Jump to content

Немам доказа да Бог не постоји- Ричард Докинс (видео)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Да ти одговорим као екс атеиста.

Јасан је мени атеизам као појава, неће људи да верују у нешто за шта немају материјалне доказе...Али, није ми јасно како неко може бити 100% сигуран да не постоји Виша Сила...

Ни један атеиста не еврује 100 % да не постоји виша сила. Чак и највећи атеисти остављају 1 % сумње то можеш прочитати од данашњих естрадних атеиста (они који дебатују можемо их чути и виделити као што су Давкинс и Денет)

Како, када види неког човека од 95 година који је цео свој живот посветио служењу Богу и скромности,хиљаде људи који су свој земаљски живот посветили служењу Богу, јел ви њих сматрате за будале?

Не не сматрају али га сматрају са човека који верује у нешто слепо и из неких сопствених разлога без рационалног доказа. Међутим то није толики проблем, људи у много ствари верују из сопстевних разлога и без рационалних доказа па и сами ти атеисти.

Наравно то све нису супернатуралне ствари.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 248
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Брате Младене, је л` си ти био атеиста и постао православац?

Ако је тако, онда ти од срца препоручујем да читаш дела Светог Владике Николаја (ако желиш, наравно).

Невезано за ову тему еволуције, то ако нећеш и не мораш. Читај све остало што нађеш.

Знам да мислиш он није научник, одакле зна и сл. Ипак, био је веома образован човек, иако то није истицао нити се име хвалио већ је своје знање користио у славу Бога.

Читај о животу кроз свете тајне, његове беседе за празнике. Немој да читаш оно што је у вези са науком ако не желиш.

Немој да ме схватиш погрешно да ја сад ту као тебе нешто подучавам или слично. Само преносим оно што је мени преношено када сам ступио у Цркву. Ја нисам био атеиста, али нисам од малена живео живот кроз Цркву.

Опет, ово кажем невезано за тему.

Подели на овим сајтовима

Није доказивање, нити било кога покушавам да убедим да постане верник ако је његов избор да не буде верник.

Али тврдити да патријарси вековима варају народ, а да им у томе помажу муслимани, Јевреји, монофизити и католици, из чега следи да су буквално сви верници будале јер верују у превару и мађионичарске трикове, веома је увредљиво.

А овај пут нећу да се сморим и баталим расправу док аргументе не изведемо на чистац и док се не покаже да су аргументи идиотски и у рангу Мирољубових аргумената о великим и страшним масонским заверама.

А после тога, ко неће да верује, не мора, далеко од тога, али нећу да дозволим да неко прича да су сви Јерусалимски Патријарси варалице, из чега следи и да су сви верници који им верују заостале будале.

разумем ја тебе, ал ти не разумеш мене :)

они који не верују то осећају као стисак, зато и реагују понекад негативно.

није као да то мисле, то је самоодбрана, бране своју слободу да не верују из било ког разлога.

а кад су људи из неког разлога заједљиви или прозивају, треба то игнорисати јер никад не знаш због чега или киме је саблажњен па треба баталити јер се људи узнемиравају и терају од Цркве.

зато и не постоје докази, зато и може да прође сам Христос поред њега и да васкрсне човека и да одабере да каже или види ово или оно - зато је вера избор :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Да ти одговорим као екс атеиста.

А јел си сад верник? Не могу по твоме писању да протумачим.

Ни један атеиста не еврује 100 % да не постоји виша сила. Чак и највећи атеисти остављају 1 % сумње

Ово нисам знао, драго ми је што је тако и хвала на информацији.

Са друге стране имаш људе који не остављају ни један % сумње у то да Бог не постоји.

Осећају га у себи једноставно и то је тако.

Не не сматрају али га сматрају са човека који верује у нешто слепо и из неких сопствених разлога без рационалног доказа. Међутим то није толики проблем, људи у много ствари верују из сопстевних разлога и без рационалних доказа па и сами ти атеисти.

Наравно то све нису супернатуралне ствари.

Наравно да је без доказа, када би се могло доказати присуство Више Силе, вера неби постојала, сви би знали да Она постоји. Али поента моја је била запитате ли се икада зашто су ти "сопствени разлози" толико јаки и чврсти да су људи спремни живот да дају за њих.

Какве су ти мисли, такав ти је живот.

Подели на овим сајтовима

Брате Младене, је л` си ти био атеиста и постао православац?

Био па постао.

Ако је тако, онда ти од срца препоручујем да читаш дела Светог Владике Николаја (ако желиш, наравно).

Невезано за ову тему еволуције, то ако нећеш и не мораш. Читај све остало што нађеш.

Знам да мислиш он није научник, одакле зна и сл. Ипак, био је веома образован човек, иако то није истицао нити се име хвалио већ је своје знање користио у славу Бога.

Нема проблема читаћу, само сам имун на нека мајања науком од стране Отаца.

Ценим њихово мишљење али многи од њих много греше по питању науке.

Немој да ме схватиш погрешно да ја сад ту као тебе нешто подучавам или слично. Само преносим оно што је мени преношено када сам ступио у Цркву. Ја нисам био атеиста, али нисам од малена живео живот кроз Цркву.

Опет, ово кажем невезано за тему.

Ма наравно, хвала на савету. :)

Ја теби дао један, ти ми пријтељски вратио - чист рачун дуга љубав. :)

Ако те заиста занима еволуција и хришћанство, препоручујем ти Кенета Милера.

Еволуциони биолог и посвећени католик.

А ако имаш прилике и части попричај са аквилијом са овог форума.

Он је мало активан мало није. А можеш и са Нишизавом он је вероучитељ и школовани теолог.

Наравно то све по твојим дилемама око еволуције.

Подели на овим сајтовима

А јел си сад верник? Не могу по твоме писању да протумачим.

Па јесам.

Што не може?

Ово нисам знао, драго ми је што је тако и хвала на информацији.

Са друге стране имаш људе који не остављају ни један % сумње у то да Бог не постоји.

Осећају га у себи једноставно и то је тако.

Да али то је интуитивно знање. Није неко рационално проверљиво знање. То је сасвим друга прича. То ти је оно када например ЗНАШ да те девојка воли. Или знаш коме да верујеш. Све то интуитивно знаш. Ретко ту има неког рационалног знања као што је да су кило и кило увек два кила. Није то оно знање које може да се демонстрира.

Ко што је Аца (Александар Милојков) некад причао а ја га нисам размео - спознаја личности итд.

Наравно да је без доказа, када би се могло доказати присуство Више Силе, вера неби постојала, сви би знали да Она постоји. Али поента моја је била запитате ли се икада зашто су ти "сопствени разлози" толико јаки и чврсти да су људи спремни живот да дају за њих.

Ја се искрено ни као атеиста ни као веринк сада не запитујем. Видео сам да људи дају живот за мање и за много других ствари. Нисам од оних које то инспирише.

Мене је инспирисала Црква као заједница. Ја у томе видим идеал и психички модел коме тежим. Попуњавам емоционалну празнину коју имам и како сам ти горе рекао - спозанјем ту личност и тај пут.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ovaj biser me podseti na ovo

:D

a sta ako su mitohondrije naknadno uletele iz dubokog svemira? zasto su zivuljke morale da se hrane ovako kao sto sad znamo, mozda su dobijale manu neposredno od Boga

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Al da nije duži od 5 minuta, da je na aramejskom i da ima specijalnih efekata u njemuu.Tada može :D

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ајд онда...

Cudno je kad kazes "ajd onda" i nastavis po starom da "adresiras argumente" koje ja nisam izneo...

http://en.wikipedia....hite_phosphorus - аргумент атеисте који објашњава због чега бели фосфор није аргумент, посебно због тога што СВЕЋЕ НАБАВЉАЈУ ДРУГИ, који не знају зашто их набављају, али бла бла бла завера, Патријарх на неки паметан начин сакрије неко кресиво бла бла бла... И овде је такође, у склопу разоткривања вековне завере свих умешаних, поменуто да се свеће купују у различито време, на различитим местима, и да онај ко их купује НЕ ЗНА њихову намену.

Ni jednog trenutka nisam rekao da se svece posetilaca crkve pale pomocu fosfora.

http://shaunkenney.c...e-of-holy-fire/ Једно од места на којима можеш да нађеш сведочанства о томе да су се и друге лампе спонтано палиле (и свеће), не само Патријархова. Јес да теби сведочанства не играју улогу када је у питању нешто у шта не верујеш, ал да знаш да се дешава и другима, који су вероватно и сами у тој мегасветској завери. И овде је нешто од тога поменуто.

Tako je... svedocanstva mi ne igraju nikakvu ulogu... narocito kad sam video pregrst klipova i ni na jednom se svece posetilaca nisu same palile, vec su se tiskali da ih upale na plamenu...

http://www.uni-regen...Keusch/link.htm Када је бели фосфор за кога знамо у овом облику заиста откривен (оно пре тога што помиње онај Грк, а што су користили Кинези и за њега знали Римљани, је било крајње нестабилно и опасно, и веома је мало вероватно да би неко ризиковао свој живот да би дао свој допринос овој вековној мегасветској завери муслимана, католика, монофизита и православаца). Такође, истражи својства белог фосфора, видећеш да и у овом данашњем облику није ни мало погодан за ову врсту манипулације, јер један неопрезан корак оставља трајне последице по живот и здравље онога ко би се опекао. А није баш вероватно да за 1700 година колико траје ова завера ниједног Патријарха никада није додирнуо пламен са његових свећа. Овде можеш видети и нешто о томе.

Ni jednog trenutka nisam rekao da se beli fosforu u ovom obliku koristio pre 1700 godina... ne znam kakva je ranije bila procedura pa nisam ni nudio objasnjenje za istu... a magicni trikovi postoje duze od 1700 gofina... pri cemu ne znam odakle ti cifra od 1700 godina za ovaj dogadjaj? Opet neka mitologija?

http://bp2.blogger.c...s1600-h/9.2.jpg - слика, једна од ретких, Светог Огња који се спушта на гробницу у којој је Патријарх

A ako nadjem stotine obicnih, neverskih fotografija sa slicnim efektima to ce te ubediti da nije u pitanju nikakav Sveti Oganj? Snimci ovog dogadjaja na kojima se ne vidi nikakvo "spustanje Svetog Ognja" ce te uveriti u suprotno? Sveti Oganj pozira samo retko? Ili samo za posebno osvestene kamere i fotoaparate?

http://oodegr.com/en...a/agio_fws2.htm И за крај, ево ти целе стране са аргументацијом која разоткрива ове глупости око свећа, белог фосфора, и још пар осталих тврдњи, па уживај ;)

Uzivah... unamused...

Дакле, једини аргумент који је остао јесте белосветска завера муслимана, Јевреја, правосаваца, монофизита и католика да докажу да је Христос Бог и да је Православље једина деноминација којој се тај Бог заиста и јавља на Велику Суботу, како би прославили Православље и преобратили све атеисте овог света. А онда да заједно са масонима и Билдерберг групом смање светско становништво на златну милијарду.

Taj "argument" niko osim tebe nije pomenuo...

Svadje sa sobom ti mozda deluju interesantne jer uvek "pobedjujes" ali navodnom sagovorniku nisu interesantne ni najmanje...

Дакле, ево ти аргументи, а могао би да се потрдуиш да одговориш на неко од постављених питања, пошто је и више него јасно да је завера итекако потребна да би све ово трајало око 1700 година. И за то сам ти навео аргументе.

Dodjoh... videh... odgovorih... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

O ne, opet taj klip 7896634

Peđa je apsolutni hit na ŽRU! Inače nešto razmišljam...koliko neke ateiste " fasciniraju" vernici, toliko i neke vernike istim intenzitetom " fasciniraju" ateisti.Interesantan fenomen!

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...