Jump to content

Dеmоkrаtiја — pоslеdnji tаbu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Запраов критикујеш оно што ти сматраш демократијом. Код нас а и у америци се демократијом сматра да ти одеш, заокружиш листић и изабереш представника.

Ти сакупиш број потписа, напавиш странку изађеш на зборе. То је демократија.

Дођеш у емисију и причаш шта оћеш. То је демократија

То се демократијом сматра и овде и у америци. Е сад што неки злоупотребљавају термин па као ту американци шатро бомбардују друге нације због демократије - то везе са демократијом нема.

Исто колико су данас артемијевци прави православци.

E to je sad vec drugo pitanje.

Ti, dakle, pricas jednu pricu iz udzbenika, a ova tema je pocela clankom o stvarnom stanju drustava na zapadu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Минималистичка држава не би наметала морал као што садашње државе то раде (а махом социјал-демнократије намећу морал супротан Кенобијевом, па још терају верске заједнице да га прихвате). Уопште нема држава разлога да се оглашава о хомосексуалности и сличним питањима (ако хоће 100 људи да склопи уговор, нека склопи, али нико неће да намеће црквама шта да раде), тако да ти је ово била демагогија.

Upravo tako.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Па ја под демократијом сматрам оно што уџбеници кажу. Ал ми се све више чини да Оби и још неки демократију много уже гледају.

Дакле, разговарамо о теоријској демократији? Онда мој глас иде теоријском комунизму као много бољој социјалној опцији.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ђинђић није сам дошао на власт нити га је довео народ, већ скуп политичких партија и организација уз свесрдну помоћ иностраних финансијера. Дакле, он није даровити појединац (осим за себе) већ је погодна фигура у датом моменту. Као што је Коштуница био "погодна фигура" у тренутку избора.

Јели, а како су те политичке партије дошле на власт? Јел морао неко да их бира? Јел морали да имају количину гласова? Јел испред те политичке партије стојао З. Ђинђић? Јел он изнео идеје? Јел народ гласао за њега?

На све је то одговор јесте. Или је мого једноставно да ушета и каже - ја сам премијер?

Јел капираш ти да је демократија начин на који је неко дошао на власт Да ли је НАРОД ГЛАСАО ЗА ЊЕГА или је пак он НА СИЛУ ДОШАО ЈЕР ИМА ДЕБЉУ МАЧУГУ??

Александар Македонски.

Дакле, сваки од апсолутистичких властодржаца је имао одређене доприносе и доносио побољшање стандарда делу припадника своје државе. Некад већем делу, некад мањем. Само, не постоји ни даровит појединац који свима обезбеђује добробит...

Имао. Тако што оде, освоји суседну земљу, они раде за њега и он то улаже у своје градове.

А није зато што је нека много паметна личност и надпросечно талентована личност за вођење државе већ су углавном за освајање других држава.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Дакле, разговарамо о теоријској демократији? Онда мој глас иде теоријском комунизму као много бољој социјалној опцији.

Па супер. Твој избор.

Подели на овим сајтовима

Zasto je tesko da zamislimo drustvo u kome kvalitetni ljudi na vlasti, dobro organizatori i covekoljubive vodje imaju stalnu kvalitativnu koordinaciju sa jednom stvarnom (ne izvikanom) naucnom, tehnoloskom i kluturoloskom elitom?

Zato sto se naucna, tehnoloska, i kulturoloska elita medju sobom deli po vrednostima koje zastupaju, isto kao i sam narod.

I ko onda odreduje koja 'struja' drzi konce?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

E to je sad vec drugo pitanje.

Ti, dakle, pricas jednu pricu iz udzbenika, a ova tema je pocela clankom o stvarnom stanju drustava na zapadu...

Ах да ја сам заборавио да овде влада анти-западњаштво па све што је на западу мора да буде лоше и то лоше мора да се у уобличи у један калуп па сте ви тај калуп назвали демократија не питајући се шта је то уопште демократија?

Подели на овим сајтовима

Минималистичка држава не би наметала морал као што садашње државе то раде (а махом социјал-демнократије намећу морал супротан Кенобијевом, па још терају верске заједнице да га прихвате). Уопште нема држава разлога да се оглашава о хомосексуалности и сличним питањима (ако хоће 100 људи да склопи уговор, нека склопи, али нико неће да намеће црквама шта да раде), тако да ти је ово била демагогија.

Ovo nije upuceno tebi, vec Obiju, a nigde nisam video da je on za minimalnu drzavu. On je za sposobne ljude koji ce da rese probleme (sic).

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

Е сад већ лажеш. Ко ти намеће морал?

Ко тера верске заједнице да прихвате било шта?

Где је држава антерала Хришћане да прихвате да хомосексуализам није грех? Или да је морално исправан?

Има сваки хришћанин право да мисли шта год оће о хомосексулцима-

Али нема право да због свог мишљења да је хомосексуализам грех или морално забрањује њима да се шетају улицом.

Нема право, прво није хришћански а није ни демократски. Када би један група могла да забрани другој да се шета то би било недемократски. А акда свако може да се шета са својим мишљењем то је демократија.

"I disagree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"

То је демократија. Ја се слажем потпуно да хришћани имају право да изађу да кажу да мисле да је хомосексуализам неморалан, али немају право да траже да се због њиховог мишљења хомосексуалцима укида парада.

Подели на овим сајтовима

Ovo nije upuceno tebi, vec Obiju, a nigde nisam video da je on za minimalnu drzavu. On je za sposobne ljude koji ce da rese probleme (sic).

Da, ja sam naveo njegov model - tehnokratski - kao primer, ali sam i rekao da se ne slazem u svemu.

Moram da priznam da mi termin minimalisticke drzave nije bas do kraja jasan, pa se od njega ogradjujem za sad.

Sto opet nema nikakve veze sa uredjenjem/sistemom, a koliko sam ukapirao mi o tome pre svega pricamo...

Подели на овим сајтовима

Zato sto se naucna, tehnoloska, i kulturoloska elita medju sobom deli po vrednostima koje zastupaju, isto kao i sam narod.

I ko onda odreduje koja 'struja' drzi konce?

A zasto mislis da se obavezno deli? Ne uzimaj kao primer nase sadasnje stanje, jer je ono krajnje bezvezno...

Подели на овим сајтовима

Da, ja sam naveo njegov model - tehnokratski - kao primer, ali sam i rekao da se ne slazem u svemu.

Moram da priznam da mi termin minimalisticke drzave nije bas do kraja jasan, pa se od nejga ogradjujem za sad.

Sto opet nema nikakve veze sa drustvenim uredjenjem, a koliko sam ukapirao mi o tome pre svega pricamo...

Zapravo ima... jer u minimalnoj drzavi, nece meni neki tehnokrata da odredjuje zakonom kako cu da se ponasam, jer su mu ovlascenja uglavnom ogranicena na odbranu osnovnih ljudskih prava, preko policije i sudstva.

Ali ako ostavis drzavu kakva je sada, i samo uvedes tehnokratiju, nista nisi uradio.

Подели на овим сајтовима

Moram da priznam da mi termin minimalisticke drzave nije bas do kraja jasan, pa se od njega ogradjujem za sad.

Минималистичка држава - све је приватизовано. Од школства, здравства до изградње путева па чак у неким екстремним случајевим полиција и судство.

Подели на овим сајтовима

A zasto mislis da se obavezno deli? Ne uzimaj kao primer nase sadasnje stanje, jer je ono krajnje bezvezno...

Pa nauka i tehnika nemaju vrednosti same po sebi... oni su samo alati. A ljudi ce se uvek deliti.

Prica mi drugarica, koliko se profesori na filozofskom ne mirisu i koliko se dele po raznim pravcima...

Zar stvarno mislis da ce 'strucnjaci' kada se okupe, moci da se dogovore, da li ce drzava da bude cisto kapitalisticka ili ne?

Подели на овим сајтовима

Ааа, ОК. Joj, сад видех да сам случајно откуцао демнократије уместо демократије. :0104cheesy: Стварно је било случајно. Минимална држава је потребна да се ствари не претворе у тоталитаризам, јер видимо да се некако свет креће у том правцу и поред све те приче о људским правима и слободама...
  • Волим 1

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...