Благовесник Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Svaka čast čoveku što je ubio šljam. Manite se te ranohrišćanske patetike. Svaka čast čoveku, ali on se nije ogresio o "ranohriscansku patetiku". Јеси ли чуо за светог мученика Еустахија? Њега и његову породицу су живе скували у бронзаном бику, а могао је то да спречи само да је принео идолске жртве... Mesas babe i zabe. Prinosenjem idolskih zrtvi odvojio bi svoj dom od Hrista, a odbrana zivota svoga deteta u slucaju kada to ne iziskuje i odricanje od Hrista nije nikakav problem. To sto je u tom metezu u zelji da zastiti dete ubio nasilnika nije odricanje od Hrista. Nije isto odmazda i odbrana, o ovde je po sredi bila odbrana. grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Грозим се насиља, међутим ако би дошло до тога, вероватно бих покушао да га зауставим и разоружам, тако да више не представља опасност (али не тако да га убијем!), па бих позвао полицију. Da ga zaustavis zasto, zasto kada si gore citirao onog svetitelja koji je pustio da mu skuvaju porodicu? Drugo zaustaviti a pogotovo razoruzati coveka nije nimalo lako, pogotovuako je covek jak. To mozes eventualno ako si vrhunski majstor u nekoj borilackoj vestini ali i tada nije garancija. Trece i ovaj covek koji je ubio nije ubio iz namere, ucinio je to nehatno. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Ако погледате сисаре, видећете да ће мајке дати живот да заштите своје младунце. То је природно, па и људи имају такав инстинкт. Само што људи још имају потребу да моралишу и изигравају душебрижнике.Па и људи имају потребу да убију компетицију, за сопствену добробит. И тако убрзо долазимо до закона канџе и зуба, до закона џунгле. Али у реду, разумем ја, то је једини конзистентан атеистички морални систем. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Тrece i ovaj covek koji je ubio nije ubio iz namere, ucinio je to nehatno. Nije isto odmazda i odbrana, o ovde je po sredi bila odbrana. Па добро, јел читате ви људи уопште шта ја пишем? Нисам ни причао о овом човеку, већ сам коментарисао коментаре форумаша. sqny, Милан Меденица :) and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Хајде, разумем ове невернике, Василија и Магдалену, они не верују у Христа па робују природи и верују у закон џунгле. Кад су деца у питању, постоји само "закон" бескрајне љубави и заштита деце свим средствима и на све начине, то сваки нормалан родитељ осећа за своје дете и не постоји јачи "закон" од тога. И то није закон џунгле , не видим шта је погрешно и лоше у природним инстинктима да заштитиш своје потомство. Драго ми је да "робујем" таквом закону, него да моралишем овде безвезно ... или, чек, можда би ти стварно опростио и окренуо други образ, шта зна дете од 4 године шта је силовање ... Мислим, страшно... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Кад су деца у питању, постоји само "закон" бескрајне љубави и заштита деце свим средствима и на све начине, то сваки нормалан родитељ осећа за своје дете и не постоји јачи "закон" од тога. И то није закон џунгле , не видим шта је погрешно и лоше у природним инстинктима да заштитиш своје потомство.Драго ми је да "робујем" таквом закону, него да моралишем овде безвезно ... или, чек, можда би ти стварно опростио и окренуо други образ, шта зна дете од 4 године шта је силовање ... Мислим, страшно... То није љубав, то је лицемерје... А ово за дете и окретање образа, да си читала мало шта сам писао, схватила би шта сам хтео да кажем. Ако одеш и киднапујеш психопату и онда се ижиљаваш над њим и мучиш га постајеш већи монструм од њега, јер ти то радиш са здравом памећу, а он је био само психопата. Срђан Шијакињић and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Sto se tice konkretno ovog ubijenog nesretnika, najidealnije bi bilo da je ostao u zivotu i da je potom odveden u zatvor (ustanova ciji je glavni smisao kazneno-popravne prirode) te da tamo, nakon kastracije, bude podvrgnut daljoj telesno-duševnoj nezi tima strucnjaka koji tamo rade: zatvorskih čuvara i vaspitača, zatvorenika saradnika i dr. s ciljem da koliko-toliko shvati svoju krivicu, spozna svoj pad, pokaze iskreno kajanje, i koliko-toliko popravi svoju ličnost. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 То није љубав, то је лицемерје... А ово за дете и окретање образа, да си читала мало шта сам писао, схватила би шта сам хтео да кажем. Ако одеш и киднапујеш психопату и онда се ижиљаваш над њим и мучиш га постајеш већи монструм од њега, јер ти то радиш са здравом памећу, а он је био само психопата. Јао, баш ми га жао... био је само психопата...није знао шта ради... А сигурно бих била "при здравој памети" да видим да ми неко малтретира дете, да,да,баш бих била при здравој памети у тим тренуцима... Можда бих чак мученог психопату помазила по глави, а детету рекла : " Ма, чика се само шалио, тј. он је болестан и не зна шта ради"... ФУЈ !!!! Ниси одговорио да ли имаш деце и како би ти поступио у оваквој ситуацији ? Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Па и људи имају потребу да убију компетицију, за сопствену добробит. И тако убрзо долазимо до закона канџе и зуба, до закона џунгле. Али у реду, разумем ја, то је једини конзистентан атеистички морални систем. Izvini, ali moram sad da odreagujem na ovo što si rekao, jer nema blage veze sa vezom, mešaš babe i žabe. Ako već pobijaš tu potrebu-instinkt majke da sačuva svoje potomstvo, tako što ti za argument služi drugi instinkt-ubijanje kompeticije, onda ću i ja da pobijem tvoju potrebu da jedeš, navodeći neki levi (grub) instinkt koji nije povezan sa tim. Mi jesmo jako slični životinjama, ali nismo isti. Neki instinkti su nam zajednički, neki ne... a majčinski je definitivno jedan od onih koji imaju svi organizmi. A, da. Ti nikad nećeš biti majka pa nemaš pojma o čemu pričam. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Јао, баш ми га жао... био је само психопата...није знао шта ради... А сигурно бих била "при здравој памети" да видим да ми неко малтретира дете, да,да,баш бих била при здравој памети у тим тренуцима...Можда бих чак мученог психопату помазила по глави, а детету рекла: " Ма, чика се само шалио, тј. он је болестан и не зна шта ради"... Нисам причао о реаговању у гневу, и рекао сам да је убиство из гнева разумљиво, иако неоправдано. Причао сам о одмазди с предумишљајем.Ниси одговорио да ли имаш деце и како би ти поступио у оваквој ситуацији?Како бих поступио сам одговорио, а ово прво питање је класична логичка грешка - то да ли је нешто исправно или не нема везе с тим какав сам ја, или било ко други.Ако му је тај психопата убио члана породице и тај му се освети на колико год суров начин, он није психопата - он је једноставно осветник.Освета је увек гора од оригиналног злочина. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Izvini, ali moram sad da odreagujem na ovo što si rekao, jer nema blage veze sa vezom, mešaš babe i žabe. Ako već pobijaš tu potrebu-instinkt majke da sačuva svoje potomstvo, tako što ti za argument služi drugi instinkt-ubijanje kompeticije, onda ću i ja da pobijem tvoju potrebu da jedeš, navodeći neki levi (grub) instinkt koji nije povezan sa tim. Mi jesmo jako slični životinjama, ali nismo isti. Neki instinkti su nam zajednički, neki ne... a majčinski je definitivno jedan od onih koji imaju svi organizmi. A, da. Ti nikad nećeš biti majka pa nemaš pojma o čemu pričam.То је лицемерје, мајка тиме не пројављује љубав према свом детету, већ себичлук да сачува своје гене (алузија на познату Докинсову књигу намерна). Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Не знам објашњење и мрзи ме да размишљам (тј. не желим да размишљам о томе), али родитељ у одбрани детета не поступа "нехришћански" већ хришћански. То сте ви нешто помешали... ВИЛМА, Margareta, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Ne, nego ljubav prema svom detetu... lepo rekoh, majka nikad nećeš biti... mislim da bi se i ostale žene/devojke ovde složile sa mnom. Grizzly Adams, Благовесник, ВИЛМА and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 То је лицемерје, мајка тиме не пројављује љубав према свом детету, већ себичлук да сачува своје гене (алузија на познату Докинсову књигу намерна). Кажем ја да је то празна филозофија. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Не знам објашњење и мрзи ме да размишљам (тј. не желим да размишљам о томе), али родитељ у одбрани детета не поступа "нехришћански" већ хришћански. То сте ви нешто помешали... Једно је одбрана детета (ово што је урадио овај лик) а друго је нешто што сте рекли а то је мучење људи после самог злочина. То је већ освета не одбрана. Мени је потпуно разумљиво да неко убије човека ког затекне у акту или сазна да је сексуално злостављао његово дете и такође ми је разумљива жеља за мучењем али не и тврдња да бих био у могућности то да спроведем у дело. Највећу заштту бих урадио када би тог изоловали од друштва трајно. Милан Меденица :), DYNABLASTER and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука