Jump to content

Срби небески народ ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Шта онда пише у 21.глави која би требало да се односи на 21.век ?

"И видех небо ново и земљу нову;јер прво небо и прва земља прођоше и мора више нема."

Да ли ово има неке везе са одвајањем Црне Горе 2006.и губитком изласка на море за Србију?

Ово је најјаче!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Постоје нека веровања и објашњења о старости српског језика и народа (књига Олге Луковић Пјановић - Срби народ најстарији), постоје тврдње Павла Масарика да је српски за словенске језике, оно што је латински за романске, али шта је српски језик и где је његово порекло - са овог или оног света ?

Мислим да је наша историја коју учимо у школама измишљотина и да смо староседеоци не Балкана него ове планете од кад је створена.

Ma nemaju pojma, bre! PRVI Srbin koji se ikada spominje je bio majstor Gile, koji je se daaaavno, davno, zaputio jednog lepog dana da obiđe svet. Putovao on dugo i tamo negde daleko, daleko na istoku rešio da sagradi sebi kuću da se odmori. Uzme on da meša malter, a lokalni divljaci ga gledaju iz prikrajka i u strahu šapuću: "Gile ga meša, Gile ga meša!" (nisu znali za malter, naravno, to je naš izum). I tako, vremenom, priča se prenosila sa kolena na koleno i od Gileta koji meša nastade Ep o Gilgamešu. A to se sve dešavalo tamo gde su pustinje i ona čudesa, pa ima puno tamnoputih, ili kao što je Gile posle pričao: "Brate, to je jedno mesto gde je tolko sunčano da začas potamniš!" I onda ljudi ko ljudi, menjaju reči, pa nastade: Mesto tolko potamniš>Mestopotamniš>Mesopotamniš>Mesopotamija .

A stari ljudi su inače pričali da se u njega tamo zaljubila jedna boginja za koju je Gile rekao: "Ih, šta je dobra (riba)!" Normalno, reči se menjaju tokom milenijuma, pa je sada znaju kao Ihštadobra>Ištabra>Ištar.

Подели на овим сајтовима

Читајући Стари Завет први пут нисам запазио, већ ми је после пало на памет:

Једна од најважнијих личности Старог Завета је Јаков коме је име како св.Писмо каже промењено у

Израиљ. Написано је да се ноћу борио тј. рвао са неком авети која му је после борбе рекла "одсад ћеш се звати Израиљ, што значи борио се са богом", јер је био храбар, није изгубио.

Даље, пише у св.Писму, да је Израиљ имао 12 синова од којих ће постати племена, којима ће Бог да испуни оно што је рекао Авраму (деда од Јакова), да ће његовом семену подарити обећану земљу.

Онда су тих 12 племена били 400 година у Египту (Мисиру), иако испочетка у добром положају, постали су робови и Бог их преко Мојсија избавља од ропства и наводи ка обећаној земљи.

Та обећана земља нам је позната као Израел и носи име по библијском Израиљу (Јакову).

Чињеница да кад се тукао са авети звао се Јаков и само име буквално говори да је јак.

Друго њему та авет, вероватно анђео, саопштава да ће променити име у Израиљ односно нама познатији израз Израел.Оно што му анђео није рекао је да му је ново име практично - пророчанство, узимајући у обзир српски језик ! Не знам да ли је Јаков знао српски али Бог зна !

Знамо да је египатски бог сунца Ра. Оно што је мање познато да ИЛ значи божији. (нпр. црквено предање је да је ђаво док је био на небесима имао име Сатанаил, а да је изгубио суфикс ИЛ кад се одметнуо од Бога). Постоји разлика између римокатолика и православаца: они нпр. кажу Михаел а ми Михаило, они Рафаел а ми Рафаило итд. Оно што је њима ЕЛ нама је ИЛ али има исто значење.

Дакле, правилно би требало да се каже држава Израил, као у св.Писму, с тим што је то црквенословенски израз Израиљ. Значи Бог преко анђела даје ново име Јакову које на српском звучи и као пророчанство тј. кад се рашчлани на слогове Из Ра ИЛ = из земље бога сунца изводе божији.

Не сумњам да Израиљ значи "борио се са богом" али има додатно логичко значење и то на српском језику !

Када је Бог водио Израиљце ка обећаној земљи кроз пустињу нестало им је хране, а Свевишњи им је са неба даровао храну названу МАНА. Дакле, са неба је падала МАНА, а у српском језику то је реч која је синоним за недостатак !

Даље, Бог преко Мојсија води народ ка обећаној земљи и они после под вођством Исуса Навина, стижу пред зидине једног града.

Речено им је да ће град заузети тако што ће дувати у рогове и од буке ће пасти зидине града. Такође, Бог им заповеда да у том граду побију све живо. Име тог града нам је и данас познато - ЈЕРИХОН. Када поново рашчланимо име овог града на слогове Јер их ОН опет имамо неко логичко значење на српском. Име тог града је постојало и пре доласка Израиљаца, име тог града другачије се изговара на јеврејском, а на нашем језику се зове баш тако !

Има још примера: нпр. Јован - име Крститеља и рођака Исуса који је представљен као Јагње, а он Ј+ован. Наравно, то име је само на српском Јован.

Један од синова Израиља зове се Дан а најзначајнији цар Израиља је цар Давид.

Када узмемо Откровење св.Јована Богослова у 4.глави ове књиге можемо видети опис Божијег величанства које је св.Јован видео. Имајући у виду да је ова књига и пророчка и да се односи на догађаје у новој ери, занимљиво је да је цар Константин Велики, рођен у Наисусу(Ниш) у 4.веку нове ере имао чудесно виђење на небу које је променило ток његовог живота и живот хришћана тог доба.

Ако ово није само пука случајност, закључак би био да свака глава Откривења одговара једном веку нове ере. Шта онда пише у 21.глави која би требало да се односи на 21.век ?

"И видех небо ново и земљу нову;јер прво небо и прва земља прођоше и мора више нема."

Да ли ово има неке везе са одвајањем Црне Горе 2006.и губитком изласка на море за Србију ?

Тарабићи у Креманском пророчанству помињу "три крстате горе". Ако знамо за Свету гору и ако претпоставимо да је Фрушка гора друга, која је крцата манастирима као и Света, да ли је Црна гора та трећа крстата гора које Тарабићи помињу и кажу да ће се у време неке велике катастрофе, можда трећег светског рата, спасти само они који побегну у три крстате горе и не једу ништа јер ће све бити затровано.

Можемо узети атлас у руке и видети српске појмове типа Перу,Чиле,Богота,Колорадо и слично.

Постоје нека веровања и објашњења о старости српског језика и народа (књига Олге Луковић Пјановић - Срби народ најстарији), постоје тврдње Павла Масарика да је српски за словенске језике, оно што је латински за романске, али шта је српски језик и где је његово порекло - са овог или оног света ?

Мислим да је наша историја коју учимо у школама измишљотина и да смо староседеоци не Балкана него ове планете од кад је створена.

е те три крстасте горе...многи би волели да знају...где се налазе

староседеоци јесмо...и углавном смо староевропска хапло група..

допказано...научно..

један дио припада и аријевцима индо европској хапло групи...

док мали број припада северно афричкој...

сада...Срби се спомињу одавно...и сада се воде полемике...

дали су словени од Срба...или Срби од словена...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

И ајд сад ти објасни дечку који је погледао пар клипова на Интернету да ово што је испричао везе с везом нема, да је Деретић историчар колико и ја, да Олга Пјановић није историчар ни колико ја, и да је њихов "научни рад" препун фалсификата и маштања (посебно код Деретића који сваку рупу покрива својим фантазијама).

Душко, далеко од тога да ћу да ти се смејем, лако је поверовати у овако нешто уколико ниси добро утврђен у материји, јер је природно желети више и боље и дубље, али узми неку историју у шаке и видећеш да су ово глупости којима се народ кљукао у време када се патриотизам злоупотребљавао на најгори и најпримитивнији начин. И немој да правиш грешку да се образујеш преко клипова, јер имаш свакаквих глупости.

И добродошао на форум!

Па сада...жена јесте мало школованија и имала је приступ архивама..

чињеница је... да је велики део наше ране историје...изгубљен у мухамеданским зулумима..

сада се мора доћи до нових доказа...

које је у великој мери и скупио Ђорђе Јанковић..па платио катедром ...од југословена...који и дан данас граде чудне балканске нације на Србским изворима...

Олга Пјановић

Завршила је гимназију у Чачку, а затим је била примљена у Дом краљице Марије у Београду.

Током Другог светског рата била је у логору у Немачкој. Након рата је радила као спикер на Радио Загребу. Убрзо је дипломирала на Филолошком факултету Универзитета у Београду на одсеку за класичне језике.

У Паризу је докторирала на Сорбони 1969. године, са дисертацијом „Правда код Есхила и Софокла“.

Поред матерњег српског језика, познавала је још девет језика: старограчки, латински, француски, немачки, руски, енглески, пољски, италијански и шпански језик.

Постала је позната након објављивања књиге Срби...народ најстарији у којој је довела у везу српски са страним и античким језицима. За присталице српске аутохтонистичке историјске школе ради се о капиталном делу, док га званичнa историографијa потпуно одбацује као ненаучно и псеудоисториографско дело.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Tek sam upisao prvu godinu. Iz OET 1 imam mučenu šesticu, a OET 2 polažem sad 16. juna. Nisam bio mnogo nadahnut za to gradivo.

Ја сам им'о десет. Немој да се зезаш, катедра за општу електротехнику је најкоректнија катедра на факултету, веруј ми на реч сада, а видећеш и сам да јесте, без обзира што су мало давежи.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Зар мислиш да се може икако дискутовати на тексту који каже да су Богота, или Колорадо српски термини?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Нисте чак ни духовити...Жали Боже што сам ишта написао...

Ово само потврђује зашто паметни Срби живе и умиру на туђој земљи...

Kako je to moguce kad je sve srpska zemlja?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Zemlja nema vlasnika osim pred zakonom.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Не замери, али није било баш мудро да за први пост одмах поставиш нешто овако контроверзно.

У сваком случају - добро нам дошао! :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не, жали Боже што постоје "апостолски центри" и слична места, сајтови и људи који шарлатанством, затуцаношћу и будалаштинама трују Цркву и Православље...

И поред свега што си написао, надам се да за тебе још увек није касно. На жалост, не постоји блажи начин да се некоме саопшти да живи у заблудама - даће Бог да једног дана схватиш да ти пријатељи нису они који ти пуне главу глупостима и прелестима које лепо и примамљиво звуче, већ они који су спремни да ти кажу истину у очи, ма колико непријатна била.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

И поред свега што си написао, надам се да за тебе још увек није касно. На жалост, не постоји блажи начин да се некоме саопшти да живи у заблудама - даће Бог да једног дана схватиш да ти пријатељи нису они који ти пуне главу глупостима и прелестима које лепо и примамљиво звуче, већ они који су спремни да ти кажу истину у очи, ма колико непријатна била.

Такви пријатељи углавном на крају остају сами.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...