Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Јеа, само ми реци како би спречио те људе да приграбе што више власти (чему су људи иначе веома склони) без контроле јаких институција? Без доброг система поделе и независности власти - ништа. Као у Америци, овде влада велика Америко-фобија али америка има јако добру власт и можда најпослушнију власт према народу. Многи мисле америка не ваља бла бла трућ а она једна од ретких земаља где је уставни суд приморао председнике да дају оставке. Дакле уставност на делу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Јеа, само ми реци како би спречио те људе да приграбе што више власти (чему су људи иначе веома склони) без контроле јаких институција? Даље, ко би ти одржавао ред, бранио државу, убирао порезе, преговарао са другим државама, водио јавно образовање, социјалну политику... Најлакше је распарчати све до темеља, па онда ајд да испробавамо нове ствари. Томе смо изузетно склони на овим просторима. И то нас је сваки пут стравично много коштало. Уместо да се потрудимо и поправимо ово што имамо.Све је то лепо у теорији, али пракса се заснива на томе да је спроводе људи, нема обзира за идеале. Па не могу да уграбе, у томе и јесте ствар са минималистичком државом, што сама држава нема много власти, па нема ни шта да се граби. Циљ и јесте да буде што мање пореза или да их не буде уопште, приватно образовање, непостојање државне социјалне политике, велика децентрализација итд. Прати мало теме о либерализму по форуму, па ћеш да нађеш одговоре на постављена питања (ко, шта, како)... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Па не могу да уграбе, у томе и јесте ствар са минималистичком државом, што сама држава нема много власти, па нема ни шта да се граби. Циљ и јесте да буде што мање пореза или да их не буде уопште, приватно образовање, непостојање државне социјалне политике, итд. Прати мало теме о либерализму по форуму, па ћеш да нађеш одговоре на постављена питања (ко, шта, како)... То што се не слажем, не значи да не пратим те теме или да нисам читао о томе из других извора, него да се не слажем јер мислим да није могућ такав систем. И да си сам пратио те теме, видео би колико сам пута аргументовано расправљао о томе управо са ових позиција, као и са становишта историјских искустава оправданости или могућности одржавања таквог система. Лако је расправљати о држави кад је не познајеш, као што је лако дати одговор "ти то не разумеш" када не знаш одговор на питање, или кад не разумеш питање. Не мора свако ко се не слаже са оним што си ти негде покупио да буде глуп. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Па не могу да уграбе, у томе и јесте ствар са минималистичком државом, што сама држава нема много власти, па нема ни шта да се граби. Циљ и јесте да буде што мање пореза или да их не буде уопште, приватно образовање, непостојање државне социјалне политике, итд. Прати мало теме о либерализму по форуму, па ћеш да нађеш одговоре на постављена питања (ко, шта, како)... Либертаризам је по мени и твом имењаку верујем фатаморгана. Жедном се од песка привиђа вода. Зато што држава не би имала довољно новца да финасира борбу против криминала и других негативних друштвених и економских ефеката, због недостатка новца т.ј пореза. Минималистичка држава изгубила би монопол физичке силе на својој територији те не би могла да буде суверена већ би била подређена. Као да је ни нема. Таква власт би била симболична колико и енглеска круна. Добро си ме подсетио да се вратим на тему дугујем неке одговоре. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Само да не пропадне пост јер смо у исто време написали, мој је изнад Младеновог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Либертаризам је по мени и твом имењаку верујем фатаморгана. Жедном се од песка привиђа вода.Зато што држава не би имала довољно новца да финасира борбу против криминала и других негативних друштвених и економских ефеката, због недостатка новца т.ј пореза. Минималистичка држава изгубила би монопол физичке силе на својој територији те не би могла да буде суверена већ би била подређена. Као да је ни нема. Таква власт би била симболична колико и енглеска круна. Добро си ме подсетио да се вратим на тему дугујем неке одговоре. Па то је решено децентрализацијом. Имао би практично конфедерацију где би један управни округ био федерална провинција, па би имао локалну милицију. А негативни друштвени ефекти и криминал би се знатно смањили управо због позитивних економских ефеката које такав систем доноси... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 То што се не слажем, не значи да не пратим те теме или да нисам читао о томе из других извора, него да се не слажем јер мислим да није могућ такав систем. И да си сам пратио те теме, видео би колико сам пута аргументовано расправљао о томе управо са ових позиција, као и са становишта историјских искустава оправданости или могућности одржавања таквог система. Лако је расправљати о држави кад је не познајеш, као што је лако дати одговор "ти то не разумеш" када не знаш одговор на питање, или кад не разумеш питање.Па ви правници сте по дефиницији социјалисти, потребне су вам све те силне регулације да не би остали без посла (a ја једноставно умем да рачунам)...Не мора свако ко се не слаже са оним што си ти негде покупио да буде глуп.Признајем, гајим велике предрасуде према правницима, економистима, политичарима и менаџерима... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Па ви правници сте по дефиницији социјалисти, потребне су вам све те силне регулације да не би остали без посла... Ми правници по дефиницији нисмо идеалисти, јер нам се грешке не праштају, јер врло често наша грешка значи да смо упропастили нечији живот. Због тога су ретки правници који праве револуције. Признајем, гајим велике предрасуде према правницима, економистима, политичарима и менаџерима... То је твој проблем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Takva demokratija ne postoji niti je ikad postojala (vlast mase). Nego kako cemo da resimo problem, da onaj koga ti smatras darovitim pojedincom, ja smatram potpunom stetocinom? To je samo prazna prica sto sad kazes. Samo bi krajnje zlonameran covek smatrao stetocinom nekog ko ocigledno doprinosi narodu i drzavi, i u svemu se trudi do kraja. Osim toga, ako pogledas malo bolje, videces da sam pojedince naveo i u mnozini, sto bi inace bilo i logicnije. Dobra ekipa takvih pojedinaca bi vrlo brzo dovela stvari u red, samo treba da im omogucimo da dodju na vlast... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 То није забрањивање слободе говора. То је називање ствари правим именом. Забрањивање слободе говора би било да не можеш да рпичаш о демократији. Ali su posledice iste - etiketiran si kao los covek koji usporava dalji napredak drustva i ne zeli da se oslobodi starih zabluda. Evo i ti si mi sam rekao jednom da ako nisam liberal ja sam totalitarista. To je mnogo glupa konstatacija tipa " ako nisi sa nama ti si protiv nas " ili " ako nisi za partiju ti si protiv naroda. У томе што за то када си за другу идеологију у комунизму идеш у затвор а у демократији ти само кажу да си тоталитариста. Ma nije nego. Komunisti su barem iskreni a ovi demonkrati su prikriveni diktatori. Sloboda je narusena i u jednom i u drugom sistemu. Da nije tako mi smo na TV-u cesto imali kritike demokratije i EU , a toga nema. Oni koji se bave time se proglasavaju klerofasistima i totalitaristima. A i vi koji toliko verujete u demokratiju i dvanaetst zutih zvezdica se ponasate na veoma slican nacin, ko da ste programirani : gringrin http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Ми правници по дефиницији нисмо идеалисти, јер нам се грешке не праштају, јер врло често наша грешка значи да смо упропастили нечији живот. Због тога су ретки правници који праве револуције.Свакако ви упропашћавате животе већ доста дуго...То је твој проблем.То је искуство... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 У демократији тај даровити појединац уколико га народ препозна може дожи на власт изборима. Svi mi vec godinama gledamo i vidimo jasno da od toga nema i nece biti nista. Sto znaci da nam je potrebna promena iz korena u svemu, a pre svega u nacinu dolaska na vlast bilo koga... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Svi mi vec godinama gledamo i vidimo jasno da od toga nema i nece biti nista. Sto znaci da nam je potrebna promena iz korena u svemu, a pre svega u nacinu dolaska na vlast bilo koga... Vojna hunta? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Свакако ви упропашћавате животе већ доста дуго... Па да, пећински људи и неорганизовано друштво, у коме не постоји право нити хијерархија је ваљда идеал коме треба тежити, тад нам је било најбоље. Закон најјачег је врхунски идеал. То је друштво без права. Само да знаш, право не мора да буде писано да би постојало. Али што би то тебе интересовало, кад си прочитао да је либерализам врхунац коме треба тежити. Ко год то да доведе у питање, тај је фашиста/нациста/социјалиста/комуниста/треба над њим извршити остаркизам да не квари омладину. То је искуство... То су предрасуде. Не кренеш да излазиш са мушкарцима зато што си имао лоше искуство са девојкама и да причаш како су жене непотребне овом свету. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Ali su posledice iste - etiketiran si kao los covek koji usporava dalji napredak drustva i ne zeli da se oslobodi starih zabluda. А шта би ти? Ти да имаш слободу говора да износиш своје идеје а други да немају слободу говора да те критикују? И онда се љутиш када ти кажем да си тоталиратиста? Ок је да ти причаш да демократија не ваља и да је то не знам ни ја шта али када ти неко каже да ако си за укидање гласања да си аутократа да си тоталиратариста? То није ок? Evo i ti si mi sam rekao jednom da ako nisam liberal ja sam totalitarista. To je mnogo glupa konstatacija tipa " ako nisi sa nama ti si protiv nas " ili " ako nisi za partiju ti si protiv naroda. Ако си атеиста - ниси теиста, ако си теиста ниси атеиста. Просто ко пасуљ. Или си за демократију или си за диктатуру - треће нема. Ma nije nego. Komunisti su barem iskreni a ovi demonkrati su prikriveni diktatori. Ма ајде? Покварени диктатори? Sloboda je narusena i u jednom i u drugom sistemu. Da nije tako mi smo na TV-u cesto imali kritike demokratije i EU , a toga nema. Oni koji se bave time se proglasavaju klerofasistima i totalitaristima. Прво, немој да лажеш.. није лепо. Критике ЕУ на тв-у имаш. А не видим ко би нормалан изашао на тв и рекао - Ова демократија не ваља ништа, који бре народ да гласа, треба нам нови Хитлер или Стаљин или Мао це тунг или Мусолини или тако неко. Аутократија је мног боља од демократије. Ајде размисли јел има то неке везе са мозгом и јел би то нормалан човек мого да изјави? Е у праву си НЕМА. Зато нико и не критикује демократију по телвизији. A i vi koji toliko verujete u demokratiju i dvanaetst zutih zvezdica se ponasate na veoma slican nacin, ko da ste programirani : gringrin А што ти демократију повезујеш са европском унијом и изједначаваш? ТО само никако да ми буде јасно? Пошто има доста да се прочита о томе. Јел то намерно, случајно или те ето не занима да знаш праве односе и права значења појмова него су ти доста шта двераши булазне па само копираш шта чујеш без да размишљаш? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука