R.Žiskar Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ne vredi, ne konta on to .... Је л` хришћански помагати? Јесте. Молим лепо. Људи треба да уче целог живота, непрестано. Да проширују видике, да схвате и сатиру и црни хумор, да науче да обухвате све чињенице и да доносе критичке судове а не да прате лакши пут и да себи поставе партијске флоскуле за непобитну истину. Јадашта. А и Нишка бања није неко место за провод, нарочито кад пада киша...зато су ребарца на кајмаку у НишлијскУ механУ (стару) храна за богове... RYLAH and nirvanashop је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ja sam ignorisan od strane mihajla, ali zelim da dodam cisto za publiku da kod tog davnog Kosovskog boja kog svi nacionalisti slave kao slavnog podviga upravo su Srbi preko drine najodgovorniji sto je bitka izgubljena jer su otisli pre vremena, konkretno Bosanske jedinice. Da li namerno ili greskom ne znam... feeble, Manolis, Crveni Baron and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ja sam ignorisan od strane mihajla, ali zelim da dodam cisto za publiku da kod tog davnog Kosovskog boja kog svi nacionalisti slave kao slavnog podviga upravo su Srbi preko drine najodgovorniji sto je bitka izgubljena jer su otisli pre vremena, konkretno Bosanske jedinice. Da li namerno ili greskom ne znam... Уххх... fmqmtx Manolis, feeble and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ја сам помислио да си неписмен али изгледа да је нешто озбиљније...шта си оно причао о мржњи? Ala su se nacosi namnozili. Sta je bilo zamro forum na nacionalnom stroju? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ala su se nacosi namnozili. Sta je bilo zamro forum na nacionalnom stroju? У праву си потпуно. Поједини се чак представљају као свештена лица. Страшна ствар. https://www.pouke.org/forum/topic/3023-brojanice/page__st__36#entry642363 Solomon Kane, nirvanashop, nedeljko and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Који мачоси? Crveni Baron, nedeljko and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 POLITIKA Pregovori DS-a i SPS-a u senci pritisaka stranih diplomata Zapad želi vladu DS i SNS! Sreda - 23.05.2012 Boris Tadić i Ivica Dačić sastali su se u ponedeljak uveče oko ponoći, a tema razgovora je bila formiranje nove vlade, ali se dvojica lidera ništa nisu dogovorila! Kako „Alo!“ saznaje, predsednik SPS-a je poručio šefu Demokratske stranke da nema ništa protiv da DS imenuje mandatara za sastav vlade u kojoj bi okosnica bile koalicije oko socijalista i demokrata. Istovremeno, iz zapadnih diplomatskih krugova i Tadiću i Nikoliću je poručeno da bi bilo najbolje da njih dvojica formiraju većinu! - Nisu to bile ucene niti klasični pritisci, već sugestije da koalicije oko DS-a i SNS-a formiraju prvo parlamentarnu većinu, a onda i novu vladu. Bukvalno, svakodnevno i jednima i drugima stižu takvi predlozi, pa čak su i neki ambasadori velikih zemalja jasno poručili da bi to bilo najbolje za Srbiju. Indirektno, preko posrednika već se puštaju probni baloni, ali zvanični razgovori na tu temu još nisu počeli - tvrdi za „Alo!“ izvor blizak vrhu aktuelne vlasti. Naša saznanja o pritiscima sa zapada potvrdili su izvori iz nekoliko velikih srpkih partija, ali niko od njih nije imenom želeo da govori o ovoj temi. Inače, pomenuti sastanak Tadića i Dačića u ponedeljak veče nije trajao dugo. - Oni su se sastali posle sednice Predsedništva DS-a. Pre toga su se dogovorili da se vide te večeri. Razgovor je bio vrlo ozbiljan. Ivica mu je rekao da koalicija SPS-PUPS-JS nema ništa protiv da demokrate daju kandidata za premijera, ali se nije pominjalo ko bi to mogao da bude. Dačić je međutim rekao da on i SPS neće u vlast po svaku cenu i da mogu da budu opozicija - dodaje sagovornik „Alo!“. Predsednik SPS-a Ivica Dačić potvrdio je saznanja „Alo!“ i u izjavi za naš list ponovio da neće po svaku cenu da bude vlast. - Istina je da sam se sreo s Tadićem jer smo rekli da ćemo prvo razgovarati s koalicijom oko DS-a. Narednih dana biće još razgovora. Ono što sada mogu da kažem jeste da parlamentarne većine nema ni na vidiku i da koalicija oko SPS-a neće po svaku cenu da ide u vlast. Ako treba, možemo da budemo i opozicija - dodaje Dačić. Toma vrbuje Čedu? Kako „Alo!“ saznaje, budući predsednik Srbije Tomislav Nikolić i lider „Preokreta“ Čedomir Jovanović od nedelje uveče su u redovnom telefonskom kontaktu. Kako dalje saznajemo, ovom kontaktu je „kumovao“ Milan Beko, čovek blizak obojici političara, koji se često pominje i kao finansijer obe stranke. - Poznato je da lider LDP-a puca na mesto šefa diplomatije koje mu DS i SPS sigurno ne bi dali. Toma je svestan da je Čeda nezadovoljan resorima koje mu nude potencijalni koalicioni partneri i ponudio mu je uslove kojima bi ovaj bio zadovoljan - kaže izvor „Alo!“ blizak LDP-u. Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić nije potvrdio ovu informaciju. - Kod nas su dolazili svi osim Čede i priča o nuđenju Ministarstva spoljnihposlova Jovanoviću je budalaština - kaže Vučić, ali nije precizirao da li je bilo telefonskih poziva između Nikolića i Jovanovića. Ni Beko nije bio raspoložen da komentariše navode o njegovom posredovanju između naprednjaka i liberala. - Rado ću odgovoriti redakciji „Alo!“ novina kada za mene budete imali pitanja. Ovo cenim da je simpatična novinarska provokacija - prokomentarisao je Beko. Bez sukoba u vrhu DS Sastanak Predsedništva DS-a u ponedeljak uveče protekao je bez priče o odgovornosti pojedinaca za loš rezultat na predsedničkim izborima. - Na dnevnom redu nije bilo reči o tome ko je kriv niti da li će biti smena u vrhu stranke. O tome će biti reči tek pošto oni koji su bili zaduženi za kampanju podnesu izveštaje. Nije bilo žustrih reči ni međusobnih optužbi, a predsednik Tadić je bio najstaloženiji. Rekao je da moramo da idemo dalje - kaže izvor „Alo!“ koji je prisustvovao tom sastanku. Svetlana Vojinović - B. Majdarević Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Данашња Дачићева изјава да се ДС ( и њихови коалициони партнери ) и СПС ( и њихови коалициони партнери ) нису ништа договорили о формирању нове владе и да је могућа влада СНС ( и њихових коалиционих патрнера ) и ДС ( и њихових коалиционих партнера ) - потврђује сазнања која поседује дневни лист - " Ало ! ". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ali DS i SNS sami nemaju vecinu? Treba im treci ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Далибор Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Данашња Дачићева изјава да се ДС ( и њихови коалициони партнери ) и СПС ( и њихови коалициони партнери ) нису ништа договорили о формирању нове владе и да је могућа влада СНС ( и њихових коалиционих патрнера ) и ДС ( и њихових коалиционих партнера ) - потврђује сазнања која поседује дневни лист - " Ало ! ". Ово ће вероватно и бити само отежу да припреме бирачко тело. Меркелова захтева стабилну владу са мало странака како би се осигурале инвестиције, не жели уцењивачку нестабилну гарнитуру на власти. А и Николић је у свом говору кад је прогласио победу њу поменуо као утицајан фактор, тако да је ова прича врло вероватна. ДС има 67, СНС 73 тако да им је то довољно у теорији, сад како ће преговори тећи видеће се. А сатана војске подигао, од звјериња свога и људскога, све до самих Божјих противника и својих једномишљеника којих би се марва застидјела и вепрови дивљи посрамили, пакленим их огњем наоруж'о, повео их на земљу Србију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Pa sto se Srbije tice, posto nema ni jedne stranke dovoljno jake da formira vladu, sve su to nekakve koalicije, to bi i bilo najbolje resenje. Vlada SNS-a, DS-a i SPS-a. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Iskrneo ja ne mislim da je ok. Citajuci tebe, zeljka i josh neke, ajde mogu da shvatim da neki ljudi imaju drugacije stavove od mog, ali vecina vas makar ne priziva rat. Ti si mi tu najmeksi pa Bilbija pa zeljko. Vi malo gotivite neke "tvrdje" nacionalisticke politike koje nisu bas humane i pacifisticke ali niko od vas se do sada nije radovao i spominjao i prosto prizivao rat kao Mihajlo niti je spminjao rat. Zato mi Mihajlo nije ok iskreno. A ja sam tebe skapirao i donekle se slazem sa tobom jer sam i ja lokal patriota. Видиш ово болдовано? Рећи некоме да "готиви" (чудна реч употребљена за опис ставова људи који су прешишали 40-ту идеје "које нису баш хумане и пацифистичке" веома лако може значити да он суштински и потајно симпатише и прижељкује неки облик невербалног сукоба, па на крају и рат, и да је "малчице" хуман, тј. да је у бити веома проблематичан по питању хуманизма, тако да је свако онај кога си убројао у овај опис, у суштини исти као Михајло на начин како га ти видиш...обрни - окрени, сви смо ти у истој кошарици са твојом пројекцијом Михајла. То је значење које може проистећи из овако склопљене реченице због оног " нису баш". Тако да не знам, драги мој братац, да ли си ме скапирао...има времена и даће Бог па ћемо се боље упознати. Бити националиста значи имати примарну љубав према својој нацији (коплексан појам) или народу, бити патриота и родољуб, бити особа која интересе свог народа (нације) и државе ставља на прво место...не видим ништа лоше и ненормално у тој дефиницији "национализма" и колико год да неко негира ово значење поменуте речи, сматрам да тај не зна неке ствари. Искрено речено, све супротно од овога ми је страно. Овај појам, за мене, има само ово значење...ништа више, нити ишта мање од тога. Туђе дете могу волети и штошта доброг и лепог учинити за њега, али волети га више од свог, тешко...свако ко то тврди, лажов је. Значи, ценити и поштовати припаднике других народа, препознати вредност и лепоту других, уочити њихов историјски допринос, лепоту њихове културне баштине и традиције, сведочити о вредности истог, као и свега другог што је везано за тај народ или нацију, то је нешто што се код истинског националисте подразумева...али не могу их волети више од свога, јер сам Божијом вољом и не случајно, то што јесам, а могао сам бити и неко други да је Бог то хтео, тако да све то има својеврсну метафизчку одредницу, позадину и, што је најбитније, представља својеврстан и посебан циљ који је стављен испред мене и који је намењен мени...надам се да разумеш шта желим рећи? Бити "шовиниста" (као и све оно што овај појам сам по себи природно генерише), а свако о нас зна шта тај појам означава, јесте идиотизам пар екселанс...а чини ми се да појединци на форуму константно, свесно и злонамерно изједначавају ова два појма. Свака оваква и слична могућа поистовећења ова два појма лично ме не интересују. Бити пацифиста има смисла само у случају ако се сукоб невербалне природе може икако избећи, а ако се никако не може и ако је, што је најважније напоменути, наметнут, онда удри, брале! Чисто сумњам да си ономад, револтиран Жељковим наступом, поступио "пацифистички" када си га позвао да се макљате иако је све то било у домену вербалног, тј. суштински бенигног, сећаш се? Па шта ако те позвао да се "макљате"? Да ли си као "пацифиста" требао да му одговориш на начин на који си му одговорио и и где је ту био "пацифизам" са твоје стране? Шта би тек урадио да сте били "очи у очи"? Чисто сумњам да би поступио "пацифистички", окренуо се и отишао да избегнеш сукоб...е мој братац, добар си ти лик, само си још млад и неискусан! Да ли је поменуто лоше или добро, остављам теби на процену...а значење речи "пацифизам" у случају војног сукоба који је наметнут твојој држави и народу, јесте тотално бесмислен и искључиво предствља оправдање кукавица и слабића.У сваком другом случају, где се сукоб може избећи потенцирањем пацифистичких облика решења постојећег сукоба, он је, наравно, више него пожељан и смислен. Локал патриота постајем, а то не бих могао бити да сам анационалан и да нисам национално орјентисан, само када видим да мој, да Србин из неког другог дела српских земља, почне да отворено или посредно пљује, да искориштава, упропаштава и поготово ако отворено омаловажава на било који начин Србе у Србији и саму Србију. Да нисам патриота и да ме боли уво за Србе ван Србије мислим да бих сваку пљувачину која има призвук пљувања Срба (били они ван матице или у њој), здушно подржао или на неки начин показао своје симпатије према истом...као што раде многи они који су анационални до сржи свог бића. Ето, толико, братац.Буди ми поздрављен! Crveni Baron, nedeljko, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ok dosli smo do Kosovskog Boja. Ko je strucnjak da proceni kako su se na Kosovskom boju ponasali preci od Borisa Tadica i Tome Grobara? Можда би Вам у том случају било О.К.* да се послужите подацима из ближе србске историје? Рецимо из прошлог века, да не идемо тако далеко у прошлост пошто је мало тога остало познато као чињеница. Ala su se nacosi namnozili. После овог уводног "0 Killed" ме констатација "Ala su se nacosi namnozili" ни мало не чуди. Да не кажем саблажњава, то би већ било прејако речено. Или непримерено ако хоћете пошто приметим да сте, и то чини ми се скоро, скренули пажњу учесника форума на своје занимање. _______ *O.K. - Za vreme secesijskog rata, kada su se trupe vraćale u svoje kartele bez gubitaka, pisali su na jednoj velikoj tabli "0 Killed" ( nula poginulih ). Odatle izraz "O.K." - sve dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Видиш ово болдовано? Рећи некоме да "готиви" (чудна реч употребљена за опис ставова људи који су прешишали 40-ту идеје "које нису баш хумане и пацифистичке" веома лако може значити да он суштински и потајно симпатише и прижељкује неки облик невербалног сукоба, па на крају и рат, и да је "малчице" хуман, тј. да је у бити веома проблематичан по питању хуманизма, тако да је свако онај кога си убројао у овај опис, у суштини исти као Михајло на начин како га ти видиш...обрни - окрени, сви смо ти у истој кошарици са твојом пројекцијом Михајла. То је значење које може проистећи из овако склопљене реченице због оног " нису баш". Тако да не знам, драги мој братац, да ли си ме скапирао...има времена и даће Бог па ћемо се боље упознати. I nisam te bas skapirao. Бити националиста значи имати примарну љубав према својој нацији (коплексан појам) или народу, бити патриота и родољуб, ..надам се да разумеш шта желим рећи? U ovom sluchaju da. Ali kako kaze pesma od dzeja "od ljubavi do mrznje ima tako malo" pa nacionalisti posebno u Srbiji ekstremno cesto zaglave u Shovinizmu, nesvesni da su tu misleci da je to opravdano jer je "iz ljubavi". Nadam se da ti sad mene razumes. Бити "шовиниста" (као и све оно што овај појам сам по себи природно генерише), а свако о нас зна шта тај појам означава, јесте идиотизам пар екселанс...а чини ми се да појединци на форуму константно, свесно и злонамерно изједначавају ова два појма. Свака оваква и слична могућа поистовећења ова два појма лично ме не интересују. Taman posla da ih izjednacavam. Ja sebe prvenstveno nazivam nacionalistom. Doduse oznacio sam se "gradjanskim nacionalistom" sa dobrim razlogom. Ali idalje ne menja cinjenicu da bi odredjeni u "rat" na kosovo, srusili tiranu, zabranili "paradu pedera" i slichne stvari i sve to pod zastavom "ljubavi" prema Srbiji. Pa cekaj? Da li je to najbolje za Srbiju? Ako je njima ta ljubav toliko jaka to bi se oni prvo zapitali. Dalje podrzavanje rata u bosni pricanje kako ce da koljemo hrvate rdjavim kasikama i zelja da otmemo delove teritorije drugim vec oformljenim republikama? Pa to nije samo zdrav nacionalizam to je otvorena ksenofobija (mrznja prema drugim narodima jer ratujemo protiv njihovih republika) i zelja za otimanjem njihovih teritorija. Seselj je vec da uzme teritorije vec oformljenim republikama(Yugoslavija je bila savezna drzava, dakle imala je nekoliko republika u sebi medju kojiam i republiku hrvatsku) I sad ti meni kazi, podrzavanje takvog coveka, sa takvim idejama koje su samo naskodile Srbiji jer su je doveli do toga da ne moze dao odbrani sopstvenu teritoriju sirenje te mrznje, to je nacionalizam? Kao sto si rekao nacionalizam je ljubav prema svom narodu, mrznja prema drugom to nije. Mrznja rpema drugom u sluchaju seselja je ocigledna, i ocigledno je jaca od ljubavi prema svom. Jer ih vise interesuju osvete i ponos nego doabr zivot za svoje sugradjane i sunarodninke. Бити пацифиста има смисла само у случају ако се сукоб невербалне природе може икако избећи, а ако се никако не може и ако је, што је најважније напоменути, наметнут, онда удри, брале! Pa zar se neki sukob na kosovu ne moze izbeci? A pogledaj mihajla svaku varnicu se nada da ce da pukne sukob. Чисто сумњам да си ономад, револтиран Жељковим наступом, поступио "пацифистички" када си га позвао да се макљате иако је све то било у домену вербалног, тј. суштински бенигног, сећаш се?Па шта ако те позвао да се "макљате"? Да ли си као "пацифиста" требао да му одговориш на начин на који си му одговорио и и где је ту био "пацифизам" са твоје стране? Шта би тек урадио да сте били "очи у очи"? Чисто сумњам да би поступио "пацифистички", окренуо се и отишао да избегнеш сукоб...е мој братац, добар си ти лик, само си још млад и неискусан! U bre, pa nisam ja nigde rekaoda sam teski pacifista. Да ли је поменуто лоше или добро, остављам теби на процену...а значење речи "пацифизам" у случају војног сукоба који је наметнут твојој држави и народу, јесте тотално бесмислен и искључиво предствља оправдање кукавица и слабића Razlika je u tome sto ne postoji opravdan i valjan razlog za vojni sukob koji bi doneo dobro Srbiji. Dok se mihajlo raduje vojnim sukobima koji uopste ne moraju da se dese i koji nista dobro srbiji nece doneti. On se raduje tome da udarimo na najvece svetske sile, prekrsimo medjunarodne sporazume koje smo potpisali koji bi mogli samo da rezultuju u tome da nam vec unistenu zemlju komotno i sa punim pravom JOSH VISE UNISTE. Nadam se da shvatas to. Ето, толико, братац.Буди ми поздрављен! ae :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Ala su se nacosi namnozili. Sta je bilo zamro forum na nacionalnom stroju? Puko server stormfrontu oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука