Александар Милојков Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Тако човек каже, ја ништа нисам коментарисао. .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Тако човек каже, ја ништа нисам коментарисао. .smesko. Pa i ja kazem: Svaki drugi komentar na celu spiku sa tog klipa je suvisan... Аурор, Justin Waters and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 (измењено) Превише је шарлатана инфилтрирало у „званичну науку”, нажалост. Ево само да појасним, да не буде да нешто контрирам из религијских разлога, не. За ово би се могло рећи, да се чак и слаже са хришћанским поимањем људских логоса (са малим л) илити нуса (разума), међутим моје противљење овоме је чисто научне природе. Нажалост, чини ми се да ови психолошки „експерименти” често нису ваљани (а психологију сам инако, од вајкада сматрао за псеудонауку, за откривање „тајни мозга”, мислим да је потребнији hard science т.ј. неурологија.)... Измењено Мај 31, 2012 од Александар Богдановић Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Ово није експеримент, већ анкета, и то једна са адолесцентима, друга на малом узорку (неколико стотина), просто је нејасно речено, и зато је то просто статистика (број) која је непоуздана и не говори много. In a study of adolescents questioned on their beliefs, those with autism were almost 90 per cent less likely than non-autistic peers to express a strong belief in God. The study – along with three others that questioned hundreds of people about religious belief and mentalisation abilities Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Превише је шарлатана инфилтрирало у „званичну науку”, нажалост. Ево само да појасним, да не буде да нешто контрирам из религијских разлога, не. За ово би се могло рећи, да се чак и слаже са хришћанским поимањем људских логоса (са малим л) илити нуса (разума), међутим моје противљење овоме је чисто научне природе. Нажалост, чини ми се да ови психолошки „експерименти” често нису ваљани (а психологију сам инако, од вајкада сматрао за псеудонауку)... Шта је овјде конкретно шарлатански? Базираш ли то на темељу разумјевања функционисања мозга које је по теби другачије? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Ово није експеримент, већ анкета, и то са адолесцентима и на малом узорку (неколико стотина) и зато је то просто статистика која је непоуздана и не говори много. Па управо таква је малте-не цела психологија. А реч експеримент сам ставио под наводнике... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Па управо таква је малте-не цела психологија. А реч експеримент сам ставио под наводнике... Не бих рекао, психологија постоји довољно дуго да има довољно поуздана сазнања, која свакако треба још да се шире, усавршавају и исправљају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Знам шта мислиш: не може се психа свести под шаблон, не можеш просто наћи у књизи шаблон по пар карактеристика и мислити да разумеш човека. То наравно нема везе са стварношћу. Психологија нам може само помоћи да се боље разумемо. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 и то је питање колико дуго, док човек не буде развезао свакојаке чворове незнања ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 да... а није све ни у знању, већ и у саосећању anajrim је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 31, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Ово није експеримент, већ анкета, и то једна са адолесцентима, друга на малом узорку (неколико стотина), просто је нејасно речено, и зато је то просто статистика (број) која је непоуздана и не говори много. Случајно си прескочио овај део: "Several studies have recently shown a relation between mentalising and the belief in a personal god," says Uffe Schjødt of Aarhus University in Denmark, whose own studies have shown that regions of the brain vital for mentalising are active when people pray. "Their finding that deficiencies in mentalising, as seen in people with autism, correlate with a decrease of such beliefs is hardly surprising, but it now finds support in solid empirical data." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 31, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Па управо таква је малте-не цела психологија. А реч експеримент сам ставио под наводнике... Није цела, мада јесте добар део. Такви су фројдисти, јунговци, адлеровци и сва остала екипа (што не значи да не могу можда некоме да помогну њихове терапије, али оне нису научне, као ни сва њихова објашњења у пакету). Постоји, међутим, један мали број психолога који психологију заснивају на сазнањима неуронаука. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Случајно си прескочио овај део: То сам већ прокоментарисао, мрзи ме сад да пишем опет. In all four studies, professed belief in God correlated with higher mentalising scores. The researchers caution, however, that the findings do not prove that belief in God relies exclusively on mentalisation. "We cannot infer causality without further research," says Norenzayan, pointing out that there are many other reasons why people may or may not believe in God, whether or not they are good at mentalising. Оно што је потврђено јесте активност одређених делова мозга, који служе чему служе, и статистички утврдили повезаност са интересовањем за религиозност. Али не тврде да је то суштински узрок. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Nije mi bas jasno sta je 'mentaliziranje'. Jel ima nesto opsirnije? A valjda je osnovno, da prvo provere da li generalno ateisti imaju tu sposobnost smanjenu. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 http://www.imdb.com/title/tt0123755/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука