Jump to content

Ko je za vas veći autoritet: vaš duhovnik ili vaš vladika?

Оцени ову тему

Ko je za vas veći autoritet: vaš duhovnik ili vaš vladika?  

33 члановâ је гласало

1. 1. Ko je za vas veći autoritet: vaš duhovnik ili vaš vladika?

• Vladika
      22
    • Duhovnik
      11

Препоручена порука

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1339628421' post='659674]

добро, да видим једног владику који прича ту фамозну причу "без припреме" и могу да умрем :D

Pa ni u knjizici iz tvog potpisa se ne porice potreba pripreme pred pricescivanje, tipa post i molitva. Ok, pozivaju se ljudi na redovno pricescivanje, ali ne porice pripremu.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 100
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Подели на овим сајтовима

Pa ni u knjizici iz tvog potpisa se ne porice potreba pripreme pred pricescivanje, tipa post i molitva. Ok, pozivaju se ljudi na redovno pricescivanje, ali ne porice pripremu.

аха, обрнуто сам скапирао :D

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1339628608' post='659677]

чек, зар није то екипа која се буса на ретко причешћивање и мега достојност?

Не бих рекао да је "екипа" и "да се буса",али -да, они говоре о потреби "припреме".

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1339628669' post='659678]

аха, обрнуто сам скапирао :D

.mislise. ???

Подели на овим сајтовима

Не бих рекао да је "екипа" и "да се буса",али -да, они говоре о потреби "припреме".

ма наопако сам скапирао, да уствари постоје владике која причају да се не треба припремати.

ма где нису екипа ... они одоше у тоталну дубиозу, направише од незнања квази-науку а од светог причешћа ордење за мега-достојност.

волим ја њих и више него поштујем чин и све што иде с тим, ал што је катастрофа - катастрофа је.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1339629071' post='659681]

ма наопако сам скапирао, да уствари постоје владике која причају да се не треба припремати

pa imas vladiku ignjatija, porfirija, i jos neke. :)

Подели на овим сајтовима

ja sam skapirao da sto se tice pricesca svestenik i vernik su istih prava i duznosti... tj da se svi trebamo pricescivati na svakoj liturgiji kao sto to rade i svestenici.

тачно, човек је човек и исти је аршин.

нормално, ту постоји икономија према свакој личности да се привуче што редовнијем причешћивању, ал то је концепт.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

ма наопако сам скапирао, да уствари постоје владике која причају да се не треба припремати.

Eeee da ima...odma' menjam eparhiju greengrin greengrin greengrin . Nema kod mog pope sve kako ja 'ocu greengrin greengrin greengrin .

Подели на овим сајтовима

ма где нису екипа ... они одоше у тоталну дубиозу, направише од незнања квази-науку а од светог причешћа ордење за мега-достојност.

волим ја њих и више него поштујем чин и све што иде с тим, ал што је катастрофа - катастрофа је.

Дакле,да си хришћанин у Епархији банатској на пример,како би одговорио на питање из наслова теме?

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Дакле,да си хришћанин у Епархији банатској на пример,како би одговорио на питање из наслова теме?

потпуно исто као што сам одговорио.

географска епархија и владика ми не диктирају живот нити мисли, већ имам избор где ћу и шта ћу.

а очигледно ми је да владика Никанор или не зна о чему се ради или га не брине што је епитимисао целу епархију ван поста и што је тиме попут домина пореметио Литургију, унео клирикализацију и још себе осудио и све оне испод њега на духовни немир и промају злобе. за то ће неком другом да одговара, ја прво и пре свега ћу да одговарам Христу и што сам слушао владику, духовника, рођене родитеље, шефа на послу, итд и зашто.

дакле, моја одговорност се не своди на - предао сам вољу и разум духовнику/владики/коме год већ и нема шта да мислим и само треба да одржим ту послушност.

напротив, МЕНЕ ће да пита Христос ЗАШТО сам такав и такав живот живео.

због тога, имам намеру и да Му одговорим својом одговорношћу а не да се изговарам на промену времена, још горе, да Њега оптужим, као што се Адам преварио - нисам ја Господе, већ жена (владика/духовник/родитељ/генетика/шта већ) коју ми ТИ даде.

све у свему, сваки тај који се изговара на овог или оног посредно Бога оптужује за своје.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...