Гости Guest - . . .- Написано Јун 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 19. јун 2012 у 22:50 И ако касним са писањем јер се догађај десио у недељу, осећам велику потребу да поделим ово са свима. Дакле, у недељу у једном малецном селу које има неких 24-25 домова, локални свештеник и мој пријатељ са којим најрадије причам о теологији о од њега много тога учим, а који је нажалост скрајнут на једну веома тешку парохију са великим жаром и љубављу организује духовне вечери у тој својој цркви. Заиста се човек осети, ако могу тако да кажем, чудно... када дође у неко село које једва и да постоји као село, у више него скромну Цркву, али у којој је те вечери било сабрано пуно људи, мала црквица је испуњена до последњег места. После одслуженог акатиста гГосподу Исусу Христу, један наш пријатељ и вероучитељ је одржао предивно предавање- чак толико добро да сам се буквално одушевио! Говорио је о Богу који се открива кроз Писмо. Заиста осетила се велика благодатна енергија, све је било испуњено Духом Божијим. Мени је ово потврда да може да се ради, па макар то некада било и чудно за многе. МИслим да ово морамо сви заједно да чинимо све више и више, да људе учимо вери. Било је веома занимљиво чути и питања придошлих људи оји су постављали феноменална питања. Ево пар слика са ове духовне вечери: http://minus.com/mo1pNlXut/ Иначе, исти свештеник је и код мене одржао пре неку годину предавање. Како ја немам простор за предавања, ја доведем људе у моју кућу, у собу где живим и спавам: http://video.google.com/videoplay?docid=4365920735874433819 (гледам видео и урађен интро... сећа ли се неко да се наш ЖРУ некада звао СветиЈаков.орг? ) Лидија Миленковић, Иван ♪♫, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 сећа ли се неко да се наш ЖРУ некада звао СветиЈаков.орг? ) Нисам знао, али свиђа ми се. То би могло да нам буде нешто као конспиративно име... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Први мој интернет пројекат који сам покренуо се тако звао. Снимао сам све што сам стигао, качио књиге које сам прекуцавао, позивао свештенике код мене кући да држе предавања па онда качио на нет... свакако занимљиво и инспиративо искуство. RYLAH, Лидија Миленковић, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 one koji imaju preko 1000 poruka banujte na 3 meseca, da žive malo ljudi... feeble, Лидија Миленковић, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Волим лично да упознам људе који овде пишу, волим да се са њима виђам, да дођемо један другом у посету, да заједно кад-кад будемо у Литургији.... све у свему, суштина овог места није да будемо анонимуси већ истинске личности које имају шта да кажу и да на првом месту око себе шире радост. Некада то није лако, није лако дати се за другог, нарочито у овом добу када је љубав маргинализована и а њено место дошло самољубље, славољубље, користољубље, празнољубље... Богу хвала, моја кућа је отворена за сваког ко жели да дође... многи су дошли, код многих сам био... Синоћ ми је било посебно лепо јер сам упознао мени веома драгог човека- Срђана Антића и његову дивну породицу. Срки је диван човек и овде када читате његове одличне постове, заправо такав је и уживо. Драшко, Sanja888, antics and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 dobro Oče, onda možda Vam svratimo posle Sokobanje u Duboku na kafu "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Наравно, добродошао си, имаш мој мејл, пошаљи ми поруку када долазиш и да Ти дам број телефона. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 dupli post sorry "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 važi, hvala , javiću se "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 16. јуни 2012. године у 23:00 Ево седим за рачунаром, послушао сам по ко зна који пут 2-3 аудио предавања проф. Кубата (спремам предзадњи испит на Факултету), планирам да нешто пред спавање прочитам и да се припремим за сутрашњу Литургију. Највили су ми се неки пријатељи, међу њима су и супруга и кћер певача Микија Гајића, сутра ћемо сви заједно бити у Цркви. Служење Свете Литургије ме одржава да будем ово што јесам. Заправо сазнање да сам без тога ништа. Све остало ме често веома жалости и разочарава. Изнова се питам да ли све ово шта радим има икаквог смисла, да ли губи ону поенту коју сам имао при покретању читаве ствари око сајта. Да ли икоме ово заиста треба? Још, гледам моју породицу која ни крива ни дужна живи у кући која се пре неког времена упалила, препуна влаге и мемле. Жени се опет повратила нека бактерија због проблематичних животних услова. Да ли има смисла да толико помажеш људима а најближима не можеш да помогнеш? Просто, желим да им помогнем али тако је- како је. Чак и ако некоме кажеш од оних који би требали да те чују, наћи ће начина да ти покажу како си, заправо, ти крив... а често нису спремни ни да те саслушају... Због свега тога некако губим вољу,,, знам да то није добро али тако је. Толико бесмислених ствари се дешава. Опет, сутра је нови дан и света Литургија. Можда сутра неће бити ништа боље, али ћу бар на тренутак да се одвојим од овосветских брига "да оставим сваку животну бригу, као онај који ће примити Цара свих, ангелским силама невидљиво вођеног" Glavu gore, oce, na danasnje vreme nikome nije lako . I bogati placu ;oni imaju mozda vise problema od nas.Nas narod dobro zbori: novac je proklet u svakom slucaju.Iskreno, ja licno pokusavam da se ne opterecujem mnogo brigama.Nekad uspem ,nekad ne.Zaista , sva snaga lezi u molitvi, podvigu, u pravim vrednostima. Bas me briga sto to danas nije u modi . .mense. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 15, 2012 15. август 2012. 22:00 Ових дана сам заједно са Мирославом уложио велики труд да средимо ЖРУ. Веома сам задовољан одрађеним послом, има још да се сређује и удешава, али главне ствари су одрађене. Ових дана планирамо да пустимо у рад ГРУПЕ И СТРАНИЦЕ, сличне онима на фејсбуку где ће свако од чланова можи да направи своју страницу, на неки начин свој мини форум где ће он бити уредник и админ. Све то што буде радио налазиће се на насловној страни. Наша Анастасија је уложила огроман труд да све то преведе на српски, да свима буде доступно и јасно. Мирослав је показао надљудску снагу да све моје хирове испрати. То заиста може веома мали број људи. Остаје ми сада да средим насловну сајта. Највероватније ћу урадити опцију one page где ћемо поставити све што имамо на сајту, с тим што ће бити урађено у html5 Имам опасну идеју како то да изведемо. Често помислим да ово и не треба да радим, сигурно ће се наћи неко ко ће то "научно доказати" да је на штету Цркве итд... имало је таквих покушаја... али знам да је људима драго да буду овде и да смо сада буквално једини православни сајт (који није статичан као већина, да не кажем сви...) који чврсто стоји уз своју Цркву и увек ће само тако бити. Искрено се надам да ће још випше свештеника узети актвног учешћа у раду. Опет, то је на њима... Веома ми је драго што је ЖРУ ДИВАН одлично заживео, дефинитивно нешто најбоље што смо урадили у последње време. И даље живимо у оној истој кући... ваљда мора тако.. сутра идем са женом код лекара, даће Бог да све буде добро. bgpj, Дејан, Драгана Милошевић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 сутра идем са женом код лекара Nadam se da nije ništa ozbiljno... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Надамо се и ми. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 поздравите пуно Драгану, надамо се и молимо да све буде добро, верујем да хоће "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 15, 2012 Пријави Подели Написано Август 15, 2012 Ma Dragana lafica, sve će to biti ok. videćete, a Vas obavezujem da javite kako ste prošli Znate da smo uz vas troje Лидија Миленковић, Олимп and Gandalf Sivi је реаговао/ла на ово 3 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука