Душко Дугоушко Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Očekuješ? Malkice je drugačije u praksi. Sve je uglavnom usmereno (epitimija) na ženu koja je izvršila abortus. I svu krivicu crkva i zajednica bacaju na nju. Nisam čula da je neki muž (muškarac, govorim za hrišćane), podlegao epitimiji jer je priznao da ne želi dete.Нисам чуо за мушкарца који је хришћанин, а који не жели дете. Муж који тера своју жену на абортус не може бити хришћанин, чак ни лош хришћанин. То су неке ствари с којима једноставно нема зезања. Знам једног који је шврљао унаоколо, и није био баш посвећен хришћанин, заправо није био малте-нe никакав хришћанин, али када му је девојка затруднела он је преузео (пот)пуну одговорност... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 A vi se razbiste sluzeci civilno :P, a uskoro nece ni to :P , ako vec nije, nisam upucena. I ko kaze da zene ne idu u vojsku? 15 месеци, артиљерија...немате ви појма како то боли....тад није било "шупљих батаљона".... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Нетачно. Изопштавају се људи за тачно одређене ствари, а остали се само епитимишу на одређено време. Нпр. силоватељ би био изопштен, док би рукоблудник добио 40 дана епитимије. Не знам како ти уопсталом пада на памет да тако релативизујеш ствари... Опрости што ми то пада на памет, трудићу се да мислим исто као ти. А док се то не деси, пада ми на памет много и премного светитеља који су чинили огавне ствари, а који су кроз покајање постали свети. И силоватељи, и убице, и разбојници, и све то заједно. И нису их изопштавали из Цркве и били су у праву. Да су којим случајем налетели на некога ко мисли као ти, историја Цркве би била далеко сиромашнија, ако би Црква уопште и постојала. Анастасија and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Нисам чуо за мушкарца који је хришћанин, а који не жели дете. Муж који тера своју жену на абортус не може бити хришћанин, чак ни лош хришћанин. То су неке ствари с којима једноставно нема зезања. Знам једног који је шврљао унаоколо, и није био баш посвећен хришћанин, није био никакав хришћанин, али када му је девојка затруднела он је преузео пуну одговорност... To što ti nisi čuo, ne znači da ih nema. Poenta je da je čitava odgovornost bačena na ženu koja izvrši abortus, na nju i samo na nju.I ona je sama ta koja prima " kaznu" za to.Muškarac se tu nigde ne pominje, u smislu bilo kakve kritike, ili epitimije ili odstranjivanja iz crkve. Za mene je i takva žena hrišćanka ako se pokaje.Ljudi padaju u najstrašnije grehe ali ih pokajanje iznova čini hrišćanima.Ne volim tu nepotrebnu oštrinu i pogled kao da je sve crno i belo. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 То можда у твојој глави. Не буди безобразан и не импутирај нешто без основе. Ja sam bezobrazan? Ti tvrdis da znash sta je zivot i kad pocinje tema oko koje se vodi toliko debata i ja sam bezobrazan? Uz to tvoj stav si uzeo kao APSOLUTNO TACAN bez trunke sumnje za stvar koja ima vise veze sa zhenama nego sa toobm i na osvu svoj stava koji si uzeo kao apsolutno tachna (bez da je neki zvanichan naucni stav ili nesto slichno) ti zelis da nametnesh zenama da su one pogresne? I ja sam ... bezobrazan? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Опрости што ми то пада на памет, трудићу се да мислим исто као ти.А док се то не деси, пада ми на памет много и премного светитеља који су чинили огавне ствари, а који су кроз покајање постали свети. И силоватељи, и убице, и разбојници, и све то заједно. И нису их изопштавали из Цркве и били су у праву. Да су којим случајем налетели на некога ко мисли као ти, историја Цркве би била далеко сиромашнија, ако би Црква уопште и постојала. Бесмислица. Ти светитељи о којима ти причаш су чини све те ствари пре него што су постали хришћани, и то је кључна ствар. А иначе раније су за много, много мање од чедоморства или силовања изопштавали... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 То можда у твојој глави. Не буди безобразан и не импутирај нешто без основе. Ja sam bezobrazan? Ti tvrdis da znash sta je zivot i kad pocinje tema oko koje se vodi toliko debata i ja sam bezobrazan? Uz to tvoj stav si uzeo kao APSOLUTNO TACAN bez trunke sumnje za stvar koja ima vise veze sa zhenama nego sa toobm i na osvu svoj stava koji si uzeo kao apsolutno tachna (bez da je neki zvanichan naucni stav ili nesto slichno) ti zelis da nametnesh zenama da su one pogresne? I ja sam ... bezobrazan? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Цврц, ви не идете у војску.... idu. ВИЛМА and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 To što ti nisi čuo, ne znači da ih nema.Poenta je da je čitava odgovornost bačena na ženu koja izvrši abortus, na nju i samo na nju.I ona je sama ta koja prima " kaznu" za to.Muškarac se tu nigde ne pominje, u smislu bilo kakve kritike, ili epitimije ili odstranjivanja iz crkve. Za mene je i takva žena hrišćanka ako se pokaje.Ljudi padaju u najstrašnije grehe ali ih pokajanje iznova čini hrišćanima.Ne volim tu nepotrebnu oštrinu i pogled kao da je sve crno i belo. Још једном: такав који натера своју жену на чедоморство није хришћанин. Дела су живот вере, а такав је веома јасно показао шта верује. Исто тако је и са силоватељем, онај који силује некога, одмах изопштење. Са неким стварима једноставно нема зезања. То су ствари које човек чини својевољно и плански, не можеш ти случајно да силујеш некога, него то свесно и намерно радиш, као и нпр. убиство са предумишљајем. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 idu. 15 месеци, артиљерија...немате ви појма како то боли....тад није било "шупљих батаљона".... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 hfdas Pa sta ako boli? Mnogo bre "diskriminisu" zhene neki ljudi u nekim situacijama. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Ne, nije pitanje da li je ljudsko bice vec da li je pravni subjekt. Pravni subjekt je i pravno lice pa nije ljudsko bice. Pravo ne odredjuje da li je nesto ljudsko bice ili ne. Па добро нека буде и правни субјекат, али опет ми је нелогично. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 15 месеци, артиљерија...немате ви појма како то боли....тад није било "шупљих батаљона".... Uf uf, jaaaadniiiii...ovo nase samo zagolica http://image.dnevnik.hr/media/images/original/Oct2010/60370810.jpg http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Ima i toga , pa?Видим по лајковима да оно што пишем није ни најмање популарно, али ваља неко и хришћанске ставове да заступа на овом форуму, чисто да се зна који су... ...лако ћемо после да снисходимо... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Видим по лајковима да оно што пишем није ни најмање популарно, али ваља неко и хришћанске ставове да заступа на овом форуму, чисто да се зна који су... ...лако ћемо после да снисходимо... Dobar ti status clana :D http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука