Jump to content

Poruka Sirijskog hriscanina!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ova cura je glasna kao i ja greengrin sigurno je iz damska

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Ovo je poruka sirijskog kršćanina..Ovo je realnost sirijskih kršćanina ..Ovo su kršćani i njihov dio grada..ovdje živi moja obitelj..Eto, to su napravili oni koji tvrde da će kršćani biti slobodni kao i do sada, ako islamisti dođu na vlast.. 

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Opozicija je negirala umesanost u ovaj cin i optuzila Besara i muhaberate za to... Opozicija nema nikakve koristi od ovoga,cak sta vise ima mnogo stete...Besar hoce da izazove medjuverske,medjuetnicke,...sukobe kako bi ugusio revoluciju i ostao na vlasti...prozirno nema sta...

Подели на овим сајтовима

Da, da..a što si mislio da će opozicija to priznati..kakve ti gluposti pišeš, pa odavno ih više nitko ne doživljava.

Prema posljednjih izvješćima stotine i stotine milatanata(bagre), joj pardon, demokrata , odlazi iz Sirije i ratuju tamo gdje im je logičnije Saharaska Afrika, točnije Malija. Ništa čudno buduci da zajedno sa svojim sponzorima sa zapada ne uspijevaju svrgnuti Assada., bez obzira na dvogodisnji trud, a isto tako shvatili su da ih ni stanovnistvo bas nesto ne podupire. Pa su im ovakve samoubilačke akcije zadnji trzaji..

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Razbijena je opsada Alepa. Vojska se sa juga probila ka aerodromu Najrab. Tako je obezbijeđena ruta za snabdijevanje od Hame do Alepa.

http://www.reuters.com/article/2013/03/01/us-syria-crisis-idUSBRE92013G20130301

Ovo je jedna od značajnijih pobjeda armije.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

I?

Ovo ti je slobodna sirijska vojska isto sto je i moja baba Assma . Ajde daj koje budalastine..Pogledaj na sto liče, zasto ne pokaze lice.. Leila Rida je jedna obična polu pismena luda i glumica koja za novce laprda budalaštine..

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Hrvatski Caritas, Hrvatski Crveni križ i Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj pokrenuli zajedničku akciju za pomoć stradalnicima u sukobu u Siriji

pomoc-siriji.jpg

button_fotografije.gif

U prostorijama Islamskoga centra u Zagrebu održan je danas radni sastanak predstavnika Hrvatskog Caritasa, Hrvatskoga Crvenog križa i Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj na kojem kojem su uz domaćina muftiju dr. Aziza Hasanovića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, sudjelovali i predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski te  izvršni predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa prim. dr. sc. Nenad Javornik. Na sastanku su predstavnici triju organizacija, potaknuti kritičnom humanitarnom situacijom u kojoj se nalaze milijuni sirijskih građana, donijeli odluku o pokretanju zajedničke humanitarne akcije za pomoć stradalima u sukobu u Siriji. Temeljem informacija o potrebama na terenu koje su im dostupne preko njihovih mreža kao i onima s kojima su ih na sastanku upoznali i predstavnici Sirijskoga nacionalnog vijeća u Hrvatskoj – glede pokretanja akcije hrvatskoj javnosti obraćaju se ovim apelom:

Jedan kruh  i  jedan pokrivač – pomoć za narod Sirije!

Hrvatski Caritas, Hrvatski Crveni križ i Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj udruženi u pomoći ratnim stradalnicima u Siriji

Još su živa u nama sjećanja i još su bolne rane razaranja i patnji koje smo u Hrvatskoj pretrpjeli. Rado se i s ljubavlju prisjećamo mnogih koji su nam tijekom Domovinskog rata pomagali da preživimo, da se othrvamo oskudici, gladi i osjećaju ostavljenosti. Znali smo da nismo sami. Uz pomoć dobrih ljudi i raznih dobrotvornih organizacija prošli smo kroz teško razdoblje i iz njega izašli bogatiji za iskustvo blizine i nesebične ljubavi.

Danas smo "mi" naši susjedi u Siriji. Više od 60.000 Sirijaca u sukobima je poginulo, a 650.000 je izbjeglo iz zemlje. Mnogo ih je više, pak, prognano iz svojih domova te ogroman broj ljudi (više od dva milijuna) ovise svakodnevno o hrani i osnovnim životnim potrepštinama koje im osiguravaju međunarodne humanitarne organizacije. U mnogim gradovima infrastruktura je uništena; opskrba električnom energijom ograničena ili nedostatna; brojne bolnice i ambulante uništene ili oštećene; stambeni uvjeti u izbjegličkim i prognaničkim kampovima nedostojni čovjeka; djeca, žene i mladi izloženi nasilju.

Stoga, zajedno stojimo i danas: Hrvatski Caritas, Hrvatski Crveni križ i Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj - kao organizacije kojima je dobrobit naših  bližnjih na srcu – i pozivamo sve naše hrvatske sugrađane kao i sve ljude dobre volje da potrebnima u Siriji zajedno priteknemo u pomoć.

Svaka kuna darovana s ljubavlju iz Hrvatske pretvorit će se u kruh, pokrivač, šator, vodu i lijek! Prenijet će jasnu poruku: Niste sami!

Hrvatski Caritas, Hrvatski Crveni križ i Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj. U akciju građani i tvrtke mogu se uključiti:

• Telefonskim pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6.25 kn)
  • Novčanom donacijom na račun : 2340009-1100080340, poziv na broj 231

opis plaćanja: Donacija za pomoć Siriji

• Online uplatama
http://www.caritas.hr/novosti.shtml#sirijaakcija
Подели на овим сајтовима

subota, 23. feb 2013, 18:03 -> 23:44

Hrvatsko oružje za sirijske ustanike

Protivoklopno naoružanje koje sirijski pobunjenici odnedavno koriste poreklom je iz Hrvatske, piše libanski internet portal "Nau", a prenosi "Jutarnji list". Snimak na Jutjubu prikazuje pobunjenike kako u školskim klupama uče da koriste tu vrstu naoružanja. Ministarstvo odbrane tvrdi da Hrvatska oružje nije prodala.

Sirijski pobunjenici u borbi protiv režima predsednika Bašara el Asada odnedavno koriste protivoklopno naoružanje poreklom iz Hrvatske, objavio je internet portal Nau, sajt specijalizovan za Bliski istok, a prenosi hrvatski Jutarnji list.

Snimci obuke sirijskih ustanika
Hrvatska demantuje da je prodavala naoružanje

Ministarstvo odbrane Hrvatske tvrdi da ta zemlja poštuje sankcije protiv Sirije i da oružje nije prodala, niti poklonila sirijskim pobunjenicima.

"Hrvatska nije prodavala, ni donirala naoružanje. Nagađanja nećemo komentarisati", rekao je portparol Ministarstva odbrane Mislav Šimatović Hrvatskoj televiziji.

Prema tvrdnjama portala Nau, piše Jutarnji, pobunjenici raspolažu raketnim bacačima M79, poznatim pod imenom Osa i RPG-22, ručnim bacačem granata RBG-6, kao i bestrzajnim topom M60.

Reč je o naoružanju koje je hrvatska vojska koristila u ratu devedesetih. Takve tvrdnje isti portal potkrepljuje i video snimkom objavljenom na Jutjubu. Snimak prikazuje sirijske pobunjenike u školskim klupama kako uče da koriste protivoklopno oružje.

Na klupama u prvom redu poslagani su upravo protivoklopni bacači RPG-22 i M79 i bacač granata RBG-6. Bacač granata proizvodi se u Rijeci, ali i u SAD, Turskoj i Južnoj Africi, a preostalo oružje hrvatska vojska je izbacila iz upotrebe i drži ga u skladištima kao neperspektivno.

Hrvatska vojska oružja ima na napretek, piše Jutarnji. Prema službenim podacima, u skladištima vojske trenutno je oko 15.000 tona neperspektivne municije, od čega se dobar deo odnosi na granate za RPG, M79 i bestrzajni top. To oružje se delom uništava, a delom izvozi.

Da su se pobunjenici domogli veće količine naoružanja, kakvo dosad nisu posedovali, potvrđuju i vesti sa terena - poslednjih nedelja izveli su više napada na tenkovske kolone sirijske vojske i pritom nisu štedeli na municiji, piše Jutarnji.

U spomenutom tekstu portala Nau iznose se dve teorije kako je naoružanje hrvatskog porekla stiglo u ruke sirijskih pobunjenika.

Prema prvoj, stiglo je direktno iz Hrvatske, a prema drugoj, reč je o oružju koje je pre nekoliko godina Hrvatska poslala u Libiju protivnicima režima Muamara el Gadafija, a sada je prebačeno u Siriju.

U slučaju da je oružje iz Hrvatske otišlo u Siriju, vlada Hrvatske našla bi se u nezgodnom položaju, jer je prihvatila sankcije protiv Sirije koje je proglasila Europska unija, a one zabranjuju prodaju oružja bilo kojoj strani u toj zemlji.

U hrvatskoj vladi tvrde da poštuju sankcije i ne prodaju oružje sirijskim pobunjenicima.

Postoji mogućnost da Hrvatska nije oružje direktno prodala sirijskim pobunjenicima, već trećoj zemlji koja ga je prebacila u Siriju. U tom kontekstu spominje se SAD, glavni vojni i politički partner Hrvatske.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/1272464/Hrvatsko+oru%C5%BEje+za+sirijske+ustanike.html

Подели на овим сајтовима

Hrvatska priznala sirijsku oporbu

Objavljeno: 18.01.2013 | 21:33 Zadnja izmjena: 19.01.2013 | 16:37 2 komentara

Republika Hrvatska donijela je odluku o priznanju Nacionalne koalicije za opozicijske i revolucionarne snage kao jedinog legitimnog predstavnika sirijskog naroda, objavilo je u petak na internetskoj stranici Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Hrvatska smatra da će Koalicija pridonijeti uspostavi temelja za političku tranziciju u Siriji. Hrvatska izražava zabrinutost nastavkom dramatičnog povećanja nasilja u i teške humanitarne situacije civilnog stanovništva.  (Hina)

http://www.glasistre.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska-priznala-sirijsku-oporbu-376311

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...