Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Како?Slobodno tržište. Naravno. .smesko. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Нема тај идеје. Тај само зна да прича шта не ваља ал нит уме да објасни зашто не ваља нит оће да ти каже шта ваља. Пази кад мени не одговори која је трећа опција између демократије и аутократије. Samo trcis kao june pred rudu i vredjas... nista novo, na zalost... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Tipicna kleveta i guranje prsta u oko sagovorniku, sve tako karakteristicno za demokrate. gringrin Дође, каже шта мисли, нема никакву потребу да аргументује и оправда свој став - типично за аутократе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Можеш ли ти мени да наведеш даровитог појединца који је дошао на неки аутократски начин?Pojedini rimski carevi... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Pojedini rimski carevi... Например који? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Par interesantnih ideja izneo je Aleksandar Bogdanovic. Iako se s njim ne slazem u svemu, ovo sto je izneo je jedan moguci dobar pocetak za promene. Па Александар Богдановић је демократа. Либеларизам је једна од најдемократскијих идеологија. Дакле демократиај ваља??? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Par interesantnih ideja izneo je Aleksandar Bogdanovic. Iako se s njim ne slazem u svemu, ovo sto je izneo je jedan moguci dobar pocetak za promene. Citiraj mi gde je predlozio alternativu izbora vlasti? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Дође, каже шта мисли, нема никакву потребу да аргументује и оправда свој став - типично за аутократе. Ne mora svako da bude strucnjak u svemu, ali svako treba da ima savesti da bar prepozna kad nesto ne valja. Onda lepo da nekom vlast da to sto ne valja promeni. U tome i jeste prednost ovog sto ja predlazem - ne moram ja da znam konkretno resenje, ali ima ko ga zna i ume da ga sprovede. Moje je da takvom coveku omogucim da moze da se pozabavi tim i takvim pitanjem. U stvari, kad bolje pogledas, ako uzmemo demokratiju onako idealno kako je neki posmatraju, ja po toj semi projavljujem mnogo vise demokraticnosti nego ti, jer dozvoljavam mogucnost da ovo sto trenutno imam nije dobro, i prema tome ispoljavam jednu veoma zdravu kriticnost. Istu onu na koju se, recimo, ti pozivas, a u stvarnosti je odbacujes... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Koja je zapravo razlika između demokratije i autokratije, kada ova tzv. parlamentarna demokratija uopšte i nije demokratija (jedino je direktna demokratija, stvarno demokratija). Kako nema drugih sistema vladavine? Imaš teokratiju, tehnokratiju itd. Теократија и технократија су видови аутократије. Типологија држава иде овако По облику владавине - Монархије и републике По облику државног уређења - Унитарне и сложене Облик политичког режима - Демократија Аутократија Облик државне власти - Подела власти и Јединство власти oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Например који?Октавијан Август; затим Нерва, Трајан, Хадријан, Антоније Пије, Марко Аврелије; па нпр. Константин Велики, или хоћеш да кажеш да Медиолански едикт није важна прекретница у историји толеранције и људских права; па Јустинијан (да му куга није зауставила реконквисту гледали би другачији средњи век, а вероватно би и данас свет био другачији), затим Ираклије, итд... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Citiraj mi gde je predlozio alternativu izbora vlasti? Naveo je jedan oblik tehnokratskog modela. Ne bez mana, ali svakako mnogo bolji nego ovo sto imamo sad. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Ne mora svako da bude strucnjak u svemu, ali svako treba da ima savesti da bar prepozna kad nesto ne valja. Onda lepo da nekom vlast da to sto ne valja promeni. Ти ниси рекао да не ваља власт ти си рекао да не ваља демократија. Демократија представља да ти изабереш на неки начин власт. Т.ј да народ на неки начин бира власт. Врсте демократије има пуно, а демократских идеологиај још више. Наспрам тога да народ на неки начин бира и учествује у власти (што је демократија) имаш само аутократију - да народ не учествује у власти никако. U tome i jeste prednost ovog sto ja predlazem - ne moram ja da znam konkretno resenje, ali ima ko ga zna i ume da ga sprovede. Moje je da takvom coveku omogucim da moze da se pozabavi tim i takvim pitanjem. Одлично, ти гласаш за њега и то ти је демократија. U stvari, kad bolje pogledas, ako uzmemo demokratiju onako idealno kako je neki posmatraju, ja po toj semi projavljujem mnogo vise demokraticnosti nego ti, jer dozvoljavam mogucnost da ovo sto trenutno imam nije dobro, i prema tome ispoljavam jednu veoma zdravu kriticnost. Демократија није идеална, а ко ти каже да ја кажем да је ово што имам тренутно добро? Али када ми ти кажеш демократија не ваља - ти си рекао .. то што ти имаш право да на неки начин учествујеш у власти посредно или непосредно - не ваља. Бирај термине пажљивије. Istu onu na koju se, recimo, ti pozivas, a u stvarnosti je odbacujes... Не одбацам ја ништа. Ја сам апсолутно за то да и ти и игњат и Богдановић и сви остали имају право да бирају, буду бирани и причају шта оће. Без да због тога морају да одговарају пред законом осим ако својим причањем нису лагали пред судом например. Али по телевизији, новинама медијима да можеш своје идеје слободно да износиш колико год оћеш и да можеш да их ставиш народу пред избор на изборима. За то се залажем апсолутно и без поговора свако ко се не залаже за то је аутократа. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Теократија и технократија су видови аутократије.Како су видови аутократије? Аутократос значи самодржац, теократије још и могу, али технократије не могу никако бити у рукама једног човека... Зато сам те и питао по твојим дефиницијама, која је стварна разлика између парламентарне демократије (а признаћеш ту појединац тешко да се нешто пита, избори дођу више као замазивање очију, појединац нема никакву власт) и аутократије? obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Зоран Ђинђић у Србији. Можеш ли ти мени да наведеш даровитог појединца који је дошао на неки аутократски начин? Кад говориш о појединцу који је даровит, мислиш ли на појединца као таквог или на појединца из редова неке организације која га је довела на власт? Могу, Александар Македонски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2012 Пријави Подели Написано Јул 2, 2012 Октавијан Август; затим Нерва, Трајан, Хадријан, Антоније Пије, Марко Аврелије; па нпр. Константин Велики, или хоћеш да кажеш да Медиолански едикт није важна прекретница у историји толеранције и људских права; па Јустинијан (да му куга није зауставила реконквисту гледали би другачији средњи век, а вероватно би и данас свет био другачији), затим Ираклије, итд... Дебело се не слажем да је ико од њих био талентован за било шта друго сем за одржавање народа срећним крађом туђих ресурса и убирањем пореза од поробљених племена. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука