Jump to content

Dеmоkrаtiја — pоslеdnji tаbu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Vojna hunta? :)

24w7zly.jpg

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ajmo da se zapitamo nesto. Da li su ljudi uopste dorasli demokratiji ( pa i pojedinim idejama komunizma u njegovom vremenu ) ?

Sve to lepo zvuci u teoriji ali su ljudi toliko plitki i kratkovidi i samo misle na sebe. U pocetku sve pocinje da se sprovodi kako treba da bi se vremenom otislo na potpuno suprotnu stranu i pojedinci prigrabili svu vlast i bogatstvo a obican narod nadrljao.

Подели на овим сајтовима

А шта би ти? Ти да имаш слободу говора да износиш своје идеје а други да немају слободу говора да те критикују?

Upravo to su sebi prisvojile najvrlije demokrate, krijuci se upravo iza svoje demokratske "nepogresivosti"...

Просто ко пасуљ. Или си за демократију или си за диктатуру - треће нема.

Gluposti...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Па то је решено децентрализацијом. Имао би практично конфедерацију где би један управни округ био федерална провинција, па би имао локалну милицију.

А та локална милиција би решила организовани криминал... како?

Нису државе једине које се боре за власт и није државна власт једина.

То либертаријанци вечито заборављају: http://en.wikipedia.org/wiki/Industrial_espionage

Свака заједница људи тежи власти и моћи па и коопоративна, а дебео је проблем либертаријанца што мисле да се то неће десити са минималистичком државом где ће коопорације прибећи разним методама за остваривање профита и да ће то лакше успети него са оваквом државом каква јесте данас.

И што је најгоре имаће слободу да то ураде и неће постојати снага да се зауставе.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Upravo to su sebi prisvojile najvrlije demokrate, krijuci se upravo iza svoje demokratske "nepogresivosti"...

Па ви аутократе критикујете демократију ево сасвим слободно ми вам узвраћамо, то ти је слобода говора. Да сте ви на власти ми би отишли у затвор. :)

Gluposti...

Јел?

Молим те баш бих волео да видим која је трећа опција поред демократије и аутократије?

Подели на овим сајтовима

To je bio poziv da nam iznes svoje ideje o tome sta ta bi menjao u nacinu dolaska na vlast.

Нема тај идеје. Тај само зна да прича шта не ваља ал нит уме да објасни зашто не ваља нит оће да ти каже шта ваља. Пази кад мени не одговори која је трећа опција између демократије и аутократије.

Подели на овим сајтовима

А та локална милиција би решила организовани криминал... како?

Нису државе једине које се боре за власт и није државна власт једина.

То либертаријанци вечито заборављају: http://en.wikipedia....trial_espionage

Свака заједница људи тежи власти и моћи па и коопоративна, а дебео је проблем либертаријанца што мисле да се то неће десити са минималистичком државом где ће коопорације прибећи разним методама за остваривање профита и да ће то лакше успети него са оваквом државом каква јесте данас.

И што је најгоре имаће слободу да то ураде и неће постојати снага да се зауставе.

Напротив, баш сада државе својим регулацијама помажу управо велике корпорације на штету свих осталих...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Нема тај идеје. Тај само зна да прича шта не ваља ал нит уме да објасни зашто не ваља нит оће да ти каже шта ваља. Пази кад мени не одговори која је трећа опција између демократије и аутократије.

Evo ja cu da ti odgovorim... anarhija, oligarhija i republika su npr alternative :) .

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Па ви аутократе критикујете демократију ево сасвим слободно ми вам узвраћамо, то ти је слобода говора. Да сте ви на власти ми би отишли у затвор. :)

Јел?

Молим те баш бих волео да видим која је трећа опција поред демократије и аутократије?

To je bio poziv da nam iznes svoje ideje o tome sta ta bi menjao u nacinu dolaska na vlast.

Par interesantnih ideja izneo je Aleksandar Bogdanovic.

Iako se s njim ne slazem u svemu, ovo sto je izneo je jedan moguci dobar pocetak za promene.

Подели на овим сајтовима

Koja je zapravo razlika između demokratije i autokratije, kada ova tzv. parlamentarna demokratija uopšte i nije demokratija (jedino je direktna demokratija, stvarno demokratija). Kako nema drugih sistema vladavine? Imaš teokratiju, tehnokratiju itd.
  • Волим 1

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

У демократији тај даровити појединац уколико га народ препозна може дожи на власт изборима.

...

Можеш ли да наведеш пример оваквог доласка на власт даровитог појединца?

Подели на овим сајтовима

Напротив, баш сада државе својим регулацијама помажу управо велике корпорације на штету свих осталих...

Како? Тиме што не може свако како му се ћефне да продаје шта оће?

Истина мало су претерале државе са регулацијама за отварање мањих предузећа, бар овде у Србији, било би боље да је мало лакше.

Али то идаље не мења чињеницу да у минималистичкој држави велику коопорацију неће имати ко и шта да спрећи да постане једина коопорација да постане држава у држави.

Овде им дражва даје одређену моћ али држава може и да одузме.

Подели на овим сајтовима

Да сте ви на власти ми би отишли у затвор.

Tipicna kleveta i guranje prsta u oko sagovorniku, sve tako karakteristicno za demokrate.

gringrin

Подели на овим сајтовима

Можеш ли да наведеш пример оваквог доласка на власт даровитог појединца?

Зоран Ђинђић у Србији.

Можеш ли ти мени да наведеш даровитог појединца који је дошао на неки аутократски начин?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...