Crveni Baron Написано Јул 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Није исто дати свој живот да би одбранио некога и узети нечији живот да би одбранио некога. Да ли ти можеш да разумеш да има нас који бисмо екстремно тешко могли да узмемо оружје у руке, а камоли окинемо? Ovo samo izgleda ovako gledano "iz daleka" , a kada prigusi bilo bi kr-buuuummm... ne sumnjaj. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Па није баш мали проценат, таквих случајева има пуно. Самоодбрана је у ствари главна сврха поседовања оружја. Главна сврха поседовања оружја од стране каубоја је болесна опсесија оружјем. То се види из авиона, само треба да се ослободиш предрасуда. Како само мазе сачмару, сачувај Боже... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 ... Како само мазе сачмару, сачувај Боже... .smeha. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Нападачи су криминалци, они и овако не поштују закон и имаће оружје било оно дозвољено или не. Ово није баш увек тачно. Би ови велики, али ти и онако ретко убијају насумично и масовно (осим можда у Мексику и сличним специфичним земљама). Ови амерички пуцачи нису класични криминалци. Готово по правилу су у питању мање или више прикривени умни болесници (често високе интелигенције) који су купили оружје као што ја купујем хлеб, без да их ико било шта пита. Можда твој аргумент вреди за класичне пљачкаше, али за ове кантер страјк ликове и неке друге специфичне силеџије тешко. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Није исто дати свој живот да би одбранио некога и узети нечији живот да би одбранио некога. Да ли ти можеш да разумеш да има нас који бисмо екстремно тешко могли да узмемо оружје у руке, а камоли окинемо? Не контам одакле ти идеја да је то толико природно, да свако то може. То може део Амера (ваљда потомци каубоја, шта ли су), којима је оружје у крви или ови наши балкански националисти који једва чекају неки рат да би могли да испразне фрустрације. Многим људима се оружје заправо гади. Ма у реду брате, није обавезно. Свако има право да одлучи за себе. Даље, стварно мислиш да је биоскопска сала место у које би требало уносити оружје? Ти се осећаш безбедније тамо где су сви наоражани, него тамо где није нико? Јесте да постоје овакве екстремне ситуације, али оне тешко могу да оправдају дозволу уношења оружја на гледање филма. Безбедније би се осећао ако имам чиме да се браним. Е сада, ако ми неко забрани да унесем оружје негде, онда он преузима апсолутну одговорност за моју безбедност. Можда би у овом случају - да је правде - породице погинулих требало би да туже власника биоскопа. И запиташ ли се некад зашто највише оваквих масовних убистава има баш у САД? Теза да су они нешто много агресивнији од осталих ми тешко пије воду, пре бих рекао да психопате изузетно лако купују оружје. На једној полици у супермаркету пиштољ, десет метара одатле дечије играчке. А голу жену ако видиш у новинама, страшно. У ствари, не можеш ни да је видиш. Децу Тексашани уче да пуцају са 12 година. Не разумем тај менталитет у коме је секс табу, а оружје готово идолизовано. То је добра тема за дискусију, само тешка. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Ми у Србији би требали да афирмишемо мирољубивост и дипломатију, а не љубав према оружју и ратоборност. Као што неко рече више да се "дивимо дипломатији Немањића него Карађорђевој кубури". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Ивице, разумем сасвим твој аргумент. Али опет се човек безбедније осећа ако има чиме да се брани, јер не можеш да знаш да ли је неко други психопата или чиме располаже. Сад, каква би била статистика у ком случају не знам... Појединцу је важније да одбрани себе и своју породицу него каква је статистика. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Ми у Србији би требали да афирмишемо мирољубивост и дипломатију, а не љубав према оружју и ратоборност. Као што неко рече више да се "дивимо дипломатији Немањића него Карађорђевој кубури". Апсолутно. Ми овде разговарамо више о људским правима. Једно од основних је право на самоодбрану. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Ne moze se afirmisati miroljubivost ako se svi naoruzavamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Безбедније би се осећао ако имам чиме да се браним. Е сада, ако ми неко забрани да унесем оружје негде, онда он преузима апсолутну одговорност за моју безбедност. Можда би у овом случају - да је правде - породице погинулих требало би да туже власника биоскопа. Ово је врло бизаран став. Али да не илазимо у бизарност, чак је и супротан твојим својинским правима и бла бла трућ. Јел у питању мој приватан биоскоп? Јесте. Јесам ли поставио услове да нема оружја? Јесам. Јеси ли ти купио карту, чиме си пристао на моје услове? Јеси. Према томе, сам си изабрао. Како сад да туже власника биоскопа јер је поставио услове на које су они добровљоно пристали, а радник кад погине јер нема кацигу, онда је аргумент да је сам на то пристао потписујући уговор. Не контам те дупле аршине заиста. Да не треба породице погинулих 11. септембра да туже авиокомпанију јер путници нису имали пиштоље или можда што ови у кулама нису имало противавионске ракете? Мислим стварно... http://www.youtube.com/watch?v=wjnu6fsWN0k Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Ne moze se afirmisati miroljubivost ako se svi naoruzavamo. Каква марсовска изјава... Не знам на којој планети ти живиш, али овде на Земљи има лудака који често науде другим људима. Е кад свратиш до нас, молим те да му објасниш да не треба да буде наоружан и "афирмиши мирољубивост". У међувремену волео би да имам чиме да се одбраним... Crveni Baron and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Ово је врло бизаран став. Али да не илазимо у бизарност, чак је и супротан твојим својинским правима и бла бла трућ. Јел у питању мој приватан биоскоп? Јесте. Јесам ли поставио услове да нема оружја? Јесам. Јеси ли ти купио карту, чиме си пристао на моје услове? Јеси. Према томе, сам си изабрао. Како сад да туже власника биоскопа јер је поставио услове на које су они добровљоно пристали, а радник кад погине јер нема кацигу, онда је аргумент да је сам на то пристао потписујући уговор. Не контам те дупле аршине заиста. Да не треба породице погинулих 11. септембра да туже авиокомпанију јер путници нису имали пиштоље или можда што ови у кулама нису имало противавионске ракете? Мислим стварно... Можда си у праву, питање је да ли се то подразумева. Он је само ставио "no guns", ко је ушао сам је прихватио услове. Људи би требало да траже - "под условом да ти преузмеш одговорност за безбедност". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Људи би требало да траже - "под условом да ти преузмеш одговорност за безбедност". Али не траже. Напротив, видимо тренд да се оружје свуда забрањује. Већина људи ипак не размишља као ти. Нешто не видим да приватници који забрањују оружје (то сам видео у скоро свакој продавници, ресторану итд.) банкротирају, само видим да нови и нови забрањују оружје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 То је лепота слободе - свако може да своју кућу или фирму уреди како жели. Ја и нисам тражио да дозволе, већ рекох да би било паметно од посетилаца да поставе додатни услов. Јер ако си тражио од мене да не унесем оружје, а онда си дозволио да неки манијак унесе онда си ипак прекршио обећање. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 То је лепота слободе - свако може да своју кућу или фирму уреди како жели. Ја и нисам тражио да дозволе, већ рекох да би било паметно од посетилаца да поставе додатни услов. Јер ако си тражио од мене да не унесем оружје, а онда си дозволио да неки манијак унесе онда си ипак прекршио обећање. Mene bi jako brinulo da moj komsija svoju kucu uredi sa nuklearnim reaktorom oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука