Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339700630' post='660083] изгледа да си пропустио да се ради о Господу који има власт да опрашта и блудној грешници која се није кајала док се сви нису разишли посрамљени и остала сама са Господом и да је Он стигао да јој се обрати од силе "праведника" и упита је за смер живота. ја нисам Господ, ал бих Му радо "дозволио" да делује ал овде има доста праведника са камењем у рукама а администратори чак немају ни потребу да се суздрже од крајње негативних коментара већ имају потребу да се кују праведнима и потпале масу на каменовање ... ситно ми што ако сам вам угрозио виртуелни ауторитет и умешао се са реченицом која осуде нема ал тврдо упозорава куда сте заједно наумили, ал да гледам и да учествујем за мене није - да игноришем тек није. према томе, изгледа да се менталитет гради не са временом него према разуму и држању оног што је превасходно а не да се све своди на сувишак који из срца прелива оправдавајући се "природом" и којечим, а да се другим стално спочитава за сопствено крње око јер другачије мисли. зато сам и запитао за твој, и компас осталих - куда то води? нигде другде него само до умножења зла: од педофилије до убиства, својеврсни канибализам јер се наслађујете идејом крви док места за своје и туђе покајање, промену живота, опроштај - нигде. ал је већ ниво застрањења кад неко зна да је погрешно и поред свега тога каже - баш ме брига, ја ћу то ипак да урадим, са све "Боже опрости" између ... Medo,zaista ne znam odakle ti ideja da bilo kome ugrožavaš autoritet? Ja nemam problem da kažem da je neko drugi u pravu ,na ovom forumu ima i duhovnijih,inteligentnijih i boljih ljudi od mene i toga sam svestan ali autoritet nemam ugrožen ili bi možda trebao da razvijem komplekse pa da počnem ugroženim da se osečam? Ako si ti u svojim očima veći samom mišlju da bilo koga na bilo koji način možeš da ugroziš,onda ti samo tako nastavi ,ako tebe to čini ispunjenim ... Mi smo jednio divlje društvo koje nije u stanju da izadje na kraj sa svojim problemima.Imamo slučaj da mladić izbide kuvaricu u dečijem seu,80 uboda nožem i skalpira je,dobio je presudu na 4 godine sa porukom sudije;"sada da se popraviš". Taj će za 4 godine biti na slobodi...da li će ponovo ubiti? U normalnim državama mislim da i ako bi bio na slobodi to ne bi bila puna sloboda već strogo kontrolisana. Ta priča opronalasku Gospoda je veoma leapa ali je isto tako činjenica da su naši silovatelji višestruki povratnici ...koliko silovanja treba da počine dok ne pronašu Gospoda ,ako ga ikada pronađu?Sve je to lepo što ti govoriš ali samo na papiru,realnost je malo drugačija.Ja sam svestan gde živim i svestan da za početak jedine metode da se društvo zaštiti su one radikalne ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339700752' post='660085] нетачно, јер убиство и освета нису самоодбрана ни себе ни другог. разумном је јасно кад је шта и које, ал оном што ће да игнорише све да би себи омогућио да се испразни никад неће ни бити, још мање га занима. Naravno da jesu,ubistvo je ponekad jedini način... OK mi je da se protiviš mišeljnju drugih ljudi na forumu ali nemoj i protiv zdravog razuma i logike ,malo si se precenio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339700630' post='660083] изгледа да си пропустио да се ради о Господу који има власт да опрашта и блудној грешници која се није кајала Ti znaš kakvo je njeno duhovno stanje bilo? Apsolutnoi nebitno ali na osnovu čega tvrdiš ovo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Sveti Nestor Solunski (umro 306) je hrišćanski svetitelj i mučenik za veru. Bio je učenik svetog Dimitrija Solunskog u Solunu. Oko 306. godine car Maksimijan je priređivao razne igre i uveseljenja za narod. A carev ljubimac je bio vandal Lije, golijatskog rasta i snage. Kao carev gladijator Lije je izazivao na megdan svaki dan ljude, i ubijao ih. Među Lijevim žrtvama su bili i mnogi hrišćani. Jer kada se nekoga dana niko ne bi dobrovoljno prijavio na megdan Liju, tada su po carevoj naredbi hrišćani dovlačeni silom, da se bore sa Lijem. Sveti Nestor je rešio da izađe sam na megdan Liju, pošto nije mogao da trpi stradanje hrišćana. Prethodno je otišao u tamnicu svetom Dimitriju i potražio od njega blagoslov za to. Sveti Dimitrije ga je blagoslovio i prorekao mu da će pobediti Lija, ali da će i sam poginuti za veru. Posle toga je Nestor izašao Liju na megdan. Tu je bio prisutan i car sa mnogo naroda. Nestor je savladao Lija, i bacio ga na koplja koja su bila oko arene. Tada je sav narod vikao: „Veliki je Bog Dimitrijev!“ Car se razgnevio na Nestora i na Dimitrija, pa je naredio da Nestora mačem poseku, a Dimitrija kopljima izbodu. Sveti mučenik Nestor je ubijen 306. godine. Možda se sveti Nestor trebao moliti da gladijator Lije pronađe Gospoda? :D milan. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јун 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 O strašno- mslm aj ljudi daj da ne radite to... Nije stvar u precenjivanju i potcenjivanju drugih ljudi... Tema je o jednom gnusnom činu koji je za osudu, ali ko od vas misli da je dovoljno dostojan da presudi nek izvoli. I ne znam ko je sve to pisao, ali slažem se u tome- ima ovde previše poziva na kamenovanje i linčovanje, a mislim da svi znamo šta se zbiva u takvoj situaciji... I još jedna jako bitna stvar- lako je svima nam teoretisati, no Bože spasi nas iskušenja da se zaista i ne nađemo u takvoj situaciji, pa da se proveri istinitost naših reči koje izgleda svi olako dajemo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Мени је интересантно да је прва реакција "елиминисати злочинца" на овакав или онакав начин...а шта је са жртвом? Да ли је жеља за кажњавањем изнад потребе за самилошћу? Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Мени је интересантно да је прва реакција "елиминисати злочинца" на овакав или онакав начин...а шта је са жртвом? Да ли је жеља за кажњавањем изнад потребе за самилошћу? Ja konstanto ponavljam,zaštita,društva,zaštita društva...Dakle ako če sterilizacija da pomogne...steriliši,ako će doživotna robija može ,sakaćnje takođe...obzirom da kod nas toga svega nema ja ne bi birao sredstva da zaštitim društvo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Ja konstanto ponavljam,zaštita,društva,zaštita društva...Dakle ako če sterilizacija da pomogne...steriliši,ako će doživotna robija može ,sakaćnje takođe...obzirom da kod nas toga svega nema ja ne bi birao sredstva da zaštitim društvo... То је већ шире, мислио сам на сам моменат отклањања непосредне опасности. Зар није логичније окренути се жртви и проверити да ли је можда животно угрожена, да ли је повреда озбиљније природе и да ли ће можда време утрошено на елиминисање насилника довести до фаталних последица по жртву? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Mislim da niko nije imao u vidu da će da vija nasilnika već se misli na sprečavanje ,kao oni policajci što su ubili onog kanibala ili tako nešto. Mislim da si pogrešno razumeo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Мени је интересантно да је прва реакција "елиминисати злочинца" на овакав или онакав начин...а шта је са жртвом? Да ли је жеља за кажњавањем изнад потребе за самилошћу? Елиминисати злочинца није жеља за кажњавањем, него жеља да не дође поново до злочина. То је прва реакција, елиминисати претњу. Жртви се не може помоћи, не може се вратити време назад, помогло би јој се да је неко раније елиминисао претњу, као овај отац што је помогао некој другој девојчици, коју би овај изабрао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Mislim da niko nije imao u vidu da će da vija nasilnika već se misli na sprečavanje ,kao oni policajci što su ubili onog kanibala ili tako nešto. Mislim da si pogrešno razumeo. Приметио бих да узимање живота захтева неко време. Да, дешава се да један ударац буде фаталан али човек углавном не умире ни брзо ни лако у сукобу. На филмовима све то изгледа мало другачије него на стварности. Дакле, скакутање по насилнику, пребијање, ломљење...све то захтева време. А и заустављање крварења, рецимо, захтева време. Па ми паде на памет које време би било корисније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Mislim da su svi imali u vidu pištolj R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Елиминисати злочинца није жеља за кажњавањем, него жеља да не дође поново до злочина. То је прва реакција, елиминисати претњу. Жртви се не може помоћи, не може се вратити време назад, помогло би јој се да је неко раније елиминисао претњу, као овај отац што је помогао некој другој девојчици, коју би овај изабрао. Прва реакција је отклонити претњу. Елиминисање претње долази тек касније (на било који начин, затвор, кастрација, смртна казна, етц.) Мало сам проширио причу у смислу не само овог случаја већ ако би неко повредио дете и на друге начине, на начине који могу да буду фатални ако се не реагује на време тако што се помогне жртви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Mislim da su svi imali u vidu pištolj Јес` вала, чисто и безбедно....само, некад се толико муниције мора потрошити да је то за не веровати.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Nmg sad da tražim post u kom je neko rekao da treba braniti drugog, ali kod situacije da neko napadne tebe, treba okrenuti ,,drugi obraz''... pričala sam davno sa jednim sveštenikom koji mi je rekao da je greh kada neko ne čuva i ne brani svoj život... jer je to ono što nam je Bog dao, a mi se sad pravimo pametni i to najlepše što nam je dao ne čuvamo. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука