Jump to content

Изабран Патријарх српски Г. Иринеј. Аксиос! Достојан!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 351
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

??? ??? ??????????? ?? ?? ??????? ?? ????????? ?? ??????? ???? ??????? ?? ????????

nema sanse

IME NOVOG PATRIJARHA IZVLA?I ARHIMANDRIT GAVRILO

BEOGRAD – Arhimandrit Gavrilo iz manastira Lepavina u Hrvatskoj odre?en je je danas na po?etku izbornog zasedanja Arhijerhijerejskog Sabora da iz Jevan?elja izvu?e ime novog poglavara Srpske pravoslavne crkve, re?eno je danas Tanjugu u Srpskoj patrijaršiji.

Prema pravilima izbora apostolskim žrebom, arhimandrit Gavrilo izvu?i?e jednu od tri zape?a?ene koverte sa imenima kandidata koji su dobili nadpolovi?nu ve?inu glasova srpskih arhijereja, u?esnika Izbornog sabora.

Saborom koji je po?eo u ranim jutarnjim ?asovima molitvom priziva Svetog Duha u patrijaršijskoj kapeli Svetog Simeona Miroto?ivog predsedava, kako je se i o?ekivalo, episkop šaba?ki Lavrentije, najstariji po rukopoloženju episkop Srpske pravoslavne crkve.

Episkop Lavrentije potom pro?itati ime novog poglavara SPC ?lanovima arhijerejskog Sabora.

Tanjug

Подели на овим сајтовима

Да ли ћемо после два месеца добити достојног заменика почившег Патријарха Павла ? :smiley:

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Божјом Вољом,

устоличен је патријарх

преосвећени г.Иринеј Нишки

Богу Хвала и да нам свима буде на добро!!!

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...