosad bio ubeđen da su takve osobe iščeznule. Ali vidim da je očigledno da takve osobe neće nikad iščeznuti. Znate, nije uslov poznavanje jezika da bi znali proceniti ko je bio Hitler, Staljin, Pol Plot, ... Niti je uslov mesto boravka da bi ste procenili kako je to mesto iz korena promenjeno/uništeno. Uslov je srce i razum. Ako iko ima bar srce ili razum ovde na forumu onda nema dileme da je Bešar Assad krvnik ljudskog roda. Onda nema dileme da je njegov otac Hafiz zločina protiv čovečnosti. Pol Plot je isto krvnik koji sprošao i samog Iblisa ubivši preko 10 000 nemoćnih sunarodnika. I ovde svi ovo priznaju. Ali zašto jedna osoba koja tvrdi da sledi navodno Isusa a.s. i princip ljubavi (srca) ne priznaje pa čak i brani hafiza zločina protv čovečnosti koji je onako "čeličnom čizmom" zgazio čitav jedan grad i pritom pobio preko 30. ooo stanovnika samo zato što su hteli pravdu i ljubav od režima?! Zašto jedna persona koja doživljava na svojoj vlastitoj koži sve te muke a inače nama balkancima dobro poznate, opravdava ažadaju ljudskog roda?! Suzdržavam se od emocija. Ali ne mogu a da ne pitam: Kako te nije stid? Kako te nije stid pred bogom i narodom? Kako te nije stid pred tom crkvom? Opravdavaš, braniš, podržavaš hafiza zločina i njegovo kopile a i sama znaš realnost!!! I sama znaš ko truje hemijom! I sama znaš ko napušta i zašto napušta tog smrada! Mnogi ovde nisu upućeni da otac asad i njegovo kopile gde god idu okružuje ih masa uniformisanih i u civilu telohranitelja, vojnika, policajaca, muhaberata, ... Na hiljade! Odu u džamiju džemat su im samo naoružana banda. I tako decenijama! Mnogi ne znaju da je vanredno stanje u Siriji decenijama. Mnogi ne znaju ko su muhaberati. To su vam obaveštajci koji su na sve strane kao za vreme Envera! Mnogi ne znaju da i u sisriji ima goli otok samo sofisticiraniji. mnogi ne znaju da u Siriji samo određeni ljudi mogu se obraćati javno predsedniku koalicije za večni džehenem. A ovi ostali ko se obrati dobiće hotel na golom otoku. Mnogi ne znaju dugodecenijske patnje naroda Sirije a ovde prosipaju svoju podršku portparolima režima. mnogi izgleda nemaju ni srce ni razum pa ane vide na tv kada ulazi u parlament belzebub svi do jednog ustaju i aplaudiraju zvižde i sl. Zar ta persona non grate ima toliku uspeha kao tito?! zar naši balkancu su merila svega?! itd. Radi se o jednom prosto jednoćelijskom parazitu koji će inšaAllah te'ala biti dezinfikovan od strane Boga pre svega pa onda naroda. Ali želio bih kad bi ovi na ovom forumu shvatili prostu računicu da ako bace nuklearku stavljaju sebi omču ali i svojim potomcima i celom čovečanstvu ostavljaju kataklizmu. Justinijane, svaka čast. svakoj populaciji su potrebni vođe poput tebe koji ne robuju neznanju, dezinformacijama i mržnji, i koji imaju shvatanje realnosti i proračuna. PS: Jesam prosećan balkanac ali znam da NVO u Siriji vrši obdukcije i autopsije pa pravi izveštaje. Onda, zašto ne bi smo pogledali od čega taj narod gine? Drugo, zašto ne bi ste otišli na koji mesec po evropi i popričali sa nekim sirijcima? Ili otišli u azilantske centre po Balkanu pa pokušali ostvariti komunikaciju? Ah, znam lakše je ovde aminovati nego čitati/gledati realnost. A da ne zaboravimo i Rusiju koja snabdeva asada otpadom iz hladnog rata. Jedne bjedee se riješim u Siriji, pa opet me bjeda dočeka ovdje.. Поинтер, Gandalf Sivi and marko_13 је реаговао/ла на ово 3 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 2, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 Какво је стање сада у Сирији? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Stanje nije dobro. Damask koji je do sada bio u recimo puno boljoj poziciji od ostalih gradova što se tiče napada opozicionih islamističkih snaga.svakodnevno nešto explodira, ubojstva su postala svakodnevnica..Ljudi su u strahu a osobito kršćani a alaviti koji se istrebljuju od strane islamista gdje se stigne.A da ne govorim o silovanjima na svakome koraku..To su sve djela tzv. demokrata, odnosno islamista pod krinkom demokracije, od kojih je već neke i SAD proglasio terorističkim organizacijama. Zapad maže oči svima, a nitko ne zna što se tamo događa zapravo. U nekim djelovima gdje kršćani i nisu protjerani, potpuno su odsječeni bez ikakve pomoći. Žive u strahu od upada islamista jer znaju što ih onda čeka. Bashar nema mozda zapadnog kova u sebi i mnogima ne paše, ali nije diktator, nijeislamist, nije protiv prava žena, kršćana, i svih ostalih.Upravo suprotno, uvijek smo dobro živjeli. Pobunjenici nisu u tako dobrom položaju, dezorijentirani su i podijeljeni, tako da priče sa zapada su više nego smješne. Bolje imati i sekularnog diktatora nego islamiste, sunitske radikale. I veći dio stanovništa radije će imati sekularnog diktatora nego demokratski izabranog mursiju i slične.Radije ćemo gledati 100 Bashara nego bagru koja se bori protiv njega. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поинтер Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 A koje zemlje snabdevaju oruzjem te teroriste tamo? Verovatno SAD koje se kao zalazu za demokratiju a sad pomazu teroristima da uniste Basara. Ajde razumem zasto im pomaze KSA i ostale zemlje tamo ali SAD cak vrse pritisak na Rusiju da povuce svoju podrsku Basaru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Naravno da ih snabdjeva SAD, ali to su pravi islamisti koji su istisnuli istinske zagovornike demokracije. A što očekivati kada ih financiraju Katar, Saudijska Arabija, Turska, Izrael (imaju najmanje 50-ak "časnika" na terenu). Sve prave demokracije nema što. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Zasto mislis da Izrael finansira radikalne islamiste, a ovi ce sutra traziti unistenje Izraela? Ne vidim bas korist koju bi Izrael imao da dodju radikalni islamisti na vlast. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 (измењено) Islamisti su hrpa nesposobnih koji će odvest zemlju u kaos ko Mursi Egipat.Assad je autoritarni režim koji je održavao red.Tako da se izrael ne boji islamista- oni bi mu bili još bolje opravdanje za politiku čvrste ruke. Izrael i Sirija su službeno u ratu od 1948. Измењено Фебруар 3, 2013 од Дејан Бићанић ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поинтер Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Напад на Асадов војни штабДесетине припадника снага безбедности и милиције оданих сиријском председнику, страдало у нападу бомбаша самоубице на војно-обавештајни комплекс на истоку земље. Сукоби Асадових присталица и побуњеника у Дамаску.У нападу бомбаша самоубице на војно-обавештајни комплекс у Палмири, граду на истоку Сирије, страдало је неколико десетина припадника снага безбедности и милиције одане сиријском председнику Башару ел Асаду, известиле су агенције, позивајући се на опозиционе активисте. Најпре је експлодирала бомба, која је разорила део зида око комплекса, а потом је кроз пролаз у зиду улетео бомбаш самоубица у аутомобилу и активирао експлозив, разневши део комплекса.Још није јасно колико је људи страдало у нападу. На снимцима се види густ црн дим како се уздиже из комплекса.У Дамаску су, у међувремену, поново избили сукоби између опозиционих бораца и снага оданих Асаду. Побуњеници су гађали ракетама и минобачачким гранатама блокаде које су на улицама поставиле снаге безбедности.У нападима је, наводно, уништен и један тенк.Према подацима УН, у скоро две године сукоба у Сирији убијено је више од 60.000 људи, а око 2,5 милиона људи нема довољно хране.Јенс Лерке из канцеларије УН за управљање хуманитарним пословима упозорава да ће, ако се сукоби не окончају, број оних којима је потребна хитна хуманитарна помоћ, премашити садашња четири милиона људи. (RTS) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука