Макрина Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Хм...не бих смела сада да препоручујем....не знам како је који манастир код нас расположен.Знам да би сигурно Ормилије код Солуна примиле а код нас, рецимо, можда неки код Митрополита доле у Црној Гори,рецимо Ћелије Пиперске...да,Пипери. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Mного је пропатила ова девојка. И јака је њена жеља да се спашава. Помози јој Боже. Andre Williams, sleki, Биљана and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Mogu vam reci da je prizivanje duhova bas cesta pojava, kao sto sigurno i sami znate. Bas sam bio na nekom rodjendanu i zamislite krenu da prizivaju duhove na rodjendanu, a sve to rade iz zabave, neshvatajuci sta to ustvari predstavlja. Jefimija88 and Primal је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Замолила сам супруга да прочита ово сведочанство и рекао ми је да пренесем, да је имала среће до сада али опоравак тек следи.Он је препоручио пре сваког учињеног корака да оде на детаљну исповест. Такође је препоручио да то буде код оца Јована у манастир Црну Реку,пошто он има богато,богато искуство са оваквим ситуацијама. Ако је потребно,ми можемо и најавити ову сестру код оца,разговарати са њим да је прими, ако она то жели, нека ми пошаље на пп када би могла да оде у Црну Реку,који дан и тако да би ми видели са оцем да ли може тада да је прими. Primal, Andre Williams, Саша M. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 pa ako su joj brat i stric svestenici, moze i sa njima da porazgovara, i mogu je oni u uputiti u u hriscanstvo, i objasniti joj nesto sto joj nije jasno... ili moze i da ode kod nekog svestenika koji je u njenoj blizini, i da tamo ide na luturgiju, i da je on duhovno rukovodi... ako postoji takav koji to zeli,i moze... a ne odma: idi u manastir... moze ona da ode i poprica, ali nije to jednom, treba stalno. treba imati licni odnos, a to se bolje moze ostvariti sa nekim ko je u njenoj blizini... najbitnije je da se rasplamti ljubav prema hristu koji je radi naseg vecnog zivota pretrpeo muke,umro, i vaskrsao. bitno je shvatiti da je hristos neko ko nas voli i polaze zivot svoj za nas.. i da osetimo ljubav prema njemu, i potrebu za zajednicom sa njim, da se pricescujemo i onda cemo ziveti u vaskrsnjoj radosti. cula sam same svestenike kad kazu da su samo ispovjednici, nisu duhovnici, da su oni 'kucni ljekari' ili 'ljekari opste prakse', a da su duhovnici u manastirima 'specijalisti', a manastir je i 'bolnica' u kojoj bi za nju bilo korisno da provede neko vrijeme... i ne treba ici za neku sitnicu i opsjedati starce i zamarati, ali za krupnije stvari, dobro je... tek kad je oslobodi od ovako grozne proslosti neki jak duhovnik sa velikim iskustvom i sigurnoscu, moze ona da se prikljuci lokalnoj zajednici i povjeri se daljoj brizi svog svestenika... Slava Bozijoj milosti i necijim molitvama sto su je sacuvale da joj nije pogubljena i dusa i tijelo, i da se na vrijeme osvijestila... dobro bi bilo da pozuri... 'sad je pravo vrijeme, sad je cas spasenja' ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Veoma potresna priča. Ja sam takodje kao mladji bio zagrizao u okultizam i satanizam ali sa manjim duševnim posledicama. Meni je mnogo pomogla jedna crkvena knjiga ( prva crkvena koju sam pročitao ) do koje sam " slučajno " došao boraveći kod jednog čoveka.Knjiga se zove : Pokajanje- put u život večni. U toj knjizi se puno govori o okultizmu, jogi i satanizmu. Takodje na radiju Svetigora postoje emisije na tu temu pod nazivom " Da vas niko ne prevari " i one mogu puno da pomognu. Pišem putem mobilnog pa ne mogu da postavim linkove, ali se lako mogu preko gugla naći i ta knjiga i emisije. Najbolji je razgovor sa nekim iskusnim duhovnikom koji se bavi tim problema.Neka kontaktira čoveka koji je vodio te emisije na Svetigori jer je mnogima pomogao i razume te probleme. мирођија, коЖељ њацИ , RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 meni je u celoj prici najinteresantnija "zastita" koja se povremeno javljala a za koju jasno kaze da joj je bila cudna ali i ocigledna. mislim da se tu vidi snaga molitve drugoga za nas. secam se dobro jednog veoma snaznog utiska iz mojih pocetaka, na ime iz neznam kojih razloga ali bilo mi je savrseno jasno da je za put mog spasenja iskljucivo odgovorna moja pokojna baba sa oceve strane, zena koja je, koliko sad premotavam film bila prakticno tajni hriscanin u ona "lepa" soc-vremena. nikada nije isticala svoju veru niti se to moglo videti po bilo cemu. secam se samo da sam je jednom uvece usavsi u njenu sobu zatekao kako nesto "mrndza" ali nije htela da mi kaze sta je radila. da skratim dugu pricu, mi deca prakticno i nismo imali neki odnos sa nasim bakama i dekama, medjutim posle mog ulaska u veru nekako je njen lik potpuno oziveo u mom zivotu i od osobe koje bi se (sramota reci) jedva setio, prerasla u osobu koje se cesto i sa ljubavlju i postovanjam secam. savet za "gorodst": ne smanjuj revnost ka svom spasenju, do sad su te spasavale mozda molitve drugih, jer bog je u stanju i "na silu" da te od necega zastiti ne bi li izasla na put spasenja, medjutim kakda ti licno jednom stupis na taj put sve manje ces imati te "pomoci" a sve vise ce zavisiti od tvoje volje i tvoje vere. samo veruj da jedini ko moze obnoviti lik coveka, lik srecnog coveka, u tebi jeste Volja kojoj si se podcinila. paradoksalno ali put do ponoce Licnosti (za kojom bili toga svesni ili ne, svi zudimo) ide kroz potcinjavanje sebe. na tom putu, kamuflirano u najrazlicitije oblike, pojavljuje se najveci neprijatel Spasenja: strah da ne izgubimo "sebe". Ко хоће за мном да иде нека се одрекне себе и узме крст свој, и за мном иде. 35. Јер ко хоће живот свој да сачува, изгубиће га, а ко изгуби живот свој мене ради и јеванђеља онај ће га сачувати. Николa, RYLAH, Andre Williams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Имао сам контакта са ОТО, ова прича ми је тотално страна. Ја сам био у окултизму јако пуно, конктакт са разним редовима итд ... било какве магичне ствари су ме успешно заобишле пар година и после ритуала и свих тигх глупости .... И имао сам контакта са другим људима одатле... нисам сретао овакве приче. Искрено - скептичан сам према овој причи... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Izgleda da je najgore za tebe proslo... znam ljude sa slicnim problimama,a ima i svedocanstva po interneta da se sa takvim stvarima moze izboriti, i ako ce tragovi verovatno jos dugo da se vuku... dakle moras biti spremna na borbu. Nemoj da prestajes da ides kod psihijatra, mozda i neka grupna terapija bi bila korisna... ovde ima puno ljudi koji ce ti pomoci sa teoloske strane da se oslobodis tih okultnih idiotizama... srecno Милан Меденица :), gandalf, Andre Williams and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 " Овај род се изгони само постом и молитвом" и причешћем . Пуцкетање и пуцање ( мислим само на звук) ствари по кући је присуство демона у кући. Сила која вуче руку , је демон. Често сједињавање умом и душом са демонима доводи до заједнице са њима, литургијске демонске заједнице. Просто треба променити друштво . Демонску литургијску заједницу заменити са Божијом литургијском заједницом. Требаће доста година да се психа доведе у нормално стање. Није неопходно да се иде у манастир али је неопходно исповедити све ово пред свештеником , затим покајати се за све то и постити и причешћивати се што чешће. мирођија, Милан Меденица :), Primal and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Потресно. Мој веома добар пријатељ је прошао сличне ствари. Ту помаже само Црква. Литургија, исповест, молитва и пост, али све то смирено и полако. gandalf, Primal, RYLAH and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Имао сам контакта са ОТО, ова прича ми је тотално страна. Ја сам био у окултизму јако пуно, конктакт са разним редовима итд ... било какве магичне ствари су ме успешно заобишле пар година и после ритуала и свих тигх глупости .... И имао сам контакта са другим људима одатле... нисам сретао овакве приче. Искрено - скептичан сам према овој причи... Драги Младене, сви имају различите путеве и на различите начине доживљвају оваква стања. Ignjatije and Primal је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Потресно. Мој веома добар пријатељ је прошао сличне ствари. Ту помаже само Црква. Литургија, исповест, молитва и пост, али све то смирено и полако. Ја сам имо по приличан број окултиста за пријатеље. Неки су се бавили со тим и никад ништа нису доживели , ни видели ни чули , апсолутно ништа. А неки су имали истоветна искуства као девојка која је написала писмо жру-ју. Само мало гадније јер су виђали демоне и причали са њима и били опседани од њих и онда нападали људе и тукли људе и вођени су поповима да истеривање демона и сад су фала Богу здрави и живи и нормални . Један је био кабалиста , померао је ствари , на моје очи видо ја , шољу са чајем с краја на крај стола . Тај је сад добар калуђер. Један је био неки херметиста или тако некако ( немам појма каква је то врта мазије) . Тај је био нешто као прозорљив, седне тако па ти прича с ким си се видо пре пола сата и опише човека у детаље, јако лукав лик, али тај се није покајао , немам појма ди је сад и шта ради, свиро је гитару и био рокер, мислим да је и даље рокер сем ако се није утепао . Литература за окултизам је свуда присутна , нећете веровати али нашао сам код једне сеоске бабе књигу ритуала са пентаграмима, језа ме утрефила, а баба наоко нако добра бакица, ма ко из Ивице и Марице, ужас. Иначе Васке је у праву , Хришћанство је попљувано ( као и увек) као нешто назадно и ретро , или је сведено на традицију и обичаје и људи ту не траже никакву духовност . Траже извор свог идентитета у православљу али се никад не запитају шта је то православље. Шта да се ради , већина људи је у суштини површна. Срђан Шијакињић, RYLAH, мирођија and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 , Videvsi pricu o ispovesti bivseg clana OTO-a, Где је та прича? Молим за линк!Мислим да је то ово: https://www.pouke.org/news.php?cid=0&id=9153&do=view Протомајстор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Иначе мого би о овим окултним стварим да диваним три дана без престанка( јербо је оно лакше доступно и више присутно у урбаним срединама и нема човека кога знам да није упознат са овом тематиком) али знам да сам вам већ свима досадио исто колико и самом себи па ћу вас овај пут поштедети идем на националне теме. Поззз. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука