Jump to content

Abortusa dvaput više od porođaja u Srbiji

Препоручена порука

ма..да...

најбоље да заборавимо Оце Цркве...законе...и да постанемо шта?

ах да .. англиканци...протестанти..

Црква и закони Црквени су ван времена..и за сва времена...

Znam da me Mihajlo ne cita ali da dodam da ovo nije istina. T.j da su crkveni zakoni van vremena i za sva vremena.

Crvkveno pravo t.j kanonsko je vid autonomnog prava i nije lex aeterna t.j nije van vremena nit iza sva vremena. Obrazlozenje je sto je crkva pored svih svojih znachaja, jedna drustvena tvorevina, a crkveni zakoni su njeni zakoni kao drustvene tvorevine a ne kao kuce Bozije.

To nije moje misljenje vec misljenje hriscanskih teoretichara prava.

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Vidim oni koji su se tako slepo držali kanona gde su završili...dovoljno mi za nauk.

полако са осудама...

ко је где завршио..има да се види када дођемо пред Бога...

до тада...

Ево где завршио Св.Василије...ах да..постаде Светитељ...

Св. Василије Велики пише: „...жена која намерно уништи плод утробе мора бити кажњена за убиство“

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Znam da me Mihajlo ne cita ali da dodam da ovo nije istina. T.j da su crkveni zakoni van vremena i za sva vremena.

Crvkveno pravo t.j kanonsko je vid autonomnog prava i nije lex aeterna t.j nije van vremena nit iza sva vremena.

Opaaaaa Mladjo, svaka cast :D.

Cenim da ni mene ne cita, vidim da sve kulira :D.

Ma...ajd da ne kazem sta :D.

Подели на овим сајтовима

било је доживотно...

па 20 година....па 10 година...

а данас имамо људе који траже и оправдања..а називају се члановима Цркве...

Hvala Bogu Mihajlo da ti nemaš vlast da određuješ ko jeste a ko nije član crkve,ostao bi sam tako porepodoban.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Hvala Bogu Mihajlo da ti nemaš vlast da određuješ ko jeste a ko nije član crkve,ostao bi sam tako porepodoban.

I onda me pitati kako znam za koga ne treba da glasam? Stvar je prosta, pratim likove kao mihajlo i nedeljko gledam kome oni daju podrsku i svestan sam da tim ljudima nikako ne treba dati podrsku.

Ako oni kazu da nesto ne valja - to mora da je ok.

Подели на овим сајтовима

I onda me pitati kako znam za koga ne treba da glasam? Stvar je prosta, pratim likove kao mihajlo i nedeljko gledam kome oni daju podrsku i svestan sam da tim ljudima nikako ne treba dati podrsku.

Osim abortusa - to nije ok :D, ali nacin na koji bi ga zabranio - retardirano osamucen osamucen osamucen

Подели на овим сајтовима

Hristos reče " Po plodovima ćete ih poznati".

Neko ko bi sravnio sve sa zemljom samim tim i silne ljude sahranio , oslikava jednu vrastu ploda, onog militantnog.

https://www.pouke.org/forum/topic/16526-dacic-necemo-dobiti-status-kandidata-ako-ne-priznamo-kosovo/page__st__96#entry544470

Tako da Mihajlovi stavovi za mene nisu iznenađenje ali u meni bude izvesnu tugu.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Osim abortusa - to nije ok :D, ali nacin na koji bi ga zabranio - retardirano osamucen osamucen osamucen

Nisam mislio ni apsolutno niti bukvalno.

Ali ako oni u dverima naprimer vide sve najbolje, a u DS sve najgore, pritom imaju ovakve stvave (a njima je jako lose to sto nekog za abortus ne nabijamo na robiju od 30 god)

Oni konstatno zaboravljaju da je to sta je zivo bice sta je to ziv covek najmanje stvar debate. I da je to kako Hriscani gledaju na to - stvar naseg ubedjenja i lichnog misljenja.

A takodje i zaboravljaju da nije Hriscanski sprovoditi i na silu nametati svoje misljenje i ubedjenje nad druge. Posebno ne na monstruozne nacine kao sto su zatvorske kazne, teske robije i ostalo maltretiranje naroda.

Da pritom zele da postignu iz straha od potencijalne sancije - anti efekat t.j da majke radjaju jer bi se plasile da ne zaglave u zatvoru.

Tako da Mihajlovi stavovi za mene nisu iznenađenje ali u meni bude izvesnu tugu.

U meni bude blagi bes i ljutnju. Ali ne mogu da se ljutim previse zbog njegovog deficita to je ipak na kraju njegov problem.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Тема је - чедоморство.

Илити - два пута више убијених, него рођених у Србији.

Па ти ни тему - не умеш да испратиш - а да не залуташ у бесмисао.

Екуменисто !

Подели на овим сајтовима

Тема је - чедоморство.

Илити - два пута више убијених, него рођених у Србији.

Па ти ни тему - не умеш да испратиш - а да не залуташ у бесмисао.

Nije tema cedomorstvo tema je abortus. Nije dva puta vise ubijenih vec abortiranih procesa stvaranja beba.

Екуменисто !

Artemijevcu. :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Савршено је глупо разглабати до прекосутра да ли би требало забранити абортус или не, када се тако нешто никада неће десити.

Чињеница јесте да је абортус ужасна ствар, и да је стопа прекида трудноће код нас алармантна.

Међутим, наша дужност - као хришћана - није ни да дижемо глас, ни да чврто стискамо пест, ни да измишљамо талибанске законе и морбидне казне за оне који чине абортусе, већ да својим личним примером сведочимо какав треба да буде однос према деци, рађању и породици.

Далеко је већа и реалнија шанса да ће се неко одлучити на родитељство када види срећну породицу која упркос немаштини и тешким условима цвета и изобилује љубављу, него некога ко пени како би све који се одлуче на абортус набијао на колац.

Најлакше је моралисати, позивати на лов на вештице и лупетати по форумима - то ко има право да се назове хришћанином се види не по спремности да се потежу канони и натрљавају другима на нос, већ по спремности да се личним примером покаже шта је и како је исправно.

Увек када желимо да променимо свет - полазимо најпре од себе.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Pa dobro posto je drugo telo, ona ga izvadi napolje i to je to. Sad to sto to telo umre kada se izvadi iz nje, sta ona da radi, nije to njeno telo ne odgovara za njega.
Па по тој логици родитељи глат могу да баце и рођену бебу на улицу, па онда ко јој је крив што не може да преживи сама. Или породице које имају неког инвалида, могу слободно да га избаце напоље, па нек цркне, ко му крив што је инвалид.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...