Grizzly Adams Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Ко је рекао било где да су хришћани бољи од других људи? Нисам мислио у овој дискусији. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Хришћани нису некаквом својом заслугом а најмање "по рођење" бољи од других, али будући да живе у Истини и у заједници са Христом они су несумњиво благо света и светлост том истом свету.Тако да је реч "бољи" у овом смислу погрешна па чак и преслаба.Наравно мислим на православне и "литургијске" хришћане.У том смислу, наравно да је хришћански брак "квалитативно" и суштински другачији и ако хоћете - бољи. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 (измењено) Постоје озбиљне индикације да је за формирање неокортекса значајнији механизам био дрифт, него селекција. Али то чак и није битно. Чак и да је Бог у једном тренутку чаробним штапићем створио човека оваквог какав јесте, то што си ти рекао просто није тачно и део је те опште приче унижавања свих других људи и уздизања и елитизирања хришћана. Испаде да сви они који нису литургијски хришћани живе искључиво по инстикту. Код човека неокортекс игра огромну улогу и код заљубљености и код секса и не ради се само о инстиктима.Није унижавање свих других људи, а елитизирање хришћана из простог разлога што све то што сам навео важи и за хришћане, потпуно подједнако. Уосталом, као хришћанин не видим творевину као злу, а инстинкте као нешто лоше. А стварно не схватам какве везе има неокортекс са овим стварима, зато сам и тражио појашњење. Знам да се ти не слажеш са „sola прирородна селекција” маничарима, али опет ми није јасно. Измењено Јун 3, 2012 од Александар Богдановић Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 А стварно не схватам какве везе има неокортекс са овим стварима, зато сам и тражио појашњење. Па брате, не знам шта да ти кажем. Изгледа да се никада ниси заљубио и имао сексуални однос. Те ствари су мешавина инстиката и многих других виших нервних делатности. Просто, ако не видиш сам где грешиш, нема шансе да ти се објасни. Заљуби се, па ћеш видети. Сексај се, па ћеш видети. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Па брате, не знам шта да ти кажем. Изгледа да се никада ниси заљубио и имао сексуални однос. Те ствари су мешавина инстиката и многих других виших нервних делатности. Просто, ако не видиш сам где грешиш, нема шансе да ти се објасни. Заљуби се, па ћеш видети. Сексај се, па ћеш видети.То је искуство. Занима ме научно објашњење, а не искуство. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 ОК, можда само наглашавамо различите ствари... Слажемо се да је живот у Христу нешто сасвим "ново", али истовремено сматрам да постоји велика потреба да нагласимо вредност живота "као таквог" јер данас превише често чујемо како су хришћани "бољи од других људи". Исто као што постоји потреба да се нагласи либерализам и просветитељство зато што су код нас постали доста раширени ставови блиски неким веома незгодним идеологијама које никакве везе са Хришћанством и Христом немају. Јер, искрено, приче о Литургији и онтологији су нам свима на уши изашле. Кад уђеш у неку нашу књижару толико има паметних и добрих књига да то постаје бесмислено... "Инфлација речи" што рече један наш паметан човек. Превише речи, а мало конкретних решења. Много волим о. Шмемана и стварно је све супер писао, али ми се сада суочавамо са неким сасвим другим проблемима. Апсолутно Звонко, иако иде широко изван задате теме и отвара нове, потпис и за први и за други пост Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Како је лепо кад се браћа сложе. А Ђура ће ти опростити што те је тукао... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Како је лепо кад се браћа сложе. А Ђура ће ти опростити што те је тукао... Хахаха ... pivo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Јер, искрено, приче о Литургији и онтологији су нам свима на уши изашле. Кад уђеш у неку нашу књижару толико има паметних и добрих књига да то постаје бесмислено... "Инфлација речи" што рече један наш паметан човек. Превише речи, а мало конкретних решења. Много волим о. Шмемана и стварно је све супер писао, али ми се сада суочавамо са неким сасвим другим проблемима. Браво Звонко и ја сам уморна више од свега овога.Литургија и ово,Литургија и оно...мука ми је више. -Владимир- and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Браво Звонко и ја сам уморна више од свега овога.Литургија и ово,Литургија и оно...мука ми је више.Па када клир, а пре свега њихове еминенције, епископи свих помесних цркава нису баш заинтересовани за Христа... њих занима политика, национализам, псевдо-наука, државни интереси, трули конзервативизам, профит, сујеверје, светске теорије завере итд. Срђан Шијакињић and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Па када клир, а пре свега њихове еминенције, епископи свих помесних цркава нису баш заинтересовани за Христа... њих занима политика, национализам, псевдо-наука, државни интереси, трули конзервативизам, профит, сујеверје, светске теорије завере итд. da nisi malo preterao ? feeble, ВИЛМА and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 da nisi malo preterao ?Не. Заправо, какво је тренутно стање Цркве и у Цркви, рекао бих да сам (по)прилично ублажио... w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Моја кћерка Јустина има савршен поглед на све и ако има једва шест година Она једва чека Алитургију(не знам што још увек зове тако када ће да се причести и када ће доћи њене другарице.Њој је једино то важно.Чим нешто направи лоше,она трчи и пита оца или мене: -Јел могу да се причестим? То је њој једино важно.Заједница са Христом и са људима. Благо њој. Марио Токовић, -Владимир- and Николa је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Па онда,Литургија и свет око нас...нпр па онда Бог и рокенрол па онда Бог и Литургија и свет око нас и ми сви заједно у овом мору,мору недостатака и неинспиративних текстова и студија и дилема.... snoozer_11 И тако... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Будите као деца... Моја ћера недавно почела да чита Достојевског и каже - "баш је овај Достојевски `чизи`"... :lol: (http://www.urbandictionary.com/define.php?term=cheesy) ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука