Partibrejkers Написано Јун 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 од почетка године ,понављам поново, од 20 сахрана које сам имао на 10 је узрок смрти карцином- људи од 17 до 60 година. Зар то не говори довољно о последицама Чернобила и савременог загађења?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Локалног карактера? Па у Босни су се сви разбољели који су јели тих дана нешто из баште? На тв су јавили да ништа неузимамо из баште и не једемо. Радиоактивна прашина је ишла од Исланда и Њујорка преко целе Русије и пола Африке што је отприлике трећина света. А последице ће се осећати до краја света пошро се време послураспада плутонијума и уранијума мери у стотинама милиона година. Једна радиоактивна честица може да изазове рак. од почетка године ,понављам поново, од 20 сахрана које сам имао на 10 је узрок смрти карцином- људи од 17 до 60 година. Зар то не говори довољно о последицама Чернобила и савременог загађења?! Да, локалног карактера, ако се гледа на апокалиптичне посљедице. Утицај радиоактивних честица од Чернобиља није ништа већи од издувних гасова или хемикалија који се користе у прехрамбеној индустрији. Иначе главни узроци смрти у развијеним и средње развијеним земљама (европским) су срчани и мождани удар, као и рак плућа који су наравно изазвани пушењем, активним и пасивним. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 од почетка године ,понављам поново, од 20 сахрана које сам имао на 10 је узрок смрти карцином- људи од 17 до 60 година. Зар то не говори довољно о последицама Чернобила и савременог загађења?! Ne. Prvo tvoje nije statistika dovoljno dobra, vec tvoje lichno opazajne. Drugo postoji konstanta neka koja dozvoljava koliko telo tolerise radijacije t.j celija. Cernobil nije mogao da stvori toliko radijacije. Trece, na osnovu cega zansh da su ljudi pre manje umirali od karcinoma? I cetvrto ako jesu kako povezujes nivo radijacije od strane cernobila sa nivoom karcinoma kada ne znamo sta sve tachno uzrokuje karcinom i koliko? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 ma ne, nego je tacna jedino statistika svetske zdravstvene organizacije lol Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Недостаје то што тамо ништа није пало, и недостаје глоблана загађеност. Не мора она бити трећина, ако већ св.Јован Богослов то пише неким својим језиком, али не постоји глобална посљедица од чернобиљеске катастрофе. Чернобиљска катастрофа је углавном локалног карактера. Ne ulazeci u celu ovu pricu, ali zar ti nije palo na pamet da je to slikovito pricanje? Kad kazes trecina, rekao si isto kao i - mnostvo necega. Kad kazes "pade zvezda" ne mora da bude uopste nikakav pad, nego slikovito prikazana strahota - toliko je strashno, kao da je sama zvezda pala s neba. Kao sto je na drugom mestu napisano 144000 pravednika, a Oci koji su ovo mesto tumacili kazu da je to broj koji tajanstveno oznacava punocu (12x12x1000, puna punoca i mnostvo, prikazani kroz brojeve sibmolicno). Sta sad bi sa bukvalistickim tumacenjem Pisma? Na nekim drugim temama sam video da se ostro ustaje protiv toga, a evo sad ti ovde neprestano se hvatas za bukvalno znacenje texta Otkrivenja... DYNABLASTER and Partibrejkers је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Ne ulazeci u celu ovu pricu, ali zar ti nije palo na pamet da je to slikovito pricanje? Kad kazes trecina, rekao si isto kao i - mnostvo necega. Kad kazes "pade zvezda" ne mora da bude uopste nikakav pad, nego slikovito prikazana strahota - toliko je strashno, kao da je sama zvezda pala s neba. Kao sto je na drugom mestu napisano 144000 pravednika, a Oci koji su ovo mesto tumacili kazu da je to broj koji tajanstveno oznacava punocu (12x12x1000, puna punoca i mnostvo, prikazani kroz brojeve sibmolicno). Sta sad bi sa bukvalistickim tumacenjem Pisma? Na nekim drugim temama sam video da se ostro ustaje protiv toga, a evo sad ti ovde neprestano se hvatas za bukvalno znacenje texta Otkrivenja... Није проблем да то буде алегорија. Није пала звијезда, него је као звијезда која "ради" на принципу фисије. Није загађено трећина вода, већ мноштво. Проблем је што нема мноштва. Чернобиљска катастрофа уопште није апокалиптичан догађај од кога пати човјечанство. Далеко више људи пати од стреса, и поремећаја изазваних стресом, или од сезонског грипа, него од чернобиљске катастрофе. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Проблем је што нема мноштва. Чернобиљска катастрофа уопште није апокалиптичан догађај од кога пати човјечанство. I tu lepo moze da se razume slikovito... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Да ли би требало правити разлику између познавања "последњих времена" и познавања "духа времена које долази"? Мислим, да. Пошто човек не зна у који час ће Христос доћи други пут, као ни време своје смрти, сав период до тог догађаја представља у неку руку последња времена. Дух времена које долази се може донекле предвидети и осетити. Светитељским, историјским, песничким, философским или научним предвиђањима, са мање или више прецизности, а можда и са крупним промашајима. (Ово је нпр. један такав покушај, а колико је човек у праву може се расправљати и видећемо: https://www.pouke.org/forum/topic/19552-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%81/ ) Оно што је важно, то је да су нама битна наша последња времена - јер је то време покајања. Претерано размишљање о духу времена, крају света, антихристу, жигу звери и сл. одвлачи од главног и правог занимања -покајања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 vidovitost online, upravo sam popijo dva piva! pre nego sto je snimljen ja mislim, da stvar bude ludja cak sam u to vreme vatao pregrst raznih glasova nalik onima u filmu i to na javi i u polusnu najvise, sto se tice tih glasova nemam objasnjenje iako nemaju veze sa onima iz filma, bili su ljudski ali nerazumljivi, vise kao neki zamor i mrmljanje, iako je moguce da u polusnu je bilo i "razumljivijih" reci sve u svemu to je bio jedan od snova koji me najvise opalamudio, a imao sam pre toga vise snova koji su bili vidjenja а да мало смањиш мешање алкохола и дувке? халуџе су опасна ствар кад почнеш да верујеш у њих Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Па ето, одговорио си сам себи. Да ли је св. Јован Златоусти био баш ,,присталица" или је само имао доступну информацију тог доба, то не знам. По овоме што си написао може се закључити да уопште није имао намеру да се бави географијом, управо јер се оградио да можда уопште није у праву по том питању. Нико и није рекао да је старац Пајсије био непогрешив у свему што је говорио. Он сам је говорио, да када је имао проблем, своје мишљење је увек сматрао за глупост и увек је питао. Када сам написао да је старац Пајсије светитељ, написао сам зато јер се раније у теми провукла реч ,,старац" под наводницима, а не зато да бих тиме потврђивао некаква пророчанства. хелиоцентрични систем постоји као хипотеза са одличним објашњењем још од 3. века пре Христа. активно се игнорише до 16. века (први докази) после Христа јер се ником живом није уклапао у идеологоију, философију и веру а до краја 18. века се људи прогоне и убијају (неважно ко то ради) зато што "верују" у хелиоцентризам. за све то време Православна Црква не одустаје од геоцентризма и тек у 19. веку "подлеже" науци и схвата да греши. ако су ти светитељи најученији у својој вери, а активно игноришу нешто што постоји већ пар векова и не умире наредних 15 - онда је очигледно нешто погрешно у питању. и не да су се бавили географијом, него свети Василије и Јован покушавају да објасне и Стварање према свом незнању - геоцентризмом. сва срећа па су разумни и смерни да напишу да не мора бити истина што пишу јер бисмо имали неиспитиве ауторитете, ионако патимо од верника са неиспитивим пијетизмом према ауторитету светитељства а "боре" се против папизма за старца пајсија је познато да је отишао на постројавање старцу клеопи после низа оваквих "пророчанстава" и онда је престао. што се мене тиче, "пророчанстава" ће постати пророчанстава тек кад се обистине. фала Богу па не изазивају никакав немир у мени кад их прочитам - информишем се и доста. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339603992' post='659308] а да мало смањиш мешање алкохола и дувке? халуџе су опасна ствар кад почнеш да верујеш у њих ne vidim gde sam ja to eksplicitno tvrdio da verujem u "haludze", fazon je sto nema sta da se veruje ili ne veruje- takav izbor ne postoji ako se nesto unapred vidjeno desi isto tako kako si video(ne mislim sad na ovaj primer za film koji je neobican i zvuci banalno iako to i ne mora da bude) prvo i najjace vidjenje unapred mi se desilo u srednjoj skoli(desio se bukvalno replay snimka) i od tada ih je bilo vise, tako da nije bas da ne umem da razlikujem od haludze inace prorocanstva ne sluze da izazovu nemir(kako mnogi pogresno shvataju), nego da upozore ili objave Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 da ne bude zabune nije bio deja vu, cak sam drugarici najavio i to se i desilo posle 5 minuta... i to nije nista neobicno niti za podsmeh i porugu kako se praktikuje od davnina, ista stvar je sa svim ostalim darovima od kojih svaki covek ima neki, znaci sad neko ima utesiteljski dar ili dar lecenja ti uzmes pa mu se rugas... o darovima jezika ne bih 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339604180' post='659310] хелиоцентрични систем постоји као хипотеза са одличним објашњењем још од 3. века пре Христа. активно се игнорише до 16. века (први докази) после Христа јер се ником живом није уклапао у идеологоију, философију и веру а до краја 18. века се људи прогоне и убијају (неважно ко то ради) зато што "верују" у хелиоцентризам. за све то време Православна Црква не одустаје од геоцентризма и тек у 19. веку "подлеже" науци и схвата да греши. Проблем је био што је постојао одличан аргумент за геоцентризам који нисмо успели да објаснимо све негде до почетка 19 века: http://en.wikipedia.org/wiki/Stellar_parallax Дакле, није се толико радило о идеологији, већ о научном проблему. Галилео није имао одговор на то питање, па зато његова теорија није била прихваћена. Иначе му је било дозвољено да о њој говори као о хипотези. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Проблем је био што је постојао одличан аргумент за геоцентризам који нисмо успели да објаснимо све негде до почетка 19 века: http://en.wikipedia....tellar_parallax Дакле, није се толико радило о идеологији, већ о научном проблему. Галилео није имао одговор на то питање, па зато његова теорија није била прихваћена. Иначе му је било дозвољено да о њој говори као о хипотези. ма није то проблем у причи, поента је због чега су игнорисане гро ствари у вери а не да ли је био проблем са науком - већ са људима. можеш да узмеш било који пример, не мора хелиоцентризам да буде - ено ти телегонија. убеђење постојало од ко зна кад, чак је и Дарвин покушао да потврди али није могао због недостатка доказа, а до 1960. године свети Лука Војно-Јасеницки (хирург са докторатом кога су комунисти извукли из гулага да би могао да помогне колико је пуцао од стручности и дара за медицину и архиепископ са докторатом теологије) пише о томе као дa је "добар дан". поента је да се неке ствари узимају здраво за готово само зато што је принцип "то се тако одувек радило" са све пијетизмом и ослањањем на нечији ауторитет, неважно јел баш од њега потекло. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 А, ту се слажемо. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука