зеленизуб Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 1. Ae objasni mi jednu stvar, kakve veze ima to kakvi su nekad bili sa danasnjim narodom? Ekstremno je glupa ideja da to ako su Srbi bili junaci u ovom ili onom boju da to ima veze sa time ko su i sta su Srbi danas. Prvo da ti nametnem jedno savrsheno logicno pitanje. Da li to tebe nedeljka i mene cini junacima? 2. Mnogo bih voleo da vidim "izvore" svih tih "hvalosepva" Direktne. Posto pises svud ko je izjavio nigde ne pise gde je izjavio gde moze da se proveri ta izjava. 1."Ekstremno glupa ideja" је заправо твоја конструкција. Следећи пут се потруди да напишеш нешто више од констатације у форми питања. 2. Један од "hvalosepva" би могао и да видиш на Кошутњаку, ако би "mnogo voleo". "Direktan" и зове се "Споменик немачког фелдмаршала Augusta fon Makenzena херојским браниоцима Београда". На врху Авале постоји још један, "Непознати србски војник", надам се да бар то знаш. NEMAČKA POČAST SRBIMA Spomenik palim srpskim junacima u Košutnjaku Istog dana kad su se prvi iznureni srpski vojnici iskrcavali na Krf, 19. januara 1916, nemački car Vilhelm II Fridrih Viktor Albert od Prusije posetio je osvojeni Beograd, a dan ranije u Nišu se sastao s bugarskim carem Ferdinandom I Maksimilijanom Karlom Leopoldom Saks-Koburggotskim. Na povratku, nije propustio priliku da „kao drugi nemački car, a prvi posle Fridriha Barbarose (koji je, navodno, tokom krstaških pohoda, i to baš 28. juna 1189, boravio u Beogradu!!!)” obiđe jedan od osvojenih bisera – srpsku prestonicu. Car je razgledao Adu Ciganliju, dvor i Kalemegdan, gradilište železničkog mosta na Savi koji su Nemci sklapali od delova dobijenih iz Rešica, a obišao je i tada „mađarski” Zemun. Nije zaboravio da, kao i njegov proslavljeni vojskovođa Makenzen, oda počast izginulim srpskim vojnicima. U Košutnjaku je podignut skroman kameni spomenik na kome je, na nemačkom i srpskom jeziku, urezano: „Ovde počivaju srpski junaci.” Istovremeno, na vrhu Avale sahranjen je mladi, nepoznati srpski vojnik, koji još nije uspeo da dobije ni identifikacionu značku, u džepu je imao samo municiju i tri srebrne kovanice od dva dinara. Nemci su mu na uzglavlje poboli drveni krst na kome je bilo napisano: „Nepoznati srpski vojnik.” Znatno kasnije, 12. novembra 1936, na ovom mestu osvećen je Meštrovićev spomenik Neznanom junaku. http://www.politikin-zabavnik.rs/2009/2999/02l.php?pismo=l Михајло and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 1."Ekstremno glupa ideja" је заправо твоја конструкција. Следећи пут се потруди да напишеш нешто више од констатације у форми питања. 2. Један од "hvalosepva" би могао и да видиш на Кошутњаку, ако би "mnogo voleo". "Direktan" и зове се "Споменик немачког фелдмаршала Augusta fon Makenzena херојским браниоцима Београда". На врху Авале постоји још један, "Непознати србски војник", надам се да бар то знаш. дошло је време...када су људи острашћени дошли до неких позиција.. лече компексе из детињства... много незадовољни собом ...па своје лоше духовно стање пројектују на околину... зато немој џаба губити време на оне који неће да чују... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 1."Ekstremno glupa ideja" је заправо твоја конструкција. Следећи пут се потруди да напишеш нешто више од констатације у форми питања. 2. Један од "hvalosepva" би могао и да видиш на Кошутњаку, ако би "mnogo voleo". "Direktan" и зове се "Споменик немачког фелдмаршала Augusta fon Makenzena херојским браниоцима Београда". На врху Авале постоји још један, "Непознати србски војник", надам се да бар то знаш. Al ti je rezon. Izginuli ljudi u ratu i proglaseni za heroje, to samo Srbija ima! Jako hrabar narod! Nijedna druga zemlja nema ratne heroje sem Srbije. Mi smo mnogo jaki i mnogo veliki heroiji a ostali su misevi! A vesto si izbegao odgovor za tvrdnju koji su izneo. Ne pitam te ja za dignute spomenike palim heroijima, ja te pitam za tvrdnje da su neprijateljske snage izjavljivale stvari o Srbima ko da smo strah i trepet. Sto bi reko tarmi ricmi ne moze nam niko nista. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 дошло је време...када су људи острашћени дошли до неких позиција.. лече компексе из детињства... много незадовољни собом ...па своје лоше духовно стање пројектују на околину... зато немој џаба губити време на оне који неће да чују... Ne znam Mihajlo, sto se mog duhovnog stanja tiche mozda nije sjajno ali ja bar ne prizivim ratove i pokolje. To dovoljno govori o tvom duhovnom stanju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Pevali su ono sto su naucili. Tako i danas nasi sinovi ce pevati ono sto ih mi naucimo. Ako ih naucimo izdaji i kukavicluku pevace izdajnicke i kukavicke pesme, ako ih ucimo junastvu i casti pevace pesme o hrabrosti i postenju. Evo mozes da pocnes odavde: oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Al ti je rezon. Izginuli ljudi u ratu i proglaseni za heroje, to samo Srbija ima! Jako hrabar narod! Nijedna druga zemlja nema ratne heroje sem Srbije. Mi smo mnogo jaki i mnogo veliki heroiji a ostali su misevi! A vesto si izbegao odgovor za tvrdnju koji su izneo. Ne pitam te ja za dignute spomenike palim heroijima, ja te pitam za tvrdnje da su neprijateljske snage izjavljivale stvari o Srbima ko da smo strah i trepet. Sto bi reko tarmi ricmi ne moze nam niko nista. Видим ја да је ту у питању метармерић. Ти очигледно ниси схватио да је "Споменик немачког фелдмаршала Augusta fon Makenzena херојским браниоцима Београда" поставила окупаторска војска па ми спориш веродостојност њихових изјава. То је јединствен пример у свету, као и ова спомен - костурница у којој су посмртни остатци окупаторских и бранитељских војника, равноправно, а подигли су је Срби, што само по себи довољно говори о врлини народа. коЖељ њацИ , Михајло and nedeljko је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Видим ја да је ту у питању метармерић. Ти очигледно ниси схватио да је "Споменик немачког фелдмаршала Augusta fon Makenzena херојским браниоцима Београда" поставила окупаторска војска па ми спориш веродостојност њихових изјава. Cuj, Zeleni, ako ti verujes da su Srbi narod prepun vrlina uz to mislis za sebe da si Srbin i pripadnik si tog naroda ap po defaultu ti, nedeljko i mihajlo nosite te vrline i to ti cini zivot lepsim - kulj brate. I na osnovu cega gajis ideju da su Srbi hrabriji o recimo Francuza, nemaca, britanaca, italijana, hrvata, bosnjaka, turaka, svajcaraca? То је јединствен пример у свету, Ekstremno me mrzi da proveravam al mi nesto tesko da proverujem u to, da je to kako ti kazes JEDINSTVENI PRIMER U SVETU. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Ти си баш решио да се брукаш, ил' ти није добро нешто ? коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Ти си баш решио да се брукаш, ил' ти није добро нешто ? Ma jok nego ne znam koliko dugo da ti pisem i objasnjavam nisam siguran dal si sposoban da shvatis. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 1.Срби нису баш најбољи народ...поготово данас и поготово у поређењу са својим прецима који су у много чему били квалитетнији.Непрестано доказивати да смо ми у свему "најбољи" јесте крајње погрешно и штетно како по психу појединца тако и по само глобалну свест српског друштво...то би требало кориговати, спустити се на земљу и сагледати слабости српског друштва у 20-ом и 21-ом веку.Морамо критиковати оно лоше у нама и потрудити се да исправимо све оно што је доказано лоше...ако желимо да опстанемо као народ и као држава. Између осталог, овакво стање свести је и довело до тога да жути, спс и остали њихови сателити, сумануто опљачкају и униште земљу,мислећи притом да су "заувек од Бога дани", да су "незаменљиви", да су "једини и најбољи", да су опција која је "божански предодређена" и која би требало да влада до "судњег дана". 2.Нисмо ни бољи, али чињеница је да нисмо ништа посебно гори од других...осим што смо несумњиво бољи од других у једној ствари... 3. ...а то може бити описано кроз једноставан пример...моје дете може бити доказано горе од друге деце, али, чак и поред свега тога, и поред свести да је мом детету потребна помоћ, тешко да бих могао рећи да другу децу волим више него њега. Међутим, имам утисак да се повећи број људи (и тај број расте, на жалост) пошто - пото упиње да пронађе нешто лоше у својим најближима; постају неспособни да једну једину лепу и позитивну реч кажу о истима.Својски се труде да докажу како је бити "константно негативно критичан" смислено, како су они баш такви, и како је непрекидно пљување по својима сасвим природно, нормално и позитивно стање...можда нису ни свесни тога, јер такав став временом доводи до разних психо - девијација које собом неизбежно носе димензију одсуства свести о учињеном, али у сваком случају то раде....свесно или не. Пун их је Београд (примарно причам о њему јер је он извор, креатор и инструмент спровођења много чега лошег), али примећујем ширење тог вируса кроз крвоток Србије...надам се да ћемо се изборити са поменутим. Поента је да се морамо трудити бити објективни, непристрасни, и никада не дозволити да љубав према народу замагли доношење објективног суда о разним проблемима везаним за исте, док се истовремено не сме отићи у крајност, као што то многи раде, и због наших одређених девијација (које нису неисправиве), доћи у стање константног анимозитета према свему што је српско и у стање опчињености свим оним што није српско...то ми је подједнако дебилно као и оно прво поменуто. feeble, -Владимир-, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Ma jok nego ne znam koliko dugo da ti pisem i objasnjavam nisam siguran dal si sposoban da shvatis. Легендарно...још само да научиш да спинујеш а да нико не примети.... коЖељ њацИ , Manolis, nirvanashop and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Легендарно...још само да научиш да спинујеш а да нико не примети.... Cuj ja stvarno ne znam sta da pricam ljudima koji se loze da narodi poseduju "vrline i mane" ono, nema tu nikakve potrebe za spinovanjem. Ko to misli definitivno ima neki problem. 1.Срби нису баш најбољи народ...поготово данас и поготово у поређењу са својим прецима који су у много чему били квалитетнији. E moj solomone. Dobro ti si makar pristojniji u svom shvatanju. Ja bih hteo da dodam ne postoje DOBRi i LOSI narodi. Ne postoje VRINE i MANE naroda. Ne postoji BOLJI I LOSIJI NARODi. Ne postoje HRABRI narodi. Itd. I kao sto rekoh sam si to zakljucio 2.Нисмо ни бољи, али чињеница је да нисмо ништа посебно гори од других...осим што смо несумњиво бољи од других у једној ствари... kojoj stvari? 3. ...а то може бити описано кроз једноставан пример...моје дете може бити доказано горе од друге деце, али, чак и поред свега тога, и поред свести да је мом детету потребна помоћ, тешко да бих могао рећи да другу децу волим више него њега. Међутим, имам утисак да се повећи број људи (и тај број расте, на жалост) пошто - пото упиње да пронађе нешто лоше у својим најближима; постају неспособни да једну једину лепу и позитивну реч кажу о истима.Својски се труде да докажу како је бити "константно негативно критичан" смислено, како су они баш такви, и како је непрекидно пљување по својима сасвим природно, нормално и позитивно стање...можда нису ни свесни тога, јер такав став временом доводи до разних психо - девијација које собом неизбежно носе димензију одсуства свести о учињеном, али у сваком случају то раде....свесно или не. Пун их је Београд (примарно причам о њему јер је он извор, креатор и инструмент спровођења много чега лошег), али примећујем ширење тог вируса кроз крвоток Србије...надам се да ћемо се изборити са поменутим. Cuj sad. Zavisi u ocima onog ko posmatra. Gledao ja rukomet ovo zadnje prvenstvo i razumem se u isti (trenirao sam ga jedno 5/6 god aktivno za malo prvotimac da postanem) i sad gledam igramo flaster valjda na hrvatskog levog beka (nisam siguran) i kritikujem ja reprezentaciju Srbije jer jasno vidim sta nije valjalo u igri i ko nam zabija golove. Pitaju me ortaci "sto mrzih Srbiju sto ne navijas za hrvatsku" ja ustvari nisam mrzeo Srbiju ko sto sam im i reko vec me je iritiralo to sto smo u tom trenutku gubli zbog taktike a nismo morali. Cim smo promenili na 3/2/1 ODMA smo poceli da dobijamo. I sad normalno neko ko nije uvideo gresku reprezentacije Srbije verovatno smatra da sam ja "negativno kritichan" ja sam u stvari konstruktivno kritichan jer znam sta MOZE DA BUDE DOBRO i vidim zasto NIJE DOBRO. Verovatno tako i drugi, nezadovoljni stanjem, vide sta nije dobro, imaju ideju kako da bude bolje i eto ulaze u negativnu kritiku. Sad kad ih to obuzme to ti je patolosko stanje totalnog negiranja nacionalizma i pripadnosti naciji. Sa drue strane imas one koji vide da nije dobro i onda krenu da izmisljaju neke osobine i krenu u neki vid narcisoidnog nacionalizma tipa Srbi su najjachi, najbolji, hrabar narod itd. Medjutim realnost je da narodi nemaju te osobine. Te osobine kraze ljude, a ne narode. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Cuj ja stvarno ne znam sta da pricam ljudima koji se loze da narodi poseduju "vrline i mane" ono, nema tu nikakve potrebe za spinovanjem. Ko to misli definitivno ima neki problem. ... Ма ти си још и добар, ја мислим да проблем имају сви они који мисле да они који другачије мисле имају проблем. То је тек проблем.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Ne znam Mihajlo, sto se mog duhovnog stanja tiche mozda nije sjajno ali ja bar ne prizivim ratove i pokolje. To dovoljno govori o tvom duhovnom stanju. али зато клевећеш.. али ја реко свима па и теби.... сви ми пред Бога требамо и тада ће се видти свачије лажи и грехови.... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 али зато клевећеш.. zapravo vredjam jer bih mogao da iskopam i citiram neke tvoje izjave o ratu. али ја реко свима па и теби.... сви ми пред Бога требамо и тада ће се видти свачије лажи и грехови.... Hvala Bogu, hoce. A prvo mi sami da ih vidimo pa da se pokajemo. Nekako bolja i korisnija varijanta. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука