Милан Меденица :) Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 не, зашто бих? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 sta, zasto bi pratio znake vremena kako je rekao Isus? pa ne moras, niko te ne tera, al nemoj ni ti onda da nazivas idiotima one koji prate, jer ni tebe oni koji prate ne nazivaju tako Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 ко зна шта ви пратите, ал то знаци нису, ако мене питаш клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 gde ima dima tu i vatra postoji, a izmedju ostalog, sve bajke i narodne price imaju smisao, vec je dugo malo cobance vikalo vuk vuk a kad si vec tu, za ono na fb, nije mi jasno kako tolko ljudi koji se bave scifijem ne kontaju da, ako izuzmemo nebuloze, ne moze da ne postoji nista sto ljudski um smisli, jesi razmisljao nekad na tu temu? ljudi su "ograniceni", i ne mogu da izmastaju nesto sto ne moze da postoji lol ko kad sam jednom imao scenu, gledam ja neki forum obozavatelja tolkina, i gledam kakve price spikaju, ono frp svet za sebe nebuloze i mastanja, i bi im cudno kad sam im rekao da je tolkin ustvari bio vidovit i da se to upravo sad desava, znaci gledali su me ko da sam pao s marsa, a njihove price frp da cujes hahaha mislim o cemu pricamo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 то чак није ни аргумент да је нешто од овога знак поготово што је очигледна разлика између фикције и реалности клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 ево, што ово није знак? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 da se vratimo na temu, ajde onda, objasni ti meni "slucajnost" da je verovatno jedini grafit na svetu gde se tvrdi da je Supermen neke nacionalnosti, u ovom slucaju Srbin, sto sam procitao jos kao klinac i bi mi smesno, pa onda da se desi kriptonit jedinjenje izmisljeno u stripu, da se nadje kod nas, stvarno nesto ima mnogo raznih slucajnosti, a sve su jelda paranoje... a sto se tice teorija zavere, to ne postoji, jer i nisu teorije u pitanju, to je dupli alibi smisljen da bi naivni gledali samo "pravo" kako im gazda kaze, ko ono sto se stavlja konju, ne znam sad kako se zove Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 јел ти не примећујеш како ти се реалност меша са фикцијом, ил си скренуо? још само да ми нађеш супермена и да ти поверујем да је то заиста криптонит, а не да је нечему дато име као омаж некој културној фикцији значи, још само фали криптонитом да ми доказујеш како супермен постоји клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1343424615' post='684602] јел ти не примећујеш како ти се реалност меша са фикцијом, ил си скренуо? још само да ми нађеш супермена и да ти поверујем да је то заиста криптонит, а не да је нечему дато име као омаж некој културној фикцији значи, још само фали криптонитом да ми доказујеш како супермен постоји ахахахаха мислимда су ипак последња времена Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 stvarno plitko razmisljas, nisam se ovom nado od tebe, nije bukvalno Supermen Srbin sa sve fiktivnim mocima, ista prica za Gale i Asterixa i Obelixa, aj pokusaj da razumes o cemu pricam sto se tice fikcije i realnosti, tek to ne razumem kako ne kontas, prosto mi je neshvatljivo a tolko pratis scifi, pa pisci scifija su upravo ili bili vidoviti ili dali zacetak kreacije toga o cemu su pisali sto se upravo sve ostvaruje, ja stvarno ne kontam odakle ti uopste tolko nerazumevanja pa da mi kazes cak i u sali da sam skrenuo, ti koji si tolko toga od scifija procito ili gledao, stvarno ne razumem, al ima toga, ko u onaj slucaj sa tolkin frp fantazija fanovima mesanje fikcije i realnosti?! hyperlol Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Jel postoje predposlednja vremena? .mislise. :10900: Милан Меденица :), И.стојковић, Vaske and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 Jel postoje predposlednja vremena? то је било прије времена greengrin Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 ljudi su "ograniceni", i ne mogu da izmastaju nesto sto ne moze da postoji lol meditiraj malo o tome Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1343424615' post='684602] још само да ми нађеш супермена и да ти поверујем да је то заиста криптонит, а не да је нечему дато име као омаж некој културној фикцији ne razumem ovo sto si napisao ili ti ne razumes o cemu se radi, kriptonit jedinjenje je izmisljeno u stripu, znaci izmisljotina jedinjenje sa svim elemntima i vezama koje ne postoji, i eto nedavno je to jedinstveno jedinjenje nadjeno kod nas Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 27, 2012 Пријави Подели Написано Јул 27, 2012 stvarno plitko razmisljas, nisam se ovom nado od tebe, nije bukvalno Supermen Srbin sa sve fiktivnim mocima, ista prica za Gale i Asterixa i Obelixa, aj pokusaj da razumes o cemu pricam sto se tice fikcije i realnosti, tek to ne razumem kako ne kontas, prosto mi je neshvatljivo a tolko pratis scifi, pa pisci scifija su upravo ili bili vidoviti ili dali zacetak kreacije toga o cemu su pisali sto se upravo sve ostvaruje, ja stvarno ne kontam odakle ti uopste tolko nerazumevanja pa da mi kazes cak i u sali da sam skrenuo, ti koji si tolko toga od scifija procito ili gledao, stvarno ne razumem, al ima toga, ko u onaj slucaj sa tolkin frp fantazija fanovima mesanje fikcije i realnosti?! hyperlol немој да се љутиш ал морам признати да ми је драго да не размишљам на тај начин шалу на страну, нисам ни мислио да је суперсрбин супермен или тако нешто, већ да ни криптонит ни супермен не постоје а постоји само неки минерал који су назвали криптонит јер подсећа на имагинарни приказ нечег из стрипа друго, писци јесу креативни визионари, ал нико од њих није видовит или тако нешто ... једноставно, неки су једноставно савременици неких достигнућа и маштали су за шта би све могло да се примене кад се дође до одређеног технолошког напретка, попут рецимо жила верна онда опет, постоје и писци попут артура кларка који су озбиљни научници и озбиљни креативци па су чак и патентирали и отелотворили своје идеје давши озбиљан технолошки допринос али су у другим стварима и даље савременици неких идеја и пионирских пројеката и теорија које су за живота успели да доживе или чекају још увек да се остваре. дакле, креативност није исто што и читање неке "судбинске" перспективе јер она једноставно не постоји док је неко не направи или створи услове да се она оствари. то што је Богу већ све познато не значи да је Он део времена већ да је време инстанца смрти и он је ту посматрач и учесник ал и да се људске воље одигравају. према томе, како Он живи ван времена, иако је део истог, може да сагледа и из Његове перспективе се све већ одиграло ... мало је конфузно и испреплетано, ал томе нас учи догађај Преображења - очиглед есхатона пре самог догађаја Васкрса а без којег не може да постоји есхатон дакле, Откривење је питање увида, а не судбине, јер се све то већ одиграло у ванвременској перспективи док се у временској још увек открива и тече полако. због свега тога, ми можемо знаке само да препознамо кад се одиграју и заврше, никако пре или у време. то је цела Тајна Откривења, зато се никако и не тумаче, поготово јер се још нису ни одиграли ти догађаји. Откривење управо прати целу временску перспективу, и то опет по суштини а не по хронологији, па у сред неких догађаја попут Васкрса имамо догађај првог Пада, пада демона и те отпадничке војске, а из наше перспективе се то десило и-ха уназад и потпуно су наизглед два неповезана догађаја хронолошки. друго, основа Откривења је да не морају знаци и остали описи да се догоде линеарно/хронолошки већ по смислу/онтологији. навикли смо да гледамо време линеарно, а не онтолошки, и ту сви квази-тумачи Откривења греше. а да би правилно тумачили мора се имати такозвано откривење "одозго", Духом Светим и бити недвосмислено и непојамно логиком ума већ сазнајно попут саопштења да се негде десио земљотрес, и заиста јесте. дакле, ако ти се и јави анђео с неба - добро се наоружај светим причешћем, молитвом и постом да те рогати род не превари и не крешти одма све што си чуо и видео јер си можда заиста и преварен. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука