PACTKO Написано Јануар 13, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2011 ја се извињавам спамоваћу тему само једном поруком . јуче сам уз Божију помоћ у 18:45 постао тата здраве дјевојчице Милице.... чисто да покушам разбити ово црнило у наслову теме, тужно је то, не могу разумјети оне који се на такво што одлуче... ја сам своје чедо видио са њених 40 минута живота, отворила очи погледала ме и исплазила језичак свом тати.. још мало да окопни и Сунце јако угрије па ћемо Владици Сави у Јасеновац да крсти татину царицу Милицу... а за оне које у својој утроби убијају СВЈЕСНО Божију љубав немам ријечи не знам како да их назовем или шта да им кажем ... молитва молитва молитва pospan bendoff 4chsmu1 0442_feel greengrin greengrin Честитам!Свако вам добро Господ дао! greengrin smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif leteti п.с. Имамо овде негде тему ЧЕСТИТАМО, али ко ће је знати где је! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2011 Шта рећи жени којој је рођени муж кад му је саопштила да је по други пут у другом стању (старије дете им је имало 8 ммесеци) сав згрожен рекао:"Не долази у обзир! Котиш се ко крмача!" Можете замислити њен ужас после таквих речи. Хвала Богу родила је то дете, али ни у лудилу више не планира трудноћу.Tipican balkanac i seljober! Ja bi mu na to rekla da izbegava "parenje" pa onda nece biti takvih problema. Svaka zena i svaki muskarac, pre nego sklope brak sa nekim, treba dobro da razmisle i procene sa kim to stupaju u brak. Da li je to zaista covek ili je u stvari zivotinja? Само што је она јадна то схватила тек код друге трудноће и шта да ради? Могу само да замислим како јој је у таквом браку. Ту нема потребног заједништва, оно кад знаш да си једно са својим брачним другом. Таквих има много. Мислим да је најстрашније то сазнање да си у браку у ствари потпуно сам. не претеруј, није сама - има децу, дакле има и радост живота. а за мужа остаје љубав и молитва иначе је чини истом као што је он. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2011 с једне стране, у питању је стање револтираности, а не стање промоције или позива на спровођење таквих идеја. нормалан човек игнорише такве изјаве, као кад неко изјави да ће да се убије или неког убије зато што се нешто десило а ствар је израза у говору ради наглашавања кризе тренутка а не неког морбидног дела наношења смртних повреда.Ok za revoltiranost, ali na javnom forumu mora da postoji neki minimum odgovornosti i moderacije. Ako ja kazem mrtav ozbiljan, mozda i u afektu, da muslimane treba pobiti, a hodze nataci na kolac, zar za to ne ide opomena? Budi iskren.Sto se tice argumentacije o abortusu... uh ne bi ni pocinjao tu raspravu sa tobom, previse si ekstreman u stavovima, a meni cela problematika nije preterano interesana da bi ulazio u raspravu bez kraja. НАСРТАЈ НА ОДРЖАЊЕ ЖИВОТА НЕРОЂЕНОГ (УБИЈЕНОГ) ДЕТЕТА ТИ НИЈЕ ПРЕТЕРАНО ИНТЕРЕСАНТНА ТЕМА?па ти си бре апсолутни феномен међу свих шампионима чија је емаптија тупа и тешка као ђуле. већ сам једном покушао да ти објасним колико ти је искривљен свет. прављењем хипотетичке ситуације које ће оправдати твоје писање или гоњење других због твојег кварног ока нећу коментарисати. ти разумеш само казну и то по кратком поступку без могућности покајања, у овом случају комадање ножем као ''доктор'' Менгеле, па одатле и твоји екстремни крволочни ставови нетрпељивости према новорођенчету и ускраћивањем живота и присуства некоме ко не може да се брани. сачекај да одрасте, па му слично саопшти у лице да видиш шта би ти се десило, па да си му из ока испао. кукавички приступ који заступаш захтева задовољење примером да тиме покушаш свом (будућем), а подједнаким примером, мом детету да ускратиш право на живот. а то је типичан месарски менталитет и бесмислено усномицање док себе не ставиш у ситуацију клања сопственог или туђег детета. или те изображава као пацијента за белу кошуљу. само напред за аргументацију, а могу да ти обећам да се не би лепо и милосрдно провео и сваки ''аргумент'' би ти свео на конто твојег личног искуства и догађаја, а ако то не би помогло онда бих ти показивао примерима разних (хоспитализованих) психијатријских пацијената, или оних који су то требали бити, како изгледају твоји ставови у реалности. боље то, него алтернатива да ти стварно падне на памет да неком ''препишеш'' чедоморство, или самом себи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 13, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2011 Eh taj pravedni gnev, ta teatralnost Ostavljam te da uzivas. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 13, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2011 Шта рећи жени којој је рођени муж кад му је саопштила да је по други пут у другом стању (старије дете им је имало 8 ммесеци) сав згрожен рекао:"Не долази у обзир! Котиш се ко крмача!" Можете замислити њен ужас после таквих речи. Хвала Богу родила је то дете, али ни у лудилу више не планира трудноћу.Tipican balkanac i seljober! Ja bi mu na to rekla da izbegava "parenje" pa onda nece biti takvih problema. Svaka zena i svaki muskarac, pre nego sklope brak sa nekim, treba dobro da razmisle i procene sa kim to stupaju u brak. Da li je to zaista covek ili je u stvari zivotinja? Само што је она јадна то схватила тек код друге трудноће и шта да ради? Могу само да замислим како јој је у таквом браку. Ту нема потребног заједништва, оно кад знаш да си једно са својим брачним другом. Таквих има много. Мислим да је најстрашније то сазнање да си у браку у ствари потпуно сам. не претеруј, није сама - има децу, дакле има и радост живота. а за мужа остаје љубав и молитва иначе је чини истом као што је он. Наравно Милане, то нико не негира, али то не значи да јој није тешко. Ипак је блаженство за породицу кад су супружноци као једно и кад заједно подижу децу и пролазе кроз животне тешкоће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 14, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2011 Шта рећи жени којој је рођени муж кад му је саопштила да је по други пут у другом стању (старије дете им је имало 8 ммесеци) сав згрожен рекао:"Не долази у обзир! Котиш се ко крмача!" Можете замислити њен ужас после таквих речи. Хвала Богу родила је то дете, али ни у лудилу више не планира трудноћу.Tipican balkanac i seljober! Ja bi mu na to rekla da izbegava "parenje" pa onda nece biti takvih problema. Svaka zena i svaki muskarac, pre nego sklope brak sa nekim, treba dobro da razmisle i procene sa kim to stupaju u brak. Da li je to zaista covek ili je u stvari zivotinja? Само што је она јадна то схватила тек код друге трудноће и шта да ради? Могу само да замислим како јој је у таквом браку. Ту нема потребног заједништва, оно кад знаш да си једно са својим брачним другом. Таквих има много. Мислим да је најстрашније то сазнање да си у браку у ствари потпуно сам. не претеруј, није сама - има децу, дакле има и радост живота. а за мужа остаје љубав и молитва иначе је чини истом као што је он. Наравно Милане, то нико не негира, али то не значи да јој није тешко. Ипак је блаженство за породицу кад су супружноци као једно и кад заједно подижу децу и пролазе кроз животне тешкоће. свакако, слажем се. 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јануар 14, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2011 Ja sam nocas,razmisljajuci o ovoj temi,ostala zatecena zakljuckom da su danasnje devojke i zene totalno zatupele u svakom smislu...u ovom slucaju,da osete kako zivot raste u njima... Kada sam bila u bolnici zbog spontanog pobacaja u sobi samnom bilo je jos sest zena(udatih)koje su dosle na abortus...kada su zavrsile ponasale su se kao da nista nije bilo,kao da su izasle iz zubarske ordinacije greengrin Svaku sam pitala zasto to radi,ni jedna nije imala neki 'ubedljiv' odgovor,jedna mi je cak rekla da ju je sramota da ima jos jedno dete u 40-tim posto su joj deca(dvoje)vec odrasla,jednu je doktorka ubedila!!!(tada se abortus na zahtev placao 10 000 din.)Ja sam ostala bez teksta tada greengrin 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 14, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2011 Ja sam nocas,razmisljajuci o ovoj temi,ostala zatecena zakljuckom da su danasnje devojke i zene totalno zatupele u svakom smislu...u ovom slucaju,da osete kako zivot raste u njima... Kada sam bila u bolnici zbog spontanog pobacaja u sobi samnom bilo je jos sest zena(udatih)koje su dosle na abortus...kada su zavrsile ponasale su se kao da nista nije bilo,kao da su izasle iz zubarske ordinacije greengrin Svaku sam pitala zasto to radi,ni jedna nije imala neki 'ubedljiv' odgovor,jedna mi je cak rekla da ju je sramota da ima jos jedno dete u 40-tim posto su joj deca(dvoje)vec odrasla,jednu je doktorka ubedila!!!(tada se abortus na zahtev placao 10 000 din.)Ja sam ostala bez teksta tada 319.gif ekstra greengrin leteti Живи се на овој Богомданој планети већ хиљадама година, али да се у задњих педесетак година тако стравично брзо заборави на право на живот, је заиста незабележено! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 14, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2011 Ja sam nocas,razmisljajuci o ovoj temi,ostala zatecena zakljuckom da su danasnje devojke i zene totalno zatupele u svakom smislu...u ovom slucaju,da osete kako zivot raste u njima... Kada sam bila u bolnici zbog spontanog pobacaja u sobi samnom bilo je jos sest zena(udatih)koje su dosle na abortus...kada su zavrsile ponasale su se kao da nista nije bilo,kao da su izasle iz zubarske ordinacije greengrin Svaku sam pitala zasto to radi,ni jedna nije imala neki 'ubedljiv' odgovor,jedna mi je cak rekla da ju je sramota da ima jos jedno dete u 40-tim posto su joj deca(dvoje)vec odrasla,jednu je doktorka ubedila!!!(tada se abortus na zahtev placao 10 000 din.)Ja sam ostala bez teksta tada greengrin 319.gif На жалост, заиста је тако. ekstra leteti winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Јануар 14, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2011 Ja sam nocas,razmisljajuci o ovoj temi,ostala zatecena zakljuckom da su danasnje devojke i zene totalno zatupele u svakom smislu...u ovom slucaju,da osete kako zivot raste u njima... Kada sam bila u bolnici zbog spontanog pobacaja u sobi samnom bilo je jos sest zena(udatih)koje su dosle na abortus...kada su zavrsile ponasale su se kao da nista nije bilo,kao da su izasle iz zubarske ordinacije Svaku sam pitala zasto to radi,ni jedna nije imala neki 'ubedljiv' odgovor,jedna mi je cak rekla da ju je sramota da ima jos jedno dete u 40-tim posto su joj deca(dvoje)vec odrasla,jednu je doktorka ubedila!!!(tada se abortus na zahtev placao 10 000 din.)Ja sam ostala bez teksta tada greengrin winter Шта ћеш, абортус кошта 10 000 динара, а дете од кад се роди до завршетка школовања, кошта 10 000 000 динара! Тако све оне размишљају! Моја рођака је добила близнакиње пре шест месеци и сад већ рачуна колико јој пара треба да их школује. Па кад се прерачунала некако, дошла је до закључка, да следеће дете које се зачне, треба да абортира, јер неће моћи да издржава и треће. Ја сам јој рекла, ако се зачне да га роди слободно и ево ја ћу да га усвојим и да га школујем кад буде требало. Само ме је гледала забезекнуто и прокоментарисала да не може да се одвоји од њега ако се роди. А КАКО ОНДА МОЖЕ ДОК ЈОШ НИЈЕ РОЂЕНО?! "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 14, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2011 јел има неко податак колико се деце дневно, месечно, годишње рађа? живо ме занима колико имамо убица у држави. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Јануар 14, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2011 јел има неко податак колико се деце дневно, месечно, годишње рађа? живо ме занима колико имамо убица у држави. U sustini se radja nesto manje ,nego sto umre u Srbijici na nivou jedne godine.Veliki problem nase zemlje je i to sto nam je generacija rodjena ranih 70-ih u velikom broju emigrirala,pa se sad deca radjaju tamo negde,a ne ovde... Sto se troskova oko izdrzavanja dece tice,ja o tome mnogo ne mislim.Ko kaze da bas svi moraju na fakultet,da moraju u inostranstvo na skolovanje...Ko kaze da roditelj mora svakom detetu da obezbedi krov nad glavom i sta sve ne...Moraju i deca nesto da rade sutra u zivotu...Moje jedino nacelo je da je Gospod Adamu i Evi rekao da idu i da se mnoze i nema ja sta vise tu da brinem.Zvucim ludo i suludo vecini u mojoj okolini,ali to je zato sto oni ,na zalost,nemaju mnogo Vere...Moja sestra od tetke je nedavno rodila sestu bebu,najstarije ima 18 godina!Nije imala abortusa i sa 42 godine ne planira da stane,ako Bog da,pa opet zatrudni.A zive u 50 i nesto kvadrata,ona radi na nadnicu,muz ima radno mesto,ali pre posla ode i obidje koze i ovce nedaleko od grada i u povratku s posla isto tako i veseli su jako!!! Izleciti sebicnost u sebi je najveci podvig danas.I nikada mi nece biti jasno to planiranje broja dece...Da li ovo sto kazu da hoce jedno,dvoje,troje ili koliko vec,kada zavrse sa cifrom,vise nemaju odnosa kao muz i zena ili sta li bi moglo biti u pitanju...Nezdravo nam je okruzenje jako...Moj kolega,vajni profesorcic ,znate sta je rekao?Da ja svake godine ODVALJUJEM decu...Eto,toliko o svakodnevnom srpstvu...Stado malo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 14, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2011 Четврто сам и најмлађе дете мојих родитеља. Мама ми је причала да су педесетих и шездесетих по домовима здравља организовали предавања на којима су "едуковали" народ о "планирању" породице, "контроли" рађања и томе слично. Ишли су многи, то је било као да си против партије, ако не одеш бар једном. Осећала се као извргнута руглу што има четверо деце. То је очигледно много опаснији план него што изгледа на први поглед. Пре 2.св.рата породице су имале и по десеторо и никог није било срамота. После, постигли су да се људи црвене, ако им се омакне треће или четврто. Збогом памети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 15, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2011 нек је 6 напрема 4 ... prst ka dole Бог нек нам се смилује. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Март 20, 2012 Пријави Подели Написано Март 20, 2012 kanal katoličkog sveštenika Frank Pavone-a : http://www.youtube.c...e?feature=watch njegov sajt : http://www.priestsforlife.org/index.aspx Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука